Information Security Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Information Security Manager? Lees de functieomschrijving.

Een Information Security Manager vervult een belangrijke functie in de informatiebeveiliging van een organisatie. De precieze taken kunnen verschillen, maar in de meeste gevallen zal een Information Security Manager een team medewerkers aansturen dat verantwoordelijk is voor (een deel van) de informatiebeveiliging, de precieze werkzaamheden van dit team bepalen, en de effectiviteit proberen te vergroten. Omdat hij of zij  veelal werkzaam is in organisaties die grote hoeveelheden gevoelige gegevens (betreffende financiën, eigendommen of gezondheid) moeten beheren, rust er een grote verantwoordelijkheid op de Information Security Manager. Beveiligingssystemen moeten constant getest en vernieuwd worden, en hoewel de Information Security Manager deze dingen vaak niet zelf doet, draagt hij voor veel taken verantwoordelijkheid.

Wil je werken als Information Security Manager?

Werk je al als Information Security Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Information Security Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Information Security Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Information Security Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • ISM-functionaris
  • Programmeur
  • Adviseur Information Security Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €8500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Information Security Manager

Wat verdient een Information Security Manager?

De verantwoordelijkheden van het werk brengen wel een leuk salaris met zich mee. Afhankelijk van je ervaring, kennis en vaardigheden zul je minimaal starten met een maandsalaris boven de 4000 euro dat kan doorgroeien naar meer dan het dubbele.

Salarisschaal Information Security Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Information Security Manager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Information Security Manager

Hoe goed is de toekomst voor de Information Security Manager? 

Omdat informatieveiligheid voor banken, verzekeringen en ook overheidsinstellingen een belangrijk onderwerp is, en dit de komende jaren ook zal blijven, is het arbeidsmarktperspectief voor de Information Security Manager goed. Hierbij moet natuurlijk wel vermeld worden dat het geen makkelijk beroep is om in te stromen. Zodra je binnen bent, zul je niet zo snel de behoefte hebben om door te groeien: Information Security Manager is al een hoog aangeschreven beroep. Andere managementfuncties of een bestuursfunctie zijn echter altijd nog mogelijkheden.

Baankans Information Security Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Information Security Manager worden: Opleidingen tot Information Security Manager

Hoe word je een Information Security Manager? 

Van Information Security Managers wordt doorgaans minstens een wo-opleiding verwacht in bedrijfskunde of informatica. Daarnaast bestaat er een master Information Security Management, waarmee een Information Security Manager zichzelf een goede kandidaat maakt. Desondanks vragen veel bedrijven om minstens een aantal jaar (vaak minimaal zes) werkervaring, en zal hij of zij die eerst moeten opdoen in een vergelijkbare functie met minder grote verantwoordelijkheden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Information Security Manager

Information Security Management Expert
Inleiding Met de Post-HBO Information Security Management Expert certificering en internationaal erkende S-ISME titel op zak bent u een officieel erkend Information Security professional en kunt u aan de slag …
Certified Information Security Manager (CISM)
CISM staat voor Certified Information Security Manager. Het CISM certificaat geeft u internationale erkenning als security professional. Daarmee verhoogt u uw marktwaarde. De training CISM van de IT Management Group …
Information Security Management Professional (ISMAS)
Korte beschrijving: Op dit moment staan de media vol van allerlei issues die gerelateerd zijn aan Security. Privacy gevoelige gegevens zijn niet langer veilig, maar worden wereldwijd gedeeld. Lekken in …
Certified Information Security Manager
In de CISM training leert u informatiebeveiliging in lijn brengen met aanwezige business doelstellingen en wettelijk gestelde eisen. Als Security Manager denkt u in risico’s en de mogelijkheden om deze …
Information Security Management Advanced (ISMAS)
Tijdens de training Information Security Management Advanced (ISMAS) verkrijgt de deelnemer kennis over het opstellen van het ICT-beleid, het inrichten van de security managementorganisatie en hoe verantwoording is geregeld voor …
Meer opleidingen Information Security Manager

Weet je nog niet of je Information Security Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Information Security Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Information Security Manager

Met wie werkt een Information Security Manager samen? 

Een Information Security Manager werkt met zijn eigen team, dat bestaat uit medewerkers die hier ISM-functionarissen, daar ISM-officers heten. Hij of zij zal daarnaast veel contact hebben met andere managers en bestuurders, omdat informatiebeveiliging voor veel organisaties hoge prioriteit heeft. Anderzijds zal de Information Security Manager in contact staan met ICT’ers, die de technische werkzaamheden van de informatiebeveiliging uitvoeren.


  • ISM-functionaris
  • Programmeur
  • Adviseur Information Security Management
Information Security Manager


Organisaties waar een Information Security Manager werkzaam is

Waar werkt een Information Security Manager meestal? 

De meest voor de hand liggende werkgevers voor Information Security Managers zijn organisaties die grote hoeveelheden gevoelige persoonlijke informatie moeten beheren: banken, verzekeringen, mogelijk ziekenhuizen of ministeries. In de meeste gevallen zal de Information Security Manager echter terecht komen bij winstgerichte organisaties, en in vrijwel alle gevallen in grote organisaties (meer dan honderd medewerkers).

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Information Security Manager

Waar kun je het beste werken als Information Security Manager? Hieronder vindt je de best door de Information Security Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Information Security Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Information Security Manager:

Welke competenties heeft een een Information Security Manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Information Security Manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Information Security Manager nodig? 

Het eerste persoonstype dat in aanmerking komt bij het beroep Information Security Manager is dat van Baas. De Information Security Manager stuurt een team aan, heeft verantwoordelijkheid voor grote hoeveelheden informatie en moet hier ook naar handelen. Ondanks het feit dat samenwerken een belangrijke competentie is voor het werk, zal hij of zij onafhankelijk moeten kunnen denken en handelen. Ook delegeren en het uitstralen van vertrouwen naar zijn medewerkers is belangrijk. Een ander persoonstype dat op het werk aansluit is dat van Waarnemer, omdat Information Security Manager altijd nog werk is dat een geduldige, onderzoekende en objectief denkende geest vereist.

Bekijk de persoonstypen voor Information Security Manager


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Information Security Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Information Security Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Information Security Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Information Security Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Information Security Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Information Security Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Information Security Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Information Security Manager iets voor je?

Zou je graag Information Security Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Information Security Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Information Security Manager

x

Sinds wanneer is WO vereist voor Information Security Manager? 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar