U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Grondsteward

Grondsteward worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een grondsteward? Lees de functieomschrijving.

Als Grondsteward ontvang je passagiers op het vliegveld. Je controleert de tickets van de mensen die bij je balie komen om in te checken. Daarnaast weeg je als Grondsteward de bagage en labelt deze, om ervoor te zorgen dat het bagagestuk traceerbaar is en op weg gaat naar het goede vliegtuig.

Passagier krijgt van jou de instapkaart waarmee hij of zij uiteindelijk in het vliegtuig wordt toegelaten.

Naast het baliewerk verricht de Grondsteward ook veel administratieve werkzaamheden, als de verwerking van de tickets. Ook wanneer bagage zoekraakt is de afhandeling hiervan de taak van de Grondsteward, die de bagage ook moet zien te traceren.

Tot slot beantwoorden Grondstewards ook de telefoon. Mensen die vragen hebben over de vlucht of de luchthaven komen bij jou terecht.

Mensen vonden ons op: Job Grondsteward, Baan Grondsteward, Grondsteward Worden, Functie-eisen Grondsteward, Verantwoordelijkheden Grondsteward, Functieprofiel Grondsteward, Wat doet een Grondsteward, Werken als Grondsteward.

Grondsteward worden: Opleiding tot grondsteward

De meest logische keuze als opstap naar het beroep van Grondsteward is een MBO opleiding Stewardess Receptioniste Hostess. Afhankelijk van je vooropleiding kun je de opleiding in een of twee jaar afronden.

Doorstuderen op HBO niveau is mogelijk. Bijvoorbeeld Internationaal Toeristisch Management met als keuzevak de Luchtvaartdienstverlening.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Grondsteward, Grondsteward Worden, Opleidingsniveau Grondsteward, Scholing Grondsteward, Studie Grondsteward, Bijscholing Grondsteward, Omscholing Grondsteward.

Organisaties waar een grondsteward doorgaans werkzaam is

De Grondsteward werkt in de toeristische hoek, bij een luchtvaartmaatschappij. Hij werkt dus in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Grondsteward, Grondsteward Worden, Opleidingsniveau Grondsteward, Scholing Grondsteward, Studie Grondsteward, Bijscholing Grondsteward, Omscholing Grondsteward.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden grondsteward

Gemiddeld ligt het salaris van een Grondsteward zo tussen de €1700 en €3000. Wat je gaat verdienen hangt niet alleen af van leeftijd en ervaring, maar ook van de werkgever. Kleinere maatschappijen bieden een lager salaris dan grote intercontinentale luchtvaartmaatschappijen.

Een reiskostenvergoeding maakt meestal deel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Grondsteward, Loon Grondsteward, Wat verdien je als Grondsteward, Salarisschaal Grondsteward, Salarisindicatie Grondsteward, Bonus Grondsteward, CAO Grondsteward, Brutoloon Grondsteward, Nettoloon Grondsteward, Vakantiedagen Grondsteward, Pensioen Grondsteward.

Competenties, skills & vaardigheden grondsteward

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Grondsteward, Vaardigheden Grondsteward, Attitude Grondsteward, Kwalificaties Grondsteward, Competentieprofiel Grondsteward.

Boeken voor het beroep grondsteward

Wil je meer weten over het beroep grondsteward? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je grondsteward bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken grondsteward te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Grondsteward, Grondsteward ebooks, boek Grondsteward.

Persoonstypen grondsteward

Als Grondsteward ben je een ondersteunende kracht. Het is daarom goed als je zorgzaam bent ingesteld en je in andere mensen kunt verplaatsen (Gever).

Maar je moet in je contacten met de mensen altijd objectief blijven en je hoofd erbij houden. Goed  kunnen observeren is van belang om te kunnen anticiperen en in te spelen op de (onverwachte) situaties die zich voordoen (Waarnemer).
 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Grondsteward, Karakter Grondsteward.

Netwerk grondsteward

Als je werkzaam bent als Grondsteward werk je direct samen met andere Grondstewards en kom je in contact met een diversiteit aan medewerkers van de luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. Daarnaast ben je steeds in contact met de mensen die je ontvangt en incheckt .

Je legt verantwoording af aan een leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Grondsteward, Medewerkers Grondsteward.

Is het beroep grondsteward iets voor jou?

Zou je graag grondsteward willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als grondsteward bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Grondsteward, beroepskeuzetest Grondsteward, beroep Grondsteward kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden grondsteward

Het is niet eenvoudig om aan een baan te komen in de functie van steward of Grondsteward . Er is wel veel werk, maar het is ook een zeer geliefde functie. Uiteindelijk betekent dat dat het aanbod van afgestudeerden groter is dan de vraag. Voor de functie van steward zal het nog weer moeilijker zijn dan voor de functie van Grondsteward.

Als je eenmaal als Grondsteward aan het werk bent heb je wel groeimogelijkheden. Je kunt doorgroeien naar een leidinggevende functie. Eventueel kun je er nog voor kiezen om een managementfunctie te bekleden die verder weg ligt van de functie en werkzaamheden van een Grondsteward.

Arbeidsmarktperspectief score grondsteward

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep grondsteward. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Grondsteward, Promotie mogelijkheden Grondsteward, Carriere Grondsteward.

Solliciteren op de functie grondsteward

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als grondsteward dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor grondsteward belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als grondsteward. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Grondsteward, CV Grondsteward, sollicitatie Grondsteward.

Interviews met grondsteward

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen grondsteward

Vacatures grondsteward

Op zoek naar een nieuwe baan als Grondsteward? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Grondsteward. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Grondsteward ontvang je passagiers op het vliegveld. Je controleert de tickets van de mensen die bij je balie komen om in te checken. Daarnaast weeg je als Grondsteward de bagage en labelt deze, om ervoor te zorgen dat het bagagestuk traceerbaar is en op weg gaat naar het goede vliegtuig.

Beoordeling Grondsteward

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Grondsteward' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Grondsteward

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Kan ik nog ergens solliciteren voor de functie (grond)stewardess

 

Door: nad

Ik wil het wel worden maar moet beter kunnen comminiceren en me engels verbeteren

Door: Linda

Hallo. Ik heb mijn interne opleiding tot grond stewardess afgerond met diplomas ik heb erna op Rotterdam airport gewerkt ook ben ik reisleidster maar zou graag weer grondstewardess willen worden.

Door: linda dummer

Hallo Linda,het enigste wat ik je kan aanraden.Opleidingen volgen(Talen) en blijven solliciteren.Sucses.

Door: stewardess

Hallo, ik ben 15 jaar en wil al 2 jaar grondsteward/stewardess worden alleen vind ik het heel moeilijk om een school keuze te vinden voor deze opleiding, kan je ook gewoon naar het albeda of zadkine of is er echt een speciale school hiervoor ?

groet

Door: df

Eerst,je voor opleiding afmaken,minimaal MBO 3 of 4 en dan de cursussen gaan volgen.(zie Springest)Sucses, een grondsteward.

Door: grondsteward

Hallo, 

ik wil graag grondstuardes worden en ik beschik al over een mbo (niveau 4) diploma. Mijn enige probleem is dat mijn ogen een sterkte van -8 hebben, is het dan echt niet mogelijk om dit beroep uit te oefenen?

 

Door: Robin

Beste Robin,het lijkt mij niet ,dat je op grond van minder goede ogen geen grondsteward zal kunnen worden.Ik heb e ri n eder geval nooit van gehoord.Sucses

Door: Bas

Hallo, ik zou het graag willen worden.ik beschik nl.het mbo niveo 3.van de studierichting toerisme.ik heb eerder op een airport gewerkt ook als grond stuward zeg maar.is het dan mogelijk dat ik weer in aanmerking komt voor dit beroep.alleen dit keer in een ander land.

Door: Tami

Reageer op dit beroep