U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Glasvezel engineer

Glasvezel engineer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een glasvezel engineer? Lees de functieomschrijving.

De glasvezel engineer is vooral bezig met het voorbereiden, plannen en uitvoeren van ontwerpwerkzaamheden in de engineringsfase van het project. Hij krijgt veel te maken met wetten en regelgevingen waar hij zich aan moet houden, het is van belang dat hij het een en ander weet over deze wetten en regelgevingen. Bij een project moet hij rekening houden met de vaktechnische richtlijnen en de eisen van een klant. Door dit te doen kan hij een samen met andere mensen het project op de juiste manier in elkaar zetten, en op die manier uitvoeren.

Het maken van werktekeningen van ondergronden, dit kan handmatig en digitaal, is één van zijn taken. Verder is hij bezig met het intekenen van kabels en leidingen, het intekenen van (gestuurde) boringen, het ontwerpen en tekenen van boorplannen, maken en aanpassen van lasschetsen, het intekenen en aanpassen van geultekeningen en het verwerken van gegevens in het systeem.

Daarnaast controleert hij ook de financiën van projecten, dat wil zeggen dat hij kosten controleert, bekijkt hoeveel het gaat kosten en of dit kan met het geld dat ze kunnen spenderen. Al met al is het een zeer afwisselende baan.

Mensen vonden ons op: Job Glasvezel engineer, Baan Glasvezel engineer, Glasvezel engineer Worden, Functie-eisen Glasvezel engineer, Verantwoordelijkheden Glasvezel engineer, Functieprofiel Glasvezel engineer, Wat doet een Glasvezel engineer, Werken als Glasvezel engineer.

Glasvezel engineer worden: Opleiding tot glasvezel engineer

Om glasvezel engineer te worden moet je minimaal een MBO opleiding hebben gevolgd en hebben behaald. De richting die hij heeft gevolgd is civiele techniek.
Vaak vragen werkgevers om een werkervaring van minimaal een jaar.
Verder moet de glasvezel engineer kennis hebben met de software visio, MS Office en Cocon.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Glasvezel engineer, Glasvezel engineer Worden, Opleidingsniveau Glasvezel engineer, Scholing Glasvezel engineer, Studie Glasvezel engineer, Bijscholing Glasvezel engineer, Omscholing Glasvezel engineer.

Organisaties waar een glasvezel engineer doorgaans werkzaam is

 • Bedrijven
Mensen vonden ons op: Studeren voor Glasvezel engineer, Glasvezel engineer Worden, Opleidingsniveau Glasvezel engineer, Scholing Glasvezel engineer, Studie Glasvezel engineer, Bijscholing Glasvezel engineer, Omscholing Glasvezel engineer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden glasvezel engineer

Het salaris van een glasvezel engineer kan variëren van 2000 tot 2850 euro bruto per maand. Het aantal jaren werkervaring speelt een grote rol bij het salaris. De CAO's zijn afhankelijk van de werkgever.

Eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden: Telefoon (prive gebruik toegestaan), laptop, goede pensioenvoorziening, WIA-Hiaat verzekering, Gratis advies m.b.t. pensioenen/verzekeringen en hypoteken en een lease auto.

Mensen vonden ons op: Salaris Glasvezel engineer, Loon Glasvezel engineer, Wat verdien je als Glasvezel engineer, Salarisschaal Glasvezel engineer, Salarisindicatie Glasvezel engineer, Bonus Glasvezel engineer, CAO Glasvezel engineer, Brutoloon Glasvezel engineer, Nettoloon Glasvezel engineer, Vakantiedagen Glasvezel engineer, Pensioen Glasvezel engineer.

Competenties, skills & vaardigheden glasvezel engineer

 • Energie
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
 • Creativiteit
 • Nauwkeurig
Mensen vonden ons op: Kennis Glasvezel engineer, Vaardigheden Glasvezel engineer, Attitude Glasvezel engineer, Kwalificaties Glasvezel engineer, Competentieprofiel Glasvezel engineer.

Boeken voor het beroep glasvezel engineer

Wil je meer weten over het beroep glasvezel engineer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je glasvezel engineer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken glasvezel engineer te komen.

Fiber Bragg Gratings | Andreas Othonos

Fundamentals and Applications in Telecommunications and Sensing - Engels | Hardcover | 9780890063446 | 440 pagina's

Provides a description of the principles and practical applications of Fibre Bragg gratings technology. The authors explain the underlying physics and practical aspects. Topics covered include photosensitivity; properties; inscribing grating; detailed app...

Professional Fiber Optic Installation, V.10 | MR Eric R Pearson

The Essentials for Success - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781541175068 | 498 pagina's

Depending on one’s goals, v10 is: a guidebook for becoming a professional fiber installer, a training and reference manual for trainers and field supervisors, a manual for field installers, a study guide for passing basic and advanced certification examin...

Fiber-optic Gyroscope | Herve Lefevre

Engels | Hardcover | 9780890065372 | 332 pagina's

This reference presents a system analysis of the fibre-optic gyro. Drawing on 15 years of research and developments, it describes the concepts that have emerged as the preferred solutions for obtaining a practical device, and provides access to the inform...

Mensen vonden ons op: boeken voor Glasvezel engineer, Glasvezel engineer ebooks, boek Glasvezel engineer.

Persoonstypen glasvezel engineer

Het is van belang dat de glasvezel engineer doelgericht is, hij moet een aantal stappen ondergaan (samen met anderen) om tot het uiteindelijke doel te komen. Hij moet ervoor zorgen dat hij naar het uiteindelijke doel blijft kijken, en niet te lang stil staat bij het hele proces. Om dit te kunnen doen moet hij ook energiek zijn, het kan zo zijn dat er een aantal projecten lastiger zijn dan andere projecten, toch moeten alle projecten binnen een bepaalde tijd af zijn. Het is van belang dat hij energiek is, zodat het project op tijd af is. (Succesvolle werker)

Als glasvezel engineer is diegene die voor veel stappen van het proces verantwoordelijk is (met anderen) daarom is hij ordelijk, het mag niet zo zijn dat er plotseling een aantal belangrijke stappen binnen het proces verdwijnen waardoor het team achterstand oploopt. Verder is het ook heel nuttig als hij productief is, aangezien er veel werkzaamheden zijn die er verricht moeten worden. (Perfectionist)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Glasvezel engineer, Karakter Glasvezel engineer.

Netwerk glasvezel engineer

De glasvezel engineer werkt samen met zijn collega's aan het project. Hij is samen met hen verantwoordelijk voor het project die de opdrachtgever hen heeft gegeven. Hij moet een goede relatie opbouwen met zijn collega's, zodat het project goed kan verlopen en eventuele fouten snel weer uit de weg kunnen worden geruimd.

Verder heeft hij een netwerk met opdrachtgevers (klanten) waarvoor hij de opdracht moet uitvoeren. Als hij zorgt voor goed contact, ze op de hoogte houdt tijdens het project en een goed resultaat levert zullen de klanten bij het bedrijf waar hij werkzaam is terugkomen. Deze klanten heeft het bedrijf nodig om te kunnen blijven bestaan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Glasvezel engineer, Medewerkers Glasvezel engineer.

Is het beroep glasvezel engineer iets voor jou?

Zou je graag glasvezel engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als glasvezel engineer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Glasvezel engineer, beroepskeuzetest Glasvezel engineer, beroep Glasvezel engineer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden glasvezel engineer

Het aantal openstaande vacatures voor de glasvezel engineer is gemiddeld. Het opleidingsniveau van de glasvezel engineer is niet zo hoog, maar mensen ervaren een technische studie in die richting vaak als saai. Dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief voor hem gemiddeld is.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van een hoger salaris en bijscholing die het bedrijf aanbied.

Arbeidsmarktperspectief score glasvezel engineer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep glasvezel engineer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Glasvezel engineer, Promotie mogelijkheden Glasvezel engineer, Carriere Glasvezel engineer.

Solliciteren op de functie glasvezel engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als glasvezel engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor glasvezel engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als glasvezel engineer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Glasvezel engineer, CV Glasvezel engineer, sollicitatie Glasvezel engineer.

Interviews met glasvezel engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen glasvezel engineer

Vacatures glasvezel engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Glasvezel engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glasvezel engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De glasvezel engineer is vooral bezig met het voorbereiden, plannen en uitvoeren van ontwerpwerkzaamheden in de engineringsfase van het project. Hij krijgt veel te maken met wetten en regelgevingen waar hij zich aan moet houden, het is van belang dat hij het een en ander weet over deze wetten en regelgevingen. Bij een project moet hij rekening houden met de vaktechnische richtlijnen en de eisen van een klant.

Beoordeling Glasvezel engineer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Glasvezel engineer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Glasvezel engineer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep