Directeur Onderzoeksinstituut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Onderzoeksinstituut? Lees de functieomschrijving.

De Directeur Onderzoeksinstituut is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het onderzoeksprogramma van en de organisatie van onderzoeksondersteuning binnen een Universitair Onderzoeksinstituut. Doel van zijn werkzaamheden is kwalitatief hoogstaand wetenschappelijk onderzoek leveren om zo de positie van het instituut - en de Universiteit - (internationaal) te versterken. Algemene taken van de Directeur Onderzoeksinstituut zijn bijdragen aan het faculteitsplan, de bedrijfsvoering binnen het instituut, implementatie van het HRM-beleid en het onderzoeken en aangaan van (internationale) samenwerkingsverbanden.

Meer specifiek draagt hij bij aan de ontwikkeling van onderzoek door het signaleren en toepassen van (externe) ontwikkelingen, voorziet hij in de benodigde onderzoeksfaciliteiten, draagt hij zorg voor de uitvoering van het promovendibeleid, vertegenwoordigt hij het instituut naar diverse media (om opdrachten binnen te halen) en ziet hij toe op de uitvoering van het onderzoeksprogramma. Verder waarborgt de Directeur Onderzoeksinstituut de kwaliteit en voortgang van het wetenschappelijk onderzoek en levert hij bijdragen aan relevante maatschappelijke discussies. Zijn functie heeft dus een heel inhoudelijke kant, maar ook een heel representatieve, zowel naar wetenschappers als leken.

De functie is op drie niveaus beschikbaar, afhankelijk van het aantal promovendi en leerstoelen dat aan het instituut verbonden is en het budget. Afhankelijk van het soort instituut, facultair, interfacultair, interuniversitair, legt de Directeur verantwoording af aan een Decaan of College van Bestuur.

(UFO)

Wil je werken als Directeur Onderzoeksinstituut?

Werk je al als Directeur Onderzoeksinstituut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Onderzoeksinstituut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Onderzoeksinstituut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Onderzoeksinstituut in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Promovendus
  • Decaan

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5068 tot €7900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Onderzoeksinstituut

Wat verdient een Directeur Onderzoeksinstituut?

Een Directeur Onderzoeksinstituut zit afhankelijk van de zwaarte van zijn functie in schaal 15, 16 of 17 (CAO Universiteiten). Dit betekent een bruto maandsalaris van tussen de €5068 en €6541, €5495 en €7188 of €5953 en €7900. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8% en kan de medewerker rekenen op 41 vakantiedagen per jaar (bij volledige aanstelling). Ook bestaan er gunstige regelingen rond een sabbatical of ouderschapsverlof.

Salarisschaal Directeur Onderzoeksinstituut

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Onderzoeksinstituut

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Onderzoeksinstituut

Hoe goed is de toekomst voor de Directeur Onderzoeksinstituut? 

Het aantal wetenschappelijke functies neemt de laatste jaren toe ten opzichte van ondersteundende functies bij Universiteiten. De functie van Directeur Onderzoeksinstituut is echter voor weinig mensen bereikbaar en de posities zijn beperkt. De functie is de laatste in een lange rij van functies in de wetenschap. De enige managementfunctie die hoger is is die van Decaan. Groei is voor Directeuren van Onderzoeksinstituten voornamelijk binnen de functie mogelijk, naar dezelfde positie met meer promovendi en een groter budget, eventueel bij een andere instelling.

Baankans Directeur Onderzoeksinstituut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Onderzoeksinstituut worden: Opleidingen tot Directeur Onderzoeksinstituut

Hoe word je een Directeur Onderzoeksinstituut? 

De Directeur Onderzoeksinstituut is na een Universitaire opleiding gepromoveerd in de richting van de faculteit en het instituut waaraan hij verbonden is. Directeuren van een onderzoeksinstituut hebben vaak al een lange wetenschappelijke carrière achter de rug, als onderzoeker en vaak ook als (hoofd)docent en hebben wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Sommigen waren/zijn hoogleraar.

Een mogelijk carrièreverloop van een Directeur Onderzoeksinstituut:

Universitaire Bachelor en Master, promovendus, Universitair Docent, Universitair Hoofddocent, Hoogleraar/Directeur Onderzoeksinstituut.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Onderzoeksinstituut

Meer opleidingen Directeur Onderzoeksinstituut

Weet je nog niet of je Directeur Onderzoeksinstituut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Onderzoeksinstituut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Onderzoeksinstituut

Met wie werkt een Directeur Onderzoeksinstituut samen? 

Het netwerk van de Directeur Onderzoeksinstituut is uitgebreid. Hij adviseert de Decaan en legt aan hem verantwoording af. In het uitvoeren van het HRM-beleid van het instituut komt hij in aanraking met alle medewerkers, van ondersteunend personeel tot onderzoekers, docenten en Universitair (hoofd)Docenten, Hoogleraren en promovendi. Hij is nauw betrokken bij laatstgenoemden, bepaalt het instroomniveau en controleert de voortgang van promotieprojecten. Verder voert hij overleg met de Voorzitter Capaciteitsgroep over de inzet van wetenschappelijk personeel. 


  • Promovendus
  • Decaan
Directeur Onderzoeksinstituut


Organisaties waar een Directeur Onderzoeksinstituut werkzaam is

Waar werkt een Directeur Onderzoeksinstituut meestal? 

De Directeur Onderzoeksinstituut werkt bij een instelling voor wetenschappelijk onderwijs. Universiteiten behoren tot de publieke en dus non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Onderzoeksinstituut

Waar kun je het beste werken als Directeur Onderzoeksinstituut? Hieronder vindt je de best door de Directeur Onderzoeksinstituut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Onderzoeksinstituut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Onderzoeksinstituut:

Welke competenties heeft een een Directeur Onderzoeksinstituut nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Directeur Onderzoeksinstituut

Wat voor persoonlijkheid heb je als Directeur Onderzoeksinstituut nodig? 

Een Directeur Onderzoeksinstituut is meer onderzoeker dan manager. Hij is nieuwsgierig, opmerkzaam en geïnteresseerd. Zijn beschouwende houding maakt dat hij dingen van alle kanten kan bekijken en zijn intelligentie geeft hem het vermogen de dingen anders te bekijken dan anderen. Hij is innovatief en origineel (Waarnemer). Ook is hij scherpzinnig en werkt hij beheerst en gestructureerd naar een duidelijk doel toe. Hij is rationeel, objectief en principieel. Hij heeft een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en is niet vrij van idealisme (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Onderzoeksinstituut


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Directeur Onderzoeksinstituut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Onderzoeksinstituut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Onderzoeksinstituut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Onderzoeksinstituut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Onderzoeksinstituut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Onderzoeksinstituut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Onderzoeksinstituut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Onderzoeksinstituut iets voor je?

Zou je graag Directeur Onderzoeksinstituut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Onderzoeksinstituut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Onderzoeksinstituut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar