Toneelmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Toneelmeester? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep toneelmeester. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je toneelmeester wordt.

 

Wat is een Toneelmeester?

De Toneelmeester zorgt ervoor dat de technische kant van een voorstelling goed geregeld is. De Toneelmeester heeft hierbij de leiding over een aantal theatertechnici. Samen zorgen zij dat de voorstellingen in een theater, bioscoop of bij een ander soort evenement de juiste technische ondersteuning hebben.

Het is hierbij belangrijk dat de Toneelmeester goed overlegt met de mensen die de zaal gaan gebruiken, om zich ervan te verzekeren dat alles goed opgebouwd wordt en tijdens de voorstelling werkt. Hoeveel vrijheid de Toneelmeester heeft in het inrichten van de theaterechniek is afhankelijk van de functie.

Om er voor te zorgen dat een voorstelling goed verloopt en efficiënt op- en afgebouwd wordt, moet de Toneelmeester goed kunnen plannen en mensen aan kunnen sturen. Veiligheid staat hierbij voorop, aangezien er op het podium makkelijk iets mis kan gaan. Hoewel het dus belangrijk is dat alles goed werkt en de techniek het gewenste effect creëert bij de voorstelling, verliest de Toneelmester de veiligheid nooit uit het oog.Wil je werken als Toneelmeester?

Werk je al als Toneelmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Toneelmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Toneelmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Toneelmeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Theatertechnicus
  • Gebruiker
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1889 tot €2862

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Toneelmeester

Wat verdient een Toneelmeester?

Een Toneelmeester zit in salarisschaal 6 van de CAO voor Nederlandse podia. Het salaris ligt tussen de €1889 en €2862 per maand. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn in de CAO terug te vinden (zie bronnen).

Salarisschaal Toneelmeester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Toneelmeester

Er zijn geen vacatures Toneelmeester aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Toneelmeester in werkt.

Meer weten over de sector waar een Toneelmeester in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Toneelmeester

Wat is de toekomst van Toneelmeester?

De arbeidsmarkt voor Toneelmeesters is niet groot. Vaak komt men dan ook vanuit een lagere positie in de positie van Toneelmeester terech. Vanuit de functie van Toneelmeester kan men dan weer doorgroeien naar technisch manager of een dergelijke positie.

Baankans Toneelmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Toneelmeester worden: Opleidingen tot Toneelmeester

Wil je Toneelmeester worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Toneelmeester.

Hoe word je een Toneelmeester? 

Om Toneelmeester te worden moet men een opleiding op MBO niveau gevolgd hebben, in de richting van Theater- of Evenemententechniek. Na deze opleiding kan het handig zijn om extra cursussen te volgen, die nog meer toegespitst zijn op het werk van de Toneelmeester.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Toneelmeester

Er zijn geen opleidingen Toneelmeester aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Toneelmeester in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Toneelmeester

Als je Toneelmeester wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Toneelmeester zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Toneelmeester

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Toneelmeester?

Competenties en Vaardigheden Toneelmeester

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Toneelmeester nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Toneelmeester nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Toneelmeester

Trainingen & cursussen Delegeren
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Toneelmeester

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Toneelmeester. Als Toneelmeester wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Toneelmeester:


zie volledige beschrijving persoonstype Toneelmeester

Vakkennis voor een Toneelmeester

Het is voor een Toneelmeester ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Toneelmeester zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Toneelmeester


Werkervaring Toneelmeester

Het is voor een startend Toneelmeester die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Toneelmeester is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Toneelmeester het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Toneelmeester

Met wie werkt een Toneelmeester samen? 

De Toneelmeester is verantwoordelijk voor de theatertechnici die onder zijn leiding staan. Verder adviseert en overlegt hij met de gebruikers van de zaal en wordt de Toneelmeester zelf aangestuurd door een manager.


  • Theatertechnicus
  • Gebruiker
  • Manager
Toneelmeester


Organisaties waar een Toneelmeester werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Toneelmeester meestal werkt.

Waar werkt een Toneelmeester?

De Toneelmeester werkt voor een evenementenbedrijf. Dit kan ofwel in een theater, bioscoop of concertzaal zijn, ofwel bij een evenementenbedrijf dat steeds op verschillende locaties werkt.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Toneelmeester

Waar kun je het beste werken als Toneelmeester? Hieronder vind je de best door de Toneelmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Toneelmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Toneelmeester:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Toneelmeester.

Welke competenties heeft een Toneelmeester nodig?

Een Toneelmeester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Toneelmeester

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Toneelmeester passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Toneelmeester nodig? 

De Toneelmeester geeft leiding aan een groep technici en moet goed in de gaten houden of iedereen zijn werkzaamheden verricht. De Toneelmeester moet een sterke persoonlijkheid hebben en taken goed kunnen delegeren (Baas).

Omdat een voorstelling technisch gezien vaak complex in elkaar zit, moet de Toneelmeester ervoor zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Alleen als de Toneelmeester een hoge standaard hanteert en voor een optimaal resultaat gaat, kan hij er zeker van zijn dat er niks misgaat tijdens de voorstelling (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Toneelmeester


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Toneelmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Toneelmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Toneelmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Toneelmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Toneelmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Toneelmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Toneelmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Toneelmeester iets voor je?

Zou je graag Toneelmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Toneelmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Toneelmeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar