U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Exportmedewerker Binnendienst

Exportmedewerker Binnendienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een exportmedewerker Binnendienst? Lees de functieomschrijving.

Een Exportmedewerker Binnendienst is werkzaam bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. De Exportmedewerker Binnendienst voert voornamelijk commerciële activiteiten uit. Hij houdt zich vooral bezig met administratieve en ondersteunende werkzaamheden en gaat, in tegenstelling tot een exportmedewerker buitendienst, niet bij klanten op bezoek. Een Exportmedewerker Binnendienst is dan ook werkzaam op een eigen kantoor, van waar hij op afstand (bijvoorbeeld per telefoon of e-mail) contacten onderhoudt met klanten. Klantcontact is ook voor de Exportmedewerker Binnendienst een belangrijke taak.

Evenals een exportmedewerker buitendienst onderzoekt een Exportmedewerker Binnendienst de exportmarkt, om informatie te verzamelen voor een exportplan. Op basis van zijn bevindingen kunnen er voorstellen worden gedaan voor verbetering van de dienstverlening en uitvoering van de acquisitie en het verkoop-, offerte- en ordertraject. Ook voert een Exportmedewerker Binnendienst verkoopgesprekken met klanten, waarin hij hen informeert en adviseert. Ook wordt voor de klant een offerte opgesteld. Wanneer de offerte door de klant ondertekend is, legt de Exportmedewerker Binnendienst een orderbevestiging vast in het systeem.

De Exportmedewerker voert tevens de administratie rondom de export uit. Ook coördineert hij de uitvoering van de orders en bewaakt hij de juiste uitvoering van gemaakte afspraken. Als de verkoop rond is informeert de Exportmedewerker Binnendienst bij de klant naar zijn tevredenheid. Wanneer er klachten zijn worden deze door de Exportmedewerker Binnendienst afgehandeld.

Mensen vonden ons op: Job Exportmedewerker Binnendienst, Baan Exportmedewerker Binnendienst, Exportmedewerker Binnendienst Worden, Functie-eisen Exportmedewerker Binnendienst, Verantwoordelijkheden Exportmedewerker Binnendienst, Functieprofiel Exportmedewerker Binnendienst, Wat doet een Exportmedewerker Binnendienst, Werken als Exportmedewerker Binnendienst.

Exportmedewerker Binnendienst worden: Opleiding tot exportmedewerker Binnendienst

Om te gaan werken als Exportmedewerker Binnendienst kan men de opleiding Exportmedewerker Binnendienst op MBO niveau 4 volgen. Dit is een uitstroomrichting binnen de de beroepsrichting Exportmedewerker. Deze opleiding is zowel via de BOL en BBL te volgen.

Ook met een HBO opleiding Commerciële Economie of International Business and Languages kan men aan de slag als Exportmedewerker.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Exportmedewerker Binnendienst, Exportmedewerker Binnendienst Worden, Opleidingsniveau Exportmedewerker Binnendienst, Scholing Exportmedewerker Binnendienst, Studie Exportmedewerker Binnendienst, Bijscholing Exportmedewerker Binnendienst, Omscholing Exportmedewerker Binnendienst.

Organisaties waar een exportmedewerker Binnendienst doorgaans werkzaam is

Een Exportmedewerker werkt bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. Hier werkt men op de commerciële afdeling of op de afdeling export. De Exportmedewerker kan in alle branches van de internationale handel werkzaam zijn: groothandel, productiebedrijven en dienstverlening.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Exportmedewerker Binnendienst, Exportmedewerker Binnendienst Worden, Opleidingsniveau Exportmedewerker Binnendienst, Scholing Exportmedewerker Binnendienst, Studie Exportmedewerker Binnendienst, Bijscholing Exportmedewerker Binnendienst, Omscholing Exportmedewerker Binnendienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden exportmedewerker Binnendienst

Een Exportmedewerker Binnendienst verdient tussen de €1650 en €2400 per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de CAO waarbinnen de werkzaamheden vallen.

Mensen vonden ons op: Salaris Exportmedewerker Binnendienst, Loon Exportmedewerker Binnendienst, Wat verdien je als Exportmedewerker Binnendienst, Salarisschaal Exportmedewerker Binnendienst, Salarisindicatie Exportmedewerker Binnendienst, Bonus Exportmedewerker Binnendienst, CAO Exportmedewerker Binnendienst, Brutoloon Exportmedewerker Binnendienst, Nettoloon Exportmedewerker Binnendienst, Vakantiedagen Exportmedewerker Binnendienst, Pensioen Exportmedewerker Binnendienst.

Competenties, skills & vaardigheden exportmedewerker binnendienst

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Onderhandelen
 • Commerciële instelling
 • Talenkennis
 • Resultaatgericht
Mensen vonden ons op: Kennis Exportmedewerker Binnendienst, Vaardigheden Exportmedewerker Binnendienst, Attitude Exportmedewerker Binnendienst, Kwalificaties Exportmedewerker Binnendienst, Competentieprofiel Exportmedewerker Binnendienst.

Boeken voor het beroep exportmedewerker binnendienst

Wil je meer weten over het beroep exportmedewerker binnendienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je exportmedewerker binnendienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken exportmedewerker binnendienst te komen.

Klant aan de lijn | P.H. Kleingeld

praktisch handboek voor de commerciele binnendienst en televerkopers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024649617 | 99 pagina's

Klant aan de lijn is een boek van P.H. Kleingeld...

De binnendienst | Paul Verhuyck

Nederlands | Druk: Heruitgave | E-book | 9789029579926

Een naamloze ik-figuur komt terecht in een wereldwijde multinational, een geheime organisatie die buiten of achter de politiek en de moraal staat. Het is een pseudo-literaire instelling waar men moeilijk ‘lid’ van wordt, waar zich mysterieuze en gruwelijk...

KLANT AAN DE LIJN | Kleingeld

praktisch handboek voor de commerciele binnendienst en televerkopers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024603831 | 99 pagina's

In Klant aan de lijn besteedt hij aandacht aan de rol van de commerciële binnendienstmedewerker(ster) en op welke wijze de telefonische communicatie met klanten en leveranciers aanmerkelijk kan worden verbeterd. Aan de orde komen onder andere het correct ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Exportmedewerker Binnendienst, Exportmedewerker Binnendienst ebooks, boek Exportmedewerker Binnendienst.

Persoonstypen exportmedewerker Binnendienst

De Exportmedewerker Binnendienst is goed in het aanknopen en onderhouden van relaties. Dit is belangrijk voor een Exportmedewerker Binnendienst, omdat deze veel in contact is met klanten. Tevens kan hij vaak goed inspelen op de behoeftes van andere mensen, wat van pas komt bij het onderhandelen met klanten en het sluiten van verkooporders (Gever).

Verder zijn communicatieve vaardigheden en overtuigingskrang belangrijk voor een Exportmedewerker Binnendienst om zo verkooporders met klanten te sluiten. Een zelfverzekerde houding is hierbij onmisbaar. Hij  is gedreven en doelgericht en doet er alles aan om succesvol te zijn (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Exportmedewerker Binnendienst, Karakter Exportmedewerker Binnendienst.

Netwerk exportmedewerker Binnendienst

Een Exportmedewerker Binnendienst werkt veel in overleg met een leidinggevende. Vaak is dit de Export Manager. Ook met de exportmedewerkers van de buitendienst wordt veel samen gewerkt. Zo ondersteunt een Exportmedewerker Binnendienst de exportmedewerker buitendienst bijvoorbeeld bij acquisitieactiviteiten. Het onderhouden van contacten met de klanten is een belangrijke taak van de Exportmedewerker Binnendienst. De Exportmedewerker geeft klanten informatie en advies over het exportproduct en onderhandelt over de verkoop.

Mensen vonden ons op: Collega’s Exportmedewerker Binnendienst, Medewerkers Exportmedewerker Binnendienst.

Is het beroep exportmedewerker Binnendienst iets voor jou?

Zou je graag exportmedewerker Binnendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als exportmedewerker Binnendienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Exportmedewerker Binnendienst, beroepskeuzetest Exportmedewerker Binnendienst, beroep Exportmedewerker Binnendienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden exportmedewerker Binnendienst

De arbeidsmarkt voor iemand die net is afgestudeerd als Exportmedewerker Binnendienst is goed. Een baan vinden op het niveau waarop met gestudeerd heeft zal dus niet al te moeilijk moeten zijn.

Als men eenmaal een baan heeft als Exportmedewerker kan men op de arbeidsmarkt doorgroeien naar export manager of assistent export manager.

Arbeidsmarktperspectief score exportmedewerker Binnendienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep exportmedewerker Binnendienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Exportmedewerker Binnendienst, Promotie mogelijkheden Exportmedewerker Binnendienst, Carriere Exportmedewerker Binnendienst.

Solliciteren op de functie exportmedewerker Binnendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als exportmedewerker Binnendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor exportmedewerker Binnendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als exportmedewerker Binnendienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Exportmedewerker Binnendienst, CV Exportmedewerker Binnendienst, sollicitatie Exportmedewerker Binnendienst.

Interviews met exportmedewerker Binnendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen exportmedewerker Binnendienst

Vacatures exportmedewerker binnendienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Exportmedewerker Binnendienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Exportmedewerker Binnendienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Exportmedewerker Binnendienst is werkzaam bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. De Exportmedewerker Binnendienst voert voornamelijk commerciële activiteiten uit. Hij houdt zich vooral bezig met administratieve en ondersteunende werkzaamheden en gaat, in tegenstelling tot een exportmedewerker buitendienst, niet bij klanten op bezoek.

Beoordeling Exportmedewerker Binnendienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Exportmedewerker Binnendienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Exportmedewerker Binnendienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep