Information Security Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Information Security Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Information Security Manager. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Information Security Manager nodig heeft.Wat doet een Information Security Manager? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Information Security Manager?

Een Information Security Manager vervult een belangrijke functie in de informatiebeveiliging van een organisatie. De precieze taken kunnen verschillen, maar in de meeste gevallen zal een Information Security Manager een team medewerkers aansturen dat verantwoordelijk is voor (een deel van) de informatiebeveiliging, de precieze werkzaamheden van dit team bepalen, en de effectiviteit proberen te vergroten. Omdat hij of zij  veelal werkzaam is in organisaties die grote hoeveelheden gevoelige gegevens (betreffende financiën, eigendommen of gezondheid) moeten beheren, rust er een grote verantwoordelijkheid op de Information Security Manager. Beveiligingssystemen moeten constant getest en vernieuwd worden, en hoewel de Information Security Manager deze dingen vaak niet zelf doet, draagt hij voor veel taken verantwoordelijkheid.

Past het beroep Information Security Manager bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Information Security Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Information Security Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Information Security Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Information Security Manager per ervaringsniveau

junior Information Security Manager vacatures startend Information Security Manager vacatures senior Information Security Manager vacatures beginnend Information Security Manager vacatures trainee Information Security Manager vacatures leidinggevend Information Security Manager vacatures medior Information Security Manager vacatures aankomend Information Security Manager vacatures ervaren Information Security Manager vacatures leerling Information Security Manager vacatures vacatures omscholen tot Information Security Manager vacatures opleiding tot Information Security Manager

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Information Security Manager

Wat verdient een Information Security Manager?

De verantwoordelijkheden van het werk brengen wel een leuk salaris met zich mee. Afhankelijk van je ervaring, kennis en vaardigheden zul je minimaal starten met een maandsalaris boven de 4000 euro dat kan doorgroeien naar meer dan het dubbele.

Salarisschaal Information Security Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Information Security Manager

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Information Security Manager


Bekijk het salaris Information Security Manager per ervaringsniveau

Salaris junior Information Security Manager Wat verdient een startend Information Security Manager? Wat is het loon senior Information Security Manager? beginnend Information Security Manager salaris Maximaal salaris trainee Information Security Manager Hoeveel verdient een leidinggevend Information Security Manager? Wat is het salaris van een medior Information Security Manager? Salaris aankomend Information Security Manager Wat verdient een ervaren Information Security Manager? Welk salaris krijgt een leerling Information Security Manager?


Information Security Manager worden: Opleidingen tot Information Security Manager

Wil je Information Security Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Information Security Manager.

Hoe word je een Information Security Manager? 

Van Information Security Managers wordt doorgaans minstens een wo-opleiding verwacht in bedrijfskunde of informatica. Daarnaast bestaat er een master Information Security Management, waarmee een Information Security Manager zichzelf een goede kandidaat maakt. Desondanks vragen veel bedrijven om minstens een aantal jaar (vaak minimaal zes) werkervaring, en zal hij of zij die eerst moeten opdoen in een vergelijkbare functie met minder grote verantwoordelijkheden.

Opleidingen Information Security Manager

Certified Information Security Manager - CISM Examen Training
Korte beschrijving: Deze training helpt je om als beveiligingsmanager risicogebaseerde beoordelingen te maken en bereidt je voor op het CISM examen. Doelgroep: De CISM training is interessant voor mensen met …
Certified Information Security Manager - CISM Examen Training
CISM Certified Information Security Manager (inclusief examen)
CISM staat voor Certified Information Security Manager. Het CISM-certificaat geeft u internationale erkenning als security professional. Daarmee verhoogt u uw marktwaarde. De training CISM leidt u op Binnen de CISM-certificering …
CISM Certified Information Security Manager (inclusief examen)
Information Security Management Professional (ISMAS) inclusief examen voucher
Korte beschrijving: Deze training geeft een solide verdieping aan management aspecten binnen het Security vakgebied. De training behandelt alle onderwerpen die behoren bij het EXIN certificaat ISMP. Doelgroep: Deze training …
Information Security Management Professional (ISMAS) inclusief examen voucher
CISM – Certified Information Security Manager
De training CISM – Certified Information Security Manager kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training …
CISM – Certified Information Security Manager
Certified Information Security Manager
In de CISM training leert u informatiebeveiliging in lijn brengen met aanwezige business doelstellingen en wettelijk gestelde eisen. Als Security Manager denkt u in risico’s en de mogelijkheden om deze …
Certified Information Security ManagerInformation Security Manager worden: Omscholen tot Information Security Manager

Als je je wilt omscholen tot Information Security Manager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Information Security Manager zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Information Security Manager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Information Security Manager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Information Security Manager

Als je Information Security Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Information Security Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Information Security Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Information Security Manager?


Competenties en Vaardigheden Information Security Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Information Security Manager.

Welke competenties heeft een Information Security Manager nodig?

Een Information Security Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen

Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit 

Omschrijving

Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.

Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.

Delegeren
Delegeren

Steekwoorden: overzicht, leiderschap, uitdrukkingsvaardig, luisteren, overtuigen, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze competentie valt voor een deel samen met leiderschap. Een goede leider moet kunnen delegeren. Deze mensen geven bepaalde taken uit handen en beslissen wie geschikt is voor welke taak. Hij behoudt hierbij het overzicht.

Sterke punten
Deze personen geven medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen. Ze krijgen hun eigen taak en moeten die goed uit zien te voeren. Verder zijn delegerende mensen resultaatgericht. Ze communiceren duidelijk en helder wat ze van iedereen verwachten. Ook kunnen deze personen goed luisteren en anderen overtuigen van de noodzaak van een taak. 

Zwakke punten
Delegerende mensen kunnen lui en gemakzuchtig overkomen. Anderen krijgen dan het idee dat deze persoon zelf niets meer hoeft te doen. Dit kan irritaties opwekken.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Visie
Visie

Steekwoorden: toekomst, zelfontwikkeling, resultaatgericht, zelfkennis

Omschrijving

Deze mensen hebben een duidelijk toekomstbeeld. Hierbij houden ze rekening met de verschillende mogelijkheden en wegen die zij kunnen bewandelen. Deze mensen kunnen zaken vanaf een afstand bekijken en objectieve besluiten nemen. Verder onderzoeken deze mensen vaak nieuwe dingen en willen ze graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht. Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling. 

Zwakke punten
Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken. Ook kunnen ze koppig en eigenwijs overkomen omdat ze teveel aan hun visie vasthouden. Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is.

 

Vaardigheden Information Security Manager

 • Inlevingsvermogen
 • Plannen
 • Toekomstgericht
 • Doelgericht
 • Gezamenlijk resultaat
 • Bemiddelen
 • Sensitiviteit
 • Motiveren
 • Leiding geven
 • Omgaan met veranderingen
 • Aandacht voor details
 • Beoordelen
 • Analytisch vermogen
 • Effectief communiceren
 • Leiderschap
 • Taken overdragen
 • Flexibel gedrag
 • Probleem oplossen
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Information Security Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Information Security Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Information Security Manager nodig? 

Het eerste persoonstype dat in aanmerking komt bij het beroep Information Security Manager is dat van Baas. De Information Security Manager stuurt een team aan, heeft verantwoordelijkheid voor grote hoeveelheden informatie en moet hier ook naar handelen. Ondanks het feit dat samenwerken een belangrijke competentie is voor het werk, zal hij of zij onafhankelijk moeten kunnen denken en handelen. Ook delegeren en het uitstralen van vertrouwen naar zijn medewerkers is belangrijk. Een ander persoonstype dat op het werk aansluit is dat van Waarnemer, omdat Information Security Manager altijd nog werk is dat een geduldige, onderzoekende en objectief denkende geest vereist.

Bekijk de persoonstypen voor Information Security Manager


Eigenschappen Information Security Manager

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Information Security Manager

Wat zijn de baankansen voor een Information Security Manager?

Omdat informatieveiligheid voor banken, verzekeringen en ook overheidsinstellingen een belangrijk onderwerp is, en dit de komende jaren ook zal blijven, is het arbeidsmarktperspectief voor de Information Security Manager goed. Hierbij moet natuurlijk wel vermeld worden dat het geen makkelijk beroep is om in te stromen. Zodra je binnen bent, zul je niet zo snel de behoefte hebben om door te groeien: Information Security Manager is al een hoog aangeschreven beroep. Andere managementfuncties of een bestuursfunctie zijn echter altijd nog mogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Information Security Manager

Het beroep Information Security Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Securityspecialisten ICT. De kans op werk voor de beroepsfamilie Securityspecialisten ICT is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

6

Baankans Information Security Manager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Information Security Manager

Je kunt als Information Security Manager een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Information Security Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Securityspecialisten ICT. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Information Security Manager


Organisaties waar een Information Security Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Information Security Manager meestal werkt.

Waar werkt een Information Security Manager?

De meest voor de hand liggende werkgevers voor Information Security Managers zijn organisaties die grote hoeveelheden gevoelige persoonlijke informatie moeten beheren: banken, verzekeringen, mogelijk ziekenhuizen of ministeries. In de meeste gevallen zal de Information Security Manager echter terecht komen bij winstgerichte organisaties, en in vrijwel alle gevallen in grote organisaties (meer dan honderd medewerkers).

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Netwerk Information Security Manager

Met wie werkt een Information Security Manager samen? 

Een Information Security Manager werkt met zijn eigen team, dat bestaat uit medewerkers die hier ISM-functionarissen, daar ISM-officers heten. Hij of zij zal daarnaast veel contact hebben met andere managers en bestuurders, omdat informatiebeveiliging voor veel organisaties hoge prioriteit heeft. Anderzijds zal de Information Security Manager in contact staan met ICT’ers, die de technische werkzaamheden van de informatiebeveiliging uitvoeren.


 • ISM-functionaris
 • Programmeur
 • Adviseur Information Security Management
Information Security Manager

Interview met een Information Security Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Information Security Manager:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Information Security Manager verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Information Security Manager?

De beroepen die verwant zijn aan Information Security Manager zijn:
Virusbestrijder
Salaris: €1400 tot €4400
Opleiding: MBO HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Information Security Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • ISM-functionaris
 • Programmeur
 • Adviseur Information Security Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4000 tot €8500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6Ga direct naar