Expediteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Expediteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Expediteur is een transportbemiddelaar. De Expediteur zorgt voor een zo efficiënt en snel mogelijke manier van vervoer van goederen van de ene naar de andere plaats. De Expediteur kiest niet alleen de juiste transporteur, maar zorgt ook voor de benodigde vergunningen, prijsaanvragen, het boeken van ladingen, het zorgen van de opslag van de goederen, het geven van advies en de coördinatie tussen alle betrokken partijen. Ook zorgt de Expediteur voor het verzekeren van de goederen en voor invoerrechten en vrachtpenningen. Een Expediteur kent alle douaneregelingen en kan ervoor zorgen dat alle procedures soepel en zonder problemen verlopen.

Ook regelt een Expediteur groupagediensten. Kleinere zendingen van diverse bedrijven worden samengevoegd in één grote container. Zo ontstaan lagere prijzen.

Er bestaan enkele specialisaties. Zo zijn er Zeehavenexpediteurs, Douane-expediteurs en Luchtvrachtexpediteurs. Vaak zijn Expediteurs van internationale transporten tevens Douane-expediteurs. 

Wil je werken als Expediteur?

Werk je al als Expediteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Expediteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Expediteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Expediteur in één oogopslag

Netwerk:

  • Verlader
  • Transporteur
  • Transportplanner

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

47


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Expediteur

Wat verdient een Expediteur?

 

Een Expediteur kan rekenen op zo’n €2000,- tot €3500,- bruto per maand. Het precieze salaris hangt onder andere af van zijn opleiding, leeftijd, ervaring en inzet.

Qua secundaire arbeidsvoorwaarden gelden toeslagen voor onregelmatige werktijden en overuren. Ook heeft de Expediteur recht op zo’n 25 vakantiedagen per jaar. 

Salarisschaal Expediteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Expediteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Expediteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Expediteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Expediteur vacatures

Umicore: Expediteur-declarant
Jobs via StepStone.be
De dienst Transport & Trade Compliance werkt nauw samen met alle Business Units van Umicore en dat op verschillende vlakken: Organisatie van in- en uitgaande zendingen per schip, vliegtuig en vrachtwagen. …
Expediteur
Page Personnel
Regelen van transport (intern / extern)Contact onderhouden met transporteursOmschrijvingRegelen en (in-)plannen van transportControleren en/of afstemmen van de geladen goederen met afhandelaar en opdrachtgeverBeladingsgraad en de vervoerstroom van de …
Expediteur
Staffchain
Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Expediteur die niet snel van de wijs te brengen is. In deze rol ga jij exportverzendingen organiseren voor een groot account. Een proces dat …
Fulltime expediteur / (transport)planner
Zijlstra BV
Wie zijn wij?Zijlstra B.V. is al meer dan 60 jaar een begrip in de meubelbranche. Als meubel- en verlichtingsspecialist levert Zijlstra ruim 1000 producten direct uit voorraad aan de …
Expediteur gezocht voor een veelzijdige dienstverlener
AXS Logistiek Breda
Ga aan de slag binnen een uitdagende expediteur functie bij een leuk en informeel internationale bedrijf.Heb jij:Een minimale afgeronde Logistieke MBO opleiding;Tenminste 2-3 jaar werkervaring in zo’n soortgelijke …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Expediteur

Hoe goed is de toekomst voor de Expediteur? 

 

Het beroep van Expediteur wordt bedreigd. Door de toenemende digitalisering hebben bedrijven bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf douane-aangiftes te regelen. Ook kunnen luchtvaartmaatschappijen inmiddels zelf ruimte beschikbaar stellen voor goederen. Bedrijven kunnen deze capaciteit zelf regelen via het internet. Hier hoeft dus geen Expediteur meer aan te pas te komen. Bovendien stellen bedrijven steeds hogere eisen aan Expediteurs. Ze dienen in het bezit te zijn van een AEO-certificaat en gespecialiseerd te zijn in duurzame transportmogelijkheden.

Een Expediteur kan doorgroeien door cursussen te volgen. Zo kan hij zich specialiseren tot bijvoorbeeld Zeehavenexpediteur of Douane-expediteur. Ook kan hij bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken krijgen toegewezen.

Baankans Expediteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

47


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Expediteur worden: Opleidingen tot Expediteur

Hoe word je een Expediteur? 

 

Om Expediteur te worden, moet iemand een MBO-opleiding richting transport/logistiek met succes hebben afgerond. Soms moet een Expediteur een aanvullende cursus van enkele weken volgen. Een Expediteur moet alles weten van vervoersstromen, exportadministratie, transportverzekeringen enzovoort.

Tevens dient een Expediteur voldoende kennis te hebben van computers. Programma’s als Word en Excel moet hij goed beheersen. Ook moet een Expediteur naast Nederlands ook Engels en vaak Duits kunnen spreken en schrijven, omdat het vaak gaat om internationale transporten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Expediteur

Meer opleidingen Expediteur

Weet je nog niet of je Expediteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Expediteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Expediteur

Met wie werkt een Expediteur samen? 

 

Een Expediteur is de tussenpersoon tussen de Verlader (degene die iets wil transporteren) en de Transporteur. Met beide heeft hij vanzelfsprekend veel contact. Ze plegen overleg en maken duidelijke afspraken. Ook moeten de Expediteur en de Transportplanner goed met elkaar communiceren over de wijze van vervoer, de datum waarop het transport uitgevoerd dient te worden enzovoort.


  • Verlader
  • Transporteur
  • Transportplanner
Expediteur


Organisaties waar een Expediteur werkzaam is

Waar werkt een Expediteur meestal? 

Een Expediteur is werkzaam bij een expediteursbedrijf. Dit bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Expediteur

Waar kun je het beste werken als Expediteur? Hieronder vindt je de best door de Expediteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Expediteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Expediteur:

Welke competenties heeft een een Expediteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Expediteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Expediteur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Expediteur zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Expediteur werkt hard, is energiek, gedreven en doelgericht. Hij weet zich te redden bij onverwachte situaties en is positief (Succesvolle Werker).

Een Expediteur heeft de taak ervoor te zorgen dat het vervoer van goederen zo efficiënt en soepel mogelijk verloopt. Hiervoor dient hij alles zorgvuldig te hebben geregeld. Er hoeft maar sprake te zijn van één foutje en alles gaat mis. De Expediteur is dus een streber en hij werkt gedisciplineerd (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Expediteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Expediteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Expediteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Expediteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Expediteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Expediteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Expediteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Expediteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Expediteur iets voor je?

Zou je graag Expediteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Expediteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Expediteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar