Projectadministrateur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectadministrateur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep projectadministrateur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je projectadministrateur wordt.

 

Wat is een Projectadministrateur?

Als projectadministrateur verzamel je diverse gegevens van verschillende de projecten. Je bereidt deze projecten voor op het gebid van planning en materialen en draagt deze over aan de uitvoerders van het project. Tijdens de uitvoering van projecten bent je als projectadministrateur het aanspreekpunt voor de uitvoerders en onze opdrachtgever(s). Na uitvoering van de werkzaamheden draagt je als projectadministrateur zorg voor een correcte oplevering en afrekening op basis van het bestek en voorwaarden en de door de uitvoerder gerapporteerde producties.Wil je werken als Projectadministrateur?

Werk je al als Projectadministrateur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectadministrateur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Projectadministrateur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectadministrateur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Projectuitvoerder
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

23


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectadministrateur

Wat verdient een Projectadministrateur?

Afhankelijk van de organisatie waarin je als projectadministrateur werkzaam bent, wordt je salaris en je secundaire arbeidsvoorwaarden bepaald. Het salaris ligt gemiddeld tussen de 2000 euro en 3000 euro.

 

 

Salarisschaal Projectadministrateur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Projectadministrateur

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectadministrateur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectadministrateur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Projectadministrateur vacatures

Vacature Projectadministrateur
TalentScoutZ
Clubprofiel Onze klantrelatie is een onderdeel van een succesvol bouwbedrijf in de regio Eindhoven met een goede reputatie en staan hoog aangeschreven in de bouw. Deze club is het best …
Vacature Projectadministrateur
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Betrokken bij de klanten, mensen en de omgeving. Meegaan met de tijd, de trends en de markt. Bevlogen in creëren en bouwen. Een gezond, groot en groeiend familiebedrijf. Ze …
Vacature Projectadministrateur
Walters People
Projectadministrateur Ben jij op zoek naar een positie als Projectadministrateur? Heb jij een hands-on mentaliteit en wil je graag deel uitmaken van een dynamisch en informeel team? Zie jij jezelf …
Vacature Junior Projectadministrateur
Walters People
Heb jij enige (project) administratie ervaring in de vorm van een stage of lichte ervaring in een baan? Wil jij bij een informeel bedrijf werken waar jij verschillende units helpt …
Vacature Projectadministrateur / Junior Projectcontroller
Walters People
Heb jij enige ervaring als Projectadministrateur bij voorkeur in de bouw (rail)? Wil jij bij een informeel bedrijf werken waar jij jezelf sterk kan ontwikkelen op financieel administratie / reporting …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectadministrateur

Wat is de toekomst van Projectadministrateur?

Als projectadministrateur kun je afhankelijk van de organisatie waarin je werkzaam bent verschillende doorgroeimogelijkheden hebben. Je kan als projectadministrateur doorgroeien binnen de organisatie binnen je eigen afdeling of naar andere afdelingen of naar directiefuncties. Het arbeidsperspectief voor projectadministrateur is redelijk.

Baankans Projectadministrateur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

23


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Projectadministrateur worden: Opleidingen tot Projectadministrateur

Wil je Projectadministrateur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Projectadministrateur.

Hoe word je een Projectadministrateur? 

Afhankelijk van de sector waarin je werkzaam bent, is het als projectadministrateur wenselijk cursussen of bijscholing gehad te hebben op dat vakgebied. Bekendheid in de sector waarin je werkzaam bent is als projectadministrateur erg wenselijk.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Projectadministrateur

Er zijn geen opleidingen Projectadministrateur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Projectadministrateur in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Projectadministrateur

Als je Projectadministrateur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Projectadministrateur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Projectadministrateur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Projectadministrateur?

Competenties en Vaardigheden Projectadministrateur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Projectadministrateur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Projectadministrateur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Projectadministrateur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Projectadministrateur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Projectadministrateur. Als Projectadministrateur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Projectadministrateur:


zie volledige beschrijving persoonstype Projectadministrateur

Vakkennis voor een Projectadministrateur

Het is voor een Projectadministrateur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Projectadministrateur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Projectadministrateur


Werkervaring Projectadministrateur

Het is voor een startend Projectadministrateur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Projectadministrateur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Projectadministrateur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Projectadministrateur

Met wie werkt een Projectadministrateur samen? 

Als productieadministrateur leg je de plannen voor aan de projectuitvoerder en ondersteun je de projectuitvoerder waar nodig. Ook kun je als projectadministrateur in contact komen met de opdrachtgever van het project.


  • Projectuitvoerder
  • Opdrachtgever
Projectadministrateur


Organisaties waar een Projectadministrateur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Projectadministrateur meestal werkt.

Waar werkt een Projectadministrateur?

Als projectadministrateur kun je zowel werkzaam zijn bij profit als non-profit organisaties. Denk hierbij aan organisaties zoals bouwbedrijven of gemeenten.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Projectadministrateur

Waar kun je het beste werken als Projectadministrateur? Hieronder vind je de best door de Projectadministrateur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectadministrateur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectadministrateur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Projectadministrateur.

Welke competenties heeft een Projectadministrateur nodig?

Een Projectadministrateur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Projectadministrateur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Projectadministrateur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Projectadministrateur nodig? 

Als projectadministrateur moet perfectionistisch zijn. Als perfectionist werk je realistisch, ben je je bewust van je omgeving en werk je principieel. Aangezien het verloop van de projecten van jouw werk afhangen is perfectionsich werken erg belangrijk.

Verder is het als projectadministrateur wenselijk als je eigenschappen bezit die passen bij een loyalist. Je moet wanneer nodig je verantwoordelijkheid nemen en moet betrouwbaar en loyaal zijn tegenover de projectuitvoerders en de opdrachtgevers. 

Bekijk de persoonstypen voor Projectadministrateur


Perfectionist


Lees meer

Interview met een Projectadministrateur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectadministrateur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectadministrateur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectadministrateur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectadministrateur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectadministrateur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectadministrateur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectadministrateur iets voor je?

Zou je graag Projectadministrateur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectadministrateur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Projectadministrateur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Projectadministrateur

Vacature (Senior) Projectadministrateur
Walters People
Heb jij brede ervaring als Projectadministrateur bij voorkeur in de bouw? Ben jij toe aan een stap richting Projectcontroller en vind jij het leuk om die kans te krijgen in …
Vacature Projectadministrateur Infra
Eminent Groep
Ben jij de ervaren proactieve administrateur met de juiste kennis en instelling voor jouw klanten en collega's? Wegens de groei- en uitbreiding van de “financieel projectbeheersing” zijn wij op zoek …
Vacature Projectadministrateur
Eminent Groep
In de functie van projectadministrateur bewaak en controleer jij alle projectgerelateerde administratie van diverse bouwprojecten. Als financieel geweten werk je nauw samen met werkvoorbereiders en uitvoerders. Projectmatig kom je terecht …
Vacature Projectadministrateur
Walters People
Voor een organisatie in Veghel ben ik op zoek naar een parttime projectadministrateur ( uur). Heb je reeds ervaring opgedaan als projectadministrateur en ben je financieel opgeleid? Taken en verantwoordelijkheden
Vacature Projectadministrateur
Walters People
Projectadministrateur Ben jij op zoek naar een positie als Projectadministrateur? Heb jij een hands-on mentaliteit en wil je graag deel uitmaken van een dynamisch en informeel team? Zie jij jezelf …

Actuele blogposts


reacties op Projectadministrateur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar