Glasvezel engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Glasvezel engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep glasvezel engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je glasvezel engineer wordt.

 

Wat is een Glasvezel engineer?

De glasvezel engineer is vooral bezig met het voorbereiden, plannen en uitvoeren van ontwerpwerkzaamheden in de engineringsfase van het project. Hij krijgt veel te maken met wetten en regelgevingen waar hij zich aan moet houden, het is van belang dat hij het een en ander weet over deze wetten en regelgevingen. Bij een project moet hij rekening houden met de vaktechnische richtlijnen en de eisen van een klant. Door dit te doen kan hij een samen met andere mensen het project op de juiste manier in elkaar zetten, en op die manier uitvoeren.

Het maken van werktekeningen van ondergronden, dit kan handmatig en digitaal, is één van zijn taken. Verder is hij bezig met het intekenen van kabels en leidingen, het intekenen van (gestuurde) boringen, het ontwerpen en tekenen van boorplannen, maken en aanpassen van lasschetsen, het intekenen en aanpassen van geultekeningen en het verwerken van gegevens in het systeem.

Daarnaast controleert hij ook de financiën van projecten, dat wil zeggen dat hij kosten controleert, bekijkt hoeveel het gaat kosten en of dit kan met het geld dat ze kunnen spenderen. Al met al is het een zeer afwisselende baan.Wil je werken als Glasvezel engineer?

Werk je al als Glasvezel engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Glasvezel engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Glasvezel engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Glasvezel engineer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Collega's
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2850

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Glasvezel engineer

Wat verdient een Glasvezel engineer?

Het salaris van een glasvezel engineer kan variëren van 2000 tot 2850 euro bruto per maand. Het aantal jaren werkervaring speelt een grote rol bij het salaris. De CAO's zijn afhankelijk van de werkgever.

Eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden: Telefoon (prive gebruik toegestaan), laptop, goede pensioenvoorziening, WIA-Hiaat verzekering, Gratis advies m.b.t. pensioenen/verzekeringen en hypoteken en een lease auto.

Salarisschaal Glasvezel engineer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Glasvezel engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Glasvezel engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glasvezel engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Glasvezel engineer vacatures

Vacature Zelfstandig Glasvezel Engineer | Cocon | . - .
WR.nl Solliciteren
Wie wordt jouw werkgever?Wij zorgen voor de aanleg, onderhoud en upgrade van datanetwerken.Ben jij een Glasvezel Engineer?Heb je ervaring met FttH?Wij zijn een bijzonder gedreven organisatie waar kwaliteit, vakmanschap …
Vacature Glasvezel Engineer
Amstel Engineering bv
Glasvezel EngineerAls glasvezel engineer ben jij een belangrijke schakel voor het internet. Jij bedenkt het beste ontwerp voor een ondergronds glasvezelnetwerk, zodat er een snelle en betrouwbare internetverbinding in …
Vacature Opleiding tot (Junior) Glasvezel Engineer
Amstel Engineering bv
       Opleiding tot (Junior-) Glasvezel EngineerDoor het steeds groeiende aanbod van digitale diensten is er een grote behoefte aan datatransmissie en wordter steeds vaker gebruik gemaakt …
Vacature Zelfstandig Glasvezel Engineer | Glasvezel
WR.nl
Wie wordt jouw werkgever?: • Wij zorgen voor de aanleg, onderhoud en upgrade van datanetwerken. • Ben jij een Glasvezel Engineer? • Heb je ervaring met FttH? Wij zijn een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Glasvezel engineer

Wat is de toekomst van Glasvezel engineer?

Het aantal openstaande vacatures voor de glasvezel engineer is gemiddeld. Het opleidingsniveau van de glasvezel engineer is niet zo hoog, maar mensen ervaren een technische studie in die richting vaak als saai. Dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief voor hem gemiddeld is.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van een hoger salaris en bijscholing die het bedrijf aanbied.

Baankans Glasvezel engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Glasvezel engineer worden: Opleidingen tot Glasvezel engineer

Wil je Glasvezel engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Glasvezel engineer.

Hoe word je een Glasvezel engineer? 

Om glasvezel engineer te worden moet je minimaal een MBO opleiding hebben gevolgd en hebben behaald. De richting die hij heeft gevolgd is civiele techniek.
Vaak vragen werkgevers om een werkervaring van minimaal een jaar.
Verder moet de glasvezel engineer kennis hebben met de software visio, MS Office en Cocon.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Glasvezel engineer

Er zijn geen opleidingen Glasvezel engineer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Glasvezel engineer in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen of doorgroeien tot Glasvezel engineer

Als je Glasvezel engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Glasvezel engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Glasvezel engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Glasvezel engineer?

Competenties en Vaardigheden Glasvezel engineer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Glasvezel engineer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Glasvezel engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Glasvezel engineer

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Glasvezel engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Glasvezel engineer. Als Glasvezel engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Glasvezel engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Glasvezel engineer

Vakkennis voor een Glasvezel engineer

Het is voor een Glasvezel engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Glasvezel engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Glasvezel engineer


Werkervaring Glasvezel engineer

Het is voor een startend Glasvezel engineer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Glasvezel engineer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Glasvezel engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Glasvezel engineer

Met wie werkt een Glasvezel engineer samen? 

De glasvezel engineer werkt samen met zijn collega's aan het project. Hij is samen met hen verantwoordelijk voor het project die de opdrachtgever hen heeft gegeven. Hij moet een goede relatie opbouwen met zijn collega's, zodat het project goed kan verlopen en eventuele fouten snel weer uit de weg kunnen worden geruimd.

Verder heeft hij een netwerk met opdrachtgevers (klanten) waarvoor hij de opdracht moet uitvoeren. Als hij zorgt voor goed contact, ze op de hoogte houdt tijdens het project en een goed resultaat levert zullen de klanten bij het bedrijf waar hij werkzaam is terugkomen. Deze klanten heeft het bedrijf nodig om te kunnen blijven bestaan.


  • Collega's
  • Klanten
Glasvezel engineer


Organisaties waar een Glasvezel engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Glasvezel engineer meestal werkt.

Waar werkt een Glasvezel engineer?

  • Bedrijven

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Glasvezel engineer

Waar kun je het beste werken als Glasvezel engineer? Hieronder vind je de best door de Glasvezel engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Glasvezel engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Glasvezel engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Glasvezel engineer.

Welke competenties heeft een Glasvezel engineer nodig?

Een Glasvezel engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Glasvezel engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Glasvezel engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Glasvezel engineer nodig? 

Het is van belang dat de glasvezel engineer doelgericht is, hij moet een aantal stappen ondergaan (samen met anderen) om tot het uiteindelijke doel te komen. Hij moet ervoor zorgen dat hij naar het uiteindelijke doel blijft kijken, en niet te lang stil staat bij het hele proces. Om dit te kunnen doen moet hij ook energiek zijn, het kan zo zijn dat er een aantal projecten lastiger zijn dan andere projecten, toch moeten alle projecten binnen een bepaalde tijd af zijn. Het is van belang dat hij energiek is, zodat het project op tijd af is. (Succesvolle werker)

Als glasvezel engineer is diegene die voor veel stappen van het proces verantwoordelijk is (met anderen) daarom is hij ordelijk, het mag niet zo zijn dat er plotseling een aantal belangrijke stappen binnen het proces verdwijnen waardoor het team achterstand oploopt. Verder is het ook heel nuttig als hij productief is, aangezien er veel werkzaamheden zijn die er verricht moeten worden. (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Glasvezel engineer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Glasvezel engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Glasvezel engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Glasvezel engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Glasvezel engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Glasvezel engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Glasvezel engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Glasvezel engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Glasvezel engineer iets voor je?

Zou je graag Glasvezel engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Glasvezel engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Glasvezel engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar