U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Toneelmeester

Toneelmeester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een toneelmeester? Lees de functieomschrijving.

De Toneelmeester zorgt ervoor dat de technische kant van een voorstelling goed geregeld is. De Toneelmeester heeft hierbij de leiding over een aantal theatertechnici. Samen zorgen zij dat de voorstellingen in een theater, bioscoop of bij een ander soort evenement de juiste technische ondersteuning hebben.

Het is hierbij belangrijk dat de Toneelmeester goed overlegt met de mensen die de zaal gaan gebruiken, om zich ervan te verzekeren dat alles goed opgebouwd wordt en tijdens de voorstelling werkt. Hoeveel vrijheid de Toneelmeester heeft in het inrichten van de theaterechniek is afhankelijk van de functie.

Om er voor te zorgen dat een voorstelling goed verloopt en efficiënt op- en afgebouwd wordt, moet de Toneelmeester goed kunnen plannen en mensen aan kunnen sturen. Veiligheid staat hierbij voorop, aangezien er op het podium makkelijk iets mis kan gaan. Hoewel het dus belangrijk is dat alles goed werkt en de techniek het gewenste effect creëert bij de voorstelling, verliest de Toneelmester de veiligheid nooit uit het oog.

Mensen vonden ons op: Job Toneelmeester, Baan Toneelmeester, Toneelmeester Worden, Functie-eisen Toneelmeester, Verantwoordelijkheden Toneelmeester, Functieprofiel Toneelmeester, Wat doet een Toneelmeester, Werken als Toneelmeester.

Toneelmeester worden: Opleiding tot toneelmeester

Om Toneelmeester te worden moet men een opleiding op MBO niveau gevolgd hebben, in de richting van Theater- of Evenemententechniek. Na deze opleiding kan het handig zijn om extra cursussen te volgen, die nog meer toegespitst zijn op het werk van de Toneelmeester.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Toneelmeester, Toneelmeester Worden, Opleidingsniveau Toneelmeester, Scholing Toneelmeester, Studie Toneelmeester, Bijscholing Toneelmeester, Omscholing Toneelmeester.

Organisaties waar een toneelmeester doorgaans werkzaam is

De Toneelmeester werkt voor een evenementenbedrijf. Dit kan ofwel in een theater, bioscoop of concertzaal zijn, ofwel bij een evenementenbedrijf dat steeds op verschillende locaties werkt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Toneelmeester, Toneelmeester Worden, Opleidingsniveau Toneelmeester, Scholing Toneelmeester, Studie Toneelmeester, Bijscholing Toneelmeester, Omscholing Toneelmeester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden toneelmeester

Een Toneelmeester zit in salarisschaal 6 van de CAO voor Nederlandse podia. Het salaris ligt tussen de €1889 en €2862 per maand. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn in de CAO terug te vinden (zie bronnen).

Mensen vonden ons op: Salaris Toneelmeester, Loon Toneelmeester, Wat verdien je als Toneelmeester, Salarisschaal Toneelmeester, Salarisindicatie Toneelmeester, Bonus Toneelmeester, CAO Toneelmeester, Brutoloon Toneelmeester, Nettoloon Toneelmeester, Vakantiedagen Toneelmeester, Pensioen Toneelmeester.

Competenties, skills & vaardigheden toneelmeester

 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Delegeren
 • Inzicht in omgeving
 • Leiding kunnen geven
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Toneelmeester, Vaardigheden Toneelmeester, Attitude Toneelmeester, Kwalificaties Toneelmeester, Competentieprofiel Toneelmeester.

Boeken voor het beroep toneelmeester

Wil je meer weten over het beroep toneelmeester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je toneelmeester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken toneelmeester te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Toneelmeester, Toneelmeester ebooks, boek Toneelmeester.

Persoonstypen toneelmeester

De Toneelmeester geeft leiding aan een groep technici en moet goed in de gaten houden of iedereen zijn werkzaamheden verricht. De Toneelmeester moet een sterke persoonlijkheid hebben en taken goed kunnen delegeren (Baas).

Omdat een voorstelling technisch gezien vaak complex in elkaar zit, moet de Toneelmeester ervoor zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Alleen als de Toneelmeester een hoge standaard hanteert en voor een optimaal resultaat gaat, kan hij er zeker van zijn dat er niks misgaat tijdens de voorstelling (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Toneelmeester, Karakter Toneelmeester.

Netwerk toneelmeester

De Toneelmeester is verantwoordelijk voor de theatertechnici die onder zijn leiding staan. Verder adviseert en overlegt hij met de gebruikers van de zaal en wordt de Toneelmeester zelf aangestuurd door een manager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Toneelmeester, Medewerkers Toneelmeester.

Is het beroep toneelmeester iets voor jou?

Zou je graag toneelmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als toneelmeester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Toneelmeester, beroepskeuzetest Toneelmeester, beroep Toneelmeester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden toneelmeester

De arbeidsmarkt voor Toneelmeesters is niet groot. Vaak komt men dan ook vanuit een lagere positie in de positie van Toneelmeester terech. Vanuit de functie van Toneelmeester kan men dan weer doorgroeien naar technisch manager of een dergelijke positie.

Arbeidsmarktperspectief score toneelmeester

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep toneelmeester. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Toneelmeester, Promotie mogelijkheden Toneelmeester, Carriere Toneelmeester.

Solliciteren op de functie toneelmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als toneelmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor toneelmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als toneelmeester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Toneelmeester, CV Toneelmeester, sollicitatie Toneelmeester.

Interviews met toneelmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen toneelmeester

Vacatures toneelmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Toneelmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Toneelmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Toneelmeester zorgt ervoor dat de technische kant van een voorstelling goed geregeld is. De Toneelmeester heeft hierbij de leiding over een aantal theatertechnici. Samen zorgen zij dat de voorstellingen in een theater, bioscoop of bij een ander soort evenement de juiste technische ondersteuning hebben.

Beoordeling Toneelmeester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Toneelmeester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Toneelmeester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep