Expediteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Expediteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep expediteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je expediteur wordt.

 

Wat is een Expediteur?

 

Een Expediteur is een transportbemiddelaar. De Expediteur zorgt voor een zo efficiënt en snel mogelijke manier van vervoer van goederen van de ene naar de andere plaats. De Expediteur kiest niet alleen de juiste transporteur, maar zorgt ook voor de benodigde vergunningen, prijsaanvragen, het boeken van ladingen, het zorgen van de opslag van de goederen, het geven van advies en de coördinatie tussen alle betrokken partijen. Ook zorgt de Expediteur voor het verzekeren van de goederen en voor invoerrechten en vrachtpenningen. Een Expediteur kent alle douaneregelingen en kan ervoor zorgen dat alle procedures soepel en zonder problemen verlopen.

Ook regelt een Expediteur groupagediensten. Kleinere zendingen van diverse bedrijven worden samengevoegd in één grote container. Zo ontstaan lagere prijzen.

Er bestaan enkele specialisaties. Zo zijn er Zeehavenexpediteurs, Douane-expediteurs en Luchtvrachtexpediteurs. Vaak zijn Expediteurs van internationale transporten tevens Douane-expediteurs. Wil je werken als Expediteur?

Werk je al als Expediteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Expediteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Expediteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Expediteur in één oogopslag

Netwerk:

  • Verlader
  • Transporteur
  • Transportplanner

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

58


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Expediteur

Wat verdient een Expediteur?

 

Een Expediteur kan rekenen op zo’n €2000,- tot €3500,- bruto per maand. Het precieze salaris hangt onder andere af van zijn opleiding, leeftijd, ervaring en inzet.

Qua secundaire arbeidsvoorwaarden gelden toeslagen voor onregelmatige werktijden en overuren. Ook heeft de Expediteur recht op zo’n 25 vakantiedagen per jaar. 

Salarisschaal Expediteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Expediteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Expediteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Expediteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Expediteur vacatures

Expediteur
Wolfram Chain N.V.
als Expediteur ben je het aanspreekpunt voor klantcontacten binnen je eigen portefeuille. Je zorgt voor een tijdige en correcte afhandeling van import- en exportzendingen. Je boekt de orders in, geeft …
Pallet monteur/ orderpicker AGF
WerkTalent Zuidplas
Binnen deze fulltime functie verricht je allround werkzaamheden in de loods / magazijn. Je zal voornamelijk bezig zijn met:Orderpicken Monteren van kapotte pallets.sorteren van de pallets verrijden naar juiste locatie.Verzendklaar maken …
Junior Expediteur/ Logistiek medewerker ( uur)
Beesiks
Op de logistieke afdeling werken de ervaren medewerkers samen met vooraanstaande rederijen, expediteurs, transporteurs en vrieshuizen. Het organiseren van de logistieke aspecten rondom de export van containers naar met name …
Expediteur import
AXS Logistiek
Import Expediteur gezocht in een klein team binnen een écht Rotterdamse organisatie!Heb jij:Er geen probleem mee om je handen uit de mouwen te steken;Minimaal jaar ervaring als expediteur, bij voorkeur …
Expediteur zeevracht
AXS Logistiek
Expediteur ZeevrachtOnze opdrachtgever is een gezonde en moderne logistieke dienstverlener, met een wereldwijde expertise van alle denkbare vervoersmodaliteiten en logistieke mogelijkheden.Heb jij:  tot jaar ervaring in de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Expediteur

Wat is de toekomst van Expediteur?

 

Het beroep van Expediteur wordt bedreigd. Door de toenemende digitalisering hebben bedrijven bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf douane-aangiftes te regelen. Ook kunnen luchtvaartmaatschappijen inmiddels zelf ruimte beschikbaar stellen voor goederen. Bedrijven kunnen deze capaciteit zelf regelen via het internet. Hier hoeft dus geen Expediteur meer aan te pas te komen. Bovendien stellen bedrijven steeds hogere eisen aan Expediteurs. Ze dienen in het bezit te zijn van een AEO-certificaat en gespecialiseerd te zijn in duurzame transportmogelijkheden.

Een Expediteur kan doorgroeien door cursussen te volgen. Zo kan hij zich specialiseren tot bijvoorbeeld Zeehavenexpediteur of Douane-expediteur. Ook kan hij bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken krijgen toegewezen.

Baankans Expediteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

58


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Expediteur worden: Opleidingen tot Expediteur

Wil je expediteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Expediteur? 

 

Om Expediteur te worden, moet iemand een MBO-opleiding richting transport/logistiek met succes hebben afgerond. Soms moet een Expediteur een aanvullende cursus van enkele weken volgen. Een Expediteur moet alles weten van vervoersstromen, exportadministratie, transportverzekeringen enzovoort.

Tevens dient een Expediteur voldoende kennis te hebben van computers. Programma’s als Word en Excel moet hij goed beheersen. Ook moet een Expediteur naast Nederlands ook Engels en vaak Duits kunnen spreken en schrijven, omdat het vaak gaat om internationale transporten.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Expediteur

Er zijn geen opleidingen Expediteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Expediteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek


Netwerk Expediteur

Met wie werkt een Expediteur samen? 

 

Een Expediteur is de tussenpersoon tussen de Verlader (degene die iets wil transporteren) en de Transporteur. Met beide heeft hij vanzelfsprekend veel contact. Ze plegen overleg en maken duidelijke afspraken. Ook moeten de Expediteur en de Transportplanner goed met elkaar communiceren over de wijze van vervoer, de datum waarop het transport uitgevoerd dient te worden enzovoort.


  • Verlader
  • Transporteur
  • Transportplanner
Expediteur


Organisaties waar een Expediteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Expediteur meestal werkt.

Waar werkt een Expediteur?

Een Expediteur is werkzaam bij een expediteursbedrijf. Dit bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Expediteur

Waar kun je het beste werken als Expediteur? Hieronder vind je de best door de Expediteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Expediteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Expediteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Expediteur.

Welke competenties heeft een Expediteur nodig?

Een Expediteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Expediteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Expediteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Expediteur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Expediteur zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Expediteur werkt hard, is energiek, gedreven en doelgericht. Hij weet zich te redden bij onverwachte situaties en is positief (Succesvolle Werker).

Een Expediteur heeft de taak ervoor te zorgen dat het vervoer van goederen zo efficiënt en soepel mogelijk verloopt. Hiervoor dient hij alles zorgvuldig te hebben geregeld. Er hoeft maar sprake te zijn van één foutje en alles gaat mis. De Expediteur is dus een streber en hij werkt gedisciplineerd (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Expediteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Expediteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Expediteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Expediteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Expediteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Expediteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Expediteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Expediteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Expediteur iets voor je?

Zou je graag Expediteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Expediteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Expediteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar