U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Accountmanager

Werken als Accountmanager

Beroepsprofiel accountmanager

Een Accountmanager is de contactpersoon voor klanten/opdrachtgevers. Zijn taak is het verkopen van een of meer producten of de dienstverlening van de organisatie waarvoor hij werkt. Een Accountmanager is vooral gericht op het onderhouden van de relatie met over het algemeen vaste klanten/opdrachtgevers. De naam Accountmanager wordt veel gebruikt in het bedrijfsleven, doch de functie heeft niet altijd dezelfde inhoud. Taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden en doelstellingen kunnen per organisatie verschillen. Andere omschrijvingen voor Accountmanager zijn verkoper, relatiebeheerder/manager, klantbeheerder/manager, cliëntbeheerder/manager en/of vertegenwoordiger.

Mensen vonden ons op: Job Accountmanager, Baan Accountmanager, Accountmanager Worden, Functie-eisen Accountmanager, Verantwoordelijkheden Accountmanager, Functieprofiel Accountmanager, Wat doet een Accountmanager, Werken als Accountmanager.

Accountmanager worden: Opleiding tot accountmanager

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Accountmanager, Accountmanager Worden, Opleidingsniveau Accountmanager, Scholing Accountmanager, Studie Accountmanager, Bijscholing Accountmanager, Omscholing Accountmanager.

Organisaties waar een accountmanager doorgaans werkzaam is

De meeste Accountmanagers zijn werkzaam in het bedrijfsleven. Eventueel kun je ook voor non-profit organisaties of de overheid werken maar dat komt een stuk minder voor. Accountmanagers werken meestentijds in een salesomgeving. Bij uitstek moeten zij zorgen voor winst. Werken in een commerciële habitat is dan ook een natuurlijk gegeven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Accountmanager, Accountmanager Worden, Opleidingsniveau Accountmanager, Scholing Accountmanager, Studie Accountmanager, Bijscholing Accountmanager, Omscholing Accountmanager.

Arbeidsvoorwaarden accountmanager

Het salaris van een Accountmanager bestaat meestal uit een vast bedrag aangevuld met een bonus voor als doelstellingen (omzet, winst) worden behaald en ligt gemiddeld tussen de  €1850 (starters) en €6300 bruto per maand (eindniveau). Gemiddeld verdient men ongeveer €4000 per maand. Afhankelijk van de rol van de Accountmanager binnen de organisatie kan dit meer of minder zijn. Een Accountmanager die medeverantwoordelijk is voor het opstellen van het verkoopplan, het strategisch beleid, het management adviseert of daar deel vanuit maakt kan aanzienlijk meer verdienen. Eventuele aanvullingen op het salaris zijn een bedrijfsauto, telefoon, computer en een werkplek thuis.

Mensen vonden ons op: Salaris Accountmanager, Loon Accountmanager, Wat verdien je als Accountmanager, Salarisschaal Accountmanager, Salarisindicatie Accountmanager, Bonus Accountmanager, CAO Accountmanager, Brutoloon Accountmanager, Nettoloon Accountmanager, Vakantiedagen Accountmanager, Pensioen Accountmanager.

Competenties, skills & vaardigheden accountmanager

 • Klantgerichtheid
 • Initiatief ontplooien
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Accountmanager, Vaardigheden Accountmanager, Attitude Accountmanager, Kwalificaties Accountmanager, Competentieprofiel Accountmanager.

Boeken voor het beroep accountmanager

Wil je meer weten over het beroep accountmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je accountmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken accountmanager te komen.

Successful Key Account Management In A Week | Grant Stewart

Be A Brilliant Key Account Manager In Seven Simple Steps - Engelstalig | Ebook | 2012

Key account management just got easier'This little book is a real gem' Professor Malcolm McDonaldKey account management is increasingly important and must keep pace with its customers as they continually develop and evolve,...

Successful Key Account Management in A Week | Grant Stewart

Be A Brilliant Key Account Manager in Seven Simple Steps - Engelstalig | Paperback | 2012

Key account management just got easier'This little book is a real gem' Professor Malcolm McDonaldKey account management is increasingly important and must keep pace with its customers as they continually develop and evolve,...

Account Manager 34 Success Secrets - 34 Most Asked Questions On Account Manager - What You Need To Know | Stephen Robbins

Engelstalig | Ebook | 2014

A New Benchmark In Account Manager Guide. There has never been a Account Manager Guide like this. It contains 34 answers, much more than you can imagine; comprehensive answers and extensive details and references, with insights tha...

Mensen vonden ons op: boeken voor Accountmanager, Accountmanager ebooks, boek Accountmanager.

Persoonstypen accountmanager

Succesvolle werker en Bemiddelaar lijken twee types die het beste passen bij een Accountmanager. Een Accountmanager dient over een zakelijk instinct te beschikken. De Accountmanager beheert een klantenportefeuille waar hij het maximale uit moet zien te halen. Hij is het aanspreekpunt voor klanten en dient dus zorgvuldig en klantgericht te werken. De Accountmanager bemiddelt continu tussen opdrachtgevers en degene waar hij aan rapporteert (Sales/Marketing Manager of Algemeen Manager of direct aan de Algemeen Directeur). De Accountmanager moet om kunnen gaan met druk als klanten bepaalde eisen of deadlines stellen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Accountmanager, Karakter Accountmanager.

Netwerk accountmanager

Een Account Manager komt in contact met medewerkers van de sales/marketing afdeling,met medewerkers van het accountteam, communicatiemedewerkers en collega Account  Managers. Tevens houdt hij contact met de Sales Manager of Algemeen Directeur. Afgezien van die laatste twee zijn de mensen in zijn netwerk ondersteunend en rapporteren die aan de Account Manager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Accountmanager, Medewerkers Accountmanager.

Is het beroep accountmanager iets voor jou?

Zou je graag accountmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als accountmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Accountmanager, beroepskeuzetest Accountmanager, beroep Accountmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden accountmanager

Een “starter” (junior Accountmanager) begint over het algemeen met een interne functie binnen de organisatie om de benodigde kennis van de product(en) en/of dienstverlening te vergaren. Afhankelijk van persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses en ambitie zijn er mogelijkheden om door te groeien naar de functie van senior Accountmanager. Een goede Accountmanager is gewild in het bedrijfsleven en er is altijd werk voorhanden.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Accountmanager, Promotie mogelijkheden Accountmanager, Carriere Accountmanager.

Solliciteren op de functie accountmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als accountmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor accountmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als accountmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Accountmanager, CV Accountmanager, sollicitatie Accountmanager.

Interviews met accountmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen accountmanager

Vacatures accountmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Accountmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Accountmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Accountmanager is de contactpersoon voor klanten/opdrachtgevers. Zijn taak is het verkopen van een of meer producten of de dienstverlening van de organisatie waarvoor hij werkt. Een Accountmanager is vooral gericht op het onderhouden van de relatie met over het algemeen vaste klanten/opdrachtgevers.

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Accountmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Accountmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Accountmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep