Civieltechnisch Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Civieltechnisch Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Civieltechnisch Medewerker houdt zich bezig met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten in de grond, zoals gebouwen, bruggen of tunnels en dergelijke. Een Civieltechnisch Medewerker is niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp van constructies. Advisering en aansturing van medewerkers en het in de gaten houden van de financiële voortgang van projecten hoort ook bij het takenpakket van de Civieltechnisch Mederwerker.

Een Civieltechnisch Medewerker krijgt veel bewegingsvrijheid en verantwoordelijkheden. Meestal werkt een Civieltechnisch Medewerker zelfstandig met een eigen budget met een manager of direct leidinggevende ter aansturing aan wie verantwoordlijkheid wordt afgelegd.

Het is een veelzijdig beroep waarvoor technische en leidinggevende capaciteiten zijn vereist. De belangrijkste taken van de civieltechnisch medewerker zijn de haalbaarheid van een project vaststellen, overleggen met (overheids)bestuurders, eisen voor het ontwerp van een constructie opstellen, werkzaamheden begroten, aanbestedingen uitvoeren, het werk beheren en leiding geven aan een team.

Wil je werken als Civieltechnisch Medewerker?

Werk je al als Civieltechnisch Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Civieltechnisch Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Civieltechnisch Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Civieltechnisch Medewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • - Aannemers
  • - Leveranciers
  • - Adviseurs / ontwerpers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €4400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

126


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Civieltechnisch Medewerker

Wat verdient een Civieltechnisch Medewerker?

Het inkomen van een Civieltechnisch Medewerker ligt tussen de € 2.800 en € 4.400, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de opdracht, ervaring en opleiding.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn daarvan afhankelijk maar zijn wel onderhandelbaar.

Salarisschaal Civieltechnisch Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Civieltechnisch Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Civieltechnisch Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Civieltechnisch Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Civieltechnisch Medewerker vacatures

Geo-Coördinator / Civieltechnisch Medewerker
Gemeente Midden Delfland
Midden-Delfland is op zoek naar een Geo-Coördinator / Civieltechnisch Medewerker 36 uur Welkom in Midden-Delfland Midden-Delfland is een authentieke gemeente met een uniek landschap en een rijke historie. Onze belangrijke …
Allround Werkvoorbereider / Engineer | Ingenieursbureau
Building Heroes
Ingenieursbureau actief voor zowel opdrachtgevers als aannemers binnen de bouw & civiele techniek; omzet: 20 miljoen euro; aantal medewerkers: 80; het ingenieursbureau is onderdeel van een aannemer en de laatste …
Projectingenieur infra
Prostruct
Onze klant is een gerenommeerd ingenieursadviesbureau die werkzaam is op verschillende disciplines binnen de civiele techniek. Voor deze klant zijn wij op zoek naar een Projectingenieur Infra. Leergierig, ambitieus, op …
Werktuigkundig ingenieur
Balans Uitzendburo BV
Functieomschrijving Taken Onze opdrachtgever uit Gelderland is een innovatief bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van duurzame elektriciteit. Het doel is om een 100% schone elektriciteitsvoorziening te realiseren Je …
Developer / GIS / Esri / Ingenieursbureau
iSense
Functieomschrijving Ben jij een Software Developer met minimaal drie jaar ervaring en wil jij aan werken aan toonaangevende GIS software? Spreekt het jou aan om binnen een innovatief ingenieursbureau te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Civieltechnisch Medewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Civieltechnisch Medewerker? 

Op dit moment (2014) gaat het slecht met de bouwsector en de markt heeft veel invloed op het financiële resultaat. Als het economisch gezien goed gaat, zullen inschrijfbegrotingen veel groter zijn dan de ontwerpbegrotingen. Als de economie tegen zit, is dat omgekeerd en moet daarmee verlies op de koop toe worden genomen.

Een andere ontwikkeling die van belang is voor het perspectief op de arbeidsmarkt is de Europese Unie. Het wegvallen van grenzen betekent dat buitenlandse aannemers de markt betreden waardoor de concurrentie groter en de winstmarges kleiner worden.

De doorgroeimogelijkheden zijn goed voor een Civieltechnisch Medewerker. De Civieltechnisch Medewerker kan binnen de eigen organisatie doorgroeien naar een hogere of senior functie. Daarnaast kan de Civieltechnisch Medewerker buiten de organisatie doorgroeien naar bijvoorbeeld hoofd van de technische dienst of een andere leidinggevende functie. Bovendien kan de Civieltechnisch Medewerker altijd voor zichzelf beginnen en zich door bedrijven laten inhuren.

Baankans Civieltechnisch Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

126


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Civieltechnisch Medewerker worden: Opleidingen tot Civieltechnisch Medewerker

Hoe word je een Civieltechnisch Medewerker? 

Een Civieltechnisch Medewerker heeft een HBO- of Universitaire opleiding civiele techniek (ing.) / civiel ingenieur (ir.) gedaan. Het is een technische of toegepast natuurwetenschappelijke opleiding. De universitaire opleidingen tot civiel ingenieur duren vijf jaar (uitzonderngen daargelaten). Op het HBO duurt de opleiding civiele techniek vier jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Civieltechnisch Medewerker

Meer opleidingen Civieltechnisch Medewerker

Weet je nog niet of je Civieltechnisch Medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Civieltechnisch Medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Civieltechnisch Medewerker

Met wie werkt een Civieltechnisch Medewerker samen? 

Een Civieltechnisch Medewerker werkt meestal vanuit een kantooromgeving en bezoekt dan regelmatig de werkzaamheden ter plaatse om overleg te voeren en de vorderingen te monitoren. De Civieltechnisch Medewerker staat veel in contact met aannemers, leveranciers en diverse (bouw)adviseurs / ontwerpers.

Daarnaast heeft de Civieltechnisch Medewerker te maken met collega's van zijn eigen organisatie of bijvoorbeeld ambtenaren van een gemeente of provincie en toekomstige gebruikers.


  • - Aannemers
  • - Leveranciers
  • - Adviseurs / ontwerpers
Civieltechnisch Medewerker


Organisaties waar een Civieltechnisch Medewerker werkzaam is

Waar werkt een Civieltechnisch Medewerker meestal? 

De Civieltechnisch Medewerker werkt voor zowel profit als non-profit organisaties. Een Civieltechnisch Medewerker is vaak werkzaam in de (grond-, water- en wegen)bouw. Meestal is de Civieltechnisch Medewerker werkzaam voor de overheid, met name voor gemeentes. Meer dan 10% van de Civieltechnisch Medewerkers verricht werkzaamheden voor een uitvoerend bouwbedrijf.
 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Civieltechnisch Medewerker

Waar kun je het beste werken als Civieltechnisch Medewerker? Hieronder vindt je de best door de Civieltechnisch Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Civieltechnisch Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Civieltechnisch Medewerker:

Welke competenties heeft een een Civieltechnisch Medewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Civieltechnisch Medewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Civieltechnisch Medewerker nodig? 

Een Civieltechnisch Medewerker moet goed contacten kunnen leggen en uitgebreide communicatieve vaardigheden hebben. Dit moet een Civieltechnisch Medewerker combineren met technisch inzicht en een oplossingsgerichte instelling om onder steeds wisselende omstandigheden een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

Bekijk de persoonstypen voor Civieltechnisch Medewerker


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Civieltechnisch Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Civieltechnisch Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Civieltechnisch Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Civieltechnisch Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Civieltechnisch Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Civieltechnisch Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Civieltechnisch Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Civieltechnisch Medewerker iets voor je?

Zou je graag Civieltechnisch Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Civieltechnisch Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Civieltechnisch Medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar