U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Assistent accountant

Werken als Assistent accountant

Beroepsprofiel assistent accountant

Een Assistent Accountant is meestal werkzaam bij een (groot) accountantskantoor. Hier wordt voor diverse klanten gewerkt. Deze klanten hebben een eigen bedrijf. De Assistent Accountant doet de uitvoering en/of de controle van de financiële administratie en de boekhoudkundige werkzaamheden. Ook stelt de Assistent Accountant de balans op en doet de belastingaangifte. Zo probeert de Assistent Accountant ervoor te zorgen dat de klant zo min mogelijk belasting hoeft te betalen.

De Assistent Accountant heeft veel contact met de klant. De klant wil goed op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen. Ook is het belangrijk dat alles op tijd geregeld wordt, zo moet de belastingaangifte voor een bepaalde datum gedaan zijn. Hierdoor ontstaan vaak piekmomenten in het werk van de Assistent Accountant.

Omdat de Assistent Accountant vaak gelijktijdig met meerdere klanten bezig is, moet de Assistent Accountant goed en snel kunnen schakelen en het overzicht kunnen bewaren. De werkzaamheden zijn veelal routinematig, maar door de verscheidenheid aan klanten is het werk toch afwisselend.

Mensen vonden ons op: Job Assistent accountant, Baan Assistent accountant, Assistent accountant Worden, Functie-eisen Assistent accountant, Verantwoordelijkheden Assistent accountant, Functieprofiel Assistent accountant, Wat doet een Assistent accountant, Werken als Assistent accountant.

Assistent accountant worden: Opleiding tot assistent accountant

Om Assistent Accountant te kunnen worden, kan de opleiding Assistent Accountant op MBO-niveau 4 gevolgd worden. Deze opleiding duurt gemiddeld 2,5 tot 4 jaar. Wel is het handig om op de middelbare school al economie of wiskunde gehad te hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent accountant, Assistent accountant Worden, Opleidingsniveau Assistent accountant, Scholing Assistent accountant, Studie Assistent accountant, Bijscholing Assistent accountant, Omscholing Assistent accountant.

Organisaties waar een assistent accountant doorgaans werkzaam is

De Assistent Accountant is veelal werkzaam bij een (groot) accountantskantoor. Een accountantskantoor werkt in opdracht van een klant. Omdat er voor deze diensten wordt betaald, is de Assistent Accountant werkzaam in de Profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent accountant, Assistent accountant Worden, Opleidingsniveau Assistent accountant, Scholing Assistent accountant, Studie Assistent accountant, Bijscholing Assistent accountant, Omscholing Assistent accountant.

Arbeidsvoorwaarden assistent accountant

Het startsalaris van een Assistent Accountant ligt tussen de 1550 en 1750 euro. Het salaris kan stijgen naarmate meer ervaring opgedaan wordt of de Assistent Accountant doorgroeit naar een hogere functie.

Mensen vonden ons op: Salaris Assistent accountant, Loon Assistent accountant, Wat verdien je als Assistent accountant, Salarisschaal Assistent accountant, Salarisindicatie Assistent accountant, Bonus Assistent accountant, CAO Assistent accountant, Brutoloon Assistent accountant, Nettoloon Assistent accountant, Vakantiedagen Assistent accountant, Pensioen Assistent accountant.

Competenties, skills & vaardigheden assistent accountant

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Financieel bewustzijn
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Assistent accountant, Vaardigheden Assistent accountant, Attitude Assistent accountant, Kwalificaties Assistent accountant, Competentieprofiel Assistent accountant.

Persoonstypen assistent accountant

De Assistent Accountant moet goed met cijfers om kunnen gaan en van rekenen houden. Ook moet de Assistent Accountant precies en nauwkeurig werken en ernaar streven dat alles perfect klopt.

Ook moet de Assistent Accountant het leuk vinden om met mensen te werken, contact met de klant is nodig om informatie te verzamelen en de klant op de hoogte te houden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Assistent accountant, Karakter Assistent accountant.

Netwerk assistent accountant

De Assistent Accountant werkt onder een Accountant. De Accountant is eindverantwoordelijk en de Assistent Accountant draagt daarom verantwoording af aan de Accountant.

Ook is het contact met de klanten belangrijk. De Assistent Accountant werkt in opdracht van een bedrijf en heeft daarom regelmatig contact om de klant goed op de hoogte te houden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Assistent accountant, Medewerkers Assistent accountant.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden assistent accountant

Er is relatief veel vraag naar de werkzaamheden die een accountantskantoor verricht. Bedrijven willen hun financiële administratie graag op orde hebben en schakelen hier vaak en accountantskantoor voor in.

Door het opdoen van werkervaring en eventuele extra opleiding/cursussen kan een Assistent Accountant doorgroeien binnen het bedrijf of naar een ander bedrijf. De Assistent Accountant wordt door de werkgever vaak gemotiveerd om verder te leren en door te groeien. Ook kan de Assistent Accountant doorgroeien tot Accountant.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Assistent accountant, Promotie mogelijkheden Assistent accountant, Carriere Assistent accountant.

Interviews met assistent accountant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen assistent accountant

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Assistent accountant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Assistent accountant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Assistent accountant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep

Vacatures Assistent accountant

Vacatures zoeken
Op zoek naar een baan als Assistent accountant?