Manager Bedrijfsbureau Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Bedrijfsbureau? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager bedrijfsbureau. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager bedrijfsbureau wordt.

 

Wat is een Manager Bedrijfsbureau?

 

Een Hoofd Bedrijfsbureau is de spil tussen de voorbereidings- en uitvoeringsfase binnen een bedrijf. Hij geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling Bedrijfsbureau. Dit is de afdeling binnen de organisatie waarin alle niet direct uitvoerende taken, zoals de administratie, automatisering, secretariaat en research, zijn gebundeld. Waar deze afdeling precies uit bestaat, hangt af van het bedrijf waar het Hoofd Bedrijfsbureau werkzaam is. Ook stuurt het Hoofd Bedrijfsbureau de medewerkers van een uitvoerende afdeling aan, zoals de afdeling Productie. Een Hoofd Bedrijfsbureau is actief betrokken bij de het hele proces van in dit geval de berekeningen tot de productie.

Afhankelijk van de sector waarin een Hoofd Bedrijfsbureau werkzaam is, stelt hij kostprijsbegrotingen vast, zorgt hij ervoor dat offerteaanvragen en orders goed verwerkt worden, hij plant in wanneer bepaalde benodigdheden geleverd worden, hij beheert de voorraad en stuurt de inkoop en productie aan. Hierbij stuurt hij steeds alle medewerkers aan. Het Hoofd Bedrijfsbureau rapporteert alle werkzaamheden aan de bedrijfsleider en brengt de directie en het managementteam op de hoogte van de stand van zaken en ontwikkelingen binnen de afdeling.  Wil je werken als Manager Bedrijfsbureau?

Werk je al als Manager Bedrijfsbureau en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Bedrijfsbureau worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Bedrijfsbureau, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Bedrijfsbureau in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Manager Inkoop
 • Manager Verkoop
 • Bedrijfsleider
 • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Bedrijfsbureau

Wat verdient een Manager Bedrijfsbureau?

 

Een beginnend Hoofd Bedrijfsbureau verdient zo’n €2000,- bruto per maand. Dit bedrag kan toenemen tot zo’n €4500,- na jarenlange ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden van een Hoofd Bedrijfsvoering hangen af van de branche waar het bedrijf waar het Hoofd Bedrijfsbureau werkt onder valt. Meestal heeft een Hoofd Bedrijfsvoering in ieder geval recht op 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld. 

Salarisschaal Manager Bedrijfsbureau

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager Bedrijfsbureau

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Bedrijfsbureau? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Bedrijfsbureau. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Bedrijfsbureau vacatures

Vacature Teamleider bedrijfsbureau AGF - FMCG / Administratieve teamleider logistiek
Gewoon Merel
Zin om aan de slag te gaan in een gezonde branche? En heb je er geen moeite mee om de handen uit de mouwen te steken? Europe Retail Packing groeit en …
Vacature Manager Bedrijfsbureau
Staffchain
In deze functie geef je leiding aan een middelgroot team. Als Manager Bedrijfsbureau zet jij de strategie om naar operationele taken waar jouw teamleden direct mee aan de slag kunnen. Je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Bedrijfsbureau

Wat is de toekomst van Manager Bedrijfsbureau?

 

Meestal komt een Hoofd Bedrijfsbureau redelijk snel aan een baan. Steeds meer bedrijven zien de waarde in van een goede organisatie binnen het bedrijf en nemen een Hoofd Bedrijfsbureau aan.

Een Hoofd Bedrijfsbureau heeft al een hoge functie, maar zou kunnen doorgroeien tot bedrijfsleider van het bedrijf.

Baankans Manager Bedrijfsbureau

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Manager Bedrijfsbureau worden: Opleidingen tot Manager Bedrijfsbureau

Wil je Manager Bedrijfsbureau worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manager Bedrijfsbureau.

Hoe word je een Manager Bedrijfsbureau? 

 

Afhankelijk van de sector waar een Hoofd Bedrijfsbureau werkzaam is, wordt gevraagd naar bijvoorbeeld een afgeronde financieel-economische of bouwkundige opleiding op HBO-niveau. Ook moet een Hoofd Bedrijfsbureau goed leiding kunnen geven, dus een aanvullende managementopleiding of –cursus is erg aan te raden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Manager Bedrijfsbureau

Er zijn geen opleidingen Manager Bedrijfsbureau aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Manager Bedrijfsbureau in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Manager Bedrijfsbureau

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Manager Bedrijfsbureau wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manager Bedrijfsbureau zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manager Bedrijfsbureau

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manager Bedrijfsbureau?

Competenties en Vaardigheden Manager Bedrijfsbureau

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Manager Bedrijfsbureau nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Manager Bedrijfsbureau nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manager Bedrijfsbureau

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Manager Bedrijfsbureau

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Manager Bedrijfsbureau. Als Manager Bedrijfsbureau wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Manager Bedrijfsbureau:


zie volledige beschrijving persoonstype Manager Bedrijfsbureau

Vakkennis voor een Manager Bedrijfsbureau

Het is voor een Manager Bedrijfsbureau ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Manager Bedrijfsbureau zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Manager Bedrijfsbureau


Werkervaring Manager Bedrijfsbureau

Het is voor een startend Manager Bedrijfsbureau die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Manager Bedrijfsbureau is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager Logistiek, Bedrijfsleider, Manager Inkoop, Manager Verkoop .

Iets anders leren?

Is Manager Bedrijfsbureau het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Manager Bedrijfsbureau

Met wie werkt een Manager Bedrijfsbureau samen? 

Een Hoofd Bedrijfsbureau komt in aanraking met medewerkers van bijvoorbeeld de inkoop- en verkoopafdeling (waaronder de Manager Inkoop en de Manager Verkoop) om hen aan te sturen en met hen te overleggen. Ook maakt hij afspraken met leveranciers. Bovendien rapporteert hij alle werkzaamheden aan de Bedrijfsleider


 • Manager Inkoop
 • Manager Verkoop
 • Bedrijfsleider
 • Leveranciers
Manager Bedrijfsbureau


Organisaties waar een Manager Bedrijfsbureau werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Bedrijfsbureau meestal werkt.

Waar werkt een Manager Bedrijfsbureau?

 

Over het algemeen komt een Hoofd Bedrijfsbureau terecht bij een groot bedrijf in de profitsector. Dit bedrijf kan onder verschillende branches kan vallen, zoals Logistiek, Diensten, Metaalnijverheid of Industrie. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Bedrijfsbureau

Waar kun je het beste werken als Manager Bedrijfsbureau? Hieronder vind je de best door de Manager Bedrijfsbureau beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Bedrijfsbureau.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Bedrijfsbureau:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Bedrijfsbureau.

Welke competenties heeft een Manager Bedrijfsbureau nodig?

Een Manager Bedrijfsbureau heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Bedrijfsbureau

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Bedrijfsbureau passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Bedrijfsbureau nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Hoofd Bedrijfsbureau zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Hoofd Bedrijfsbureau moet hard werken en doelgericht zijn en goed kunnen functioneren als hij voor hete vuren komt te staan (Succesvolle Werker).

Tevens moet het Hoofd Bedrijfsbureau goed leiding kunnen geven aan een grote groep medewerkers. Hij moet onafhankelijk en eerlijk zijn en efficiënt te werk gaan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Bedrijfsbureau


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Bedrijfsbureau

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Bedrijfsbureau

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Bedrijfsbureau

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Bedrijfsbureau

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Bedrijfsbureau dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Bedrijfsbureau belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Bedrijfsbureau. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Bedrijfsbureau iets voor je?

Zou je graag Manager Bedrijfsbureau willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Bedrijfsbureau bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Bedrijfsbureau

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar