Expediteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Expediteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep expediteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je expediteur wordt.

 

Wat is een Expediteur?

 

Een Expediteur is een transportbemiddelaar. De Expediteur zorgt voor een zo efficiënt en snel mogelijke manier van vervoer van goederen van de ene naar de andere plaats. De Expediteur kiest niet alleen de juiste transporteur, maar zorgt ook voor de benodigde vergunningen, prijsaanvragen, het boeken van ladingen, het zorgen van de opslag van de goederen, het geven van advies en de coördinatie tussen alle betrokken partijen. Ook zorgt de Expediteur voor het verzekeren van de goederen en voor invoerrechten en vrachtpenningen. Een Expediteur kent alle douaneregelingen en kan ervoor zorgen dat alle procedures soepel en zonder problemen verlopen.

Ook regelt een Expediteur groupagediensten. Kleinere zendingen van diverse bedrijven worden samengevoegd in één grote container. Zo ontstaan lagere prijzen.

Er bestaan enkele specialisaties. Zo zijn er Zeehavenexpediteurs, Douane-expediteurs en Luchtvrachtexpediteurs. Vaak zijn Expediteurs van internationale transporten tevens Douane-expediteurs. Wil je werken als Expediteur?

Werk je al als Expediteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Expediteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Expediteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Expediteur in één oogopslag

Netwerk:

  • Verlader
  • Transporteur
  • Transportplanner

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

82


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Expediteur

Wat verdient een Expediteur?

 

Een Expediteur kan rekenen op zo’n €2000,- tot €3500,- bruto per maand. Het precieze salaris hangt onder andere af van zijn opleiding, leeftijd, ervaring en inzet.

Qua secundaire arbeidsvoorwaarden gelden toeslagen voor onregelmatige werktijden en overuren. Ook heeft de Expediteur recht op zo’n 25 vakantiedagen per jaar. 

Salarisschaal Expediteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Expediteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Expediteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Expediteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Expediteur vacatures

Vacature Expediteur Export
Page Personnel
Als Expediteur Export ben jij verantwoordelijk voor een aantal klanten. Je adviseert bij logistieke vraagstukken en draagt zorg voor een correcte en tijdige operationele en administratieve afhandeling van zendingen. Je …
Vacature Transportplanner (Expediteur Wegtransport)
Page Personnel
Als Transportplanner (Expediteur Wegtransport) ben je verantwoordelijk voor het optimaal inplannen van materieel, routes en vervoerscapaciteit alsmede het verzorgen van klantsupport, zodanig dat goederenstromen optimaal en tijdig op rit niveau worden …
Vacature Expediteur Export Zeevracht
Page Personnel
Wil jij werken in een organisatie waar je zelf kan blijven ontwikkelen en doorgroeien dan is deze vacature wellicht interessant voor jou! Onze opdrachtgever is op zoek naar een ervaren …
Vacature Warehouse Expediteur
Page Personnel
Onze opdrachtgever is één van de grotere expediteurs wereldwijd. Ze zijn gespecialiseerd in het voorzien van logistieke oplossingen via zee-, weg en luchtvracht. Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is één van de …
Vacature Expediteur Import
Page Personnel
Onze opdrachtgever is een internationale logistiek dienstverlener gevestigd in de omgeving Waalhaven. Zij hebben wereldwijd meer dan 500 vestigingen en hier werken meer dan werknemers. De focus ligt op intercontinentale …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Expediteur

Wat is de toekomst van Expediteur?

 

Het beroep van Expediteur wordt bedreigd. Door de toenemende digitalisering hebben bedrijven bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf douane-aangiftes te regelen. Ook kunnen luchtvaartmaatschappijen inmiddels zelf ruimte beschikbaar stellen voor goederen. Bedrijven kunnen deze capaciteit zelf regelen via het internet. Hier hoeft dus geen Expediteur meer aan te pas te komen. Bovendien stellen bedrijven steeds hogere eisen aan Expediteurs. Ze dienen in het bezit te zijn van een AEO-certificaat en gespecialiseerd te zijn in duurzame transportmogelijkheden.

Een Expediteur kan doorgroeien door cursussen te volgen. Zo kan hij zich specialiseren tot bijvoorbeeld Zeehavenexpediteur of Douane-expediteur. Ook kan hij bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken krijgen toegewezen.

Baankans Expediteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

82


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Expediteur worden: Opleidingen tot Expediteur

Wil je Expediteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Expediteur.

Hoe word je een Expediteur? 

 

Om Expediteur te worden, moet iemand een MBO-opleiding richting transport/logistiek met succes hebben afgerond. Soms moet een Expediteur een aanvullende cursus van enkele weken volgen. Een Expediteur moet alles weten van vervoersstromen, exportadministratie, transportverzekeringen enzovoort.

Tevens dient een Expediteur voldoende kennis te hebben van computers. Programma’s als Word en Excel moet hij goed beheersen. Ook moet een Expediteur naast Nederlands ook Engels en vaak Duits kunnen spreken en schrijven, omdat het vaak gaat om internationale transporten.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Expediteur

Expediteur
Inleiding: Een expediteur is een organisator van het verzenden van goederen. (weg, zee, lucht en spoor) Dit is dus veel ruimer dan alleen het vervoer van goederen van een plaats …
Expediteur

Omscholen of doorgroeien tot Expediteur

Als je Expediteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Expediteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Expediteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Expediteur?

Competenties en Vaardigheden Expediteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Expediteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Expediteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Expediteur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Expediteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Expediteur. Als Expediteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Expediteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Expediteur

Vakkennis voor een Expediteur

Het is voor een Expediteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Expediteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Expediteur


Werkervaring Expediteur

Het is voor een startend Expediteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Expediteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Transportplanner .

Iets anders leren?

Is Expediteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Expediteur

Met wie werkt een Expediteur samen? 

 

Een Expediteur is de tussenpersoon tussen de Verlader (degene die iets wil transporteren) en de Transporteur. Met beide heeft hij vanzelfsprekend veel contact. Ze plegen overleg en maken duidelijke afspraken. Ook moeten de Expediteur en de Transportplanner goed met elkaar communiceren over de wijze van vervoer, de datum waarop het transport uitgevoerd dient te worden enzovoort.


  • Verlader
  • Transporteur
  • Transportplanner
Expediteur


Organisaties waar een Expediteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Expediteur meestal werkt.

Waar werkt een Expediteur?

Een Expediteur is werkzaam bij een expediteursbedrijf. Dit bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Expediteur

Waar kun je het beste werken als Expediteur? Hieronder vind je de best door de Expediteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Expediteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Expediteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Expediteur.

Welke competenties heeft een Expediteur nodig?

Een Expediteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Expediteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Expediteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Expediteur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Expediteur zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Expediteur werkt hard, is energiek, gedreven en doelgericht. Hij weet zich te redden bij onverwachte situaties en is positief (Succesvolle Werker).

Een Expediteur heeft de taak ervoor te zorgen dat het vervoer van goederen zo efficiënt en soepel mogelijk verloopt. Hiervoor dient hij alles zorgvuldig te hebben geregeld. Er hoeft maar sprake te zijn van één foutje en alles gaat mis. De Expediteur is dus een streber en hij werkt gedisciplineerd (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Expediteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Expediteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Expediteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Expediteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Expediteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Expediteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Expediteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Expediteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Expediteur iets voor je?

Zou je graag Expediteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Expediteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Expediteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Expediteur

Vacature (Assistent) Expediteur / Planner
CTVrede B.V.
(Assistent) Expediteur / PlannerCTVrede , Zaandam CTVrede is een logistiek dienstverlener op het gebied van binnenlands containertransport. Via onze Inland containerterminals in Amsterdam en Zaandam verzorgen wij niet alleen …
Vacature Assistent Expediteur Export
Page Personnel
Wil jij werken in een organisatie waar je zelf kan blijven ontwikkelen en doorgroeien dan is deze vacature wellicht interessant voor jou! Onze opdrachtgever is op zoek naar een Assistent …
Vacature Teamleider Expediteur Wegtranport
Page Personnel
Wil jij werken in een organisatie waar je zelf kan blijven ontwikkelen en doorgroeien dan is deze vacature wellicht interessant voor jou! Onze opdrachtgever is op zoek naar een Teamleider …
Vacature Expediteur
DSV
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving EXPEDITEUR …
Vacature Meewerkend Voorman Douane Expediteur
Page Personnel
Als Meewerkend Voorman ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse voortgang en de te behalen doelen. Daarnaast werk je nog gewoon mee in de operatie en vind je het leuk om …

Actuele blogposts


reacties op Expediteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar