Waterbouwkundig Ingenieur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Waterbouwkundig Ingenieur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep waterbouwkundig ingenieur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je waterbouwkundig ingenieur wordt.

Wat is een Waterbouwkundig Ingenieur?

Een Waterbouwkundig Ingenieur is iemand die waterbouwkundige constructies zoals bruggen en aquaducten ontwerpt, plant en uitvoert.

Eerst gaat de Waterbouwkundig Ingenieur in gesprek met de Opdrachtgever. De Waterbouwkundig Ingenieur brengt de wensen van de klant in kaart en vertaalt deze wensen naar een gedetailleerd ontwerp. De Waterbouwkundig Ingenieur houdt bij het ontwerp altijd rekening met de veiligheid, het milieu en de kosten. Hij zal bijvoorbeeld proberen een zo duurzaam mogelijke constructie te ontwerpen.

Heeft de Opdrachtgever groen licht gegeven, dan kan de Waterbouwkundig Ingenieur zich bezighouden met de uitvoering van het project. Hij maakt een tijdsplanning en stuurt op locatie de Werkuitvoerders aan. De Waterbouwkundig Ingenieur houdt de planning, de vorderingen en de kosten in de gaten en grijpt in als dat nodig is. De Waterbouwkundig Ingenieur schrijft al zijn waarnemingen op in een rapport. 

Wil je werken als Waterbouwkundig Ingenieur?

Werk je al als Waterbouwkundig Ingenieur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Waterbouwkundig Ingenieur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Waterbouwkundig Ingenieur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Waterbouwkundig Ingenieur in één oogopslag

Sector:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Opdrachtgever
 • Ingenieurs
 • Aannemer
 • Werkuitvoerders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Waterbouwkundig Ingenieur

Wat verdient een Waterbouwkundig Ingenieur?

Een Waterbouwkundig Ingenieur kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4000,- bruto per maand. Het bedrag hangt bijvoorbeeld af van de ervaring, leeftijd en werkgever van de Waterbouwkundig Ingenieur.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever van de Waterbouwkundig Ingenieur en het cao waar hij onder valt. Doorbetaalde vakantiedagen en een vakantietoeslag zijn gebruikelijk.  

Salarisschaal Waterbouwkundig Ingenieur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Waterbouwkundig Ingenieur

Op zoek naar een nieuwe baan als Waterbouwkundig Ingenieur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Waterbouwkundig Ingenieur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Waterbouwkundig Ingenieur vacatures

Waterbouwkundig ingenieur
Witteveen+Bos
Heb jij affiniteit met constructieve waterbouw en/of geotechniek en vind je het leuk om in teamverband aan uitdagende en internationale projecten te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Waterbouwkundig Ingenieur

Wat is de toekomst van Waterbouwkundig Ingenieur?

Het arbeidsmarktperspectief van Waterbouwkundig Ingenieur hangt af van de economische situatie. Bij een goede economie kan een Waterbouwkundig Ingenieur goed aan een baan komen, maar bij een slechte economie kan het erg moeilijk zijn.

De doorgroeimogelijkheden voor een Waterbouwkundig Ingenieur zijn beperkt, omdat de hij al een hoge functie heeft. De Waterbouwkundig Ingenieur kan wel meer verantwoordelijkheden krijgen en steeds meer salaris krijgen. Eventueel kan hij zijn eigen bedrijf oprichten.

Baankans Waterbouwkundig Ingenieur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Waterbouwkundig Ingenieur worden: Opleidingen tot Waterbouwkundig Ingenieur

Wil je waterbouwkundig ingenieur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Waterbouwkundig Ingenieur? 

Om Waterbouwkundig Ingenieur te worden, is de WO-opleiding (Weg- en) Waterbouwkunde zeer geschikt. Deze opleiding duurt vijf jaar. Ook een HBO- of WO-opleiding Bouwkunde is relevant.

Om toegelaten te worden tot de opleiding, moet iemand op de middelbare school een N&T-profiel hebben gedaan. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Waterbouwkundig Ingenieur

Meer opleidingen Waterbouwkundig Ingenieur

Weet je nog niet of je Waterbouwkundig Ingenieur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Waterbouwkundig Ingenieur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Waterbouwkundig Ingenieur

Met wie werkt een Waterbouwkundig Ingenieur samen? 

Een Waterbouwkundig Ingenieur heeft contact met verschillende partijen. Natuurlijk heeft hij veel contact met de Opdrachtgever. Zij bespreken het ontwerp en overleggen over de planning en vorderingen. Bij grotere projecten werkt een Waterbouwkundig Ingenieur samen met andere Ingenieurs. Verder komt een Waterbouwkundig Ingenieur bijvoorbeeld in aanraking met de Aannemer en Werkuitvoerders. 


 • Opdrachtgever
 • Ingenieurs
 • Aannemer
 • Werkuitvoerders
Waterbouwkundig Ingenieur


Organisaties waar een Waterbouwkundig Ingenieur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Waterbouwkundig Ingenieur meestal werkt.

Waar werkt een Waterbouwkundig Ingenieur?

We vinden de meeste Waterbouwkundig Ingenieurs bij een Ingenieurs-, Architecten- of Aannemersbedrijf. Soms heeft de Waterbouwkundig Ingenieur een eigen bedrijf. Winst maken is belangrijk, dus werkt de Waterbouwkundig Ingenieur in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Waterbouwkundig Ingenieur

Waar kun je het beste werken als Waterbouwkundig Ingenieur? Hieronder vind je de best door de Waterbouwkundig Ingenieur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Waterbouwkundig Ingenieur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Waterbouwkundig Ingenieur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Waterbouwkundig Ingenieur.

Welke competenties heeft een Waterbouwkundig Ingenieur nodig?

Een Waterbouwkundig Ingenieur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Waterbouwkundig Ingenieur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Waterbouwkundig Ingenieur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Waterbouwkundig Ingenieur nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Waterbouwkundig Ingenieur zijn Waarnemer, Perfectionist en Baas.  

De Waterbouwkundig Ingenieur is onderzoekend, intellectueel en analytisch. De Waterbouwkundig Ingenieur heeft veel technisch inzicht (Waarnemer).

Daarnaast is een Waterbouwkundig Ingenieur heel kritisch en veeleisend. De constructie wordt aan de hand van het ontwerp van de Waterbouwkundig Ingenieur gerealiseerd, dus er mogen geen fouten in het ontwerp zitten. De Waterbouwkundig Ingenieur stelt dus hoge eisen aan zichzelf, maar ook aan zijn team (Perfectionist).

Verder kan de Waterbouwkundig Ingenieur mensen goed aansturen (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Waterbouwkundig Ingenieur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Waterbouwkundig Ingenieur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Waterbouwkundig Ingenieur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Waterbouwkundig Ingenieur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Waterbouwkundig Ingenieur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Waterbouwkundig Ingenieur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Waterbouwkundig Ingenieur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Waterbouwkundig Ingenieur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Waterbouwkundig Ingenieur iets voor je?

Zou je graag Waterbouwkundig Ingenieur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Waterbouwkundig Ingenieur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Waterbouwkundig Ingenieur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar