Assistent Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assistent controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assistent controller wordt.

 

Wat is een Assistent Controller?

De assistent controller assisteert de controller met een aantal werkzaamheden. Hij bereid een aantal dingen voor, zoals aangiften en maandreportages, zodat de controller zijn werk sneller kan doen en de voorbereiding die veel tijd kan kosten niet zelf hoeft te doen. De assistent controller is eigenlijk de rechterhand van de controller.

De assistent controller heeft nog een aantal andere taken, hij boekt kas en bankafschriften in evenals inkomende facturen. Daarom moet de assistent controller Excel goed kunnen bedienen.

Hij is ook het eerste aanspreekpunt voor cliënten van de controller. Hij moet ervoor zorgen dat de cliënten bij hen blijft en hij moet ervoor zorgen dat hij ook nieuwe cliënten werft. Hij is diegene die afspraken maakt voor de controller met cliënten, maar bij klachten kan hij eerst zelf proberen een oplossing te vinden aan de hand van een handleiding.Wil je werken als Assistent Controller?

Werk je al als Assistent Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assistent Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assistent Controller in één oogopslag

Netwerk:

  • Controller
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1755 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

159


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent Controller

Wat verdient een Assistent Controller?

De assistent controller verdient rond de 1755 euro bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot 4000 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als assistent controller speelt een grote rol bij het salaris

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Assistent Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Assistent Controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assistent Controller vacatures

Vacature Financieel medewerker / Assistent Controller
Page Personnel
Voor een opdrachtgever in de Waalhaven ben ik op zoek naar een financieel medewerker. Je voert zelfstandig financiële en administratief boekhoudkundige taken uit. Denk hierbij aan facturatie proces, ondersteunen maandafsluiting, …
Vacature Assistent Controller (MSc starters functie)
Walters People
Heb jij net jouw Master in Finance afgerond en ben je klaar om jouw kennis in de praktijk te brengen? Wil jij werken bij een vernieuwende en dynamische organisatie met …
Vacature Assistent Controller
Page Personnel
Heb je ervaring als veelzijdige controller en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de media? Zoek je een stabiele organisatie met een leuk en gezellige omgeving? Lees …
Vacature Assistent Controller
Walters People
Wil jij continu blijven groeien en draai jij je hand niet om voor het aansturen van 3 collega's? Heb jij minimaal je HBO afgerond in de financiële richting? Heb jij …
Vacature Assistent Controller (24-32 uur)
Page Personnel
Voor een mooie organisatie in Den Haag ben ik op zoek naar een Assistent Controller. Als Assistent Controller ben je verantwoordelijk voor het beheren van de volledige administratie, inclusief het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent Controller

Wat is de toekomst van Assistent Controller?

Er zijn een gemiddeld aantal vacatures die nog niet ingevuld zijn te vinden voor een assistent controller. De moeilijkheidsgraat om assistent controller te worden ligt een tikkeltje aan de lage kant, dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief voor de assistent controller ongeveer gemiddeld is.

De assistent controller heeft niet veel doorgroeimogelijkheden, er zijn alleen doorgroeimogelijkheden in de zin van meer verantwoordelijkheden als extra werkzaamheden overnemen van de controller.

Baankans Assistent Controller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

159


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Assistent Controller worden: Opleidingen tot Assistent Controller

Wil je Assistent Controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Assistent Controller.

Hoe word je een Assistent Controller? 

De assistent controller moet minstens een MBO opleiding hebben gedaan. Het liefst in de studierichtingen MEAO of MBA.

 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Assistent Controller

Assistent Controller (ook online virtual classroom)
De opleiding Assistent Controller biedt je de opstap naar de functie van assistent controller, de spin in het financiële web van je organisatie. Je hebt een financieel-administratieve functie en wilt …
Assistent Controller (ook online virtual classroom)
Assistent Controller
De praktijkgerichte opleiding tot Assistent Controller (mbo+ niveau, 9 maanden, 15 lesdagen) Wil jij je voorbereiden op een functie als Assistent Controller? De opleiding Assistent Controller (ASCO) is een opleiding …
Assistent Controller
Assistent Controller Thuisstudie
Aan de slag in een administratieve functie? Volg de opleiding Assistent Controller Heb je gevoel voor cijfers, ben je nauwkeurig en heb je belangstelling voor financiële processen? Met deopleiding Assistent …
Assistent Controller Thuisstudie
Masterclass voor de toekomstgerichte controller
Omschrijving Dinsdag 9 oktober 2018 belicht dr. Hans ten Rouwelaar, assistent professor in Management Accounting en Control, verbonden aan Nyenrode Business Universiteit, enkele interessante onderwerpen op het gebied van de …
Masterclass voor de toekomstgerichte controller
Financiële Dienstverlening - Praktijkdiploma Boekhouden PDB (Bedrijfsopleiding - Den Haag)
Financieel Assistent FA (BKB+BKC) Praktijkdiploma Boekhouden PDB (BA, KC, F) / Bedrijfsopleiding BeroepMet de opleiding Financieel Assistent legt u een stevige basis om goed te functioneren binnen een administratiekantoor …
Financiële Dienstverlening - Praktijkdiploma Boekhouden PDB (Bedrijfsopleiding - Den Haag)

Omscholen of doorgroeien tot Assistent Controller

Als je Assistent Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assistent Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assistent Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assistent Controller?

Competenties en Vaardigheden Assistent Controller

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Assistent Controller nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Assistent Controller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assistent Controller

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Assistent Controller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assistent Controller. Als Assistent Controller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assistent Controller:


zie volledige beschrijving persoonstype Assistent Controller

Vakkennis voor een Assistent Controller

Het is voor een Assistent Controller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Assistent Controller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Assistent Controller


Werkervaring Assistent Controller

Het is voor een startend Assistent Controller die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assistent Controller is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Assistent Controller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Assistent Controller

Met wie werkt een Assistent Controller samen? 

De assistent controller heeft veel contact met de controller, omdat hij de rechterhand is van de controller. Het is van belang dat het contact goed wordt onderhouden, zodat er geen misverstanden onstaan en dingen langs elkaar heen gaan tussen de controller en de assistent controller. 

De assistent controller is het eerste aanspreekpunt voor de klanten, het is van belang dat dit contact goed wordt onderhouden, zodat de inkomsten niet gaan dalen.


  • Controller
  • Klanten
Assistent Controller


Organisaties waar een Assistent Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assistent Controller meestal werkt.

Waar werkt een Assistent Controller?

Een assistent controller zal het meeste werk vinden binnen sales organisaties (profit-sector). Maar ook bij non-profit organisaties zijn deze mensen nodig.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Assistent Controller

Waar kun je het beste werken als Assistent Controller? Hieronder vind je de best door de Assistent Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assistent Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assistent Controller.

Welke competenties heeft een Assistent Controller nodig?

Een Assistent Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assistent Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assistent Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assistent Controller nodig? 

De assistent controller moet een ander tot steun kunnen zijn, namelijk de controller. Zijn primaire doel is het de controller makkelijker te maken door voor hem allerlei dingen voor te bereiden en gegevens in te voeren. Dit doet hij ook door cliënten van de controller eerst te spreken en eventueel klachten verwerkt, adviezen geeft en afspraken maakt. (Romanticus)

Idealiter moet een assistent controller spontaan en charmant zijn, omdat hij constant met klanten in aanraking komt. Hij is verantwoordelijk voor het telefonisch contact met de klanten. Daarom moet hij spontaan en charmant overkomen, zodat klanten het gevoel krijgen dat ze aan het goede adres zitten en ook bij hen blijven. (Levensgenieter)

Bekijk de persoonstypen voor Assistent Controller


Levensgenieter


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Assistent Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent Controller iets voor je?

Zou je graag Assistent Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Controller?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Assistent Controller

Vacature Assistent Controller (Parttime)
Walters People
Ben jij een ervaren financieel administrateur/assistent controller en op zoek naar een uitdaging voor 24 of 32 uur in de week? Ben jij representatief, communicatief sterk en wil jij graag …
Vacature Administrateur - assistent controller
Cups4you BV
Cups4you een producent van 100% recyclebare spuitgietverpakkingen voor de levensmiddelenindustrie is, met ca. 80 werknemers en ruim 50 jaar ervaring, inmiddels een begrip in de branche. Vanuit onze productielocatie in …
Vacature Assistent Controller
Michael Page International Netherlands SA
Een unieke kans waarbij je onderdeel wordt van een innovatieve en internationale organisatie binnen de medische apparatuur industrie. Door de explosieve groei zijn ze ter versterking op zoek is naar …
Vacature Assistent Controller
Duynborgh
Als Assistent Controller ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie. Je assisteert bij het opstellen van maandrapportages en jaarrekeningen. Daarnaast voer je zelfstandig interne controles uit. Ook ben je verantwoordelijk …
Vacature Assistent Controller - Amersfoort
High Quality Detachering & Interim Management BV
Voor het Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling (SLO) in Amersfoort zijn wij op zoek naar een Assistent Controller voor uur per week. Wat ga je doen? In deze rol als Assistent Controller …

Actuele blogposts


reacties op Assistent Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar