Werkvoorbereider Bouw Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werkvoorbereider Bouw? Lees de functieomschrijving.

Als Werkvoorbereider in de Bouw speel je een grote rol in het traject dat aan de bouwwerkzaamheden voorafgaat. Je bent namelijk nauw betrokken bij de planning. Je stelt van het begin tot en met het einde van een bouwproject vast wat er moet gebeuren en zorgt voor de organisatie en planning van de werkzaamheden, de werklieden en materiaal op de bouwplaats. Ook tijdens de bouw ben houd je constant toezicht op het project, om te zorgen dat zich geen vertraging voordoet of dat er sprake is van kostenoverschreiding.

Het takenpakket van de Werkvoorbereider is mede afhankelijk van de grootte van de organisatie waarvoor hij werkt. In grote bouwbedrijven is het werk vaak over meerdere functies verdeeld. Het kan dan zijn dat je als Werkvoorbereider aan de slag bent ,maar soms ook alleen als calculator. Bij kleine bedrijven zijn deze functies vaak samengevoegd tot een functie.

Over het algemeen ben je bezig met het controleren, toetsen en aanpassen van werktekeningen van onderaanemers en leveranciers. Je bepaalt wat de meest effectieve werkmethoden zijn, berekent en verzorgt de bestellingen en inkoop van materialen, bewaakt de projectplanning en stelt de deelschema's op. Een belangrijke taak van de Werkvoorbereider is het in de gaten houden van de voortgang en de kosten op de bouwplaats. Verder onderhoud je contacten met het uitvoerende personeel op de bouwplaats en ben je de schakel tussen de externe contacten en dit uitvoerende team. Als Werkvoorbereider in de Bouw ben je dus veel bezig met onderhandelen en vergaderen en zit je vaak op kantoor.

Wil je werken als Werkvoorbereider Bouw?

Werk je al als Werkvoorbereider Bouw en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werkvoorbereider Bouw worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Werkvoorbereider Bouw, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werkvoorbereider Bouw in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Projectleider
 • Afdelingen Calculatie, Inkoop Administratie
 • Werklui
 • Uitvoerder
 • Aannemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2870 tot €3450

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

46


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werkvoorbereider Bouw

Wat verdient een Werkvoorbereider Bouw?

Als Werkvoorbereider in de Bouw verdien je zo rond de €2870 en €3450 bruto per maand. Dit salaris is overigens wel sterk afhankelijk van ervaring en opleiding. Heb je namelijk een HBO diploma dan zul je met je salaris sneller tegen de €3450 bruto per maand zitten. Verder is je salaris ook erg afhankelijk van het feit of je werkzaam bent grotere projecten of juist bij de wat kleinschaliger projecten. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van deze factoren.

Salarisschaal Werkvoorbereider Bouw

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Werkvoorbereider Bouw

Op zoek naar een nieuwe baan als Werkvoorbereider Bouw? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werkvoorbereider Bouw. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Werkvoorbereider Bouw vacatures

Werkvoorbereider Bouw
VNOM
Bedrijfsomschrijving VNOM is een sterk groeiend bedrijf in de arbeidsbemiddeling. Wij zijn specialist in het bemiddelen van gekwalificeerd technisch personeel. VNOM brengt opdrachtgevers en kandidaten bij elkaar in de bouw …
Werkvoorbereider Bouwkundig Calculator | Renovatie | 2.800 - 4.000
WR.nl Werving en Selectie
Organisatie: Wij zijn een familiebedrijf dat al jarenlang actief is in de onderhouds- en renovatiemarkt, met name onderhoudsschilderwerk. Een innovatieve onderneming die zich richt op planmatig en groot onderhoud, afbouw, …
Ervaren werkvoorbereider bouw
Edison Projectmanagement B.V
werkvoorbereider bouw Utrectwoningbouw - utiliteitsbouw Functieomschrijving De werkvoorbereider is verantwoordelijk voor en belast met taken de technische en bedrijfskundige voorbereiding en begeleiding van bouwprojecten. Het betreft zowel utiliteitsprojecten Functie-eisen Opleidingsniveau: …
Werkvoorbereider Bouw | Prefab Beton | 2.800 - 4.000
WR.nl Werving en Selectie
Organisatie: Goede begeleiding om door te groeien. Wij staan voor openheid en eerlijkheid op de werkvloer. Plezier staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn gespecialiseerd in prefab en …
Werkvoorbereider Bouw
Edison Projectmanagement B.V.
Functieomschrijving In deze rol ga je aan de slag bij een bouwer die in veel van de projecten ook verantwoordelijk is voor het (technisch) ontwerp en het planmatig onderhoud van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werkvoorbereider Bouw

Hoe goed is de toekomst voor de Werkvoorbereider Bouw? 

Als Werkvoorbereider in de bouw ben je sterk afhankelijk van de economie. Gaat het namelijk slecht met de economie dan zal de vraag naar nieuwe bouwprojecten dalen en zo ook de vraag naar Werkvoorbereiders. Maar gaat het goed met de economie dan zal de vraag naar bouwprojecten juist stijgen en zo ook de vraag naar Werkvoorbereiders. De doorgroeimogelijkheden zijn niet enorm groot, wel is het mogelijk om op te klimmen projectleider.

Baankans Werkvoorbereider Bouw

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

46


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Werkvoorbereider Bouw worden: Opleidingen tot Werkvoorbereider Bouw

Hoe word je een Werkvoorbereider Bouw? 

Om Werkvoorbereider in de Bouw te kunnen worden moet je minimaal in het bezit zijn van een MBO diploma Middenkaderfunctionaris of Infra. Na deze afgerond te hebben is het mogelijk om te solliciteren voor de functie Werkvoorbereider in de Bouw. Een HBO of WO diploma Bouwkunde of Civiele techniek is een goede opleiding om te beginnen als Werkvoorbereider in de Bouw, wel zul je dan vaak grotere en complexe bouwprojecten onder je toezicht krijgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Werkvoorbereider Bouw

Meer opleidingen Werkvoorbereider Bouw

Weet je nog niet of je Werkvoorbereider Bouw wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Werkvoorbereider Bouw of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Werkvoorbereider Bouw

Met wie werkt een Werkvoorbereider Bouw samen? 

Als Werkvoorbereider in de bouw werk je nauw samen met de projectleider, die aan jou leiding geeft. Ook werk je als veel samen met de Afdelingen Calculatie, Inkoop en Administratie. Met deze afdelingen pleeg je veeloverleg over verschillende zaken. Daarnaast ben je ook nog verantwoordelijk voor de gang van zaken op de bouwplaats en heb je dus intensief contact met de werklui daar. Vooraf en tijdens het bouwproject komt je ook in contact met de uitvoerder en aannemer met wie je afspraken maakt en contact onderhoudt over de gang van zaken, zoals de voortgang van het project en de kosten.


 • Projectleider
 • Afdelingen Calculatie, Inkoop Administratie
 • Werklui
 • Uitvoerder
 • Aannemer
Werkvoorbereider Bouw


Organisaties waar een Werkvoorbereider Bouw werkzaam is

Waar werkt een Werkvoorbereider Bouw meestal? 

Als Werkvoorbereider in de Bouw kun je zowel in de non-profit als in de profit sector aan de slag gaan. Je kunt namelijk werken bij grote technische overheidsdiensten maar ook bij bouwbedrijven, ingenieursbureaus, architectenbureaus en woningcorporaties. Andere mogelijkheden zijn adviesbureaus en installatiebedrijven.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Werkvoorbereider Bouw

Waar kun je het beste werken als Werkvoorbereider Bouw? Hieronder vindt je de best door de Werkvoorbereider Bouw beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werkvoorbereider Bouw.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werkvoorbereider Bouw:

Welke competenties heeft een een Werkvoorbereider Bouw nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Werkvoorbereider Bouw

Wat voor persoonlijkheid heb je als Werkvoorbereider Bouw nodig? 

Als Werkvoorbereider in de Bouw is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent. Het is namelijk een beroep waarbij je veel werk tegelijk moet doen en ook secuur moet zijn. Het is dan in je voordeel als je een ijverige en gedreven persoon bent (Succesvolle werker). Ook is het belangrijk dat je orderlijk en productief bent, want je moet vaak veel met getallen werken en zult zoals eerder gezegd veel tegelijk moeten doen (Perfectionist).  Als perfectionist heb je ook een sterke behoefte om mislukkingen te vermijden. Dit komt goed van pas bij het werk van Werkvoorbereider omdat een fout vaak het hele plan in de war kan gooien.

Bekijk de persoonstypen voor Werkvoorbereider Bouw


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Werkvoorbereider Bouw

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Werkvoorbereider Bouw

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werkvoorbereider Bouw

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werkvoorbereider Bouw

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werkvoorbereider Bouw dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werkvoorbereider Bouw belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werkvoorbereider Bouw. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werkvoorbereider Bouw iets voor je?

Zou je graag Werkvoorbereider Bouw willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werkvoorbereider Bouw bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Werkvoorbereider Bouw

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar