Opzichter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Opzichter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep opzichter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je opzichter wordt.

 

Wat is een Opzichter?

Als opzichter in de bouw vertegenwoordig je de opdrachtgever op de bouwplaats. Je controleert en beoordeelt of er wordt voldaan aan de wensen van de opdrachtgever. Als opzichter hou je toezich op de kwaliteit van de uitvoerig, onderhoud je de complete bouwadministratie, controleer je werktekeningen aan de hand van bouwtekening, je bewaakt de benodigde informatie zoals tekeningenproductie, je keurt bouwstoffen en onderdelen die worden geleverd op de bouwplaats, je signaleet afwijkingen tijdens de bouw, je voert gesprekken met aannemers, onderaannemers en toezichtbedrijven, je geeft leiding aan assistenten, je verzamelt gegeven voor revisietekeningen en je verzorgt de eindoplevering van een project.

Wil je werken als Opzichter?

Werk je al als Opzichter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Opzichter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Opzichter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Opzichter in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Directievoerder
  • Projectleider
  • Aannemers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2900 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

23


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Opzichter

Wat verdient een Opzichter?

Als opzichter verdien je maandelijk een salaris tussen de 2900 en 3800 euro bruto per maand. Afhankelijk van je ervaring en van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, wordt je salaris bepaald. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een opzichter per organisatie verschillend.

Salarisschaal Opzichter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Opzichter

Op zoek naar een nieuwe baan als Opzichter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opzichter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Opzichter vacatures

Opzichter
TenneT B.V.
Wat doe je als Opzichter bij TenneT? Als opzichter draag je zorg voor het onderhoud van de infrastructuur en ben je verantwoordelijk voor de aan jou toegewezen stations Je treedt …
Opzichter Technische Dienst
Gemeente Raalte
In het hart van Salland ligt Raalte. We werken hard, helpen elkaar graag en weten hoe we een feestje moeten bouwen. En het blijft een feest als iedereen erop kan …
Opzichter
mténv
Als Opzichter je dat mutaties, planmatig onderhoud en reparaties, conform afspraak en planning worden uitgevoerd. Je beoordeelt mutaties en reparaties ter plaatse en maakt een inschatting van het werk en …
Opzichter Technische Dienst
Gemeente Raalte
In het hart van Salland ligt Raalte. We werken hard, helpen elkaar graag en weten hoe we een feestje moeten bouwen. En het blijft een feest als iedereen erop kan …
Opzichter bij een Woningcorporatie
Aethon
Goed, veilig en betaalbaar wonen, dat willen we toch allemaal? Voor onze opdrachtgever in Limburg, kan jij hier een steentje aan bij gaan dragen als Opzichter (niet-planmatig onderhoud). In deze …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Opzichter

Wat is de toekomst van Opzichter?

Er is de bouwsector bijna altijd wel werk en als opzichter kun je dan ook relatief makkelijk aan een baan komen. Meestal heb je binnen een organisatie eerst andere functies vervuld voordat je opzichter wordt. De doorgroeimogelijkheden voor een opzichter zijn divers. Je kan binnen een organisatie doorgroeien tot hoofdopzichter van een organisatie of je kan doorgroeien naar andere management- en bestuursfunctie binnen de organisatie.

Huidige aantal vacatures

23


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Opzichter worden: Opleidingen tot Opzichter

Wil je opzichter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Opzichter? 

Als toezichthouder is het wenselijk dat je een bouwkundige opleiding hebt gevolgd, zoals de opleiding bouwkunde. Ook enige ervaring in de bouwsector is wenselijk zodat je anderen van je kunnen leren.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Opzichter

Crisiscommunicatie
Het Chinese woord voor crisis kent twee karakters: bedreiging en kans Training crisiscommunicatie Een training waarin een rampscenario vertaalt wordt naar goede regie van effectieve communicatie Zo maar een voorbeeld: …
Avondopleiding: Aankomend Projectleider
Bent u werkzaam in groene sector en wilt u graag doorgroeien naar eenleidinggevende functie waarbij organiseren en werkvoorbereiden centraalstaat? Dan is deze opleiding iets voor u. Deze opleiding wordt in …
Meer opleidingen Opzichter

Weet je nog niet of je Opzichter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Opzichter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Opzichter

Met wie werkt een Opzichter samen? 

Als opzichter leg je verantwoordelijkheid af aan de directievoerder of projectleider van het project. Verder ga je in gesprek met verschillende aannemers en onderaannemers en bespreek je met hun de wensen van de opdrachtgever. Eenmaal een aannemer gekozen, legt deze aannemer verantwoording af aan jou.


  • Directievoerder
  • Projectleider
  • Aannemers
Opzichter


Organisaties waar een Opzichter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Opzichter meestal werkt.

Waar werkt een Opzichter?

Als opzichter in de bouw kun je zowel voor de overheid als voor profit organisaties werken.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Opzichter

Waar kun je het beste werken als Opzichter? Hieronder vind je de best door de Opzichter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Opzichter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Opzichter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Opzichter.

Welke competenties heeft een Opzichter nodig?

Een Opzichter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Opzichter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Opzichter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Opzichter nodig? 

Als opzichter moet je perfectionistisch zijn. Je moet voor je opdrachtgever een goed resultaat afleveren anders wordt jij hierop aangesproken. Je moet daarom realitisch en principieel te werk gaan en alles tot in de details uitzoeken zodat je niet voor verrassingen komt te staan (Perfectionist).

Verder moet je als opzichter ook je betrouwbaar zijn. Opdrachtgevers moeten op je kunnen rekenen en je moet wanneer iets niet goed gaat je verantwoordelijkheid durven nemen (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor Opzichter


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Opzichter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Opzichter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Opzichter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Opzichter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Opzichter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Opzichter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Opzichter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Opzichter iets voor je?

Zou je graag Opzichter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Opzichter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Opzichter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar