Staalconstructeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Staalconstructeur? Lees de functieomschrijving.

Een staalconstructeur ontwerpt, produceert en monteert (eventueel) staalconstructies. Bij de meeste middelgrote en grote bedrijven zullen staalconstructeurs een toegespitst functieprofiel hebben, waardoor ze zich op één deel van het proces zullen richten. Van de staalconstructeur wordt wel verwacht dat hij inzicht heeft in het gehele proces, van het ontwerp tot de uiteindelijke bouw, omdat hij of zij vaak aan het begin staat van het proces. Een verkeerde keuze kan ervoor zorgen dat het hele project op een bepaald punt overgedaan moet worden. Dit zal in de meeste gevallen echter niet gebeuren, doordat er sprake is van veel naberekeningen en controles.

De werkzaamheden van de staalconstructeur zullen in de praktijk vooral een hoop berekeningen inhouden. In het ontwerpproces moet veel berekend worden, waarna dit alles ook weer aan de hand van berekeningen moet worden gecontroleerd. Ook het aanpassen van bestaande constructies gebeurt in de basis aan de hand van berekeningen. De hoeveelheid berekeningen is nodig voor het staalbedrijf om de kwaliteit en veiligheid van het product te garanderen. Staal is "berekenbaar" materiaal, en dit maakt de staalconstructeur zo belangrijk.

Wil je werken als Staalconstructeur?

Werk je al als Staalconstructeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Staalconstructeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Staalconstructeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Staalconstructeur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Projectleider
 • Machine-operator
 • Service engineer
 • Monteur
 • Installatie-coördinator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Staalconstructeur

Wat verdient een Staalconstructeur?

Technische beroepen zijn momenteel niet de populairste, maar als gevolg daarvan betalen ze wel goed. De staalconstructeur krijgt dan ook een prima startsalaris, waarschijnlijk rond het modaal inkomen en zeer waarschijnlijk niet minder dan 2000 per maand. Met een aantal jaar werkervaring kan hij of zij vervolgens doorgroeien naar een maandsalaris van rond de 4000.

Salarisschaal Staalconstructeur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Staalconstructeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Staalconstructeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Staalconstructeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Staalconstructeur vacatures

Project Engineer Machinebouw
Flextep
Beschik je over een HBO diploma richting werktuigbouwkunde en zoek je een nieuwe uitdaging als Project Engineer binnen de Machinebouw, lees dan verder en reageer snel ! De functie van Project
Operator Profiel- en Plaatwalsen
Werk en Vakmanschap
Onze opdrachtgever is koploper op het gebied van buigtechnologie en de productie van gebogen constructiedelen in staal, rvs en aluminium. Op vier productielocaties worden gebogen constructiedelen van staal, RVS en …
(Junior) Constructiemedewerker
Werk en Vakmanschap
Onze opdrachtgever is koploper op het gebied van buigtechnologie en de productie van gebogen constructiedelen in staal, rvs en aluminium. Op vier productielocaties worden gebogen constructiedelen van staal, RVS en …
Staalconstructeur
Witteveen+Bos
Wil jij complexe staalconstructies ontwerpen, zoals vaste en beweegbare bruggen? Wij verwachten de komende jaren veel projecten waarbij kennis van staalconstructies wordt gevraagd. Wij zijn daarom op zoek naar constructeurs …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Staalconstructeur

Hoe goed is de toekomst voor de Staalconstructeur? 

Het arbeidsmarktperspectief van dit beroep is momenteel goed. Met een passende opleiding zijn er genoeg bedrijven die je binnen willen halen. Of je echter direct vanuit je studie in kunt stromen is niet altijd zeker, veel vacatures vragen om een aantal jaar ervaring. Dit neemt niet weg dat je dit vaak bij hetzelfde of een vergelijkbaar bedrijf kunt opdoen. Veel grote bedrijven besteden daarnaast veel aandacht aan doorgroei binnen de organisatie, aan de hand van opleidingen en cursussen.

Baankans Staalconstructeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Staalconstructeur worden: Opleidingen tot Staalconstructeur

Hoe word je een Staalconstructeur? 

Om staalconstructeur te worden heb je minimaal een hbo-opleiding nodig in de richting bouwkunde, werktuigbouwkunde of civiele techniek, óf een HTI-opleiding (ook hbo-niveau). De meeste universitaire studies in de technische richting volstaan ook.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Staalconstructeur

Meer opleidingen Staalconstructeur

Weet je nog niet of je Staalconstructeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Staalconstructeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Staalconstructeur

Met wie werkt een Staalconstructeur samen? 

Staalconstructeurs werken meestal bij staalbedrijven. Hier staan zij meestal onder leiding van een projectleider, en komen de staalconstructeurs in hun dagelijkse werkzaamheden mogelijk een hoop ander personeel tegen. De machine operator, de service engineer, de monteur en de installatie-coördinator, enzovoorts. De meeste staalbedrijven hebben veel verschillende functies, het kan echter ook gewoon voorkomen dat de staalconstructeur daar op een dag weinig of niets van ziet door de onafhankelijk aard van de werkzaamheden.


 • Projectleider
 • Machine-operator
 • Service engineer
 • Monteur
 • Installatie-coördinator
Staalconstructeur


Organisaties waar een Staalconstructeur werkzaam is

Waar werkt een Staalconstructeur meestal? 

Staalconstructeurs werken bijna altijd voor staalbedrijven of andersoortige bedrijven waar (delen van) constructies worden ontworpen en/of gemaakt.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Staalconstructeur

Waar kun je het beste werken als Staalconstructeur? Hieronder vindt je de best door de Staalconstructeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Staalconstructeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Staalconstructeur:

Welke competenties heeft een een Staalconstructeur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Staalconstructeur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Staalconstructeur nodig? 

De werkzaamheden van de staalconstructeur zijn technisch, vereisen geduld en oog voor detail. Het beroep sluit daarom het beste aan op het persoonstype Waarnemer. Deze hoeft niet per se introvert te zijn, het is juist een pré als hij of zij goed kan samenwerken met collega's, maar toch tellen onafhankelijkheid, kritisch vermogen en accuratesse zwaar mee.

Bekijk de persoonstypen voor Staalconstructeur


Waarnemer


Lees meer

Interview met een Staalconstructeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Staalconstructeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Staalconstructeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Staalconstructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Staalconstructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Staalconstructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Staalconstructeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Staalconstructeur iets voor je?

Zou je graag Staalconstructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Staalconstructeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Staalconstructeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar