Werkvoorbereider Bouw Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werkvoorbereider Bouw? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep werkvoorbereider bouw. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je werkvoorbereider bouw wordt.

 

Wat is een Werkvoorbereider Bouw?

Als Werkvoorbereider in de Bouw speel je een grote rol in het traject dat aan de bouwwerkzaamheden voorafgaat. Je bent namelijk nauw betrokken bij de planning. Je stelt van het begin tot en met het einde van een bouwproject vast wat er moet gebeuren en zorgt voor de organisatie en planning van de werkzaamheden, de werklieden en materiaal op de bouwplaats. Ook tijdens de bouw ben houd je constant toezicht op het project, om te zorgen dat zich geen vertraging voordoet of dat er sprake is van kostenoverschreiding.

Het takenpakket van de Werkvoorbereider is mede afhankelijk van de grootte van de organisatie waarvoor hij werkt. In grote bouwbedrijven is het werk vaak over meerdere functies verdeeld. Het kan dan zijn dat je als Werkvoorbereider aan de slag bent ,maar soms ook alleen als calculator. Bij kleine bedrijven zijn deze functies vaak samengevoegd tot een functie.

Over het algemeen ben je bezig met het controleren, toetsen en aanpassen van werktekeningen van onderaanemers en leveranciers. Je bepaalt wat de meest effectieve werkmethoden zijn, berekent en verzorgt de bestellingen en inkoop van materialen, bewaakt de projectplanning en stelt de deelschema's op. Een belangrijke taak van de Werkvoorbereider is het in de gaten houden van de voortgang en de kosten op de bouwplaats. Verder onderhoud je contacten met het uitvoerende personeel op de bouwplaats en ben je de schakel tussen de externe contacten en dit uitvoerende team. Als Werkvoorbereider in de Bouw ben je dus veel bezig met onderhandelen en vergaderen en zit je vaak op kantoor.Wil je werken als Werkvoorbereider Bouw?

Werk je al als Werkvoorbereider Bouw en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werkvoorbereider Bouw worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Werkvoorbereider Bouw, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werkvoorbereider Bouw in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Projectleider
 • Afdelingen Calculatie, Inkoop Administratie
 • Werklui
 • Uitvoerder
 • Aannemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2870 tot €3450

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

144


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werkvoorbereider Bouw

Wat verdient een Werkvoorbereider Bouw?

Als Werkvoorbereider in de Bouw verdien je zo rond de €2870 en €3450 bruto per maand. Dit salaris is overigens wel sterk afhankelijk van ervaring en opleiding. Heb je namelijk een HBO diploma dan zul je met je salaris sneller tegen de €3450 bruto per maand zitten. Verder is je salaris ook erg afhankelijk van het feit of je werkzaam bent grotere projecten of juist bij de wat kleinschaliger projecten. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van deze factoren.

Salarisschaal Werkvoorbereider Bouw

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Werkvoorbereider Bouw

Op zoek naar een nieuwe baan als Werkvoorbereider Bouw? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werkvoorbereider Bouw. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Werkvoorbereider Bouw vacatures

Vacature Ervaren werkvoorbereider bouw Amersfoort
Edison Projectmanagement B.V
Bedrijfsomschrijving BedrijfscultuurBouwen is meer dan het stapelen van stenen. Voor ons is bouwen het realiseren van dromen en ambities, nu en in de toekomst. De combinatie van onze bijzondere bouwprojecten …
Vacature Werkvoorbereider Bouw
Edison Projectmanagement B.V
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is een middelgrote bouwonderneming gespecialiseerd in uiteenlopende en afwisselende projecten. Het bedrijf kenmerkt zich als een bedrijf met 'passie voor bouwen', werkplezier ligt aan de basis van …
Vacature Werkvoorbereider Bouw
Edison Projectmanagement B.V
Bedrijfsomschrijving Voor lifetime development.Edison heeft oog voor jouw belang. We zoeken verbinding en creëren vervolgens de beste oplossingen voor jou als persoon. Dit doen we in jouw carrièrepad, maar ook …
Vacature Werkorganisator/ Werkvoorbereider Bouw
Edison Projectmanagement B.V
Bedrijfsomschrijving Voor lifetime development.Edison heeft oog voor jouw belang. We zoeken verbinding en creëren vervolgens de beste oplossingen voor jou als persoon. Dit doen we in jouw carrièrepad, maar ook …
Vacature Werkvoorbereider Bouw
TalentScoutZ
Clubprofiel Onze klantrelatie is een succesvol bouwbedrijf in de regio Eindhoven met een goede reputatie en staan hoog aangeschreven in de bouw. Deze club werd in 1926 opgericht en heeft …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werkvoorbereider Bouw

Wat is de toekomst van Werkvoorbereider Bouw?

Als Werkvoorbereider in de bouw ben je sterk afhankelijk van de economie. Gaat het namelijk slecht met de economie dan zal de vraag naar nieuwe bouwprojecten dalen en zo ook de vraag naar Werkvoorbereiders. Maar gaat het goed met de economie dan zal de vraag naar bouwprojecten juist stijgen en zo ook de vraag naar Werkvoorbereiders. De doorgroeimogelijkheden zijn niet enorm groot, wel is het mogelijk om op te klimmen projectleider.

Baankans Werkvoorbereider Bouw

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

144


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Werkvoorbereider Bouw worden: Opleidingen tot Werkvoorbereider Bouw

Wil je Werkvoorbereider Bouw worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Werkvoorbereider Bouw.

Hoe word je een Werkvoorbereider Bouw? 

Om Werkvoorbereider in de Bouw te kunnen worden moet je minimaal in het bezit zijn van een MBO diploma Middenkaderfunctionaris of Infra. Na deze afgerond te hebben is het mogelijk om te solliciteren voor de functie Werkvoorbereider in de Bouw. Een HBO of WO diploma Bouwkunde of Civiele techniek is een goede opleiding om te beginnen als Werkvoorbereider in de Bouw, wel zul je dan vaak grotere en complexe bouwprojecten onder je toezicht krijgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Werkvoorbereider Bouw

Er zijn geen opleidingen Werkvoorbereider Bouw aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Werkvoorbereider Bouw in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Werkvoorbereider Bouw

Als je Werkvoorbereider Bouw wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Werkvoorbereider Bouw zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Werkvoorbereider Bouw

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Werkvoorbereider Bouw?

Competenties en Vaardigheden Werkvoorbereider Bouw

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Werkvoorbereider Bouw nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Werkvoorbereider Bouw nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Werkvoorbereider Bouw

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Werkvoorbereider Bouw

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Werkvoorbereider Bouw. Als Werkvoorbereider Bouw wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Werkvoorbereider Bouw:


zie volledige beschrijving persoonstype Werkvoorbereider Bouw

Vakkennis voor een Werkvoorbereider Bouw

Het is voor een Werkvoorbereider Bouw ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Werkvoorbereider Bouw zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Werkvoorbereider Bouw


Werkervaring Werkvoorbereider Bouw

Het is voor een startend Werkvoorbereider Bouw die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Werkvoorbereider Bouw is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Werkvoorbereider Bouw het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Werkvoorbereider Bouw

Met wie werkt een Werkvoorbereider Bouw samen? 

Als Werkvoorbereider in de bouw werk je nauw samen met de projectleider, die aan jou leiding geeft. Ook werk je als veel samen met de Afdelingen Calculatie, Inkoop en Administratie. Met deze afdelingen pleeg je veeloverleg over verschillende zaken. Daarnaast ben je ook nog verantwoordelijk voor de gang van zaken op de bouwplaats en heb je dus intensief contact met de werklui daar. Vooraf en tijdens het bouwproject komt je ook in contact met de uitvoerder en aannemer met wie je afspraken maakt en contact onderhoudt over de gang van zaken, zoals de voortgang van het project en de kosten.


 • Projectleider
 • Afdelingen Calculatie, Inkoop Administratie
 • Werklui
 • Uitvoerder
 • Aannemer
Werkvoorbereider Bouw


Organisaties waar een Werkvoorbereider Bouw werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Werkvoorbereider Bouw meestal werkt.

Waar werkt een Werkvoorbereider Bouw?

Als Werkvoorbereider in de Bouw kun je zowel in de non-profit als in de profit sector aan de slag gaan. Je kunt namelijk werken bij grote technische overheidsdiensten maar ook bij bouwbedrijven, ingenieursbureaus, architectenbureaus en woningcorporaties. Andere mogelijkheden zijn adviesbureaus en installatiebedrijven.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Werkvoorbereider Bouw

Waar kun je het beste werken als Werkvoorbereider Bouw? Hieronder vind je de best door de Werkvoorbereider Bouw beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werkvoorbereider Bouw.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werkvoorbereider Bouw:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Werkvoorbereider Bouw.

Welke competenties heeft een Werkvoorbereider Bouw nodig?

Een Werkvoorbereider Bouw heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Werkvoorbereider Bouw

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Werkvoorbereider Bouw passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Werkvoorbereider Bouw nodig? 

Als Werkvoorbereider in de Bouw is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent. Het is namelijk een beroep waarbij je veel werk tegelijk moet doen en ook secuur moet zijn. Het is dan in je voordeel als je een ijverige en gedreven persoon bent (Succesvolle werker). Ook is het belangrijk dat je orderlijk en productief bent, want je moet vaak veel met getallen werken en zult zoals eerder gezegd veel tegelijk moeten doen (Perfectionist).  Als perfectionist heb je ook een sterke behoefte om mislukkingen te vermijden. Dit komt goed van pas bij het werk van Werkvoorbereider omdat een fout vaak het hele plan in de war kan gooien.

Bekijk de persoonstypen voor Werkvoorbereider Bouw


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Werkvoorbereider Bouw

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Werkvoorbereider Bouw

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werkvoorbereider Bouw

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werkvoorbereider Bouw

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werkvoorbereider Bouw dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werkvoorbereider Bouw belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werkvoorbereider Bouw. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werkvoorbereider Bouw iets voor je?

Zou je graag Werkvoorbereider Bouw willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werkvoorbereider Bouw bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Werkvoorbereider Bouw?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Werkvoorbereider Bouw

Vacature Werkvoorbereider Bouw
ARTO RECRUITMENT
Bedrijfsomschrijving Jouw nieuwe werkgever heeft ruim 40 jaar ervaring in het bouwen van vele luxe vrijstaande woningen, utiliteitsgebouwen en villa's. Binnen deze bouwmaatschappij hebben zij veel verbouwingen mogen realiseren en …
Vacature Junior Werkvoorbereider Bouw | Transformatieprojecten - Den Haag
WR.nl Solliciteren, Den Haag
Werkvoorbereider Bouw - Wie wordt jouw werkgever?: Wij zijn een bouw- en onderhoudsbedrijf. Heb jij affiniteit met de bouwsector? Heb jij ervaring met het plannen en organiseren? Vaste baan: Junior …
Vacature Sr Werkvoorbereider Bouw | HBO Bouwkunde - Oss
WR.nl Solliciteren, Oss
Werkvoorbereider Bouw - Bij welk bedrijf je gaat werken: Wij zijn een bouwbedrijf. Wil jij werken als werkvoorbereider in de bouw? Heb jij ervaring met BIM? Vaste baan: Sr Werkvoorbereider …
Vacature Werkvoorbereider Bouw
Kracht Recruitment
Ben jij innovatief, slagvaardig en wil jij aan de slag als bouwkundig werkvoorbereider bij een nuchtere familiaire werkgever? Reageer dan snel op onderstaande vacature. Onze opdrachtgever is een vooraanstaande aannemer …
Vacature Calculator/ Werkvoorbereider Bouw
Kracht Recruitment
Vind jij het leuk om in een dynamisch familiebedrijf te werken en leuke uitdagende projecten te draaien? Solliciteer dan nu op deze vacature Dit bouwbedrijf is een toonaangevend familiebedrijf dat …

Actuele blogposts


reacties op Werkvoorbereider Bouw

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar