Drone piloot Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Drone piloot? Lees de functieomschrijving.

De Drone piloot bestuurt een drone. Een drone is een onbemand luchtvaartuig. Waar de piloot van een vliegtuig of helikopter ook echt in het toestel zit en meevliegt, bestuurt de Drone piloot zijn luchtvaartuig vanaf de grond. De Drone piloot kan de drone van een nabije locatie besturen maar ook vanaf vele kilometers afstand.

 

Herkomst en doel

Het wordt drone (in het Nederlands ook wel eens droon) komt uit de militaire luchtvaart. Daar werd de term voor een onbemand vliegtuig gebruikt dat een vliegend doel bij oefeningen uit moest schakelen. Drones worden steeds bekender en meer gebruikt, vandaar dat de term nu meer algemeen bekend is. Drones worden ingezet voor militaire doeleinden, maar kunnen ook voor civiele doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij aan het ontdekken van files op de wegen, klimaatonderzoek en bouwtoezicht. De toepassing van drones wordt steeds breder.

 

Piloot op de grond

De Drone piloot moet beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit een goed inzicht. De Drone piloot moet het juiste gevoel hebben om de drone vanaf de grond te kunnen besturen. Voor de besturing gebruikt de Drone piloot technische hulpmiddelen en het is dan ook belangrijk dat de Drone piloot een goede technische kennis en technisch inzicht heeft. De Drone piloot moet het luchtvaartuig vanaf de grond net zo deskundig en nauwkeurig kunnen besturen als wanneer hij in het luchtvaartuig had gezeten.

Wil je werken als Drone piloot?

Werk je al als Drone piloot en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Drone piloot worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Drone piloot, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Drone piloot in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Drone piloot

Wat verdient een Drone piloot?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Drone piloot is weinig informatie bekend.

Salarisschaal Drone piloot

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Drone piloot

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Drone piloot

Hoe goed is de toekomst voor de Drone piloot? 

Drones worden steeds bekender en voor meer toepassingen gebruikt. De vraag naar Drone piloot stijgt hierdoor. Het is een tamelijk nieuw beroep waardoor er nog niet veel bekend is over de doorgroeimogelijkheden.

Baankans Drone piloot

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Drone piloot worden: Opleidingen tot Drone piloot

Hoe word je een Drone piloot? 

Om aan de slag te kunnen als Drone piloot is er een speciale opleiding. Vaak heeft de Drone piloot al een opleiding gevolgd of is al werkzaam bij een bedrijf dat met drones werkt. Vaak heeft de Drone piloot eerder al een technische opleiding zoals bijvoorbeeld werktuigbouwkunde gevolgd. Door hierna nog een specifieke opleiding tot Drone piloot te volgen, is de Drone piloot deskundig om de luchtvaartuigen te kunnen besturen.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Drone piloot

DronePilot Basic (ROC-Light opleiding)
Particulieren en beginnende commerciële drone gebruikers die beter, slimmer en veiliger willen vliegen. Bedrijven en organisaties die drones volgens de regels willen inzetten maar ook voor fotografen en cameramensen die …
DronePilot Advanced (RPA-L opleiding)
De DronePilot Advanced opleiding is gericht op particulieren en commerciële drone gebruikers die vluchten moeten uitvoeren die vallen in de hogere risicoklassen. Door het volgen van de DronePilot Advanced opleiding …
Drone: Minidrones (ROC-Light Opleiding)
Bij de DroneLand Academy kunt u opleiding volgen voor zowel Minidrones (ROC-Light) als voor het RPA-L brevet (ROC).Hiermee kunt u voldoen aan de huidige kenniseisen voor professioneel en commercieel gebruik van drones/RPAS in Nederland.Alle opleidingen …
Meer opleidingen Drone piloot

Weet je nog niet of je Drone piloot wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Drone piloot of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Drone piloot

Met wie werkt een Drone piloot samen? 

De Drone piloot werkt vaak samen met andere piloten, technici en leidinggevenden.


Drone piloot


Organisaties waar een Drone piloot werkzaam is

Waar werkt een Drone piloot meestal? 

De Drone piloot werkt meestal voor een militaire organisatie. Hier worden drones het meest gebruikt. Het gebruik van drones groeit echter en het luchtvaartuig wordt daarom ook op steeds meer andere gebieden ingezet. De Drone piloot kan bij verschillende organisaties werkzaam zijn, zowel in de profit als de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Drone piloot

Waar kun je het beste werken als Drone piloot? Hieronder vindt je de best door de Drone piloot beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Drone piloot.

Competenties, Skills en Vaardigheden Drone piloot:

Welke competenties heeft een een Drone piloot nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Drone piloot

Wat voor persoonlijkheid heb je als Drone piloot nodig? 

De Drone piloot moet beschikken over een goede technisch en analytisch inzicht (Waarnemer). De Drone piloot moet het juiste gevoel hebben om een luchtvaartuig vanaf de grond te besturen. De Drone piloot moet beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit en een goed inzicht (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Drone piloot


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Drone piloot

Niels Voorn is dronevlieger.

Ben je benieuwd wat een dronevlieger allemaal doet op een dag? Niels Voorn is dronevlieger en vertelt je er graag over!

Lees de rest van het interview met een Drone piloot

Beoordeling van het beroep Drone piloot

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Drone piloot

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Drone piloot

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Drone piloot dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Drone piloot belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Drone piloot. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Drone piloot iets voor je?

Zou je graag Drone piloot willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Drone piloot bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Drone piloot

Frank Meijer

Op https://dronepilootgezocht.nl kunnen bedrijven en particulieren professionele drone piloten vinden voor opdrachten.e Ben je drone piloot? Maak er snel een profiel aan en je wordt misschien vandaag nog gevonden voor een drone opdracht!

Jean

Bedankt voor de tip.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar