Opzichter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Opzichter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep opzichter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je opzichter wordt.

 

Wat is een Opzichter?

Als opzichter in de bouw vertegenwoordig je de opdrachtgever op de bouwplaats. Je controleert en beoordeelt of er wordt voldaan aan de wensen van de opdrachtgever. Als opzichter hou je toezich op de kwaliteit van de uitvoerig, onderhoud je de complete bouwadministratie, controleer je werktekeningen aan de hand van bouwtekening, je bewaakt de benodigde informatie zoals tekeningenproductie, je keurt bouwstoffen en onderdelen die worden geleverd op de bouwplaats, je signaleet afwijkingen tijdens de bouw, je voert gesprekken met aannemers, onderaannemers en toezichtbedrijven, je geeft leiding aan assistenten, je verzamelt gegeven voor revisietekeningen en je verzorgt de eindoplevering van een project.Wil je werken als Opzichter?

Werk je al als Opzichter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Opzichter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Opzichter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Opzichter in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Directievoerder
  • Projectleider
  • Aannemers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2900 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

65


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Opzichter

Wat verdient een Opzichter?

Als opzichter verdien je maandelijk een salaris tussen de 2900 en 3800 euro bruto per maand. Afhankelijk van je ervaring en van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, wordt je salaris bepaald. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een opzichter per organisatie verschillend.

Salarisschaal Opzichter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Opzichter

Op zoek naar een nieuwe baan als Opzichter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opzichter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Opzichter vacatures

Vacature Opzichter Bouwmanagement Bureau
Kracht Recruitment
Hoor jij thuis in een Bouwmanagement Bureau en ga jij de stap maken tot Opzichter? Onze opdrachtgever, met 3 vestigingen, is toonaangevend in de bouwbegeleiding van bouwprojecten door heel Nederland …
Vacature Mutatieopzichter Woningbouw
Kracht Recruitment
Sta jij stevig in je schoenen en beschik je over de nodige bouwkundige kennis? Pak dan deze kans! Onze opdrachtgever is een woningcorporatie in Amsterdam. Met meer dan sociale huurwoningen …
Vacature Bouwkundig Hoofdopzichter
Kracht Recruitment
Heb jij meerjarige ervaring als Opzichter, beschik je over leidinggevende capaciteiten en een goede dosis technische kennis en inzicht? Wellicht is deze vacature Hoofdopzichter voor complexe utilitaire projecten in de …
Vacature Bouwkundige Opzichter Woningbouwcorporatie
Kracht Recruitment
Voor onze opdrachtgever in regio Tilburg, zijn wij opzoek naar een Bouwkundige Opzichter die onze opdrachtgever vertegenwoordigt op lopende bouwprojecten. Onze opdrachtgever is een woningcorporatie in regio Tilburg. Deze woningbouwcorporatie …
Vacature Mutatie opzichter
Kracht Recruitment
Word jij warm van het werken in een woningcorporatie en het uitvoeren van mutatieopzichters taken? Bekijk dan snel deze vacature! Persoonlijke aandacht voor hun huurders en oog voor elkaar staat …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Opzichter

Wat is de toekomst van Opzichter?

Er is de bouwsector bijna altijd wel werk en als opzichter kun je dan ook relatief makkelijk aan een baan komen. Meestal heb je binnen een organisatie eerst andere functies vervuld voordat je opzichter wordt. De doorgroeimogelijkheden voor een opzichter zijn divers. Je kan binnen een organisatie doorgroeien tot hoofdopzichter van een organisatie of je kan doorgroeien naar andere management- en bestuursfunctie binnen de organisatie.

Huidige aantal vacatures

65


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Opzichter worden: Opleidingen tot Opzichter

Wil je Opzichter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Opzichter.

Hoe word je een Opzichter? 

Als toezichthouder is het wenselijk dat je een bouwkundige opleiding hebt gevolgd, zoals de opleiding bouwkunde. Ook enige ervaring in de bouwsector is wenselijk zodat je anderen van je kunnen leren.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Opzichter

Crisiscommunicatie
Het Chinese woord voor crisis kent twee karakters: bedreiging en kans Training crisiscommunicatie Een training waarin een rampscenario vertaalt wordt naar goede regie van effectieve communicatie Zo maar een voorbeeld: …
Crisiscommunicatie

Omscholen of doorgroeien tot Opzichter

Als je Opzichter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Opzichter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Opzichter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Opzichter?

Competenties en Vaardigheden Opzichter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Opzichter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Opzichter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Opzichter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Opzichter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Opzichter. Als Opzichter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Opzichter:


zie volledige beschrijving persoonstype Opzichter

Vakkennis voor een Opzichter

Het is voor een Opzichter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Opzichter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Opzichter


Werkervaring Opzichter

Het is voor een startend Opzichter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Opzichter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Opzichter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Opzichter

Met wie werkt een Opzichter samen? 

Als opzichter leg je verantwoordelijkheid af aan de directievoerder of projectleider van het project. Verder ga je in gesprek met verschillende aannemers en onderaannemers en bespreek je met hun de wensen van de opdrachtgever. Eenmaal een aannemer gekozen, legt deze aannemer verantwoording af aan jou.


  • Directievoerder
  • Projectleider
  • Aannemers
Opzichter


Organisaties waar een Opzichter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Opzichter meestal werkt.

Waar werkt een Opzichter?

Als opzichter in de bouw kun je zowel voor de overheid als voor profit organisaties werken.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Opzichter

Waar kun je het beste werken als Opzichter? Hieronder vind je de best door de Opzichter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Opzichter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Opzichter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Opzichter.

Welke competenties heeft een Opzichter nodig?

Een Opzichter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Opzichter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Opzichter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Opzichter nodig? 

Als opzichter moet je perfectionistisch zijn. Je moet voor je opdrachtgever een goed resultaat afleveren anders wordt jij hierop aangesproken. Je moet daarom realitisch en principieel te werk gaan en alles tot in de details uitzoeken zodat je niet voor verrassingen komt te staan (Perfectionist).

Verder moet je als opzichter ook je betrouwbaar zijn. Opdrachtgevers moeten op je kunnen rekenen en je moet wanneer iets niet goed gaat je verantwoordelijkheid durven nemen (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor Opzichter


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Opzichter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Opzichter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Opzichter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Opzichter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Opzichter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Opzichter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Opzichter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Opzichter iets voor je?

Zou je graag Opzichter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Opzichter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Opzichter?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Opzichter

Vacature Mutatieopzichter Woningcorporatie
Kracht Recruitment
Word jij warm van het werken in een woningcorporatie en het uitvoeren van mutatieopzichters taken? Bekijk dan snel deze vacature! Onze opdrachtgever is een woningcorporatie in de regio Amersfoort. Deze …
Vacature Opzichter Beheer Openbare Ruimte
Gemeente Oss
Als er één baan is binnen de gemeente die divers is, dan is dat die van Opzichter Beheer Openbare Ruimte. Opzichter Beheer Openbare Ruimte Oss, 36 uur per week Als …
Vacature Opzichter Beheer Openbare Ruimte - Oss
Gemeente Oss, Oss
Opzichter - Als er één baan is binnen de gemeente die divers is, dan is dat die van Opzichter Beheer Openbare Ruimte. Opzichter Beheer Openbare Ruimte Oss, 36 uur per …
Vacature Technisch opzichter - Gouda
Zorgpartners Midden Holland, Gouda
Opzichter - Zorgpartners is een full service zorgorganisatie met een diversiteit aan woon- en zorgmogelijkheden in de regio Midden-Holland. Zorgpartners verleent haar zorg en diensten rondom het eigen leven van …
Vacature Bouwkundig Hoofdopzichter
Kracht Recruitment
Heb jij meerjarige ervaring als Opzichter, beschik je over leidinggevende capaciteiten en een goede dosis technische kennis en inzicht? Wellicht is deze vacature Hoofdopzichter voor complexe utilitaire projecten in de …

Actuele blogposts


reacties op Opzichter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar