Projectvoorbereider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectvoorbereider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep projectvoorbereider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je projectvoorbereider wordt.

 

Wat is een Projectvoorbereider?

Een projectvoorbereider is ondersteunend aan een projectleider of projectmanager. Als projectvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, doorrekenen, tekenen en begeleiden van van verschillende projecten. Verder heb je als projectvoorbereider contact en overleg met onderaannemers, aannemers en leveranciers in verband met het inkopen van verschillende onderdelen voor projecten. Als projectvoorbereider maak je een analyse en stel je een werkmethodiek op en geef je specificaties van de aanbesteding en en uitvoering van een project. Je bewaakt, controleert en rapporteert ten aanzien van de technische randvoorwaarden zoals de kwaliteit van het project en bijvoorbeeld verschillende milieuvoorwaarden. Als projectvoorbereider geef je een indicatie van het in te zetten personeel en materiaal.Wil je werken als Projectvoorbereider?

Werk je al als Projectvoorbereider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectvoorbereider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Projectvoorbereider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectvoorbereider in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Projectleider / projectmanager
  • Aannemer
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

81


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectvoorbereider

Wat verdient een Projectvoorbereider?

Als projectvoorbereider varieert je salaris tussen de 2000 en 3200 euro bruto per maand. Je salaris is net zoals bij veel andere beroepen afhankelijk van de sector en de organisatie waarin je komt te werken. Je salaris is ook afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt als projectvoorbereider. Ook je secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen voor een projectvoorbereider per sector en organisatie.

Salarisschaal Projectvoorbereider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Projectvoorbereider

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectvoorbereider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectvoorbereider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Projectvoorbereider vacatures

Vacature Bouwkundige Projectvoorbereider
F.E.K. Metaal b.v.
FEK Metaal heeft in de afgelopen jaren haar naam als ketensamenwerkingspartner, in het speelveld van stalen en aluminium balkon-, galerij- en traphekken, waar gemaakt. In de gehele keten, vanaf klant …
Vacature Projectvoorbereider
Eminent Groep
Je maakt bouwplannen, deze heb in eigen ontwikkeling van concept tot contract Tijdens het ontwerpproces verzamel je informatie ten behoeve van het technisch ontwerp  Controleer je de onderlinge samenhang van …
Vacature Projectvoorbereider logistiek
Eminent Groep
In deze functie kom je terecht op de afdeling Product & Engineering. Je maakt voor meerdere werken het logistieke plan van aanpak. Hierbij maak je direct een proces- en realisatieplanning. …
Vacature Kopersbegeleider / Werkvoorbereider
Continu
In de rol van werkvoorbereider fungeer je als een spin in het web in het proces, zorg je voor de verbinding tussen de verkoop en de bouw en neem je …
Vacature Projectvoorbereider Bouw
Headhuntersteam
In de rol van Projectvoorbereider zorg jij voor de ontwikkeling en voorbereiding van projectplannen voor alle bouw divisies. Dit doe jij in overleg met jouw kernteam. Deze bestaat uit de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectvoorbereider

Wat is de toekomst van Projectvoorbereider?

Als projectvoorbereider kom je afhankelijk van de economische situatie in het land relatief snel of minder snel aan een baan. De hoeveelheid projecten is dus bepalend voor het arbeidsmarktperspectief van een projectvoorbereider.

Je hebt als projectvoorbereider wel verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan binnen een organisatie doorgroeien naar de functie van projectleider of projectmanager of je kan zelf doorgroeien naar verschillende directiefuncties binnen een organisatie.

 

 

Baankans Projectvoorbereider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

81


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Projectvoorbereider worden: Opleidingen tot Projectvoorbereider

Wil je Projectvoorbereider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Projectvoorbereider.

Hoe word je een Projectvoorbereider? 

Afhankelijk van de organisatie waarin je als projectvoorbereider komt te werken, zijn verschillende opleidingen wenselijk. Als je als projectvoorbereider in de bouwsector komt te werken is de HBO-opleiding Vastgoed en Makelaardij bijvoorbeeld een geschikte opleding. Ook de opleiding werktuigbouwkunde is een toepassende opleiding voor toekomstige projectvoorbereiders. Verder volg je na je opleiding vaak nog verschillende cursussen om meer specifiek geschool te worden en om echt in te praktijk aan de slag te kunnen als projectvoorbereider.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Projectvoorbereider

Er zijn geen opleidingen Projectvoorbereider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Projectvoorbereider in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Projectvoorbereider

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Projectvoorbereider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Projectvoorbereider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Projectvoorbereider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Projectvoorbereider?

Competenties en Vaardigheden Projectvoorbereider

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Projectvoorbereider nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Projectvoorbereider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Projectvoorbereider

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Projectvoorbereider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Projectvoorbereider. Als Projectvoorbereider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Projectvoorbereider

Het is voor een Projectvoorbereider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Projectvoorbereider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Projectvoorbereider


Werkervaring Projectvoorbereider

Het is voor een startend Projectvoorbereider die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Projectvoorbereider is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Projectleider, Projectplanner .

Iets anders leren?

Is Projectvoorbereider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Projectvoorbereider

Met wie werkt een Projectvoorbereider samen? 

Als projectvoorbereider leg je verantwoording af aan de projectleider of projectmanager van een project. Je hebt verder contact met de aannemer van het project. Je bespreekt de voortgang van het project met de aannemer en stuurt de aannemer bij wanneer nodig. Tot slot leg je ook verantwoording af aan de opdrachtgever van het project en heb je geregeld overleg over de voortgang van het project. Je moet als projectvoorbereider immers aan de wensen van de opdrachtgever voldoen.


  • Projectleider / projectmanager
  • Aannemer
  • Opdrachtgever
Projectvoorbereider


Organisaties waar een Projectvoorbereider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Projectvoorbereider meestal werkt.

Waar werkt een Projectvoorbereider?

Als projectvoorbereider ben je meestal werkzaam in de sectoren zoals de bouw of de elektrotechniek. Je komt als projectvoorbereider vaak in de profitsector te werken.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Projectvoorbereider

Waar kun je het beste werken als Projectvoorbereider? Hieronder vind je de best door de Projectvoorbereider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectvoorbereider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectvoorbereider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Projectvoorbereider.

Welke competenties heeft een Projectvoorbereider nodig?

Een Projectvoorbereider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Projectvoorbereider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Projectvoorbereider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Projectvoorbereider nodig? 

Als projectvoorbereider moet je perfectionistisch zijn. Je moet realistisch kunnen denken en een goed inzicht hebben in de omgeving zodat je een goede inschatting kan maken tijdens het voorbereiden van een project (Perfectionist).

Verder is het wenselijk als projectvoorbereider dat je loyaal bent. Je moet je verantwoordelijkheid durven nemen en je moet door verschillende partijen als een betrouwbaar persoon worden gezien. Als je goed werk levert en betrouwbaar bent, zullen verschillende mensen, waaronder opdrachtgevers en aannemers, jou als persoon zeker meer gaan waarderen en meer vertrouwen in je hebben in je functie als projectvoorbereider (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor ProjectvoorbereiderInterview met een Projectvoorbereider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectvoorbereider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectvoorbereider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectvoorbereider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectvoorbereider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectvoorbereider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectvoorbereider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectvoorbereider iets voor je?

Zou je graag Projectvoorbereider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectvoorbereider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Projectvoorbereider?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Projectvoorbereider

Vacature Werkvoorbereider service
Continu
Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van de service monteurs Je onderhoudt het contact met de klant, de contracten en bouwt deze uitJe bent % op locatie bij de klant % …
Vacature Werkvoorbereider renovatie woningbouw
Continu
In de functie van Werkvoorbereider renovatie ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van renovatieprojecten woningbouw. Het betreft voornamelijk klimaat technisch gerelateerde projecten. Je maakt berekeningen, bestelt materialen, bewaakt de planning, …
Vacature Projectcoördinator E ziekenhuizen & Utiliteit (Regio Arnhem)
Continu
In de rol van werkvoorbereider ben je een belangrijke schakel in het gehele proces. Jij bent degene die (meer)werken calculeert, utiliteitsprojecten coördineert/begeleid, offertes opstelt, materialen bestelt/inkoopt, licht- en energie berekeningen …
Vacature Werkvoorbereider GWW regio Den Haag
Continu
Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en begeleiden van civieltechnische werken, zowel in de tender- als de uitvoeringsfase. Je maakt planningen, bereidt leveringen van materialen voor, coördineert onderaanneming …
Vacature Werkvoorbereider
Hartd. BV
Ben jij de spin in het web, die wij zoeken? Bezit jij de kwaliteiten om de diverse afdelingen met elkaar te verbinden? Kun jij draagvlak creëren bij jouw monteurs? Heb …

Actuele blogposts


reacties op Projectvoorbereider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar