Bouwkundig adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bouwkundig adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bouwkundig adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bouwkundig adviseur wordt.

 

Wat is een Bouwkundig adviseur?

Een bouwkundig adviseur wordt ingehuurd om een bouwkundig rapport te creeren waarin gedetailleerd staat hoe veilig een huis is en hoeveel onderhoud eraan nodig zou zijn. Dit rapport kan de potentiele koper van de woning dan gebruiken om een keuze te maken.

Naast het inschatten van de initiele stand van een huis, kan een bouwkundig adviseur ook bij een verbouwing ingehuurd worden, om advies te geven over de mogelijkheden en limitaties die er spelen. Dit is vooral van belang als het pand een monumenten-status toegekend is, waarbij naast structurele limitaties er ook met allemaal wettelijke restricties rekening gehouden moet worden. Zo zal een bouwkundig adviseur niet alleen bouwkennis maar ook wettelijke kennis dienen te ontwikkelen.

Men werkt altijd aan meerdere projecten tegelijkertijd, en zal daarbij vaak meerdere keren op locatie moeten zijn. De bouwkundig adviseur kan zo ook een meerjaren-plan opstellen om de verbouwers te begeleiden, waarbij er met alle andere partijen onderhandeld en overlegt dient te worden.

Er zijn meerdere mogelijkheden om als bouwkundig adviseur te werken, van steeds wisselende verkoop-rapportages tot jarenlange projecten. Het werk is dan ook erg afhankelijk van de organisatie waarin men terecht komt, wat het zowel uitdagend en aantrekkelijk maakt om als bouwkundig adviseur te werken.Wil je werken als Bouwkundig adviseur?

Werk je al als Bouwkundig adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bouwkundig adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bouwkundig adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bouwkundig adviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Koper
 • Makelaar
 • Taxateur
 • Verzekeraar
 • Gemeente

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2800 tot €7269

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bouwkundig adviseur

Wat verdient een Bouwkundig adviseur?

Het gemiddelde salaris van een bouwkundig adviseur zal rond de 4244 euro per maand, bruto, uitkomen, met een spreiding van 2800 tot 7269 euro, afhankelijk van de positie en senioriteit. Daarbij worden vaak nog arbeidsvoorwaarden aangeboden zoals een 13e maand, pensioen en auto van de zaak, wederom afhankelijk van waar men werkt.

Salarisschaal Bouwkundig adviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bouwkundig adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bouwkundig adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bouwkundig adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bouwkundig adviseur vacatures

Vacature Werktuigbouwkundig adviseur
Progressive Recruitment
Wij zoeken een werktuigbouwkundig adviseur Werkzaamheden Als werktuigbouwkundig adviseur ben je samen met jouw collega's verantwoordelijk voor het adviseren over een diversiteit aan installatietechnische vraagstukken voor gebouwen met de bijbehorende …
Vacature Bouwkundig adviseur
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een bedrijf dat al vele jaren een begrip is in de bouwwereld. De organisatie is een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen …
Vacature Bouwkundig adviseur
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een bedrijf dat al vele jaren een begrip is in de bouwwereld. De organisatie is een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen …
Vacature Junior bouwkundig adviseur & ontwikkelaar
Luba Uitzendbureau Tilburg
Heb jij een brede bouwkundige interesse, wil je uitgroeien tot de deskundige en geef jij graag technisch advies? Lees dan verder!Over de functieAls junior bouwkundig adviseur & ontwikkelaar maak je …
Vacature Junior Bouwkundig Adviseur (- uur)
Asbo B.V.
Ben jij net afgestudeerd en wil je jezelf graag verder ontwikkelen als Bouwkundig Adviseur? Leer je graag alles over bouw en onderhoud? Lijkt het je tof om verschillende (ver)bouwprojecten van

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bouwkundig adviseur

Wat is de toekomst van Bouwkundig adviseur?

Omdat er vele soorten bouwkundig adviseurs nodig zijn, zullen er ook voldoende vacatures te vinden zijn. Misschien niet in het werk dat men precies wil doen, maar iets dat er op lijkt, waardoor men ten eerste altijd aan werk kan komen en ten tweede ook makkelijk door kan stromen naar het werk dat wel aantrekkelijk is.

Bouwkundig adviseurs kunnen met hun achtergrond architecten worden of projectontwikkelaars, en nog vele andere posities in de bouwsector komen te bekleden.

Baankans Bouwkundig adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bouwkundig adviseur worden: Opleidingen tot Bouwkundig adviseur

Wil je Bouwkundig adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bouwkundig adviseur.

Hoe word je een Bouwkundig adviseur? 

Om bouwkundig adviseur te worden zal men eerst een HBO of WO opleiding Bouwkunde af dienen te ronden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bouwkundig adviseur

Er zijn geen opleidingen Bouwkundig adviseur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bouwkundig adviseur in werkt

Bekijk alle opleidingen Vastgoed & Makelaardij

Omscholen of doorgroeien tot Bouwkundig adviseur

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Bouwkundig adviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bouwkundig adviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bouwkundig adviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bouwkundig adviseur?

Competenties en Vaardigheden Bouwkundig adviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bouwkundig adviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bouwkundig adviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bouwkundig adviseur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Bouwkundig adviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bouwkundig adviseur. Als Bouwkundig adviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bouwkundig adviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Bouwkundig adviseur

Vakkennis voor een Bouwkundig adviseur

Het is voor een Bouwkundig adviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bouwkundig adviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bouwkundig adviseur


Werkervaring Bouwkundig adviseur

Het is voor een startend Bouwkundig adviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bouwkundig adviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Bouwkundig Ingenieur, Bouwdeskundige .

Iets anders leren?

Is Bouwkundig adviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bouwkundig adviseur

Met wie werkt een Bouwkundig adviseur samen? 

Als bouwkundig adviseur kan men direct met een koper te maken hebben, of via een makelaar diens rapport indienen. Naast deze opdrachtgevers zal de bouwkundig adviseur ook met een taxateur of verzekerings-maatschappij te maken kunnen hebben, om zo diens rapport mondeling te geven en deze belangstellenden een indicatie te geven van de waarde en risico's in het betreffende pand.

Men kan ook met de gemeente te maken krijgen, vooral waar het om monumentenzorg gaat. Het is van belang om als bouwkundig adviseur een goede verstandhouding met de gemeente te houden, omdat deze anders het proces tegen kan werken, wat de bouwkundig adviseur vooral een hoop meer werk en vergaderingen oplevert.


 • Koper
 • Makelaar
 • Taxateur
 • Verzekeraar
 • Gemeente
Bouwkundig adviseur


Organisaties waar een Bouwkundig adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bouwkundig adviseur meestal werkt.

Waar werkt een Bouwkundig adviseur?

Een bouwkundig adviseur zal vaak bij een adviesbureau komen te werken, maar kan ook bij de gemeente, een hypotheek-verstrekker of andere organisatie terechtkomen in de bouwsector. Waar men ook werkt, een bouwkundig adviseur zal veel tijd doorbrengen op locatie, in gebouwen of op bouw-sites, en verder vooral in vergaderingen te vinden zijn, in plaats van op kantoor.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Bouwkundig adviseur

Waar kun je het beste werken als Bouwkundig adviseur? Hieronder vind je de best door de Bouwkundig adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bouwkundig adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bouwkundig adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bouwkundig adviseur.

Welke competenties heeft een Bouwkundig adviseur nodig?

Een Bouwkundig adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bouwkundig adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bouwkundig adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bouwkundig adviseur nodig? 

Als bouwkundig adviseur weet men alle relevante details over een huis te ontdekken en is men er op gericht om diens werk zo accuraat mogelijk te voldoen, waarbij indien nodig alles een tweede of zelfs derde keer gecheckt kan worden (Perfectionist). Bij deze inspectie zal men een grote kennis van de integriteit van huizen nodig hebben, en precies weten waar er getest moet worden om mogelijke risico's te kunnen vinden. Alles wordt met een vakkundig oog in beschouwing genomen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Bouwkundig adviseur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bouwkundig adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bouwkundig adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bouwkundig adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bouwkundig adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bouwkundig adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bouwkundig adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bouwkundig adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bouwkundig adviseur iets voor je?

Zou je graag Bouwkundig adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bouwkundig adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Bouwkundig adviseur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Bouwkundig adviseur

Vacature Adviseur Projectleider Ruimtelijke Ordening
APS Personeelservices
Voor een bekende en internationale speler op het gebied van ruimtelijke ordening zijn wij op zoek naar een Adviseur Ruimtelijke Ordening. Interesse? Wij zoeken een ondernemende en resultaatgerichte collega die …
Vacature Technisch Bouwkundig Adviseur
Headhuntersteam
Als Technisch Bouwkundig Adviseur is het jouw taak om de technische staat van vastgoed van diverse klanten te beoordelen. Je adviseert ze daarbij op het gebied van aankoop, verkoop, herstel, …
Vacature Bouwkundig adviseur
Luba
Over de functie Als junior bouwkundig adviseur & ontwikkelaar maak je onderdeel uit van de afdeling New Businnes Development bestaande uit twee senior ontwikkelaars/adviseurs en de manager. Samen met jouw …
Vacature Junior Bouwkundig Adviseur
Eminent Groep
Enthousiast en leergierig. Die twee woorden passen perfect bij jou. Je kunt niet wachten om als junior Bouwkundig Adviseur aan het werk te gaan. Je krijgt goede begeleiding en werkt …

Actuele blogposts


reacties op Bouwkundig adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar