U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Waterbouwkundig Ingenieur

Waterbouwkundig Ingenieur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een waterbouwkundig Ingenieur? Lees de functieomschrijving.

Een Waterbouwkundig Ingenieur is iemand die waterbouwkundige constructies zoals bruggen en aquaducten ontwerpt, plant en uitvoert.

Eerst gaat de Waterbouwkundig Ingenieur in gesprek met de Opdrachtgever. De Waterbouwkundig Ingenieur brengt de wensen van de klant in kaart en vertaalt deze wensen naar een gedetailleerd ontwerp. De Waterbouwkundig Ingenieur houdt bij het ontwerp altijd rekening met de veiligheid, het milieu en de kosten. Hij zal bijvoorbeeld proberen een zo duurzaam mogelijke constructie te ontwerpen.

Heeft de Opdrachtgever groen licht gegeven, dan kan de Waterbouwkundig Ingenieur zich bezighouden met de uitvoering van het project. Hij maakt een tijdsplanning en stuurt op locatie de Werkuitvoerders aan. De Waterbouwkundig Ingenieur houdt de planning, de vorderingen en de kosten in de gaten en grijpt in als dat nodig is. De Waterbouwkundig Ingenieur schrijft al zijn waarnemingen op in een rapport. 

Mensen vonden ons op: Job Waterbouwkundig Ingenieur, Baan Waterbouwkundig Ingenieur, Waterbouwkundig Ingenieur Worden, Functie-eisen Waterbouwkundig Ingenieur, Verantwoordelijkheden Waterbouwkundig Ingenieur, Functieprofiel Waterbouwkundig Ingenieur, Wat doet een Waterbouwkundig Ingenieur, Werken als Waterbouwkundig Ingenieur.

Waterbouwkundig Ingenieur worden: Opleiding tot waterbouwkundig Ingenieur

Om Waterbouwkundig Ingenieur te worden, is de WO-opleiding (Weg- en) Waterbouwkunde zeer geschikt. Deze opleiding duurt vijf jaar. Ook een HBO- of WO-opleiding Bouwkunde is relevant.

Om toegelaten te worden tot de opleiding, moet iemand op de middelbare school een N&T-profiel hebben gedaan. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Waterbouwkundig Ingenieur, Waterbouwkundig Ingenieur Worden, Opleidingsniveau Waterbouwkundig Ingenieur, Scholing Waterbouwkundig Ingenieur, Studie Waterbouwkundig Ingenieur, Bijscholing Waterbouwkundig Ingenieur, Omscholing Waterbouwkundig Ingenieur.

Organisaties waar een waterbouwkundig Ingenieur doorgaans werkzaam is

We vinden de meeste Waterbouwkundig Ingenieurs bij een Ingenieurs-, Architecten- of Aannemersbedrijf. Soms heeft de Waterbouwkundig Ingenieur een eigen bedrijf. Winst maken is belangrijk, dus werkt de Waterbouwkundig Ingenieur in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Waterbouwkundig Ingenieur, Waterbouwkundig Ingenieur Worden, Opleidingsniveau Waterbouwkundig Ingenieur, Scholing Waterbouwkundig Ingenieur, Studie Waterbouwkundig Ingenieur, Bijscholing Waterbouwkundig Ingenieur, Omscholing Waterbouwkundig Ingenieur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden waterbouwkundig Ingenieur

Een Waterbouwkundig Ingenieur kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4000,- bruto per maand. Het bedrag hangt bijvoorbeeld af van de ervaring, leeftijd en werkgever van de Waterbouwkundig Ingenieur.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever van de Waterbouwkundig Ingenieur en het cao waar hij onder valt. Doorbetaalde vakantiedagen en een vakantietoeslag zijn gebruikelijk.  

Mensen vonden ons op: Salaris Waterbouwkundig Ingenieur, Loon Waterbouwkundig Ingenieur, Wat verdien je als Waterbouwkundig Ingenieur, Salarisschaal Waterbouwkundig Ingenieur, Salarisindicatie Waterbouwkundig Ingenieur, Bonus Waterbouwkundig Ingenieur, CAO Waterbouwkundig Ingenieur, Brutoloon Waterbouwkundig Ingenieur, Nettoloon Waterbouwkundig Ingenieur, Vakantiedagen Waterbouwkundig Ingenieur, Pensioen Waterbouwkundig Ingenieur.

Competenties, skills & vaardigheden waterbouwkundig ingenieur

 • Klantgericht
 • Technisch inzicht
 • Analytisch
 • Plannen en organiseren
 • Overzicht houden
 • Communicatief vaardig
 • Stressbestendig
Mensen vonden ons op: Kennis Waterbouwkundig Ingenieur, Vaardigheden Waterbouwkundig Ingenieur, Attitude Waterbouwkundig Ingenieur, Kwalificaties Waterbouwkundig Ingenieur, Competentieprofiel Waterbouwkundig Ingenieur.

Boeken voor het beroep waterbouwkundig ingenieur

Wil je meer weten over het beroep waterbouwkundig ingenieur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je waterbouwkundig ingenieur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken waterbouwkundig ingenieur te komen.

Tabellen bouw- en waterbouwkundigen 11e druk | R. Blok

Nederlands | Druk: 11 | Paperback | 9789006183665 | 592 pagina's

Tabellen voor bouw- en waterbouwkunde 11e druk - 9789006183665 Met deze elfde druk heeft het Tabellen voor bouw- en waterbouwkunde opnieuw een grote revisie ondergaan. De inhoud is aangepast aan de laatste versies van de Eurocodes, het stelsel van Europes...

Tabellen voor bouwkunde en waterbouwkunde | ThiemeMeulenhoff bv

voor bouwkunde en waterbouwkunde - Nederlands | Druk: 10 | Paperback | 9789006900453 | 592 pagina's

Tabellen voor bouwkunde en waterbouwkunde 10e druk is een boek uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006900453 Tabellen voor bouw- en waterbouwkundigen is herzien! Het geeft een compleet en helder overzicht van toepasbare normen en regels voor het ...

Duikers en sluizen | B. van Leusen

Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789040107528 | 395 pagina's

Duikers en sluizen 5e druk is een boek van B. van Leusen uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789040107528 Duikers en sluizen is een boek van B. van Leusen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Waterbouwkundig Ingenieur, Waterbouwkundig Ingenieur ebooks, boek Waterbouwkundig Ingenieur.

Persoonstypen waterbouwkundig Ingenieur

Persoonstypen die goed passen bij een Waterbouwkundig Ingenieur zijn Waarnemer, Perfectionist en Baas.  

De Waterbouwkundig Ingenieur is onderzoekend, intellectueel en analytisch. De Waterbouwkundig Ingenieur heeft veel technisch inzicht (Waarnemer).

Daarnaast is een Waterbouwkundig Ingenieur heel kritisch en veeleisend. De constructie wordt aan de hand van het ontwerp van de Waterbouwkundig Ingenieur gerealiseerd, dus er mogen geen fouten in het ontwerp zitten. De Waterbouwkundig Ingenieur stelt dus hoge eisen aan zichzelf, maar ook aan zijn team (Perfectionist).

Verder kan de Waterbouwkundig Ingenieur mensen goed aansturen (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Waterbouwkundig Ingenieur, Karakter Waterbouwkundig Ingenieur.

Netwerk waterbouwkundig Ingenieur

Een Waterbouwkundig Ingenieur heeft contact met verschillende partijen. Natuurlijk heeft hij veel contact met de Opdrachtgever. Zij bespreken het ontwerp en overleggen over de planning en vorderingen. Bij grotere projecten werkt een Waterbouwkundig Ingenieur samen met andere Ingenieurs. Verder komt een Waterbouwkundig Ingenieur bijvoorbeeld in aanraking met de Aannemer en Werkuitvoerders. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Waterbouwkundig Ingenieur, Medewerkers Waterbouwkundig Ingenieur.

Is het beroep waterbouwkundig Ingenieur iets voor jou?

Zou je graag waterbouwkundig Ingenieur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als waterbouwkundig Ingenieur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Waterbouwkundig Ingenieur, beroepskeuzetest Waterbouwkundig Ingenieur, beroep Waterbouwkundig Ingenieur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden waterbouwkundig Ingenieur

Het arbeidsmarktperspectief van Waterbouwkundig Ingenieur hangt af van de economische situatie. Bij een goede economie kan een Waterbouwkundig Ingenieur goed aan een baan komen, maar bij een slechte economie kan het erg moeilijk zijn.

De doorgroeimogelijkheden voor een Waterbouwkundig Ingenieur zijn beperkt, omdat de hij al een hoge functie heeft. De Waterbouwkundig Ingenieur kan wel meer verantwoordelijkheden krijgen en steeds meer salaris krijgen. Eventueel kan hij zijn eigen bedrijf oprichten.

Arbeidsmarktperspectief score waterbouwkundig Ingenieur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep waterbouwkundig Ingenieur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Waterbouwkundig Ingenieur, Promotie mogelijkheden Waterbouwkundig Ingenieur, Carriere Waterbouwkundig Ingenieur.

Solliciteren op de functie waterbouwkundig Ingenieur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als waterbouwkundig Ingenieur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor waterbouwkundig Ingenieur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als waterbouwkundig Ingenieur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Waterbouwkundig Ingenieur, CV Waterbouwkundig Ingenieur, sollicitatie Waterbouwkundig Ingenieur.

Interviews met waterbouwkundig Ingenieur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen waterbouwkundig Ingenieur

Vacatures waterbouwkundig ingenieur

Op zoek naar een nieuwe baan als Waterbouwkundig Ingenieur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Waterbouwkundig Ingenieur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Waterbouwkundig Ingenieur is iemand die waterbouwkundige constructies zoals bruggen en aquaducten ontwerpt, plant en uitvoert. Eerst gaat de Waterbouwkundig Ingenieur in gesprek met de Opdrachtgever. De Waterbouwkundig Ingenieur brengt de wensen van de klant in kaart en vertaalt deze wensen naar een gedetailleerd ontwerp.

Beoordeling Waterbouwkundig Ingenieur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Waterbouwkundig Ingenieur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Waterbouwkundig Ingenieur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep