Projectvoorbereider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectvoorbereider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep projectvoorbereider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je projectvoorbereider wordt.

 

Wat is een Projectvoorbereider?

Een projectvoorbereider is ondersteunend aan een projectleider of projectmanager. Als projectvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, doorrekenen, tekenen en begeleiden van van verschillende projecten. Verder heb je als projectvoorbereider contact en overleg met onderaannemers, aannemers en leveranciers in verband met het inkopen van verschillende onderdelen voor projecten. Als projectvoorbereider maak je een analyse en stel je een werkmethodiek op en geef je specificaties van de aanbesteding en en uitvoering van een project. Je bewaakt, controleert en rapporteert ten aanzien van de technische randvoorwaarden zoals de kwaliteit van het project en bijvoorbeeld verschillende milieuvoorwaarden. Als projectvoorbereider geef je een indicatie van het in te zetten personeel en materiaal.

Wil je werken als Projectvoorbereider?

Werk je al als Projectvoorbereider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectvoorbereider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Projectvoorbereider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectvoorbereider in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Projectleider / projectmanager
  • Aannemer
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectvoorbereider

Wat verdient een Projectvoorbereider?

Als projectvoorbereider varieert je salaris tussen de 2000 en 3200 euro bruto per maand. Je salaris is net zoals bij veel andere beroepen afhankelijk van de sector en de organisatie waarin je komt te werken. Je salaris is ook afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt als projectvoorbereider. Ook je secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen voor een projectvoorbereider per sector en organisatie.

Salarisschaal Projectvoorbereider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Projectvoorbereider

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectvoorbereider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectvoorbereider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Projectvoorbereider vacatures

Adviseur geotechniek
Ansinger
Mag het van jou wel wat uitdagender en complexer? Deze opdrachtgever is specialist in de meest complexe projecten. En daar mag jij je tanden in zetten als: adviseur geotechniekAls …
Projectvoorbereider logistiek
Eminent Groep
In deze functie kom je terecht op de afdeling Product & Engineering. Je maakt voor meerdere werken het logistieke plan van aanpak. Hierbij maak je direct een proces- en realisatieplanning. …
Werkvoorbereider
Continu
In de rol als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van middel tot grote projecten in zowel de utiliteit- als woningbouw.  Op basis van het ontwerp trek je de …
Werkvoorbereider Onderhoud
Eminent Groep
Je gaat als projectvoorbereider totaalonderhoud aan de slag met diverse renovatie- en onderhoudsprojecten. Jouw rol is veelzijdig en er zit veel variatie in het werk. Om een greep te doen …
Werkvoorbereider m/ v nieuwbouw
Eminent Groep
Heb jij je hbo-diploma bouwkunde op zak en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als werkvoorbereider bij sterke organisatie met interessante nieuwbouwprojecten? Lees dan gauw verder! In de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectvoorbereider

Wat is de toekomst van Projectvoorbereider?

Als projectvoorbereider kom je afhankelijk van de economische situatie in het land relatief snel of minder snel aan een baan. De hoeveelheid projecten is dus bepalend voor het arbeidsmarktperspectief van een projectvoorbereider.

Je hebt als projectvoorbereider wel verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan binnen een organisatie doorgroeien naar de functie van projectleider of projectmanager of je kan zelf doorgroeien naar verschillende directiefuncties binnen een organisatie.

 

 

Baankans Projectvoorbereider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Projectvoorbereider worden: Opleidingen tot Projectvoorbereider

Wil je projectvoorbereider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Projectvoorbereider? 

Afhankelijk van de organisatie waarin je als projectvoorbereider komt te werken, zijn verschillende opleidingen wenselijk. Als je als projectvoorbereider in de bouwsector komt te werken is de HBO-opleiding Vastgoed en Makelaardij bijvoorbeeld een geschikte opleding. Ook de opleiding werktuigbouwkunde is een toepassende opleiding voor toekomstige projectvoorbereiders. Verder volg je na je opleiding vaak nog verschillende cursussen om meer specifiek geschool te worden en om echt in te praktijk aan de slag te kunnen als projectvoorbereider.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Projectvoorbereider

Er zijn geen opleidingen Projectvoorbereider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Projectvoorbereider in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Netwerk Projectvoorbereider

Met wie werkt een Projectvoorbereider samen? 

Als projectvoorbereider leg je verantwoording af aan de projectleider of projectmanager van een project. Je hebt verder contact met de aannemer van het project. Je bespreekt de voortgang van het project met de aannemer en stuurt de aannemer bij wanneer nodig. Tot slot leg je ook verantwoording af aan de opdrachtgever van het project en heb je geregeld overleg over de voortgang van het project. Je moet als projectvoorbereider immers aan de wensen van de opdrachtgever voldoen.


  • Projectleider / projectmanager
  • Aannemer
  • Opdrachtgever
Projectvoorbereider


Organisaties waar een Projectvoorbereider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Projectvoorbereider meestal werkt.

Waar werkt een Projectvoorbereider?

Als projectvoorbereider ben je meestal werkzaam in de sectoren zoals de bouw of de elektrotechniek. Je komt als projectvoorbereider vaak in de profitsector te werken.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Projectvoorbereider

Waar kun je het beste werken als Projectvoorbereider? Hieronder vind je de best door de Projectvoorbereider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectvoorbereider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectvoorbereider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Projectvoorbereider.

Welke competenties heeft een Projectvoorbereider nodig?

Een Projectvoorbereider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Projectvoorbereider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Projectvoorbereider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Projectvoorbereider nodig? 

Als projectvoorbereider moet je perfectionistisch zijn. Je moet realistisch kunnen denken en een goed inzicht hebben in de omgeving zodat je een goede inschatting kan maken tijdens het voorbereiden van een project (Perfectionist).

Verder is het wenselijk als projectvoorbereider dat je loyaal bent. Je moet je verantwoordelijkheid durven nemen en je moet door verschillende partijen als een betrouwbaar persoon worden gezien. Als je goed werk levert en betrouwbaar bent, zullen verschillende mensen, waaronder opdrachtgevers en aannemers, jou als persoon zeker meer gaan waarderen en meer vertrouwen in je hebben in je functie als projectvoorbereider (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor ProjectvoorbereiderInterview met een Projectvoorbereider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectvoorbereider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectvoorbereider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectvoorbereider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectvoorbereider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectvoorbereider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectvoorbereider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectvoorbereider iets voor je?

Zou je graag Projectvoorbereider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectvoorbereider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Projectvoorbereider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar