Directeur IT Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur IT? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur it. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur it wordt.

 

Wat is een Directeur IT?

 

De directeur IT leidt de IT afdeling in een bedrijf. De directeur IT is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers ervoor zorgen dat de IT afdeling goed blijft functioneren zodat het bedrijf winst kan maken. De directeur IT heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur IT de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur IT hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur IT is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de IT afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur IT goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur IT om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur IT bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur IT dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur IT om snel in te zien wanneer iemand of een team op de IT afdeling niet goed functioneert. De directeur IT wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur IT verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur IT moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de IT zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur IT neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de IT. Tot slot overlegt de directeur IT veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de IT bij hoort. Wil je werken als Directeur IT?

Werk je al als Directeur IT en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur IT worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur IT, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur IT in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur IT

Wat verdient een Directeur IT?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur IT onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur IT tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur IT

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Directeur IT

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur IT? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur IT. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur IT vacatures

Vacature Projectleider IT
iSense
Bedrijfsomschrijving Onze klant is een jonge organisatie met een echte Rotterdams mentaliteit. Momenteel zijn zij op zoek naar een ambitieuze Projectleider met lef. Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor +/- …
Vacature Directeur IT, HR, Inkoop, Finance & Supply Chain
Métier B.V.
Het betreft een nieuwe, brede en uitdagende operationele functie binnen de organisatie. In de groeifase waarin de organisatie zit, is behoefte ontstaan aan professionele kennis, ervaring en passie op het …
Vacature Projectleider IT
iSense ICT Professionals
Projectleider IT Opstellen en begeleiden van meerdere IT projecten tegelijkertijd; Schrijven van een PVA; Verantwoordelijk voor het budget, planning, resources en deadline; Verantwoordelijk voor het project van begin tot nazorg; …
Vacature Projectleider IT
Antenna
Als projectleider IT bent jij de onmisbare verbinder voor de complexe projecten van deze opdrachtgeer, of eigenlijk ben je de digitale netwerkverbinding want de opdrachtgever houdt zich bezig met complexe …
Vacature Projectleider IT
iSense
Bedrijfsomschrijving Onze klant is een jonge organisatie met een echte Rotterdams mentaliteit. Momenteel zijn zij op zoek naar een ambitieuze Projectleider met lef. Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor +/- …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur IT

Wat is de toekomst van Directeur IT?

 

De directeur IT moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur IT dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur IT al de hoogste functie is binnen de IT. Wel zou het kunnen dat de directeur IT begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur IT zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur IT

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur IT worden: Opleidingen tot Directeur IT

Wil je Directeur IT worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur IT.

Hoe word je een Directeur IT? 

 

De directeur IT heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur IT dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur IT verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de IT. Het is van belang dat de directeur IT een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur IT een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Directeur IT

Enterprise Design
Korte beschrijving: De Enterprise Design aanpak, zorgt er voor dat verschillende disciplines vanaf een gedeeld beeld samen een geintegreerde Digital Transformation neerzetten - van grof naar fijn, agile en iteratief.
Enterprise Design
Management coaching / verandermanagement / effectief leidinggeven / coachend leidinggeven / motiveren
It is lonely at the top! Naarmate je binnen een organisatie groeit zien we de coaching van derden op het gebied van management verkleinen. Je bent de directeur, manager of …
Management coaching / verandermanagement / effectief leidinggeven / coachend leidinggeven / motiveren
Security Awareness Game (Personeelsbijeenkomst)
Onze partner Delta Industries realiseert sinds 1987 innovatieve achtbanen voor pretparken over de hele wereld. Vandaag werd het bedrijf geconfronteerd met een hack. Zeer gevoelige data is al op 1 …
Security Awareness Game (Personeelsbijeenkomst)

Omscholen of doorgroeien tot Directeur IT

Als je Directeur IT wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur IT zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur IT

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur IT?

Competenties en Vaardigheden Directeur IT

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur IT nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur IT nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur IT

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur IT

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur IT. Als Directeur IT wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur IT:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur IT

Vakkennis voor een Directeur IT

Het is voor een Directeur IT ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur IT zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur IT


Werkervaring Directeur IT

Het is voor een startend Directeur IT die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur IT is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur personeelszaken .

Iets anders leren?

Is Directeur IT het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur IT

Met wie werkt een Directeur IT samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur IT deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur IT verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur IT de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur IT contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur IT aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur IT een secretaresse heeft die zaken voor de directeur IT regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur IT


Organisaties waar een Directeur IT werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur IT meestal werkt.

Waar werkt een Directeur IT?

 

De directeur IT kan werken voor een profit maar ook voor een non profit organisatie. Beide organisaties kunnen een IT afdeling hebben. 

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Directeur IT

Waar kun je het beste werken als Directeur IT? Hieronder vind je de best door de Directeur IT beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur IT.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur IT:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur IT.

Welke competenties heeft een Directeur IT nodig?

Een Directeur IT heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur IT

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur IT passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur IT nodig? 

 

De directeur IT dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur IT veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur IT moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur IT een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur IT. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur IT


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur IT

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur IT

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur IT

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur IT

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur IT dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur IT belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur IT. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur IT iets voor je?

Zou je graag Directeur IT willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur IT bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Directeur IT?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Directeur IT

Vacature Commercieel Directeur Itho Daalderop Nederland
Itho Daalderop
Wat breng jij mee Een afgeronde hbo+ opleiding (commerciële bouw/ Klimaattechniek). Minimaal 5 jaar ervaring in het aansturen en ontwikkelen van een salesorganisatie, zowel de processen als de mensen. Een …

Actuele blogposts


reacties op Directeur IT

Joop

Dit is werkelijk een geweldig beroep. Ik wil dit voor altijd doen. Je moet vooral erg veel plannen, samenwerken en organiseren. Werkelijk fantastisch.  

Henri

Eerst de diplomas halen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar