Glaszetter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Glaszetter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep glaszetter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je glaszetter wordt.

 

Wat is een Glaszetter?

Een Glaszetter zorgt ervoor dat een glazen ruit op een veilige manier in een kozijn geplaatst wordt. Vaak werkt hij hierbij samen met andere Glaszetters, vooral bij een groot raam of groot project waarbij meerdere ramen geplaatst moeten worden.

De Glaszetter begint met het inspecteren en opmeten van het kozijn, waarna hij het glas dat de klant wilt hebben bestelt of op maat snijdt. Vaak werkt men tegenwoordig met dubbel glas, wat in de fabriek op maat gesneden wordt. De Glaszetter snijdt zelf alleen enkel glas. Als alles goed op maat is, moet het kozijn ook klaar gemaakt worden voor plaatsing. Vaak moet eerst het oude glas en de kit verwijderd worden, en soms ook nog stukken van het kozijn zelf.

Als het kozijn klaar is, zal het glas naar de locatie gebracht moeten worden. Hierbij zal de Glaszetter voorzichtig te werk moeten gaan. Het glas kan vanuit de binnenkant of vanuit de buitenkant van het gebouw geplaatst worden. Er zijn verschillende monteertechnieken voorhanden. Aan de buitenzijde kan het zijn dat de Glaszetter vanaf een steiger moet werken, binnen kan hij geconfronteerd worden met kleine gangen en trappen.

Als het glas in het kozijn zit, wordt de lijst eromheen geplaatst of worden de randen dichtgekit. Hierdoor blijft het glas goed zitten, en kan er geen (koude) lucht langs. Indien nodig, wordt het glas dan nog nabehandeld.

Sommige aspecten van het werk van de Glaszetter vereisen een fysiek goede conditie en hij zal mogelijk leiding geven aan andere (leerling-)Glaszetters.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Glaszetter?

Werk je al als Glaszetter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Glaszetter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Glaszetter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Glaszetter in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Klant
 • Werkgeve
 • Glaszetter
 • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

114


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Glaszetter

Wat verdient een Glaszetter?

Het salaris van een Glaszetter ligt tussen €1600 en €2400 per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de werkgeve en zullen dus vaak verschillen.

Salarisschaal Glaszetter

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Glaszetter

Op zoek naar een nieuwe baan als Glaszetter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glaszetter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Glaszetter vacatures

Vacature Glaszetter
VNOM
Wat ga je doen?Ben jij een ervaren glaszetter? En heb je ervaring met nieuwbouw, onderhoud en renovatie projecten? Lees dan gauw verder! Voor een vermaard opdrachtgever zijn wij op zoek …
Vacature Junior Glaszetter
VNOM
Wat ga je doen?Ben jij pas klaar met een opleiding richting de bouw of techniek of lijkt het jou leuk om als Junior Glaszetter aan de slag te gaan? Dan …
Vacature Glaszetter
Randstad
Functieomschrijving Voor een kozijnenfabriek zijn wij op zoek naar een glaszetter / kitter. Als glaszetter / kitter ben je een belangrijk onderdeel van het produktieproces. Op een mooie locatie in …
Vacature (Leerling) glaszetter
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever biedt dienstverlening op het gebied van beglazing. Van na-isolatie tot hardglazen deuren en winkelpuien! We kunnen het nu bijna niet meer indenken, toch was er een …
Vacature Glaszetter dagdienst regio Maastricht
Manpower
Over de functie Heb jij eerder gewerkt als glaszetter, productiemedewerker of in een vergelijkbare functie en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan heb je de juiste vacature …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Glaszetter

Wat zijn de baankansen voor een Glaszetter?

De arbeidsmarkt is voor Glaszetters niet bijzonder gunstig, maar er is altijd wel wat werk te vinden. De meeste beschikbare opdrachten zijn tijdelijk, waardoor het gunstig kan zijn om bij een glaszetterij of aannemersbedrijf te werken. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen glaszetterij of het verkrijgen van leidinggevende taken.

De actuele kans op werk voor een Glaszetter

Het beroep Glaszetter is onderdeel van de beroepsfamilie Glaszetters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Glaszetters is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

114

Baankans Glaszetter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Glaszetter worden: Opleidingen tot Glaszetter

Wil je Glaszetter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Glaszetter.

Hoe word je een Glaszetter? 

Om Glaszetter te worden moet je een MBO opleiding op niveau 2 of 3 te volgen, waarmee men Gezel Glaszetter wordt. Vanuit deze positie kan je je dan gaan opwerken tot zelfstandig Glaszetter.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Glaszetter

Glaszetter
Zowel in de winter als de zomer is het belang van een goede isolatie in huis groot. Steeds meer mensen kiezen met vierseizoens- of hoogrendementsglas voor een duurzame investering. Zowel …
Glaszetter

Omscholen tot Glaszetter

Als je je wilt omscholen tot Glaszetter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Glaszetter zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Glaszetter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Glaszetter

Vacature (Leerling) glaszetter
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever biedt dienstverlening op het gebied van beglazing. Van na-isolatie tot hardglazen deuren en winkelpuien! We kunnen het nu bijna niet meer indenken, toch was er een …
Vacature (Leerling) glaszetter (M/ V)
Werkis
Flexibel en afwisselend werkBetrokken eigenaren en gezellig klein teamBuitendienst Ben jij een glaszetter die graag zijn handen uit de mouwen steekt? Bij dit bedrijf leren ze je graag hoe jij …
Vacature Leerling Glaszetter - Breda
Covebo, Breda
Glaszetter - Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die aan het begin van zijn carrière staat en wilt leren Helaas bestaat er geen opleiding specifiek voor glaszetter …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Glaszetter

Als je Glaszetter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Glaszetter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Glaszetter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Glaszetter?

Competenties en Vaardigheden Glaszetter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Glaszetter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Glaszetter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Glaszetter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Glaszetter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Glaszetter. Als Glaszetter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Glaszetter:


zie volledige beschrijving persoonstype Glaszetter

Vakkennis voor een Glaszetter

Het is voor een Glaszetter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Glaszetter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Glaszetter


Werkervaring Glaszetter

Het is voor een startend Glaszetter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Glaszetter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Schilder .

Iets anders leren?

Is Glaszetter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Glaszetter

Met wie werkt een Glaszetter samen? 

De Glaszetter krijgt als zelfstandige opdrachten van klanten en in loondienst van een leidinggevende. Hij zal dus veel contact met deze partijen hebben. Men werkt over het algemeen samen met andere Glaszetters. Als je als zelfstandig Glaszetter werkt, of een leidinggevende positie hebt krijgje ook met glasleveranciers te maken.


 • Klant
 • Werkgeve
 • Glaszetter
 • Leverancier
Glaszetter


Organisaties waar een Glaszetter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Glaszetter meestal werkt.

Waar werkt een Glaszetter?

Een Glaszetter kan bij een glaszetterij of aannemersbedrijf werken, of zelfstandig proberen opdrachten binnen te halen. Bij alle mogelijkheden geldt dat men zowel binnen als buiten komt te werken.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Glaszetter

Waar kun je het beste werken als Glaszetter? Hieronder vind je de best door de Glaszetter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Glaszetter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Glaszetter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Glaszetter.

Welke competenties heeft een Glaszetter nodig?

Een Glaszetter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Glaszetter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Glaszetter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Glaszetter nodig? 

De Glaszetter werkt een helder lijstje werkzaamheden af en werkt zo efficiënt en zonder omhaal naar een duidelijk doel toe (Succesvolle werker). Om dit goed te kunnen doen, zal de Glaszetter goed op moeten letten, niet alleen tijdens het plaatsen van het glas en de keuze van materiaal en monteerwijze, maar ook wanneer het gesneden en vervoerd wordt. De Glaszetter werkt en rijdt verantwoordelijk en zorgvuldig, met oog voor zijn omgeving (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Glaszetter


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Glaszetter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Glaszetter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Glaszetter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Glaszetter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Glaszetter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Glaszetter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Glaszetter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Glaszetter iets voor je?

Zou je graag Glaszetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Glaszetter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Glaszetter?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Glaszetter

Vacature Glaszetter (M/ V)
Werkis
Ben jij een ervaren vakman/vrouw die en passie heeft voor het zetten van glas? Lees dan snel verder, want dan is deze vacature mogelijk wat voor jou! Je komt te …
Vacature (Leerling) glaszetter (M/ V)
Werkis
Flexibel en afwisselend werkBetrokken eigenaren en gezellig klein teamBuitendienst Ben jij een glaszetter die graag zijn handen uit de mouwen steekt? Bij dit bedrijf leren ze je graag hoe jij …
Vacature Glaszetter
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een glashandel in Rotterdam, een bedrijf dat is begonnen met het werken aan nieuwbouwprojecten. Na 10 jaar heeft het bedrijf besloten om te gaan werken …
Vacature Junior Glaszetter, Barendrecht
VNOM
Wat ga je doen? Ben jij pas klaar met een opleiding richting de bouw of techniek of lijkt het jou leuk om als Junior Glaszetter aan de slag te gaan? …
Vacature Glaszetter - Alkmaar
Faber, Alkmaar
Glaszetter - Wat jij als ervaren glaszetter gaat doen, dat bepaal jij zelf. Je krijgt bij Faber de regie om te bepalen waar je blij van wordt en wij realiseren …

Actuele blogposts


reacties op Glaszetter

pim

Dankjewel voor dit artikel over glaszetters. Het lijkt mij een mooi beroep. Vooral omdat er enig specialisme gevraagd wordt. Een slecht geplaatste ruit kan barsten of niet voor de juiste isolatie zorgen.  http://www.schildersbedrijfdeeilanden.nl/diensten

m

wat voor veiligheids dingen draagt een glaszetter en wat voor materialen gebruik een glaszetter?

glaszetter

goed kijken als je een glaszetter aan het werk ziet en vragen.Hij geeft met plezier antwoord. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar