openbaar accountant-administratieconsulent Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een openbaar accountant-administratieconsulent?

Het beroep openbaar accountant-administratieconsulent is een variant van het beroep accountant-administratieconsulent en is onderdeel van de beroepsfamilie aa- en assistent accountants

Beschrijving van het moederberoep aa-accountant

De naam AA-accountant staat voor accountant-administratieconsulent. Een AA-accountant is een breed opgeleide financieel administratief adviseur die vooral werkt vooral middelgrote en kleine bedrijven. Hij adviseert op de gebieden van administratie, financieën, bedrijfseconomie en dergelijke. Het bedrijfsleven is een complex gebeuren, en ondernemers moeten rekening houden met wetgeving, belastingregels en andere haken en ogen waar ze met hun onderneming mee te doen krijgen.

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie aa- en assistent accountants


Past het beroep openbaar accountant-administratieconsulent bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures openbaar accountant-administratieconsulent

Wil je een beter salaris verdienen als openbaar accountant-administratieconsulent? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

openbaar accountant-administratieconsulent worden: Opleidingen tot openbaar accountant-administratieconsulent

Wil je openbaar accountant-administratieconsulent worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de openbaar accountant-administratieconsulent.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot openbaar accountant-administratieconsulent

Er zijn geen opleidingen openbaar accountant-administratieconsulent aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden openbaar accountant-administratieconsulent

Je kunt als openbaar accountant-administratieconsulent een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep openbaar accountant-administratieconsulent is onderdeel van de beroepsfamilie AA- en assistent accountants. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een openbaar accountant-administratieconsulent


Hoofd beroepsgroep openbaar accountant-administratieconsulent

Het beroep openbaar accountant-administratieconsulent valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin specifieke aangeleerde kennis wordt toegepast om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische, sociale of administratieve werkzaamheden die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke kennis, of operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van Vakspecialisten ligt gemiddeld genomen op MBO en HBO niveau. In veel gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende werkzaamheden van Vakspecialisten

  • het uitvoeren van technische werkzaamheden op basis van toegepaste wetenschappelijke kennis, zoals natuurwetenschappen, engineering en technologie.
  • het leveren van medische, sociale en/of maatschappelijke diensten 
  • het initiëren en uitvoeren van diverse zakelijke diensten met betrekking tot handel, financiën en administratie en wet- en regelgeving
  • technische en administratieve ondersteuning bieden voor de kunst en amusement en sportactiviteiten
  • het uitvoeren van religieuze ondersteunende werkzaamheden

 

De begeleiding van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen

Subhoofd beroepsgroepen Vakspecialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

  • 31 Vakspecialisten natuur- en technische wetenschappen
  • 32 Vakspecialisten gezondheidszorg
  • 33 Vakspecialisten bedrijfsbeheer en administratie
  • 34 Vakspecialisten op juridisch, maatschappelijk en cultureel gebied
  • 35 Vakspecialisten informatie en communicatie


Solliciteren op de functie openbaar accountant-administratieconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als openbaar accountant-administratieconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor openbaar accountant-administratieconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als openbaar accountant-administratieconsulent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep openbaar accountant-administratieconsulent iets voor je?

Zou je graag openbaar accountant-administratieconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als openbaar accountant-administratieconsulent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar