Manager Bedrijfsbureau Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Bedrijfsbureau? Lees de functieomschrijving.

 

Een Hoofd Bedrijfsbureau is de spil tussen de voorbereidings- en uitvoeringsfase binnen een bedrijf. Hij geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling Bedrijfsbureau. Dit is de afdeling binnen de organisatie waarin alle niet direct uitvoerende taken, zoals de administratie, automatisering, secretariaat en research, zijn gebundeld. Waar deze afdeling precies uit bestaat, hangt af van het bedrijf waar het Hoofd Bedrijfsbureau werkzaam is. Ook stuurt het Hoofd Bedrijfsbureau de medewerkers van een uitvoerende afdeling aan, zoals de afdeling Productie. Een Hoofd Bedrijfsbureau is actief betrokken bij de het hele proces van in dit geval de berekeningen tot de productie.

Afhankelijk van de sector waarin een Hoofd Bedrijfsbureau werkzaam is, stelt hij kostprijsbegrotingen vast, zorgt hij ervoor dat offerteaanvragen en orders goed verwerkt worden, hij plant in wanneer bepaalde benodigdheden geleverd worden, hij beheert de voorraad en stuurt de inkoop en productie aan. Hierbij stuurt hij steeds alle medewerkers aan. Het Hoofd Bedrijfsbureau rapporteert alle werkzaamheden aan de bedrijfsleider en brengt de directie en het managementteam op de hoogte van de stand van zaken en ontwikkelingen binnen de afdeling.  

Wil je werken als Manager Bedrijfsbureau?

Werk je al als Manager Bedrijfsbureau en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Bedrijfsbureau worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Manager Bedrijfsbureau, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Manager Bedrijfsbureau in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Manager Inkoop
 • Manager Verkoop
 • Bedrijfsleider
 • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Bedrijfsbureau

Wat verdient een Manager Bedrijfsbureau?

 

Een beginnend Hoofd Bedrijfsbureau verdient zo’n €2000,- bruto per maand. Dit bedrag kan toenemen tot zo’n €4500,- na jarenlange ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden van een Hoofd Bedrijfsvoering hangen af van de branche waar het bedrijf waar het Hoofd Bedrijfsbureau werkt onder valt. Meestal heeft een Hoofd Bedrijfsvoering in ieder geval recht op 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld. 

Salarisschaal Manager Bedrijfsbureau

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Manager Bedrijfsbureau

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Bedrijfsbureau? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Bedrijfsbureau. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Bedrijfsbureau vacatures

Manager Verspaning en Assemblage (lid MT)
Métier B.V.
In deze nieuwe en uitdagende rol vorm je samen met de directeur en de manager bedrijfsbureau (tevens één van de eigenaren en directielid) het managementteam. Je geeft leiding aan circa …
Medewerker bedrijfsbureau
Terracon
Als medewerker bedrijfsbureau heb je een veelzijdige rol. Jij bent degene die vanaf het voortraject tot en met de opdracht werk gaat oppakken en organiseren. Maar daar houdt het niet …
Manager Bedrijfsbureau (lid MT)
Métier B.V.
In deze rol vorm je samen met de manager productie en de directeur/eigenaar het managementteam. Je bent vraagbaak voor de medewerkers van het bedrijfsbureau en bent verantwoordelijk voor kwaliteit in …
Constructeur Staal Sterkteberekeningen | WTB | 3.200 - 4.300
WR.nl Werving en Selectie
Constructeur Staal Sterkteberekeningen | WTB | 3.200 - 4.300 | ConstructeurVoor de vacature als Constructeur Staal SterkteberekeningenKessel WTBga je het volgende doen:Je maakt deel uit van een team dat bestaat …
Projectleider Machinebouw | HTS | 3.700 - 5.500
WR.nl Werving en Selectie
Projectleider Machinebouw | HTS | 3.700 - 5.500 | ProjectleiderVoor de vacature als Projectleider MachinebouwBladel HTSga je het volgende doen:Als projectleider/werkvoorbereider ben je van het begin tot en met de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Bedrijfsbureau

Hoe goed is de toekomst voor de Manager Bedrijfsbureau? 

 

Meestal komt een Hoofd Bedrijfsbureau redelijk snel aan een baan. Steeds meer bedrijven zien de waarde in van een goede organisatie binnen het bedrijf en nemen een Hoofd Bedrijfsbureau aan.

Een Hoofd Bedrijfsbureau heeft al een hoge functie, maar zou kunnen doorgroeien tot bedrijfsleider van het bedrijf.

Baankans Manager Bedrijfsbureau

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager Bedrijfsbureau worden: Opleidingen tot Manager Bedrijfsbureau

Hoe word je een Manager Bedrijfsbureau? 

 

Afhankelijk van de sector waar een Hoofd Bedrijfsbureau werkzaam is, wordt gevraagd naar bijvoorbeeld een afgeronde financieel-economische of bouwkundige opleiding op HBO-niveau. Ook moet een Hoofd Bedrijfsbureau goed leiding kunnen geven, dus een aanvullende managementopleiding of –cursus is erg aan te raden. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager Bedrijfsbureau

Meer opleidingen Manager Bedrijfsbureau

Weet je nog niet of je Manager Bedrijfsbureau wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager Bedrijfsbureau of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Manager Bedrijfsbureau

Met wie werkt een Manager Bedrijfsbureau samen? 

Een Hoofd Bedrijfsbureau komt in aanraking met medewerkers van bijvoorbeeld de inkoop- en verkoopafdeling (waaronder de Manager Inkoop en de Manager Verkoop) om hen aan te sturen en met hen te overleggen. Ook maakt hij afspraken met leveranciers. Bovendien rapporteert hij alle werkzaamheden aan de Bedrijfsleider


 • Manager Inkoop
 • Manager Verkoop
 • Bedrijfsleider
 • Leveranciers
Manager Bedrijfsbureau


Organisaties waar een Manager Bedrijfsbureau werkzaam is

Waar werkt een Manager Bedrijfsbureau meestal? 

 

Over het algemeen komt een Hoofd Bedrijfsbureau terecht bij een groot bedrijf in de profitsector. Dit bedrijf kan onder verschillende branches kan vallen, zoals Logistiek, Diensten, Metaalnijverheid of Industrie. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Bedrijfsbureau

Waar kun je het beste werken als Manager Bedrijfsbureau? Hieronder vindt je de best door de Manager Bedrijfsbureau beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Bedrijfsbureau.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Bedrijfsbureau:

Welke competenties heeft een een Manager Bedrijfsbureau nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Manager Bedrijfsbureau

Wat voor persoonlijkheid heb je als Manager Bedrijfsbureau nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Hoofd Bedrijfsbureau zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Hoofd Bedrijfsbureau moet hard werken en doelgericht zijn en goed kunnen functioneren als hij voor hete vuren komt te staan (Succesvolle Werker).

Tevens moet het Hoofd Bedrijfsbureau goed leiding kunnen geven aan een grote groep medewerkers. Hij moet onafhankelijk en eerlijk zijn en efficiënt te werk gaan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Bedrijfsbureau


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Bedrijfsbureau

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Bedrijfsbureau

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Bedrijfsbureau

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Bedrijfsbureau

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Bedrijfsbureau dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Bedrijfsbureau belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Bedrijfsbureau. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Bedrijfsbureau iets voor je?

Zou je graag Manager Bedrijfsbureau willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Bedrijfsbureau bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Bedrijfsbureau

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar