Information Security Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Ga direct naar:
- Wat doet een Information Security Manager
- Salaris Information Security Manager
- Vacatures Information Security Manager
- Baankans Information Security Manager
- Opleidingen Information Security Manager
- Omscholen tot Information Security Manager
- Doorgroeien als Information Security Manager
- Competenties Information Security Manager
- Persoonstypen Information Security Manager
Information Security Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Information Security Manager. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Information Security Manager nodig heeft.
- Bekijk de vacatures Information Security Manager
- Bekijk opleidingen Information Security Manager
- Vaardigheden Information Security Manager
- Omscholen tot Information Security Manager
- Salaris Information Security Manager
Wat doet een Information Security Manager? Lees de functieomschrijving.
Wat is een Information Security Manager?
Een Information Security Manager vervult een belangrijke functie in de informatiebeveiliging van een organisatie. De precieze taken kunnen verschillen, maar in de meeste gevallen zal een Information Security Manager een team medewerkers aansturen dat verantwoordelijk is voor (een deel van) de informatiebeveiliging, de precieze werkzaamheden van dit team bepalen, en de effectiviteit proberen te vergroten. Omdat hij of zij veelal werkzaam is in organisaties die grote hoeveelheden gevoelige gegevens (betreffende financiën, eigendommen of gezondheid) moeten beheren, rust er een grote verantwoordelijkheid op de Information Security Manager. Beveiligingssystemen moeten constant getest en vernieuwd worden, en hoewel de Information Security Manager deze dingen vaak niet zelf doet, draagt hij voor veel taken verantwoordelijkheid.
Past het beroep Information Security Manager bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!
Bekijk jouw persoonlijke baansuggestiesVacatures Information Security Manager
Op zoek naar een nieuwe baan als Information Security Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Information Security Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.
Vacatures laden...
Vacatures Information Security Manager per ervaringsniveau
Salaris en Arbeidsvoorwaarden Information Security Manager
Wat verdient een Information Security Manager?
De verantwoordelijkheden van het werk brengen wel een leuk salaris met zich mee. Afhankelijk van je ervaring, kennis en vaardigheden zul je minimaal starten met een maandsalaris boven de 4000 euro dat kan doorgroeien naar meer dan het dubbele.
Salarisschaal Information Security Manager
- Maximaal
- Gemiddeld
- Minimaal
Meer weten over het salaris Information Security Manager
Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Information Security Manager
Bekijk het salaris Information Security Manager per ervaringsniveau
Information Security Manager worden: Opleidingen tot Information Security Manager
Wil je Information Security Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Information Security Manager.
Hoe word je een Information Security Manager?
Van Information Security Managers wordt doorgaans minstens een wo-opleiding verwacht in bedrijfskunde of informatica. Daarnaast bestaat er een master Information Security Management, waarmee een Information Security Manager zichzelf een goede kandidaat maakt. Desondanks vragen veel bedrijven om minstens een aantal jaar (vaak minimaal zes) werkervaring, en zal hij of zij die eerst moeten opdoen in een vergelijkbare functie met minder grote verantwoordelijkheden.
Opleidingen Information Security Manager





Information Security Manager worden: Omscholen tot Information Security Manager
Als je je wilt omscholen tot Information Security Manager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Information Security Manager zijn vind je die hieronder.
Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie
Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!
Vacatures met (Om)scholing
Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Information Security Manager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Information Security Manager
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Information Security Manager
Als je Information Security Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Information Security Manager zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Information Security Manager
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Information Security Manager?
Competenties en Vaardigheden Information Security Manager:
Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Information Security Manager.
Welke competenties heeft een Information Security Manager nodig?
Een Information Security Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit
Omschrijving
Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.
Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.
Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.
Steekwoorden: overzicht, leiderschap, uitdrukkingsvaardig, luisteren, overtuigen, inzicht in omgeving
Omschrijving
Deze competentie valt voor een deel samen met leiderschap. Een goede leider moet kunnen delegeren. Deze mensen geven bepaalde taken uit handen en beslissen wie geschikt is voor welke taak. Hij behoudt hierbij het overzicht.
Sterke punten
Deze personen geven medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen. Ze krijgen hun eigen taak en moeten die goed uit zien te voeren. Verder zijn delegerende mensen resultaatgericht. Ze communiceren duidelijk en helder wat ze van iedereen verwachten. Ook kunnen deze personen goed luisteren en anderen overtuigen van de noodzaak van een taak.
Zwakke punten
Delegerende mensen kunnen lui en gemakzuchtig overkomen. Anderen krijgen dan het idee dat deze persoon zelf niets meer hoeft te doen. Dit kan irritaties opwekken.
Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse
Omschrijving
Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.
Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.
Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.
Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen
Omschrijving
Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.
Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.
Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt.
Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit
Omschrijving
Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.
Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.
Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.
Steekwoorden: toekomst, zelfontwikkeling, resultaatgericht, zelfkennis
Omschrijving
Deze mensen hebben een duidelijk toekomstbeeld. Hierbij houden ze rekening met de verschillende mogelijkheden en wegen die zij kunnen bewandelen. Deze mensen kunnen zaken vanaf een afstand bekijken en objectieve besluiten nemen. Verder onderzoeken deze mensen vaak nieuwe dingen en willen ze graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen.
Sterke punten
Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht. Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling.
Zwakke punten
Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken. Ook kunnen ze koppig en eigenwijs overkomen omdat ze teveel aan hun visie vasthouden. Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is.
Vaardigheden Information Security Manager
- Inlevingsvermogen
- Plannen
- Toekomstgericht
- Doelgericht
- Gezamenlijk resultaat
- Bemiddelen
- Sensitiviteit
- Motiveren
- Leiding geven
- Omgaan met veranderingen
- Aandacht voor details
- Beoordelen
- Analytisch vermogen
- Effectief communiceren
- Leiderschap
- Taken overdragen
- Flexibel gedrag
- Probleem oplossen
Persoonlijkheid en Eigenschappen Information Security Manager
De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Information Security Manager passen.
Wat voor persoonlijkheid heeft een Information Security Manager nodig?
Het eerste persoonstype dat in aanmerking komt bij het beroep Information Security Manager is dat van Baas. De Information Security Manager stuurt een team aan, heeft verantwoordelijkheid voor grote hoeveelheden informatie en moet hier ook naar handelen. Ondanks het feit dat samenwerken een belangrijke competentie is voor het werk, zal hij of zij onafhankelijk moeten kunnen denken en handelen. Ook delegeren en het uitstralen van vertrouwen naar zijn medewerkers is belangrijk. Een ander persoonstype dat op het werk aansluit is dat van Waarnemer, omdat Information Security Manager altijd nog werk is dat een geduldige, onderzoekende en objectief denkende geest vereist.
Bekijk de persoonstypen voor Information Security Manager
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Information Security Manager
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerd
- Waarnemend
- Gedetailleerd
- Leergierig
Arbeidsmarktperspectief Information Security Manager
Wat zijn de baankansen voor een Information Security Manager?
Omdat informatieveiligheid voor banken, verzekeringen en ook overheidsinstellingen een belangrijk onderwerp is, en dit de komende jaren ook zal blijven, is het arbeidsmarktperspectief voor de Information Security Manager goed. Hierbij moet natuurlijk wel vermeld worden dat het geen makkelijk beroep is om in te stromen. Zodra je binnen bent, zul je niet zo snel de behoefte hebben om door te groeien: Information Security Manager is al een hoog aangeschreven beroep. Andere managementfuncties of een bestuursfunctie zijn echter altijd nog mogelijkheden.
De actuele kans op werk voor een Information Security Manager
Het beroep Information Security Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Securityspecialisten ICT. De kans op werk voor de beroepsfamilie Securityspecialisten ICT is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
6
Baankans Information Security Manager
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?
Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!
Plaats je CV nu direct op MonsterboardDoorgroei mogelijkheden Information Security Manager
Je kunt als Information Security Manager een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.
Het beroep Information Security Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Securityspecialisten ICT. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Information Security ManagerVerwante beroepen Information Security Manager
Mogelijke specialisaties voor een Information Security Manager
adviseur beveiliging informatievoorziening
Organisaties waar een Information Security Manager werkzaam is
Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Information Security Manager meestal werkt.
Waar werkt een Information Security Manager?
De meest voor de hand liggende werkgevers voor Information Security Managers zijn organisaties die grote hoeveelheden gevoelige persoonlijke informatie moeten beheren: banken, verzekeringen, mogelijk ziekenhuizen of ministeries. In de meeste gevallen zal de Information Security Manager echter terecht komen bij winstgerichte organisaties, en in vrijwel alle gevallen in grote organisaties (meer dan honderd medewerkers).
Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?
Bekijk werken in Beveiliging & BewakingNetwerk Information Security Manager
Met wie werkt een Information Security Manager samen?
Een Information Security Manager werkt met zijn eigen team, dat bestaat uit medewerkers die hier ISM-functionarissen, daar ISM-officers heten. Hij of zij zal daarnaast veel contact hebben met andere managers en bestuurders, omdat informatiebeveiliging voor veel organisaties hoge prioriteit heeft. Anderzijds zal de Information Security Manager in contact staan met ICT’ers, die de technische werkzaamheden van de informatiebeveiliging uitvoeren.
- ISM-functionaris
- Programmeur
- Adviseur Information Security Management
Interview met een Information Security Manager
Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.
Verwante beroepen Information Security Manager:
Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Information Security Manager verwant is.
Wat zijn soortgelijke beroepen als Information Security Manager?
Opleiding: MBO HBO WO
Baankans: Zeer goed
Baankans
Alles over het beroep Information Security Manager in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Netwerk:
- ISM-functionaris
- Programmeur
- Adviseur Information Security Management
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €4000 tot €8500
Baankans:
Aantal vacatures:
Aantal opleidingen:
Baankans
Huidige aantal vacatures
6
FAQ / Veelgestelde vragen beroep Information Security Manager
❓ Hoeveel opleidingen Information Security Manager hebben jullie?
Wij hebben op dit moment 105 opleidingen, trainingen of cursussen Information Security Manager online staan van verschillende aanbieders. Je kunt bij ons de opleidingen vergelijken op prijs, duur, gemiddelde beoordeling en natuurlijk de inhoud. Je vind de gemiddelde beoordeling van een opleiding in de overzichtstegel en op de informatiepagina van de opleiding.
❓ Hoeveel vacatures Information Security Manager hebben jullie op nu online staan?
Wij hebben op dit moment 6 vacatures Information Security Manager online staan van verschillende vacaturesites & werkgevers. Je vindt op nationaleberoepengids.nl de introductie van de vacatures en kan doorklikken naar de vacaturesite of de werkgever.
❓ Hoe kan ik het beste mijn beroepskeuze maken?
Wij proberen je op nationaleberoepengids.nl alle informatie te bieden die je nodig hebt om jouw beroeps- en loopbaankeuzes te maken. Zo hebben we natuurlijk de Beroepskeuzetest, maar ook de Omschoolwijzer voor als je Information Security Manager wilt worden. Op deze pagina geven we je de antwoorden op jouw vragen over het salaris, de baankans, de functie, de competenties en de persoonstypen, zodat jij kan nadenken of het beroep Information Security Manager iets voor jou is.