Bouwkundig adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bouwkundig adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bouwkundig adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bouwkundig adviseur wordt.

 

Wat is een Bouwkundig adviseur?

Een bouwkundig adviseur wordt ingehuurd om een bouwkundig rapport te creeren waarin gedetailleerd staat hoe veilig een huis is en hoeveel onderhoud eraan nodig zou zijn. Dit rapport kan de potentiele koper van de woning dan gebruiken om een keuze te maken.

Naast het inschatten van de initiele stand van een huis, kan een bouwkundig adviseur ook bij een verbouwing ingehuurd worden, om advies te geven over de mogelijkheden en limitaties die er spelen. Dit is vooral van belang als het pand een monumenten-status toegekend is, waarbij naast structurele limitaties er ook met allemaal wettelijke restricties rekening gehouden moet worden. Zo zal een bouwkundig adviseur niet alleen bouwkennis maar ook wettelijke kennis dienen te ontwikkelen.

Men werkt altijd aan meerdere projecten tegelijkertijd, en zal daarbij vaak meerdere keren op locatie moeten zijn. De bouwkundig adviseur kan zo ook een meerjaren-plan opstellen om de verbouwers te begeleiden, waarbij er met alle andere partijen onderhandeld en overlegt dient te worden.

Er zijn meerdere mogelijkheden om als bouwkundig adviseur te werken, van steeds wisselende verkoop-rapportages tot jarenlange projecten. Het werk is dan ook erg afhankelijk van de organisatie waarin men terecht komt, wat het zowel uitdagend en aantrekkelijk maakt om als bouwkundig adviseur te werken.

Wil je werken als Bouwkundig adviseur?

Werk je al als Bouwkundig adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bouwkundig adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bouwkundig adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bouwkundig adviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Koper
 • Makelaar
 • Taxateur
 • Verzekeraar
 • Gemeente

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2800 tot €7269

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bouwkundig adviseur

Wat verdient een Bouwkundig adviseur?

Het gemiddelde salaris van een bouwkundig adviseur zal rond de 4244 euro per maand, bruto, uitkomen, met een spreiding van 2800 tot 7269 euro, afhankelijk van de positie en senioriteit. Daarbij worden vaak nog arbeidsvoorwaarden aangeboden zoals een 13e maand, pensioen en auto van de zaak, wederom afhankelijk van waar men werkt.

Salarisschaal Bouwkundig adviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bouwkundig adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bouwkundig adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bouwkundig adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bouwkundig adviseur vacatures

Junior bouwkundig adviseur & ontwikkelaar
Luba
Over de functie Als junior bouwkundig adviseur & ontwikkelaar maak je onderdeel uit van de afdeling New business Development, bestaande uit twee senior ontwikkelaars/adviseurs en de manager. Samen met jou …
Junior bouwkundig adviseur
JUSTIN Recruitment
Junior Bouwkundig adviseur bij dit bedrijf betekent een brede verantwoording, een uitgebreid takenpakket en de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Je gaat adviseren, plannen, projecten begeleiden en bouwtechnisch aan …
Stage: junior brandpreventie deskundige
RBG adviesbureau voor brandveiligheid
Wat is RBGDe adviseurs bij RBG zijn gespecialiseerd in brandveiligheid. Zij geven hieromtrent advies voor gebouwen en inrichtingen aan voornamelijk architecten, projectontwikkelaars, aannemers, overheden en gebouweigenaren en/of -gebruikers.Functie
Bouwkundig adviseur
Uitzendbureau.nl
Zoek jij een vaste baan als bouwkundig adviseur? Wil jij werken bij een klein adviesbureau met grote ambities? Samen kennis delen en werken aan de bedrijfsgroei? Werken binnen een hecht, …
Junior bouwkundig adviseur & ontwikkelaar
Uitzendbureau.nl
Over de functie Als junior bouwkundig adviseur & ontwikkelaar maak je onderdeel uit van de afdeling New business Development, bestaande uit twee senior ontwikkelaars/adviseurs en de manager. Samen met jou …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bouwkundig adviseur

Wat is de toekomst van Bouwkundig adviseur?

Omdat er vele soorten bouwkundig adviseurs nodig zijn, zullen er ook voldoende vacatures te vinden zijn. Misschien niet in het werk dat men precies wil doen, maar iets dat er op lijkt, waardoor men ten eerste altijd aan werk kan komen en ten tweede ook makkelijk door kan stromen naar het werk dat wel aantrekkelijk is.

Bouwkundig adviseurs kunnen met hun achtergrond architecten worden of projectontwikkelaars, en nog vele andere posities in de bouwsector komen te bekleden.

Baankans Bouwkundig adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bouwkundig adviseur worden: Opleidingen tot Bouwkundig adviseur

Wil je bouwkundig adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bouwkundig adviseur? 

Om bouwkundig adviseur te worden zal men eerst een HBO of WO opleiding Bouwkunde af dienen te ronden.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bouwkundig adviseur

Cursus EPA-W adviseur - Woningen
Na het volgen van deze opleiding bent u in staat om zelfstandig woningen op te nemen en een energie-index op te stellen. Ook kunt u energielabels verstrekken en bent u …
Meer opleidingen Bouwkundig adviseur

Weet je nog niet of je Bouwkundig adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bouwkundig adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Bouwkundig adviseur

Met wie werkt een Bouwkundig adviseur samen? 

Als bouwkundig adviseur kan men direct met een koper te maken hebben, of via een makelaar diens rapport indienen. Naast deze opdrachtgevers zal de bouwkundig adviseur ook met een taxateur of verzekerings-maatschappij te maken kunnen hebben, om zo diens rapport mondeling te geven en deze belangstellenden een indicatie te geven van de waarde en risico's in het betreffende pand.

Men kan ook met de gemeente te maken krijgen, vooral waar het om monumentenzorg gaat. Het is van belang om als bouwkundig adviseur een goede verstandhouding met de gemeente te houden, omdat deze anders het proces tegen kan werken, wat de bouwkundig adviseur vooral een hoop meer werk en vergaderingen oplevert.


 • Koper
 • Makelaar
 • Taxateur
 • Verzekeraar
 • Gemeente
Bouwkundig adviseur


Organisaties waar een Bouwkundig adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bouwkundig adviseur meestal werkt.

Waar werkt een Bouwkundig adviseur?

Een bouwkundig adviseur zal vaak bij een adviesbureau komen te werken, maar kan ook bij de gemeente, een hypotheek-verstrekker of andere organisatie terechtkomen in de bouwsector. Waar men ook werkt, een bouwkundig adviseur zal veel tijd doorbrengen op locatie, in gebouwen of op bouw-sites, en verder vooral in vergaderingen te vinden zijn, in plaats van op kantoor.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Bouwkundig adviseur

Waar kun je het beste werken als Bouwkundig adviseur? Hieronder vind je de best door de Bouwkundig adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bouwkundig adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bouwkundig adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bouwkundig adviseur.

Welke competenties heeft een Bouwkundig adviseur nodig?

Een Bouwkundig adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bouwkundig adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bouwkundig adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bouwkundig adviseur nodig? 

Als bouwkundig adviseur weet men alle relevante details over een huis te ontdekken en is men er op gericht om diens werk zo accuraat mogelijk te voldoen, waarbij indien nodig alles een tweede of zelfs derde keer gecheckt kan worden (Perfectionist). Bij deze inspectie zal men een grote kennis van de integriteit van huizen nodig hebben, en precies weten waar er getest moet worden om mogelijke risico's te kunnen vinden. Alles wordt met een vakkundig oog in beschouwing genomen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Bouwkundig adviseur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bouwkundig adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bouwkundig adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bouwkundig adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bouwkundig adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bouwkundig adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bouwkundig adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bouwkundig adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bouwkundig adviseur iets voor je?

Zou je graag Bouwkundig adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bouwkundig adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bouwkundig adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar