Regie assistent animatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Regie assistent animatie? Lees de functieomschrijving.

De regie assistent animatie assisteert de regisseur.

De regie assistent animatie is werkzaam voor de regisseur bij de ontwikkeling en productie van een animatiefilm, tekenfilm of animatieserie of cartoon op televisie. De regie assistent animatie helpt bij het voorbereiden van de productie van de serie of film in kwestie, werkt draaiboeken volledig uit en deelt deze uit, organiseert in samenwerking met de regisseur in kwestie de opnamen en eventuele opname van voice overs, verricht administratieve taken en neemt van alle opnames en besprekingen alle details op in een verslag en levert dit aan aan de regisseur zodat deze dit kan lezen en kan zorgen voor eventuele verbeteringen. Daarnaast neemt de regie assistent animatie de rol van de regisseur op zich op het moment dat deze afwezig is en geeft hij alle medewerkers aanwijzingen, tips of adviezen. Ook kan de regie assistent animatie (afhankelijk van de productie) op zoek zijn naar locaties, helpen bij het zoeken naar goede camerapunten en (als de regisseur hierom vraagt) helpen bij de montage. De regie assistent animatie let ook op de continuïteit om zo ervoor te zorgen dat er geen kleine foutjes in de productie komen.

De functie van regie assistent animatie is een zeer verantwoordelijke functie. De regie assistent animatie is medeverantwoordelijk voor de animatiefilm of serie die geproduceerd wordt en wil de regisseur zo goed mogelijk helpen voor een optimaal eindresultaat. Hij vindt het niet erg om meerdere klusjes op zich te nemen en flexibel te werken en is stressbestendig. 

Wil je werken als Regie assistent animatie?

Werk je al als Regie assistent animatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Regie assistent animatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Regie assistent animatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Regie assistent animatie in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Crew
 • Medewerkers
 • Regisseur
 • Producent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €1500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Regie assistent animatie

Wat verdient een Regie assistent animatie?

De regie assistent animatie verdient tussen de €1000,- en €1500,- bruto per maand, afhankelijk van de productie waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Regie assistent animatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Regie assistent animatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Regie assistent animatie

Hoe goed is de toekomst voor de Regie assistent animatie? 

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de regie assistent animatie maar hij moet wel zichzelf (bijvoorbeeld door middel van stage op school bij het bedrijf waar hij wil werken of een indrukwekkend portfolio of cv) in de kijker spelen om zo sneller aangenomen te worden bij producties.

Baankans Regie assistent animatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Regie assistent animatie worden: Opleidingen tot Regie assistent animatie

Hoe word je een Regie assistent animatie? 

Voor de functie van regie assistent animatie is geen specifieke opleiding. De meeste regie assistent animatie hebben een regieopleiding gevolgd aan de filmacademie, een vormgevingsopleiding gevolgd of een opleiding Communication and Multimedia Design of Gamedesign gevolgd. Deze opleidingen zijn allen HBO en vierjarig. Daarnaast kan de regie assistent animatie ook workshops of cursussen animatie en regie hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Regie assistent animatie

Meer opleidingen Regie assistent animatie

Weet je nog niet of je Regie assistent animatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Regie assistent animatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Regie assistent animatie

Met wie werkt een Regie assistent animatie samen? 

Het netwerk van de regie assistent animatie bestaat uit de crew, de medewerkers, de regisseur en de producent van de productie.


 • Crew
 • Medewerkers
 • Regisseur
 • Producent
Regie assistent animatie


Organisaties waar een Regie assistent animatie werkzaam is

Waar werkt een Regie assistent animatie meestal? 

De regie assistent animatie is werkzaam voor een regisseur en producent binnen een animatieproductie.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Regie assistent animatie

Waar kun je het beste werken als Regie assistent animatie? Hieronder vindt je de best door de Regie assistent animatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Regie assistent animatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Regie assistent animatie:

Welke competenties heeft een een Regie assistent animatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Regie assistent animatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Regie assistent animatie nodig? 

De regie assistent animatie is een waarnemer. Hij let op alle details van de productie, maakt draaiboeken en let op de kleinste dingen om zo voor een goed resultaat te zorgen. Ook is de regie assistent animatie een perfectionist. Hij wil de regisseur zo goed mogelijk helpen en wil een optimaal eindresultaat bereiken. Daarnaast is de regie assistent animatie een levensgenieter. Hij verdient zijn geld met het helpen bij het maken van animatiefilms en series en tekenfilms en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt.

Bekijk de persoonstypen voor Regie assistent animatie


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Regie assistent animatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Regie assistent animatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Regie assistent animatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Regie assistent animatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Regie assistent animatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Regie assistent animatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Regie assistent animatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Regie assistent animatie iets voor je?

Zou je graag Regie assistent animatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Regie assistent animatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Regie assistent animatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar