Administratief Medewerker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Administratief Medewerker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Administratief Medewerker. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Administratief Medewerker nodig heeft.Wat doet een Administratief Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Administratief Medewerker?

Een Administratief Medewerker of Administrateur werkt bij of is verantwoordelijk voor de (financiële) administratie van een organisatie. Een Administratief medewerker is degene die vooral ondersteunende werkzaamheden verricht en een Administrateur is degene die ook de verantwoordelijkheid draagt. Bij kleine organisaties is het vaak één persoon die beide rollen vervult.

Bij een klein bedrijf zullen alle administratieve taken door de Administratief Medewerker gedaan worden. Deze persoon is dan eigenlijk ook een boekhouder die alle betalingen bijhoudt en de financiële correspondentie zowel binnen als buiten het bedrijf regelt. In dat geval spreken we dus meer over een Administrateur of Bedrijfsadministrateur, omdat hij/zij de verantwoordelijkheid voor de administratie draagt. 

Bij een groter bedrijf zullen er meerdere Administratief Medewerkers op een secretariële of financieel-administratieve afdeling werken. Zij leggen dan verantwoording af aan de Administrateur die dan de functie van Hoofd Administratie heeft.

Het beroep Administratief Medewerker is ook een functiegroep waar meerdere functies of beroepen onder vallen:

Medewerker bedrijfsadministratie of salarisadministratie

Deze Administratief Medewerker houdt zich bezig met de juiste verwerking en opslag van financiële transacties. Dit kan de factuuradministratie en debiteurenbeheer zijn, maar ook salarisadministratie en/of inkoopadministratie.

Secretarieel medewerker of Secretaresse

Deze Administratief Medewerker heeft meer een ondersteundende rol voor het management van de organisatie of specifieke afdelingen zoals de verkoopafdeling. Het gaat dan meer om het verwerken en/of opstellen van communicatie en correspondentie. Afhankelijk van de plek in de organisatie komen hier ook andere verantwoordelijkheden en verwachtingen bij. Hij of zij zal ook vaker contact hebben met klanten en leveranciers.

Receptionist / Front-office medewerker / telefonist:

Voor deze Administratief Medewerker is het aandeel menselijk contact vaak een stuk groter dan degene die de salarisadministratie doet. Het gaat hier om het ontvangst van bezoekers en telefonisch verkeer afhandelen. Daar komen ook administratieve zaken bij zoals het vastleggen van klantcontact, leveringen en uitgiftes. 

Hoe groter de organisatie, hoe meer specialisatie er is voor de Administratief Medewerker of Admininstrateur. Bij kleine organisaties zie je dat deze rol vaak ook richting het beroep van Office Manager gaat, die dan ook de rol van Administrateur of Hoofd Administratie heeft.

Past het beroep Administratief Medewerker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Administratief Medewerker?

Welke taken en verantwoordelijkheden een administratief medewerker precies heeft, is dus sterk afhankelijk van de organisatie waar hij of zij werkt. Er komt steeds meer specialisatie in deze functiegroep. Er zijn ook commercieel administratief medewerkers waarvan de rol ook meer richting dat van sales-ondersteuning gaat. In hoofdlijnen zijn de werkzaamheden onder te verdelen in twee groepen.

Financieel administratieve taken

 • het verzorgen en bijhouden van de debiteurenadministratie en crediteurenadministratie
 • het verzorgen en bijhouden van de salarisadministratie
 • het bijhouden en verwerken van inkoop en/of verkoop transacties
 • het bijhouden van de personeelsadministratie

 

Afhankelijk van de verantwoordelijkheid van de administratief medewerker hoort hier ook de controle van de boekhouding en administratie bij. Voor een Administrateur of Hoofd Administratie is het belangrijk dat hij/zij een goed overzicht heeft van alle inkomsten en uitgaven en hier op dagelijkse basis actueel inzicht in kan geven.

Secretarieel administratieve taken:

 • verzorgen en bijhouden van telefonische en digitale correspondentie
 • agenda beheer en het maken van afspraken
 • verzorgen en verwerken van ingaande en uitgaande post
 • ontvangen van en zorgen voor bezoekers en gasten
 • afhandelen van inkomende en uitgaande goederen

 

Ook hier geldt dat de taken en verantwoordelijkheden sterk uiteenlopen. In sommige gevallen gaat dit ook richting de rol van office manager of directiesecretaresse 

Vaardigheden en competenties voor een Administratief Medewerker

 • Microsoft Office gebruiken
 • algemene bedrijfsinformatie verstrekken
 • bedrijfsonderzoek voeren
 • berichten aan mensen doorgeven
 • documenten archiveren
 • faciliteiten voor kantoorpersoneel organiseren
 • formulieren invullen
 • interne mededelingen verspreiden
 • kantoorsystemen gebruiken
 • post afhandelen
 • routineactiviteiten op kantoor uitvoeren
 • statutaire rekeningen bijhouden
 • taakgegevens bijhouden
 • zakelijke documenten ordenen
 • zakelijke e-mails opstellen
 • zorgen dat documenten juist worden beheerd

 

Mede mogelijk gemaakt door ESCO

Andere namen het beroep Administratief Medewerker

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Medewerker Administratie, Administrateur


Vacatures Administratief Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Administratief Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Administratief Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Administratief Medewerker per ervaringsniveau

junior Administratief Medewerker vacatures startend Administratief Medewerker vacatures senior Administratief Medewerker vacatures beginnend Administratief Medewerker vacatures trainee Administratief Medewerker vacatures leidinggevend Administratief Medewerker vacatures medior Administratief Medewerker vacatures aankomend Administratief Medewerker vacatures ervaren Administratief Medewerker vacatures leerling Administratief Medewerker vacatures vacatures omscholen tot Administratief Medewerker vacatures opleiding tot Administratief Medewerker

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Administratief Medewerker

Wat verdient een Administratief Medewerker?

Het salaris van een Administratief Medewerker bij een MKB bedrijf ligt tussen de €1850 en €3200 per maand verwachten.

Wanneer de taken & verantwoordelijkheden, de bedrijfsgrootte  en de duur van het dienstverband toenemen wordt het salaris van de Administratief Medewerker hoger. 

De aard van de functie, die elke keer weer anders is, bepaalt het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het salaris van een Administratief Mederwerker met secretariële kenmerken kan iets hoger liggen het loon van de Administratief Mederwerker dat weinig menselijk contact heeft.

Salarisschaal Administratief Medewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Administratief Medewerker

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Administratief Medewerker


Bekijk het salaris Administratief Medewerker per ervaringsniveau

Salaris junior Administratief Medewerker Wat verdient een startend Administratief Medewerker? Wat is het loon senior Administratief Medewerker? beginnend Administratief Medewerker salaris Maximaal salaris trainee Administratief Medewerker Hoeveel verdient een leidinggevend Administratief Medewerker? Wat is het salaris van een medior Administratief Medewerker? Salaris aankomend Administratief Medewerker Wat verdient een ervaren Administratief Medewerker? Welk salaris krijgt een leerling Administratief Medewerker?


Administratief Medewerker worden: Opleidingen tot Administratief Medewerker

Wil je Administratief Medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Administratief Medewerker.

Hoe word je een Administratief Medewerker? 

Om Adminstratief Medewerker of Administrateur te worden heb je een administratieve opleiding nodig. 

Een Adminstratief Medewerker moet - afhankelijk van de functie - minimaal een MBO niveau 3 diploma op administratief gebied hebben. Voor een Administrateur of Hoofd administratie kan dit doorlopen tot een HBO Bachelor in Boekhouding of Accounting.  

Wanneer er een deel secretariële werkzaamheden bij zitten is het belangrijk dat er ook een opleiding secretaresse is gevolgd

Opleidingen Administratief Medewerker

Administratief Medewerker
Administratief Medewerker | Klassikaal | STAP-budget | Startgarantie Administratief Medewerker Avondopleiding Adminnistratief Medewerker (1 jaar) 1 avond per week naar school (3 uur) In Vught óf in Den Bosch (geen …
Administratief Medewerker
Administratief medewerker
Administratief medewerker De Administratief Medewerker verricht administratieve werkzaamheden binnen een bedrijf of instelling. Jij bent, afhankelijk van het soort bedrijf, verantwoordelijk  voor specifieke administratieve taken. Voorbeelden van werkzaamheden zijn:  De …
Administratief medewerker
Administratief medewerker
Administratief medewerker De Administratief Medewerker verricht administratieve werkzaamheden binnen een bedrijf of instelling. Jij bent, afhankelijk van het soort bedrijf, verantwoordelijk  voor specifieke administratieve taken. Voorbeelden van werkzaamheden zijn:  De …
Administratief medewerker
Administratief medewerker
Administratief medewerker De Administratief Medewerker verricht administratieve werkzaamheden binnen een bedrijf of instelling. Jij bent, afhankelijk van het soort bedrijf, verantwoordelijk  voor specifieke administratieve taken. Voorbeelden van werkzaamheden zijn:  De …
Administratief medewerker
Administratief medewerker
De opleiding administratief medewerker is minstens zo afwisselend als het werk zelf. Tijdens de opleiding leer je de benodigde theoretische kennis maar ook belangrijke vaardigheden zoals werken met het MS …
Administratief medewerkerAdministratief Medewerker worden: Omscholen tot Administratief Medewerker

Als je je wilt omscholen tot Administratief Medewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Administratief Medewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Administratief Medewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures Administratief Medewerker

Vacature Administratief medewerker Opleidingen
Work-On
VacaturebeschrijvingZoals Spiderman zijn web heeft, heb jij het vermogen om het overzicht te bewaren. Ieder zijn of haar superkracht. Gelukkig komt die van jou bijzonder goed van pas in …
Vacature Logistiek administratief medewerker + Opleiding!
Tempo-Team
He jij daar! Wil jij je intrede maken in de wereld van logistieke administratie, maar heb je daar nog niet de scholing voor? Dat maakt niet uit! Want met jou …
Vacature Medewerker Opleidingsadvies
Olympia
Écht een hele leuke baan dit! Als Opleidingsadviseur help jij nieuwe studenten (waaronder veel werkende mensen) met het verbreden van kennis en ervaring! Belangrijk voor iedereen eigenlijk, omdat jezelf ontwikkelen …

Traineeship vacatures Administratief Medewerker

Vacature Trainee Salarisadministratie
REEF
Klaar met je opleiding en wil jij graag de belangrijkste collega zijn in onze organisatie? Namelijk diegene die ervoor zorgt dat we ons salaris op tijd krijgen. Werk je daarnaast …
Vacature Traineeship salarisadministrateur
Personato
Als salarisadministrateur draag je bij aan het HR Controll Framework en ben je onderdeel van het HR Services team. Een team dat niet bang is voor een uitdaging, het onbekende niet …
Vacature Traineeship Consultancy
Personato
Als trainee werk je zo’n circa dagen per week mee aan de administratie van je klanten en ben je contactpersoon voor management en besturen van deze klanten. Daarbij werk je …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Administratief Medewerker

Als je Administratief Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Administratief Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Administratief Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Administratief Medewerker?


Competenties en Vaardigheden Administratief Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Administratief Medewerker.

Welke competenties heeft een Administratief Medewerker nodig?

Een Administratief Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

Steekwoorden competentie Flexibiliteit:

aanpassingsvermogen, assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, omgaan met verandering

Omschrijving

Deze mensen passen zich aan aan veranderende omstandigheden. Een verandering in de werkzaamheden wordt vlot geaccepteerd door deze personen. Zij kunnen hun eigen denkpatronen loslaten en zich inleven in de gedachten van anderen. Tijdens discussies zijn flexibele personen vaak objectief en proberen ze de standpunten helder te krijgen.

Sterke punten
Deze mensen kunnen zich goed inleven in personen en zich aanpassen aan situaties. Verder zijn deze mensen assertief, zij hebben zelf een bepaald doel, maar kijken ook naar de doelen van anderen. Luisteren en analyseren zijn ook eigenschappen die passen bij de competentie flexibiliteit. Flexibele personen proberen te luisteren naar de meningen van anderen en kunnen deze vervolgens analyseren.

Zwakke punten
Iemand die te flexibel zijn, wordt ook weleens besluiteloos genoemd. Zij vinden alles goed en gaan overal mee akkoord. Er wordt dan snel vanuit gegaan dat deze persoon geen mening heeft en hij kan hierdoor buitengesloten worden.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Administratief Medewerker

 • Methodisch werken
 • Punctueel
 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Vasthoudendheid
 • Zelfmanagement
 • Aandacht voor details
 • Betrouwbaar
 • Bemiddelen
 • Sensitiviteit
 • Geheimhouding
 • Verantwoording
 • Rekenen
 • Flexibel gedrag
 • Wendbaarheid
 • Inlevingsvermogen
 • Onderhandelen
 • Budgetteren
 • Gezamenlijk resultaat
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Administratief Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Administratief Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Administratief Medewerker nodig? 

Om er een goede administratie op na te houden heeft de Administratief Medewerker een zekere motivatie nodig om de organisatie zo goed mogelijk te helpen.

De Administratief Medewerker moet dan ook exclusief loyaal zijn aan het eigen bedrijf (Loyalist). Verder is het belangrijk voor een goede administratie dat de Administrateur zo nauwkeurig mogelijk is en alles goed bijhoudt. Een hoge standaard zorgt ervoor dat er niks misgaat in de administratie, en dat het bedrijf optimaal kan blijven werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Administratief Medewerker


Eigenschappen Administratief Medewerker

 • Punctueel
 • Trouw
 • Integriteit
 • Idealistisch
 • GedisciplineerdArbeidsmarktperspectief Administratief Medewerker

Wat zijn de baankansen voor een Administratief Medewerker?

Omdat het beroep van Administrateur / Administratief medewerker op vele manieren ingevuld kan worden, zijn er voldoende mogelijkheden op de banenmarkt te vinden om aan werk te komen. Er zijn dan ook veel verschillende vacatures Administratief Medewerker te vinden.

Daarnaast geldt ook dat de Administratief Medewerker zich goed op kan werken tot boekhouder of hoofd administratie, en zo steeds meer verantwoordelijkheid en betere arbeidsvoorwaarden kan krijgen. 

De actuele kans op werk voor een Administratief Medewerker

Het beroep Administratief Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Boekhouders en financieel administrateurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Boekhouders en financieel administrateurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3190

Baankans Administratief Medewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Administratief Medewerker

Je kunt als Administratief Medewerker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Administratief Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Boekhouders en financieel administrateurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Administratief Medewerker


Organisaties waar een Administratief Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Administratief Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Administratief Medewerker?

Een Administratief Medewerker kan bij vele soorten bedrijven werken, zowel particulier als publiek, omdat deze allemaal met financiën te maken hebben en dus allemaal een administrateur nodig hebben om financiën te kunnen regelen.

Soms werkt de Adminitrateur voor verschillende kleine bedrijven tegelijk, maar meestal heeft hij een vaste aanstelling bij een bedrijf.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Netwerk Administratief Medewerker

Met wie werkt een Administratief Medewerker samen? 

Binnen de organisatie communiceert de Administratief Medewerker met medewerkers en de directie. Buiten het bedrijf heeft de Administratief Medewerker vooral contact met leveranciers en klanten waarmee een financiële kwestie afgerekend moet worden.


Administratief Medewerker

Interview met een Administratief Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Administratief Medewerker:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Administratief Medewerker verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Administratief Medewerker?

De beroepen die verwant zijn aan Administratief Medewerker zijn:
Assistent accountant
Salaris: €1550 tot €3300
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Secretaresse
Salaris: €2000 tot €2900
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Hoofd Administratie
Salaris: €2800 tot €3700
Opleiding: HBO WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Teamleider financiële administratie
Salaris: €2500 tot €4500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Boekhoudkundig assistent
Salaris: €1725 tot €2400
Opleiding: MBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Administratief Medewerker in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1850 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3190Ga direct naar