Waterbouwkundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Waterbouwkundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep waterbouwkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je waterbouwkundige wordt.

 

Wat is een Waterbouwkundige?

De Waterbouwkundige houdt zich bezig met de waterbouwkunde. Waterbouwkunde is een onderdeel van de civiele techniek. Wegbouwkunde is een ander onderdeel hiervan. Civiele techniek is een toegepaste wetenschap die zich richt op het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten die in de grond vastzitten. De Waterbouwkundige houdt zich dus bezig met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van waterbouwkundige objecten.

Zo houdt de waterbouwkundige zich bijvoorbeeld bezig met het ontwerpen van dwarssectie en het langsprofiel van kanalen en gekanaliseerde rivieren en stromen. Ook ontwerpt de Waterbouwkundige de kunstwerken die met de waterbouwkunde te maken hebben. Denk hierbij aan  duikers, scheepsliften, dijken, waterkeringen, grote en kleine sluizen en vaste en regelbare stuwen. Ook realiseert de Waterbouwkundige waterzuiveringsinstallaties, de bijbehorende pompinstallaties en  rioleringen. Verder horen ook de havens met bijbehorende staketsels, dokken, aanlegsteigers en kades tot het vakgebied van de Waterbouwkundige. Ook houdt de Waterbouwkundige zich bezig met de kustverdedigingswerken, waterbeheer en het beïnvloeden van stromingsregimes van rivieren.

De Waterbouwkunde staat in Nederland goed aangeschreven en wordt wereldwijd hoog aangeschreven. De Waterbouwkundige richt zich op regionale en landelijke problemen, maar ook op mondiale problemen zoals de stijging van de zeespiegel. De Waterbouwkundige gaat op zoek naar innovatieve oplossingen en maakt hierbij gebruik van geavanceerde faciliteiten en rekenkundige modellen. Analytisch inzicht is dan ook een belangrijke eigenschap van de Waterbouwkundige.Wil je werken als Waterbouwkundige?

Werk je al als Waterbouwkundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Waterbouwkundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Waterbouwkundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Waterbouwkundige in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Waterbouwkundige

Wat verdient een Waterbouwkundige?

Het salaris van een beginnende Waterbouwkundige ligt rond de 2300 euro. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer 2800 euro naarmate meer ervaring wordt opgedaan.

Salarisschaal Waterbouwkundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Waterbouwkundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Waterbouwkundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Waterbouwkundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Waterbouwkundige vacatures

Vacature Kostendeskundige Waterbouwkundige werken
Kracht Recruitment
Als Kostendeskundige waterbouwkundige werken ben jij specialist in de kosten van grote waterbouwkundige werken. Je draagt zorg voor de kosten en geeft leiding aan een team van calculators die jouw …
Vacature Kostendeskundige Waterbouwkundige werken
Kracht Recruitment
Als Kostendeskundige waterbouwkundige werken ben jij specialist in de kosten van grote waterbouwkundige werken. Je draagt zorg voor de kosten en geeft leiding aan een team van calculators die jouw …
Vacature Kostendeskundige Waterbouwkundige werken
Kracht Recruitment
Als Kostendeskundige waterbouwkundige werken ben jij specialist in de kosten van grote waterbouwkundige werken. Je draagt zorg voor de kosten en geeft leiding aan een team van calculators die jouw …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Waterbouwkundige

Wat is de toekomst van Waterbouwkundige?

Er is op dit moment niet veel werk te vinden als Waterbouwkundige. Ook de doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Dit komt omdat de functie van Waterbouwkundige al een vrij hoge functie is.

Baankans Waterbouwkundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Waterbouwkundige worden: Opleidingen tot Waterbouwkundige

Wil je Waterbouwkundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Waterbouwkundige.

Hoe word je een Waterbouwkundige? 

Technische achtergrondkennis en analytisch inzicht zijn belangrijk voor de Waterbouwkundige. Opleidingen die hier goed bij aansluiten zijn de HBO opleiding Bouwkunde en de WO opleiding Bouwkunde of (Weg- en) Waterbouwkunde.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Waterbouwkundige

Waterbouwkundige Constructies
Als je op of rond het water gaat bouwen, moet je op de juiste manier rekening houden met het milieu in het ontwerp en de berekening van de constructies. In …
Waterbouwkundige Constructies
Ontwerpen en beoordelen van waterbouwkundige kunstwerken
Je leert een waterbouwkundige constructie te ontwerpen of te beoordelen, of aan deze processen leiding te geven, ook bij aanpassing of renovatie. De cursus is gericht op het ontwerpen van …
Ontwerpen en beoordelen van waterbouwkundige kunstwerken
Stroming en golven rond waterbouwkundige kunstwerken
Rekenen aan eigenschappen van stroming, met nadruk op sluizen en stuwen en aandacht voor CFD, golven bij waterbouwkundige kunstwerken, dichtheidsstromen en zout-zoet-scheiding. Voor de komende jaren staan er in Nederland, …
Stroming en golven rond waterbouwkundige kunstwerken
Waterbouwer niv. 2
De waterbouwer is verantwoordelijk voor het waterbeheer van Nederland. Hij voert een grote diversiteit aan projecten uit: kustverdediging, landaanwinning, reinigen van vervuilde waterbodems, onderhoud aan vaarwegen en allerlei soorten van …
Waterbouwer niv. 2
Geotextielen in de waterbouw
Overzicht van toepassingen en nieuwe regels en richtlijnen voor geokunststoffen onder steenbekledingen op dijken en geotextiele zandelementen in waterbouwkundige constructies. Geokunststoffen, ook wel geotextielen genoemd, worden steeds vaker toegepast bij …
Geotextielen in de waterbouw

Omscholen of doorgroeien tot Waterbouwkundige

Als je Waterbouwkundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Waterbouwkundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Waterbouwkundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Waterbouwkundige?

Competenties en Vaardigheden Waterbouwkundige

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Waterbouwkundige nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Waterbouwkundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Waterbouwkundige

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Waterbouwkundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Waterbouwkundige. Als Waterbouwkundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Waterbouwkundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Waterbouwkundige

Vakkennis voor een Waterbouwkundige

Het is voor een Waterbouwkundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Waterbouwkundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Waterbouwkundige


Werkervaring Waterbouwkundige

Het is voor een startend Waterbouwkundige die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Waterbouwkundige is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Waterbouwkundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Waterbouwkundige

Met wie werkt een Waterbouwkundige samen? 

De Waterbouwkundige heeft vaak de leiding over een team van bouwvakkers. Daarnaast werkt de Waterbouwkundige in opdracht van een opdrachtgever. De contacten die de Waterbouwkundige heeft, beperken zich tot deze mensen.


Waterbouwkundige


Organisaties waar een Waterbouwkundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Waterbouwkundige meestal werkt.

Waar werkt een Waterbouwkundige?

De Waterbouwkundige werkt in de bouw. De Waterbouwkundige kan als zelfstandige werken of voor een ingenieurs- of aannemersbedrijf. De waterbouwkundige is bezig met het ontwerp en de planning van de bouw en stuurt de mensen op locatie aan. Vaak heeft de Waterbouwkundige daarom de leiding over een groep bouwvakkers. De Waterbouwkundige is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Waterbouwkundige

Waar kun je het beste werken als Waterbouwkundige? Hieronder vind je de best door de Waterbouwkundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Waterbouwkundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Waterbouwkundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Waterbouwkundige.

Welke competenties heeft een Waterbouwkundige nodig?

Een Waterbouwkundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Waterbouwkundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Waterbouwkundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Waterbouwkundige nodig? 

De Waterbouwkundige moet beschikken over goed analytisch inzicht en alles willen weten en begrijpen (Waarnemer). Omdat de Waterbouwkundige opdrachten moet uitvoeren anderen aan moet sturen, moet de Waterbouwkundige ook beschikken over leidinggevende kwaliteiten en zelfstandig kunnen werken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Waterbouwkundige


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Waterbouwkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Waterbouwkundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Waterbouwkundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Waterbouwkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Waterbouwkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Waterbouwkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Waterbouwkundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Waterbouwkundige iets voor je?

Zou je graag Waterbouwkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Waterbouwkundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Waterbouwkundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar