Assistent Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assistent controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assistent controller wordt.

 

Wat is een Assistent Controller?

De assistent controller assisteert de controller met een aantal werkzaamheden. Hij bereid een aantal dingen voor, zoals aangiften en maandreportages, zodat de controller zijn werk sneller kan doen en de voorbereiding die veel tijd kan kosten niet zelf hoeft te doen. De assistent controller is eigenlijk de rechterhand van de controller.

De assistent controller heeft nog een aantal andere taken, hij boekt kas en bankafschriften in evenals inkomende facturen. Daarom moet de assistent controller Excel goed kunnen bedienen.

Hij is ook het eerste aanspreekpunt voor cliënten van de controller. Hij moet ervoor zorgen dat de cliënten bij hen blijft en hij moet ervoor zorgen dat hij ook nieuwe cliënten werft. Hij is diegene die afspraken maakt voor de controller met cliënten, maar bij klachten kan hij eerst zelf proberen een oplossing te vinden aan de hand van een handleiding.Wil je werken als Assistent Controller?

Werk je al als Assistent Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assistent Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assistent Controller in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Controller
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1755 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

75


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent Controller

Wat verdient een Assistent Controller?

De assistent controller verdient rond de 1755 euro bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot 4000 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als assistent controller speelt een grote rol bij het salaris

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Assistent Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Assistent Controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assistent Controller vacatures

Assistent Controller
RCI Financial Services (Renault)
Ben je op zoek naar een 2e stap in jouw financiële carrière bij één van de grootste financieringsbanken binnen de Automotive branche, check dan deze Assistent Controller vacature! Functieomschrijving Als …
Assistent Controller
Flexibility Groep
Assistent Controller De Flexibility Groep is voor het hoofdkantoor in Breda op zoek naar een Assistent Controller. De Flexibility Groep is met ruim honderd aangesloten ondernemers één van de grootste …
Assistent Controller (32-40 uur)
Facility Trade Group
Facility Trade Group zoekt een Assistent Controller (32-40 uur) te Apeldoorn HBO geplaatst op 28-02-2020 Word jij onze nieuwe Assistent Controller? (32-40 uur) Feel the expertise: Facility Trade Group is …
Assistent Controller / Financieel Adviseur
Reinigingsbedrijf Midden Nederland
Reinigingsbedrijf Midden Nederland zoekt een Assistent Controller / Financieel Adviseur te Soest HBO geplaatst op 25-02-2020 RMN en de AVU zijn op zoek naar een Assistent Controller/ Financieel Adviseur. Jouw …
Assistent Controller
Blok Group
Blok Group zoekt een Assistent Controller te MBO geplaatst op 04-03-2020 Assistent controller De Blok Group in Velsen Noord is een leverancier van zeer hoogwaardige, seriematige producten aan diverse industrieën …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent Controller

Wat is de toekomst van Assistent Controller?

Er zijn een gemiddeld aantal vacatures die nog niet ingevuld zijn te vinden voor een assistent controller. De moeilijkheidsgraat om assistent controller te worden ligt een tikkeltje aan de lage kant, dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief voor de assistent controller ongeveer gemiddeld is.

De assistent controller heeft niet veel doorgroeimogelijkheden, er zijn alleen doorgroeimogelijkheden in de zin van meer verantwoordelijkheden als extra werkzaamheden overnemen van de controller.

Baankans Assistent Controller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

75


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Assistent Controller worden: Opleidingen tot Assistent Controller

Wil je assistent controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Assistent Controller? 

De assistent controller moet minstens een MBO opleiding hebben gedaan. Het liefst in de studierichtingen MEAO of MBA.

 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Assistent Controller

Assistent Controller
De praktijkgerichte opleiding tot Assistent Controller (mbo+ niveau, 9 maanden, 15 lesdagen) Wil jij je voorbereiden op een functie als Assistent Controller? De opleiding Assistent Controller (ASCO) is een opleiding …
Masterclass voor de toekomstgerichte controller
Omschrijving Dinsdag 9 oktober 2018 belicht dr. Hans ten Rouwelaar, assistent professor in Management Accounting en Control, verbonden aan Nyenrode Business Universiteit, enkele interessante onderwerpen op het gebied van de …
Assistent Controller
De opleiding Assistent Controller biedt je de opstap naar de functie van assistent controller, de spin in het financiële web van je organisatie. Je hebt een financieel-administratieve functie en wilt …
PDB - Bedrijfsadministratie niveau 4
Met een erkend diploma vergroot u uw meerwaarde Bent u werkzaam op een financiële administratie of wilt u zich in dat vakgebied bekwamen, dan is een erkend diploma geen overbodige …
PDB - Kostencalculatie niveau 4
Met een erkend diploma vergroot u uw meerwaarde Bent u werkzaam op een financiële administratie of wilt u zich in dat vakgebied bekwamen, dan is een erkend diploma geen overbodige …
Meer opleidingen Assistent Controller

Weet je nog niet of je Assistent Controller wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Assistent Controller of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Assistent Controller

Met wie werkt een Assistent Controller samen? 

De assistent controller heeft veel contact met de controller, omdat hij de rechterhand is van de controller. Het is van belang dat het contact goed wordt onderhouden, zodat er geen misverstanden onstaan en dingen langs elkaar heen gaan tussen de controller en de assistent controller. 

De assistent controller is het eerste aanspreekpunt voor de klanten, het is van belang dat dit contact goed wordt onderhouden, zodat de inkomsten niet gaan dalen.


  • Controller
  • Klanten
Assistent Controller


Organisaties waar een Assistent Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assistent Controller meestal werkt.

Waar werkt een Assistent Controller?

Een assistent controller zal het meeste werk vinden binnen sales organisaties (profit-sector). Maar ook bij non-profit organisaties zijn deze mensen nodig.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Assistent Controller

Waar kun je het beste werken als Assistent Controller? Hieronder vind je de best door de Assistent Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assistent Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assistent Controller.

Welke competenties heeft een Assistent Controller nodig?

Een Assistent Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assistent Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assistent Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assistent Controller nodig? 

De assistent controller moet een ander tot steun kunnen zijn, namelijk de controller. Zijn primaire doel is het de controller makkelijker te maken door voor hem allerlei dingen voor te bereiden en gegevens in te voeren. Dit doet hij ook door cliënten van de controller eerst te spreken en eventueel klachten verwerkt, adviezen geeft en afspraken maakt. (Romanticus)

Idealiter moet een assistent controller spontaan en charmant zijn, omdat hij constant met klanten in aanraking komt. Hij is verantwoordelijk voor het telefonisch contact met de klanten. Daarom moet hij spontaan en charmant overkomen, zodat klanten het gevoel krijgen dat ze aan het goede adres zitten en ook bij hen blijven. (Levensgenieter)

Bekijk de persoonstypen voor Assistent Controller


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Assistent Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent Controller iets voor je?

Zou je graag Assistent Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Assistent Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar