Toneelmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Toneelmeester? Lees de functieomschrijving.

De Toneelmeester zorgt ervoor dat de technische kant van een voorstelling goed geregeld is. De Toneelmeester heeft hierbij de leiding over een aantal theatertechnici. Samen zorgen zij dat de voorstellingen in een theater, bioscoop of bij een ander soort evenement de juiste technische ondersteuning hebben.

Het is hierbij belangrijk dat de Toneelmeester goed overlegt met de mensen die de zaal gaan gebruiken, om zich ervan te verzekeren dat alles goed opgebouwd wordt en tijdens de voorstelling werkt. Hoeveel vrijheid de Toneelmeester heeft in het inrichten van de theaterechniek is afhankelijk van de functie.

Om er voor te zorgen dat een voorstelling goed verloopt en efficiënt op- en afgebouwd wordt, moet de Toneelmeester goed kunnen plannen en mensen aan kunnen sturen. Veiligheid staat hierbij voorop, aangezien er op het podium makkelijk iets mis kan gaan. Hoewel het dus belangrijk is dat alles goed werkt en de techniek het gewenste effect creëert bij de voorstelling, verliest de Toneelmester de veiligheid nooit uit het oog.

Wil je werken als Toneelmeester?

Werk je al als Toneelmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Toneelmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Toneelmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Toneelmeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Theatertechnicus
  • Gebruiker
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1889 tot €2862

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Toneelmeester

Wat verdient een Toneelmeester?

Een Toneelmeester zit in salarisschaal 6 van de CAO voor Nederlandse podia. Het salaris ligt tussen de €1889 en €2862 per maand. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn in de CAO terug te vinden (zie bronnen).

Salarisschaal Toneelmeester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Toneelmeester

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Toneelmeester

Hoe goed is de toekomst voor de Toneelmeester? 

De arbeidsmarkt voor Toneelmeesters is niet groot. Vaak komt men dan ook vanuit een lagere positie in de positie van Toneelmeester terech. Vanuit de functie van Toneelmeester kan men dan weer doorgroeien naar technisch manager of een dergelijke positie.

Baankans Toneelmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Toneelmeester worden: Opleidingen tot Toneelmeester

Hoe word je een Toneelmeester? 

Om Toneelmeester te worden moet men een opleiding op MBO niveau gevolgd hebben, in de richting van Theater- of Evenemententechniek. Na deze opleiding kan het handig zijn om extra cursussen te volgen, die nog meer toegespitst zijn op het werk van de Toneelmeester.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Toneelmeester

Meer opleidingen Toneelmeester

Weet je nog niet of je Toneelmeester wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Toneelmeester of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Toneelmeester

Met wie werkt een Toneelmeester samen? 

De Toneelmeester is verantwoordelijk voor de theatertechnici die onder zijn leiding staan. Verder adviseert en overlegt hij met de gebruikers van de zaal en wordt de Toneelmeester zelf aangestuurd door een manager.


  • Theatertechnicus
  • Gebruiker
  • Manager
Toneelmeester


Organisaties waar een Toneelmeester werkzaam is

Waar werkt een Toneelmeester meestal? 

De Toneelmeester werkt voor een evenementenbedrijf. Dit kan ofwel in een theater, bioscoop of concertzaal zijn, ofwel bij een evenementenbedrijf dat steeds op verschillende locaties werkt.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Toneelmeester

Waar kun je het beste werken als Toneelmeester? Hieronder vindt je de best door de Toneelmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Toneelmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Toneelmeester:

Welke competenties heeft een een Toneelmeester nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Toneelmeester

Wat voor persoonlijkheid heb je als Toneelmeester nodig? 

De Toneelmeester geeft leiding aan een groep technici en moet goed in de gaten houden of iedereen zijn werkzaamheden verricht. De Toneelmeester moet een sterke persoonlijkheid hebben en taken goed kunnen delegeren (Baas).

Omdat een voorstelling technisch gezien vaak complex in elkaar zit, moet de Toneelmeester ervoor zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Alleen als de Toneelmeester een hoge standaard hanteert en voor een optimaal resultaat gaat, kan hij er zeker van zijn dat er niks misgaat tijdens de voorstelling (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Toneelmeester


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Toneelmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Toneelmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Toneelmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Toneelmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Toneelmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Toneelmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Toneelmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Toneelmeester iets voor je?

Zou je graag Toneelmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Toneelmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Toneelmeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar