Medewerker Controlling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Controlling? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker controlling. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker controlling wordt.

 

Wat is een Medewerker Controlling?

De Medewerker Controlling houdt zich bezig met het aanleveren van informatie over de financiële staat van zijn organisatie. Deze informatie wordt verzameld en doorgegeven aan de controller of het bestuur, zodat er in geval van afwijkingen adequate maatregelingen getroffen kunnen worden.

Afhankelijk van de functie kan het zijn dat de Medewerker Controlling enkel gevraagd wordt om de gegevens te verzamelen en financiële rapportages op te stellen. Het kan ook zo zijn dat de Medewerker Controlling de gegevens om moet zetten in bruikbaar financieel beleid, om daarmee de interne bedrijfsvoering te optimaliseren.

De Medewerker Controlling analyseert de interne bedrijfsvoering en processen en legt risico's bloot, om duidelijkheid te creëren en verbeteringen voor te kunn stellen. De controles worden voortdurend herhaald om de werking van het beleid continu aan de kaak te kunnen stellen. De Medewerker Controlling blijft zo bezig.

Naast een goede kennis van de bedrijfshuishouding en de financiën die daarbij komen kijken, zal de Medewerker Controlling ook andere mensen moeten kunnen overtuigen om veranderingen te kunnen invoeren.

De kerntaken van de Medewerker Controlling bestaan zo uit het constant verzamelen, analyseren, controleren, rapporteren en verbeteren van financiële informatie, waarbij men zowel met cijfers als met mensen omgaat.Wil je werken als Medewerker Controlling?

Werk je al als Medewerker Controlling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Controlling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Controlling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Controlling in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Controller
  • Medewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2225 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Controlling

Wat verdient een Medewerker Controlling?

Een beginnend Medewerker Controlling kan rekenen op een salaris dat rond de €2225 per maand ligt. Met voldoende ervaring kan men, afhankelijk van de functie, een salaris van maximaal €4800  per maand tegemoetzien. Naast dit salaris kan men rekenen op een redelijk arbeidsvoorwaardenpakket, met onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.

Salarisschaal Medewerker Controlling

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Controlling

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Controlling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Controlling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Controlling vacatures

Medewerker controlepraktijk
WEA Zuid West
WEA Zuid-West is op zoek naar een medewerker controlepraktijk. Heb jij niet alleen cijfermatig inzicht maar zie jij ook het complete plaatje van A tot Z, en kun je snel …
Assistent Controller
Werelds in mens & werk
In deze uitdagende functie van assistent controller, word je o.a. verantwoordelijk voor:‣   opstellen van periodieke cashflow overzichten;‣   assisteren in de breedste zin bij de maandafsluitingen‣   het (mede) opstellen van rapportages;‣  …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Controlling

Wat is de toekomst van Medewerker Controlling?

Er is voldoende werk te vinden voor een Medewerker Controlling, of in ieder geval in soortgelijke functies. Daarnaast kan men bij het juiste bedrijf doorgroeien tot assistent controller, en zo mogelijk uiteindelijk zelf controller worden.

Baankans Medewerker Controlling

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Controlling worden: Opleidingen tot Medewerker Controlling

Wil je medewerker controlling worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Medewerker Controlling? 

Om Medewerker Controlling te worden is het raadzaam een HBO opleiding in Economie te volgen, al kan men incidenteel met een MBO opleiding ook werk krijgen.

Mogelijke opleidingen (HBO) zijn:

- Bedrijfseconomie

- Commerciële Economie

- Bedrijfskunde en Management

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Controlling

HBO Controlling (met coaching)
De controller houdt toezicht op de financiële administratie binnen een organisatie. Deze functie vraag om een grote verantwoordelijkheid en specialistische kennis. De opleiding HBO Controlling biedt u de juiste theorie …
HBO Controlling (privé-les)
De controller houdt toezicht op de financiële administratie binnen een organisatie. Deze functie vraag om een grote verantwoordelijkheid en specialistische kennis. De opleiding HBO Controlling biedt u de juiste theorie …
HBO Leergang Controlling (met coaching)
De controller houdt toezicht op de financiële administratie binnen een organisatie. Deze functie vraag om een grote verantwoordelijkheid en specialistische kennis. De opleiding HBO Controlling biedt u de juiste theorie …
HBO Leergang Controlling (privé-les)
De controller houdt toezicht op de financiële administratie binnen een organisatie. Deze functie vraag om een grote verantwoordelijkheid en specialistische kennis. De opleiding HBO Controlling biedt u de juiste theorie …
HBO Controlling
De controller houdt toezicht op de financiële administratie binnen een organisatie. Deze functie vraag om een grote verantwoordelijkheid en specialistische kennis. De opleiding HBO Controlling biedt u de juiste theorie …
Meer opleidingen Medewerker Controlling

Weet je nog niet of je Medewerker Controlling wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Controlling of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Medewerker Controlling

Met wie werkt een Medewerker Controlling samen? 

De Medewerker Controlling legt verantwoording af aan de controller of het bestuur van de organisatie, waarmee hij ook kan vergaderen over mogelijke veranderingen. Om de gegevens te kunnen verzamelen zal de Medewerker Controlling verder goed samen moeten werken met de andere medewerkers op zijn afdeling en mogelijk ook medewerkers buiten de eigen afdeling als die relevante informatie hebben.


  • Controller
  • Medewerkers
Medewerker Controlling


Organisaties waar een Medewerker Controlling werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Controlling meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Controlling?

Om een Medewerker Controlling nodig te hebben, zal een organisatie erg groot moeten zijn om een complexe financiële huishouding te hebben, omdat de dataverzameling anders door een administratief medewerker gedaan kan worden. Hierdoor komt de Medewerker Controlling doorgaans op een grote administratieve afdeling terecht van zo'n bedrijf en met vele medewerkers te maken krijgen.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Controlling

Waar kun je het beste werken als Medewerker Controlling? Hieronder vind je de best door de Medewerker Controlling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Controlling.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Controlling:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Controlling.

Welke competenties heeft een Medewerker Controlling nodig?

Een Medewerker Controlling heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Controlling

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Controlling passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Controlling nodig? 

De Medewerker Controlling blijft steeds weer onderzoeken of de bedrijfsvoering op een goede manier verloopt en zal altijd naar een beter resultaat blijven streven. Als dit perfectionisme op de goede manier wordt ingezet, helpt het om overtuigend over te komen en zo het bedrijf de goede kant op te laten ontwikkelen (Perfectionist). Verder is het om de de goede conclusies te kunnen formuleren belangrijk veel kennis te hebben en inzicht in alle informatie, en steeds nauwkeurig alles na te willen gaan. Zo kan de Medewerker Controlling onafhankelijk en accuraat zijn rapportages samenstellen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Controlling


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Controlling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Controlling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Controlling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Controlling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Controlling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Controlling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Controlling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Controlling iets voor je?

Zou je graag Medewerker Controlling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Controlling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Controlling

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar