Orderbehandelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Orderbehandelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep orderbehandelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je orderbehandelaar wordt.

 

Wat is een Orderbehandelaar?

De Orderbehandelaar is diegene die de voorbereidingen treft voor het order- en leveringsproces. Hij controleert de juistheid en de volledigheid van de ingevulde orderbon en voert deze zorgvuldig in in de computer, zodat de juiste onderdelen kunnen worden besteld.  Daarnaast moet hij de orderbevestigingen van leveranciers controleren en eventueel verbeteren. Hij is het aanspreekpunt voor klanten over alles dat met orders en offertes te maken heeft en informeert hen o.a. over de levertermijn. Verder overziet hij de voortgang van de order. 

De Orderbehandelaar houdt via de computer toezicht op een bijna automatisch proces. Hij stuurt het proces af en toe wat in de goede richting als dit nodig blijkt te zijn. Denk daarbij aan het tackelen van problemen rond het fysieke leverproces.

De Orderbehandelaar heeft ook contact met leveranciers, die vaak internationaal opereren. Het is daarom van belang dat een Orderbehandelaar naast het Nederlands ook een of twee vreemde talen beheerst, waaronder Engels.Wil je werken als Orderbehandelaar?

Werk je al als Orderbehandelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Orderbehandelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Orderbehandelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Orderbehandelaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Orderbehandelaar

Wat verdient een Orderbehandelaar?

De Orderbehandelaar verdient gemiddeld ca. €2000 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en werkgever.

Salarisschaal Orderbehandelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Orderbehandelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Orderbehandelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orderbehandelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Orderbehandelaar vacatures

Vacature Orderbehandelaar
YoungCapital
Wat ga je doen? Als orderbehandelaar ben jij verantwoordelijk om de klein zakelijke klant mee te nemen door de leveringsreis van KPN EEN. In deze functie ben jij die zelfstandige …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Orderbehandelaar

Wat is de toekomst van Orderbehandelaar?

Er zijn vacatures voor Orderbehandelaars, maar het zijn er niet veel. Afhankelijk van de precieze werkzaamheden kan deze functie ook als bijbaan ingevuld worden. Dit is voornamelijk het geval wanneer de nadruk ligt op data-entry. Wanneer de Orderbehandelaar ook orders controleert zal er meer van de werknemer gevraagd worden.

Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Eventueel kan de Orderbehandelaar in functie nog iets aan werkzaamheden naar zich toetrekken, maar meestal zal voor andere functies extra scholing nodig zijn.

Baankans Orderbehandelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Orderbehandelaar worden: Opleidingen tot Orderbehandelaar

Wil je Orderbehandelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Orderbehandelaar.

Hoe word je een Orderbehandelaar? 

De Orderbehandelaar moet minimaal een MBO opleiding hebben gevolgd, maar ook HBO niveau wordt gevraagd. Een specifieke studierichting is niet vereist, maar enige werkervaring in een commerciële of administratieve functie wel.

Soms bieden werkgevers een interne opleiding van een aantal weken. De Orderbehandelaar moet met computers om kunnen gaan (Office) en enige kennis hebben van het Engels (en Duits).

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Orderbehandelaar

Er zijn geen opleidingen Orderbehandelaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Orderbehandelaar in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Omscholen of doorgroeien tot Orderbehandelaar

Als je Orderbehandelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Orderbehandelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Orderbehandelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Orderbehandelaar?

Competenties en Vaardigheden Orderbehandelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Orderbehandelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Orderbehandelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Orderbehandelaar

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Orderbehandelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Orderbehandelaar. Als Orderbehandelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Orderbehandelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Orderbehandelaar

Vakkennis voor een Orderbehandelaar

Het is voor een Orderbehandelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Orderbehandelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Orderbehandelaar


Werkervaring Orderbehandelaar

Het is voor een startend Orderbehandelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Orderbehandelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Orderbehandelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Orderbehandelaar

Met wie werkt een Orderbehandelaar samen? 

De Orderbehandelaar heeft contact met klanten en leveranciers. Hij informeert klanten over de status van hun bestelling.


  • Leverancier
Orderbehandelaar


Organisaties waar een Orderbehandelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Orderbehandelaar meestal werkt.

Waar werkt een Orderbehandelaar?

Een Orderbehandelaar werkt bij een bedrijf dat met klanten en leveringen te maken heeft. Dit kan zijn in bijvoorbeeld de Telecom.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Orderbehandelaar

Waar kun je het beste werken als Orderbehandelaar? Hieronder vind je de best door de Orderbehandelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Orderbehandelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Orderbehandelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Orderbehandelaar.

Welke competenties heeft een Orderbehandelaar nodig?

Een Orderbehandelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Orderbehandelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Orderbehandelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Orderbehandelaar nodig? 

De Orderbehandelaar moet productief zijn, omdat hij veel orders moet nakijken en behandelen. Het invoeren van alle gegevens vraagt om zorgvuldigheid en de Orderbehandelaar is erg ordelijk (Perfectionist).

Hij heeft vaak te maken met problemen die moeten worden opgelost. Hij is een verantwoordelijk iemand, die loyaal is aan het bedrijf (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Orderbehandelaar


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Orderbehandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Orderbehandelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Orderbehandelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Orderbehandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Orderbehandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Orderbehandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Orderbehandelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Orderbehandelaar iets voor je?

Zou je graag Orderbehandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Orderbehandelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Orderbehandelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar