Exportmedewerker Binnendienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Exportmedewerker Binnendienst? Lees de functieomschrijving.

Een Exportmedewerker Binnendienst is werkzaam bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. De Exportmedewerker Binnendienst voert voornamelijk commerciële activiteiten uit. Hij houdt zich vooral bezig met administratieve en ondersteunende werkzaamheden en gaat, in tegenstelling tot een exportmedewerker buitendienst, niet bij klanten op bezoek. Een Exportmedewerker Binnendienst is dan ook werkzaam op een eigen kantoor, van waar hij op afstand (bijvoorbeeld per telefoon of e-mail) contacten onderhoudt met klanten. Klantcontact is ook voor de Exportmedewerker Binnendienst een belangrijke taak.

Evenals een exportmedewerker buitendienst onderzoekt een Exportmedewerker Binnendienst de exportmarkt, om informatie te verzamelen voor een exportplan. Op basis van zijn bevindingen kunnen er voorstellen worden gedaan voor verbetering van de dienstverlening en uitvoering van de acquisitie en het verkoop-, offerte- en ordertraject. Ook voert een Exportmedewerker Binnendienst verkoopgesprekken met klanten, waarin hij hen informeert en adviseert. Ook wordt voor de klant een offerte opgesteld. Wanneer de offerte door de klant ondertekend is, legt de Exportmedewerker Binnendienst een orderbevestiging vast in het systeem.

De Exportmedewerker voert tevens de administratie rondom de export uit. Ook coördineert hij de uitvoering van de orders en bewaakt hij de juiste uitvoering van gemaakte afspraken. Als de verkoop rond is informeert de Exportmedewerker Binnendienst bij de klant naar zijn tevredenheid. Wanneer er klachten zijn worden deze door de Exportmedewerker Binnendienst afgehandeld.

Wil je werken als Exportmedewerker Binnendienst?

Werk je al als Exportmedewerker Binnendienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Exportmedewerker Binnendienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Exportmedewerker Binnendienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Exportmedewerker Binnendienst in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Export Manager
  • Exportmedewerker Buitendienst
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Exportmedewerker Binnendienst

Wat verdient een Exportmedewerker Binnendienst?

Een Exportmedewerker Binnendienst verdient tussen de €1650 en €2400 per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de CAO waarbinnen de werkzaamheden vallen.

Salarisschaal Exportmedewerker Binnendienst

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Exportmedewerker Binnendienst

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Exportmedewerker Binnendienst

Hoe goed is de toekomst voor de Exportmedewerker Binnendienst? 

De arbeidsmarkt voor iemand die net is afgestudeerd als Exportmedewerker Binnendienst is goed. Een baan vinden op het niveau waarop met gestudeerd heeft zal dus niet al te moeilijk moeten zijn.

Als men eenmaal een baan heeft als Exportmedewerker kan men op de arbeidsmarkt doorgroeien naar export manager of assistent export manager.

Baankans Exportmedewerker Binnendienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Exportmedewerker Binnendienst worden: Opleidingen tot Exportmedewerker Binnendienst

Hoe word je een Exportmedewerker Binnendienst? 

Om te gaan werken als Exportmedewerker Binnendienst kan men de opleiding Exportmedewerker Binnendienst op MBO niveau 4 volgen. Dit is een uitstroomrichting binnen de de beroepsrichting Exportmedewerker. Deze opleiding is zowel via de BOL en BBL te volgen.

Ook met een HBO opleiding Commerciële Economie of International Business and Languages kan men aan de slag als Exportmedewerker.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Exportmedewerker Binnendienst

Meer opleidingen Exportmedewerker Binnendienst

Weet je nog niet of je Exportmedewerker Binnendienst wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Exportmedewerker Binnendienst of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Exportmedewerker Binnendienst

Met wie werkt een Exportmedewerker Binnendienst samen? 

Een Exportmedewerker Binnendienst werkt veel in overleg met een leidinggevende. Vaak is dit de Export Manager. Ook met de exportmedewerkers van de buitendienst wordt veel samen gewerkt. Zo ondersteunt een Exportmedewerker Binnendienst de exportmedewerker buitendienst bijvoorbeeld bij acquisitieactiviteiten. Het onderhouden van contacten met de klanten is een belangrijke taak van de Exportmedewerker Binnendienst. De Exportmedewerker geeft klanten informatie en advies over het exportproduct en onderhandelt over de verkoop.


  • Export Manager
  • Exportmedewerker Buitendienst
  • Klanten
Exportmedewerker Binnendienst


Organisaties waar een Exportmedewerker Binnendienst werkzaam is

Waar werkt een Exportmedewerker Binnendienst meestal? 

Een Exportmedewerker werkt bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. Hier werkt men op de commerciële afdeling of op de afdeling export. De Exportmedewerker kan in alle branches van de internationale handel werkzaam zijn: groothandel, productiebedrijven en dienstverlening.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Exportmedewerker Binnendienst

Waar kun je het beste werken als Exportmedewerker Binnendienst? Hieronder vindt je de best door de Exportmedewerker Binnendienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Exportmedewerker Binnendienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Exportmedewerker Binnendienst:

Welke competenties heeft een een Exportmedewerker Binnendienst nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Exportmedewerker Binnendienst

Wat voor persoonlijkheid heb je als Exportmedewerker Binnendienst nodig? 

De Exportmedewerker Binnendienst is goed in het aanknopen en onderhouden van relaties. Dit is belangrijk voor een Exportmedewerker Binnendienst, omdat deze veel in contact is met klanten. Tevens kan hij vaak goed inspelen op de behoeftes van andere mensen, wat van pas komt bij het onderhandelen met klanten en het sluiten van verkooporders (Gever).

Verder zijn communicatieve vaardigheden en overtuigingskrang belangrijk voor een Exportmedewerker Binnendienst om zo verkooporders met klanten te sluiten. Een zelfverzekerde houding is hierbij onmisbaar. Hij  is gedreven en doelgericht en doet er alles aan om succesvol te zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Exportmedewerker Binnendienst


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Exportmedewerker Binnendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Exportmedewerker Binnendienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Exportmedewerker Binnendienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Exportmedewerker Binnendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Exportmedewerker Binnendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Exportmedewerker Binnendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Exportmedewerker Binnendienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Exportmedewerker Binnendienst iets voor je?

Zou je graag Exportmedewerker Binnendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Exportmedewerker Binnendienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Exportmedewerker Binnendienst

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar