Projectplanner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectplanner? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep projectplanner. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je projectplanner wordt.

 

Wat is een Projectplanner?

Als projectplanner ben je verantwoordelijk voor een goede planning van verschillende projecten binnen een organisatie. Je bent als projectplanner bezig met het maken van planningen voor projecten, het analyseren van de planningsrisico's en het afstemmen van alle processen van een project. Als projectplanner monitor je de actuele voortgang van een project ten opzichte van de planning en stuur je het project bij indien nodig. Je legt verantwoording af aan de projectleider of projectmanager.

 

 

Wil je werken als Projectplanner?

Werk je al als Projectplanner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectplanner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Projectplanner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectplanner in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega projectplanners
  • Projectmanager / projectleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

15


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectplanner

Wat verdient een Projectplanner?

Als projectplanner varieert je salaris tussen de 2400 en 3600 euro bruto per maand. Je salaris is net zoals bij veel andere beroepen afhankelijk van de sector en de organisatie waarin je komt te werken. Je salaris is ook afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt als projectplanner en van het feit of je een junior of een senior projectplanner bent. Ook je secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen voor een projectplanner per sector en organisatie.

Salarisschaal Projectplanner

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Projectplanner

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectplanner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectplanner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Projectplanner vacatures

Projectplanner Telecom
WerkTalent
Als werkvoorbereider/projectplanner telecom zorg je dat de rest van het buitendienst team haar werk zorgeloos uit kan voeren. Als werkvoorbereider maak jij de planningen voor de monteurs, houd je de …
Planner Reinigingsbedrijf
Wolfram Chain N.V.
Voor een organisatie in Bergen op Zoom, gespecialiseerd in industriële reiniging, zijn wij op zoek naar een planner. Je plant samen met je collega&;s verschillende voertuigen en gespecialiseerd personeel. Daarnaast schakel …
Projectplanner Telecom
Uitzendbureau.nl
Als werkvoorbereider/projectplanner telecom zorg je dat de rest van het buitendienst team haar werk zorgeloos uit kan voeren. Als werkvoorbereider maak jij de planningen voor de monteurs, houd je de …
Medior projectplanner professional
Uitzendbureau.nl
Heb jij minimaal 3 jaar werkervaring als Projectplanner, planning engineer, cost controller, productieplanner of minimaal 5 jaar ervaring als werkvoorbereider/calculator/coördinator in de industrie/bouw en ben je op zoek naar de …
Adviseur Projectbeheersing
Primaned Projectadvies
Voor onze relatie Primaned Projectadvies zijn wij op zoek naar een Adviseur Projectbeheersing. Primaned Projectadvies is een adviesbureau met specialistische ervaring op het gebied van projectbeheersing. Jaarlijks adviseren zij met …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectplanner

Wat is de toekomst van Projectplanner?

Als projectplanner kom je vaak relatief snel aan een baan.  Afhankelijk van de economische situatie zijn er veel of weinig projecten in de verschillende sectoren en kun je als projectplanner dus snel of minder snel aan een baan komen. Je begint in een organisatie vaak als assistent-projectplanner

Verder heb je als projectplanner prima doorgroeimogelijkheden. Binnen een organisatie kun je doorgroeien naar senior projectplanner of kun je doorgroeien naar de functie van projectmanager of projectleider.

Baankans Projectplanner

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

15


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Projectplanner worden: Opleidingen tot Projectplanner

Wil je projectplanner worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Projectplanner? 

Als projectplanner is het wenselijk een opleiding te hebben gevolgd in de sector waarin je werkzaam bent. Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de sector elektrotechniek dan is het wenselijk dat je de opleiding elektrotechniek hebt gevolgd of bijvoorbeeld technische bedrijfskunde. Voor de bouwsector is een opleiding bouwkunde bijvoorbeeld wenselijk. Het gewenste opleidingsniveau en de gewenste opleiding verschilt per organisatie. 

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Projectplanner

Projectplanning
Praktische benadering van de Precedence Diagram Method Het opstellen en bijhouden van een projectplanning is een vak. Een vak dat bestaat uit methodieken, uitgangspunten en rekenkundige formules. Zonder gedegen kennis …
Projectplanning
Planning kan een doorslaggevende rol spelen bij het vermijden van fouten en het herkennen van kansen. Een goede planning geeft aan dat het management de organisatie kent en dat er …
Oracle Primavera P6 EPPM Web Resource & Cost
Deze training biedt u de mogelijkheid om uw kennis uit te breiden in het beheersen van capaciteit- en financiële planningen. Op basis van een bestaande planning leert u capaciteit- en …
Meer opleidingen Projectplanner

Weet je nog niet of je Projectplanner wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Projectplanner of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Projectplanner

Met wie werkt een Projectplanner samen? 

Als projectplanner heb je veel contact met de andere projectplanners binnen een organisatie. Je overlegt over verschillende opties en komt vaak samen tot een oplossing. Als projectplanner leg je verantwoordig af aan de projectmanager / projectleider van het project. Je geeft uitleg over je gemaakte keuzes en past deze aan wanneer de projectmanager / projectleider het hier niet mee eens is.


  • Collega projectplanners
  • Projectmanager / projectleider
Projectplanner


Organisaties waar een Projectplanner werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Projectplanner meestal werkt.

Waar werkt een Projectplanner?

Als projectplanner ben je vaak werkzaam in sectoren zoals de bouw of de elektrotechniek en werk je dus in de profit sector.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Projectplanner

Waar kun je het beste werken als Projectplanner? Hieronder vind je de best door de Projectplanner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectplanner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectplanner:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Projectplanner.

Welke competenties heeft een Projectplanner nodig?

Een Projectplanner heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Projectplanner

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Projectplanner passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Projectplanner nodig? 

Als projectplanner is het wenselijk als je de eigenschappen van een succesvolle werker bezit. Je bent altijd energiek en optimitisch en werkt doelgericht. Voor het plannen van project is doelgericht werken erg belangrijk. Als projectplanner moet je goed om kunnen gaan met details en ook wel een beetje perfectionisch zijn (Succesvolle werker).

Verder passen de eigenschappen van de waarnemer goed bij een projectplanner. Als projectplanner moet je leergierig zijn en een goed inzicht hebben in de omgeving zodat je een zo goed mogelijke planning voor een project kan maken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor ProjectplannerInterview met een Projectplanner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectplanner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectplanner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectplanner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectplanner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectplanner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectplanner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectplanner iets voor je?

Zou je graag Projectplanner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectplanner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Projectplanner

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar