Accountmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Accountmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep accountmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je accountmanager wordt.

 

Wat is een Accountmanager?

Een Accountmanager is de vaste contactpersoon voor klanten/opdrachtgevers. Hij of zij zorgt ervoor dat de relatie goed is en blijft. De voornaamste verantwoordelijkheid en het doel van de Accountmanager is ervoor zorgen dat de klanten de producten of diensten blijven afnemen. Er zijn een aantal verschillende typen accountmanager te onderscheiden:

(Junior) Accountmanager

Dit is een beginnend Accountmanager of degene die verantwoordelijkheid is voor de gemiddelde klant van de onderneming. Vaak is deze functie gelijk aan dat van de vertegenwoordiger, maar wordt de functie Account Manager genoemd voor de betere beeldvorming voor de Accountmanager zelf als de klanten. 

Senior of Large Account Accountmanager

Dit is een Accountmanager met veel ervaring en vaak ook HBO opgeleid. De Senior Accountmanager is verantwoordelijk voor de grotere klanten of de klanten die een strategische waarde hebben voor de (verkoop)organisatie. Vandaar dat dit type ook vaak Manager Large Accounts of Key Accountmanager wordt genoemd.

Existing Business Accountmanager

Deze Accountmanager richt zich vooral op de bestaande klanten. Hij of zij zorgt ervoor dat de bestaande klanten tevreden zijn en hij probeert ervoor te zorgen dat de omzet bij deze klanten stijgt. Vaak krijgt dit type accountmanager geen specifieke naam op het visitekaartje, maar is deze specialisatie vooral voor de focus binnen de organisatie zelf.

New Business Accountmanager

Dit type Account Manager richt zicht specifiek op het binnenhalen van nieuwe klanten. Dit is vaak een ander type persoon als de accountmanager voor bestaande klanten. De New Business Accountmanager is meer een jager en richt zicht op het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden. Het is in veel gevallen dus ook een Business Development Manager

Inside Sales Accountmanager

Deze Accountmanager is een telefonische verkoper of relatiebeheerder. Dit is vaak een verkoper van diensten of producten die meer in de commodity sfeer liggen, waarvan het aankoopproces eenvoudig is. Afhankelijk van de diensten die deze Accountmanager verkoopt is dit wel echt een relatiemanager. In sommige gevallen bezoekt hij/zij zeer incidenteel de belangrijke klanten.

Andere omschrijvingen voor Accountmanager zijn verkoper, relatiebeheerder/manager, klantbeheerder/manager, cliëntbeheerder/manager en/of vertegenwoordiger.

Vaak zijn Accountmanagers ook nog gespecialiseerd op hun product of dienst, hun werkveld of hun interne rol. Zo zijn er:

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Accountmanager?

De taak en verantwoordelijkheid van de Accountmanager is het verkopen van de producten of de de dienstverlening van de organisatie waarvoor hij werkt. Een Accountmanager is vooral gericht op het onderhouden van de relatie met over het algemeen vaste klanten/opdrachtgevers.

De naam Accountmanager wordt veel gebruikt in het bedrijfsleven, de functie heeft niet altijd dezelfde inhoud. De taken, de bevoegdheden, de verantwoordelijkheden en doelstellingen verschillen per organisatie en per type accountmanager. Een Accountmanager die klanten bezoekt zal de telefoon vooral  gebruiken om afspraken te maken. De Inside Sales Accountmanager gebruikt de telefoon vooral om te verkopen.

De taken van een Accountmanager zijn:

 • Marktanalyses doen, accounts inventariseren, prospectlijsten opbouwen en/of het maken van accountplannen.
 • Acquisitie doen bij prospects (potentiële klanten). Door middel van social media, telefonische acquisitie, aanwezig zijn bij beurzen of events en het geven van presentaties
 • Relatieonderhoud bij bestaande klanten en prospects. Dit via aftersales, periodiek telefonisch contact of bezoek. Vooral door het informeren van nieuwe ontwikkelingen in de markt of van het eigen aanbod.
 • De rol van vaste of eerste contactpersoon voor de klanten of relaties nemen.
 • Behoeftes van de klant signaleren en hier op inspelen met het juiste aanbod
 • Het behalen en overschrijden van de gestelde verkoopdoelstellingen.
 • Administratie bijhouden: correspondentie, voorstellen en vervolgacties
 • Een Senior Accountmanager begeleidt en coacht vaak een klein groepje Junior Accountmanagers 

 

Wil je werken als Accountmanager?

Werk je al als Accountmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Accountmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Accountmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Accountmanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Klanten
 • Salesmanager
 • Back-office
 • Marketing en Communicatie
 • Service Medewerkers
 • Project Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1850 tot €6300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2273


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Accountmanager

Wat verdient een Accountmanager?

Het salaris van een Accountmanager bestaat meestal uit een vast bedrag aangevuld met commissie per transactie, en/of een bonus voor als doelstellingen (omzet, winst) worden behaald. Het totaalsalaris ligt gemiddeld tussen de €1850 (voor starters, en/of basissalaris) en €6300 bruto per maand.

Gemiddeld verdient men ongeveer €4000 per maand. Afhankelijk van de rol van de Accountmanager binnen de organisatie kan dit meer of minder zijn. Een Accountmanager die medeverantwoordelijk is voor het opstellen van het verkoopplan, het strategisch beleid, het management adviseert of daar deel vanuit maakt kan aanzienlijk meer verdienen.

Eventuele aanvullingen op het salaris zijn een bedrijfsauto, telefoon, computer en een werkplek thuis. In sommige gevallen ook aandelen of participaties.

Salarisschaal Accountmanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Accountmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Accountmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Accountmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Accountmanager vacatures

Vacature Accountmanager Duurzaam Transport
Page Personnel
Vanwege gezonde groei zijn wij op zoek naar versterking. Wij zijn een gevestigde naam binnen de Logistieke branche. Kwaliteit, duurzaamheid en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. Wij …
Vacature Starterfunctie; Technisch Commercieel Medewerker/ Junior Accountmanager
Trinamics
Opdrachtgever Voor onze opdrachtgever in regio Rotterdam zijn wij op zoek naar een enthousiaste en communicatief vaardige junior accountmanager binnendienst. Je komt te werken in het salesteam met zowel collega’s …
Vacature Industriële Accountmanager Smeermiddelen
LMH Engineering
Wat ga je doen als Industriële Accountmanager Smeermiddelen? Als Industriële Accountmanager smeermiddelen voor deze organisatie word jij verantwoordelijk gesteld voor een landelijk rayon. Jij het aanspreekpunt voor klantvragen, lopende projecten, …
Vacature Sr. Accountmanager Duurzame Food Retail Nederland & België
SAM Recruitment
Sr. Accountmanager Duurzame Food Retail Nederland & België Wat ga je doen? Als Senior Accountmanager Duurzame Food Retail Nederland & België wordt jij verantwoordelijk voor het verder uitbreiden van de …
Vacature Accountmanager
Wij doen al meer dan 15 jaar aan tv-productie en produceren tv-programma’s voor onder andere SBS6, RTL4 en Belgische televisie. Wij enthousiasmeren bedrijven voor een item in een van onze …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Accountmanager

Wat zijn de baankansen voor een Accountmanager?

Een “starter” (junior Accountmanager) begint over het algemeen met een interne functie binnen de organisatie om de benodigde kennis van de product(en) en/of dienstverlening te vergaren. Afhankelijk van persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses en ambitie zijn er mogelijkheden om door te groeien naar de functie van senior Accountmanager.

Een goede Accountmanager is gewild in het bedrijfsleven en er is altijd werk voorhanden. De Accountmanager kan met bij en omscholing opklimmen naar Sales Manager en uiteindelijk Commercieel Directeur. Ook zie je dat veel Account Managers doorgroeien tot Sales Trainer.

Voor ieder type accountmanager is het arbeidsperspectief zeer goed. Er zijn altijd honderden vacatures accountmanager te vinden

De actuele kans op werk voor een Accountmanager

Het beroep Accountmanager is onderdeel van de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

2273

Baankans Accountmanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Accountmanager worden: Opleidingen tot Accountmanager

Wil je Accountmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Accountmanager.

Hoe word je een Accountmanager? 

Er zijn vele wegen om Accountmanager te worden. Velen zijn in het vak gerold nadat ze een andere opleiding hebben gevolgd, of sommigen zijn zelfs amper opgeleid. 

Veel Accountmanagers hebben een commerciële opleiding gevolgd, op mbo of hbo niveau, zoals bijvoorbeeld bedrijfskunde. Er zijn ook veel gespecialiseerde opleidingen tot accountmanager. Deze zijn goed voor omscholing of bijscholing tot accountmanager

De meeste Accountmanagers hebben in ieder geval sales training gehad, om de kneepjes van het vak te leren, zoals:

 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Accountmanager

Commerciële Economie - Junior Accountmanager (Deeltijd MBO4 - Den Haag)
Junior Accountmanager MBO4 deeltijd Beroep De (junior) accountmanager werkt zowel in het midden- en kleinbedrijf (MKB) als in het grootbedrijf in een business-to-business setting. Hij is veelal onderweg naar of …
Commerciële Economie - Junior Accountmanager (Deeltijd MBO4 - Den Haag)
Senior Accountmanager Sales
De meest succesvolle accountmanagers weten zich positief te onderscheiden van hun concurrenten. Wil je jouw persoonlijk onderscheidend vermogen vergroten? Volg de opleiding Senior Accountmanagement. Tijdens de opleiding Accountmanagement (senior) leer …
Senior Accountmanager Sales
Open Verkoop Training / accountmanagement / consultative selling / commerciele vaardigheden / acquisitie / accountmanager / netwerken
Hoe ga je om met heftige prijsconcurrentie? Hoe zorg je voor een vernieuwende en creatieve business propositie? Hoe ga je om met de toenemende eisendheid van klanten? Hoe onderscheid je …
Open Verkoop Training / accountmanagement / consultative selling / commerciele vaardigheden / acquisitie / accountmanager / netwerken
Accountmanager SMA Sales A
Accountmanager SMA Sales A  Ben je nog niet zo lang actief in een salesfunctie en wil je graag verder in dit prachtige vak? Dan is de opleiding Accountmanager SMA Sales …
Accountmanager SMA Sales A
Sales training / accountmanagement / consultative selling / commerciele vaardigheden / acquisitie / accountmanager / netwerken
Verkoop als topsport Zoals topsporters iedere dag trainen om zich op het beslissende moment te onderscheiden van de concurrentie, zo moeten wij onszelf blijven trainen in de verkoopvaardigheden. We leiden …
Sales training / accountmanagement / consultative selling / commerciele vaardigheden / acquisitie / accountmanager / netwerken

Omscholen tot Accountmanager

Als je je wilt omscholen tot Accountmanager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Accountmanager zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Accountmanager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures Accountmanager

Vacature Schoolverlater / BBL-leerling junior accountmanager
Laskar Hardinxveld BV
Vind jij het prettig om anderen te helpen? Wil jij je administratieve vaardigheden combineren met commercie? Of ben je van plan om een commerciële opleiding te volgen en wil je …

Leerling vacatures Accountmanager

Vacature Schoolverlater / BBL-leerling junior accountmanager
Laskar Hardinxveld BV
Vind jij het prettig om anderen te helpen? Wil jij je administratieve vaardigheden combineren met commercie? Of ben je van plan om een commerciële opleiding te volgen en wil je …

Traineeship vacatures Accountmanager

Vacature Traineeship recruiter of accountmanager
Pro-Act IT
Traineeship recruiter of accountmanagerFunctie: Traineeship recruiter of accountmanager Locatie: Haarlem-Centrum (achter station) Dienstverband: 32 – 40 uur per week Branche: ICT Start: In overlegInvesteren in de toekomst, dat doen …
Vacature Traineeship recruiter of accountmanager
Pro-Act IT
Traineeship recruiter of accountmanagerFunctie: Traineeship recruiter of accountmanager Locatie: Haarlem-Centrum (achter station) Dienstverband: 32 – 40 uur per week Branche: ICT Start: In overlegInvesteren in de toekomst, dat doen we …
Vacature Accountmanager Traineeships
Daaf
Kansen grijpen, deuren openen en geen genoegen nemen met ‘nee’ – dat is wat jij het liefste doet. Met een uniek IT traineeship onder de arm overtuig jij koude, lauwe

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Accountmanager

Als je Accountmanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Accountmanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Accountmanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Accountmanager?

Competenties en Vaardigheden Accountmanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Accountmanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Accountmanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Accountmanager

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Accountmanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Accountmanager. Als Accountmanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Accountmanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Accountmanager

Vakkennis voor een Accountmanager

Het is voor een Accountmanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Accountmanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Accountmanager

SENIOR ACCOUNTMANAGER
Met de Leerlijn Accountmanagement geef je je verkoopvaardigheden een stevige impuls waarmee je jezelf tot volwaardig sales professional ontwikkelt. Als professioneel verkoper wordt van jou verwacht dat je niet alleen …
SENIOR ACCOUNTMANAGER
JUNIOR ACCOUNTMANAGER
Algemene informatie: Verkopen is niet alleen een logisch proces gebaseerd op inhoudelijke gronden en scherpe technieken, maar ook sfeer en relatie zijn minstens zo belangrijk. Tijdens de Leerlijn: Basis verkoopvaardigheden gaan we …
JUNIOR ACCOUNTMANAGER
ACCOUNTMANAGER BINNENDIENST
Algemene informatie: Het werk van een binnendienstmedewerker in een notendop is: het adviseren van klanten, het ondersteunen van vertegenwoordigers, het in kaart brengen van de markt en nieuwe business genereren. …
ACCOUNTMANAGER BINNENDIENST
MBO (Junior) Accountmanager (niveau 4)
Een (junior) accountmanager werkt in een business-to-business-setting in het midden- en kleinbedrijf of grootwinkelbedrijf. Je bezoekt nieuwe en bestaande klanten nadat je hen vanuit een binnendienstpositie hebt benaderd en geënthousiasmeerd …
MBO (Junior) Accountmanager (niveau 4)
Accountmanager technische producten
Accountmanager technische producten Je hebt een technische vooropleiding, maar wilt wat breder inzetbaar zijn. Je bent verantwoordelijk voor een aantal klanten van het bedrijf waar je werkt. Je ontwikkelt met
Accountmanager technische producten

Werkervaring Accountmanager

Het is voor een startend Accountmanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Accountmanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Vertegenwoordiger, Inside Sales Accountmanager, Sales Manager, Business Development Manager, Technisch accountmanager, Assistent Accountmanager .

Iets anders leren?

Is Accountmanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Accountmanager

Met wie werkt een Accountmanager samen? 

Een Account Manager komt in contact met medewerkers van de sales/marketing afdeling, met medewerkers van het accountteam, communicatiemedewerkers en collega Account Managers. Tevens houdt hij contact met de Sales Manager of Algemeen Directeur. Afgezien van die laatste twee zijn de mensen in zijn netwerk ondersteunend en rapporteren die aan de Account Manager.


 • Klanten
 • Salesmanager
 • Back-office
 • Marketing en Communicatie
 • Service Medewerkers
 • Project Manager
Accountmanager


Organisaties waar een Accountmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Accountmanager meestal werkt.

Waar werkt een Accountmanager?

De meeste Accountmanagers zijn werkzaam in het bedrijfsleven. Eventueel kun je ook voor non-profit organisaties of de overheid werken maar dat komt een stuk minder voor. Accountmanagers werken meestentijds in een salesomgeving. Bij uitstek moeten zij zorgen voor winst. Werken in een commerciële habitat is dan ook een natuurlijk gegeven.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Accountmanager

Waar kun je het beste werken als Accountmanager? Hieronder vind je de best door de Accountmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Accountmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Accountmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Accountmanager.

Welke competenties heeft een Accountmanager nodig?

Een Accountmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Accountmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Accountmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Accountmanager nodig? 

Succesvolle werker en Bemiddelaar lijken twee types die het beste passen bij een Accountmanager. Een Accountmanager dient over een zakelijk instinct te beschikken. De Accountmanager beheert een klantenportefeuille waar hij het maximale uit moet zien te halen. Hij is het aanspreekpunt voor klanten en dient dus zorgvuldig en klantgericht te werken.

De Accountmanager bemiddelt continu tussen opdrachtgevers en degene waar hij aan rapporteert (Sales/Marketing Manager of Algemeen Manager of direct aan de Algemeen Directeur). De Accountmanager moet om kunnen gaan met druk als klanten bepaalde eisen of deadlines stellen.

Het verschil tussen de Existing Business Account Manager en de New Business Account Manager wordt nog wel eens omschreven met een farmer en een hunter. De Existing Business Account Manager kweekt geduldig een nieuwe kans bij zijn bestaande klanten, de New Business Account Manager is altijd op jacht naar iets nieuws. Tegenwoordig zien we wel meer overlap in de werkwijze, want een New Business Account Manager verkoopt vaak producten en diensten met een lang beslistraject.

Bekijk de persoonstypen voor Accountmanager


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Accountmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Accountmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Accountmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Accountmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Accountmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Accountmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Accountmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Accountmanager iets voor je?

Zou je graag Accountmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Accountmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Accountmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar