Exportmedewerker Buitendienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Exportmedewerker Buitendienst? Lees de functieomschrijving.

Een Exportmedewerker Buitendienst is werkzaam bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. Hier voert hij voornamelijk commerciële activiteiten uit die te maken hebben met de verkoop. De Exportmedewerker Buitendienst heeft als specifieke taak het onderzoeken van exportmogelijkheden voor het bedrijf. Hiervoor maakt hij bijvoorbeeld marketingplannen. De Exportmedewerker Buitendienst gaat vaak op bezoek bij klanten en is dus geregeld in het buitenland te vinden.

Acquisitie is een belangrijke taak van een Exportmedewerker Buitendienst. Hij dient opdrachten en orders in exportgebieden te werven. Wanneer een Exportmedewerker op bezoek is bij een potentiële klant geeft hij vaak een presentatie waarin hij het exportproduct van het bedrijf waar hij werkzaam is promoot. De Exportmedewerker Buitendienst onderhandelt met klanten en geeft advies en informatie. Een belangrijke taak is het onderhouden van contacten met afnemers en exportorganisaties.

Overige taken van de Exportmanager zijn onder andere het opzetten van exportplannen, het bijhouden van klantgegevens, het onderhouden van landendocumentatie en het analyseren van culturele, sociale en religieuze gewoontes in de exportlanden. Omdat een Exportmedewerker Buitendienst veel in het buitenland is, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van zowel de taal als de cultuur van het exportland, zodat hij de benadering en advisering van de klant hier op kan aanpassen.

Wil je werken als Exportmedewerker Buitendienst?

Werk je al als Exportmedewerker Buitendienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Exportmedewerker Buitendienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Exportmedewerker Buitendienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Exportmedewerker Buitendienst in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Export Manager
  • Exportmedewerker Binnendienst
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Exportmedewerker Buitendienst

Wat verdient een Exportmedewerker Buitendienst?

Een Exportmedewerker Buitendienst verdient bruto tussen de €2000 en €3000 per maand. Arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de CAO waarbinnen de werkzaamheden vallen.

Salarisschaal Exportmedewerker Buitendienst

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Exportmedewerker Buitendienst

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Exportmedewerker Buitendienst

Hoe goed is de toekomst voor de Exportmedewerker Buitendienst? 

De arbeidsmarkt voor iemand die net is afgestudeerd als Exportmedewerker Buitendienst is goed. Een baan vinden op het niveau waarop met gestudeerd heeft zal dus niet al te moeilijk moeten zijn.

Als men eenmaal een baan heeft als Exportmedewerker kan men op de arbeidsmarkt doorgroeien naar export manager of assistent export manager.

Baankans Exportmedewerker Buitendienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Exportmedewerker Buitendienst worden: Opleidingen tot Exportmedewerker Buitendienst

Hoe word je een Exportmedewerker Buitendienst? 

Om te gaan werken als Exportmedewerker Buitendienst kan men de opleiding Exportmedewerker Buitendienst op MBO niveau 4 volgen. Dit is een uitstroomrichting binnen de de beroepsrichting Exportmedewerker. Deze opleiding is zowel via de BOL als BBL te volgen.

Ook met een HBO opleiding Commerciële Economie of International Business and Languages kan men aan de slag als Exportmedewerker.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Exportmedewerker Buitendienst

Meer opleidingen Exportmedewerker Buitendienst

Weet je nog niet of je Exportmedewerker Buitendienst wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Exportmedewerker Buitendienst of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Exportmedewerker Buitendienst

Met wie werkt een Exportmedewerker Buitendienst samen? 

Het onderhouden van relaties is een belangrijke taak van de Exportmedewerker Buitendienst. Hij is dan ook veel in contact met (potentiële) klanten waaraan hij informatie en advies geeft en waarmee hij onderhandelt. Ook pleegt een Exportmederwerker veel overleg met exportmedewerkers van de binnendienst.
Hij werkt onder leiding van de export manager, aan wie hij bijvoorbeeld het exportplan voorlegt.


  • Export Manager
  • Exportmedewerker Binnendienst
  • Klant
Exportmedewerker Buitendienst


Organisaties waar een Exportmedewerker Buitendienst werkzaam is

Waar werkt een Exportmedewerker Buitendienst meestal? 

Een Exportmedewerker werkt bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. Hier werkt men op de commerciële afdeling of op de afdeling export. De Exportmedewerker kan in alle branches van de internationale handel werkzaam zijn: groothandel, productiebedrijven en dienstverlening.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Exportmedewerker Buitendienst

Waar kun je het beste werken als Exportmedewerker Buitendienst? Hieronder vindt je de best door de Exportmedewerker Buitendienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Exportmedewerker Buitendienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Exportmedewerker Buitendienst:

Welke competenties heeft een een Exportmedewerker Buitendienst nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Exportmedewerker Buitendienst

Wat voor persoonlijkheid heb je als Exportmedewerker Buitendienst nodig? 

Het aangaan en onderhouden van relaties is contacten met exportlanden is een belangrijke taak van een Exportmedewerker Buitendienst. Hij kan goed inspelen op de behoeftes van andere mensen, wat van pas komt bij het promoten van het exportproduct (Gever).

Verder kan hij zich goed aanpassen aan anderen, wat handig is als hij in het buitenland met een andere cultuur werkt (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Exportmedewerker Buitendienst


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Exportmedewerker Buitendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Exportmedewerker Buitendienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Exportmedewerker Buitendienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Exportmedewerker Buitendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Exportmedewerker Buitendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Exportmedewerker Buitendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Exportmedewerker Buitendienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Exportmedewerker Buitendienst iets voor je?

Zou je graag Exportmedewerker Buitendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Exportmedewerker Buitendienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Exportmedewerker Buitendienst

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar