Grondsteward Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Grondsteward? Lees de functieomschrijving.

Als Grondsteward ontvang je passagiers op het vliegveld. Je controleert de tickets van de mensen die bij je balie komen om in te checken. Daarnaast weeg je als Grondsteward de bagage en labelt deze, om ervoor te zorgen dat het bagagestuk traceerbaar is en op weg gaat naar het goede vliegtuig.

Passagier krijgt van jou de instapkaart waarmee hij of zij uiteindelijk in het vliegtuig wordt toegelaten.

Naast het baliewerk verricht de Grondsteward ook veel administratieve werkzaamheden, als de verwerking van de tickets. Ook wanneer bagage zoekraakt is de afhandeling hiervan de taak van de Grondsteward, die de bagage ook moet zien te traceren.

Tot slot beantwoorden Grondstewards ook de telefoon. Mensen die vragen hebben over de vlucht of de luchthaven komen bij jou terecht.

Wil je werken als Grondsteward?

Werk je al als Grondsteward en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Grondsteward worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Grondsteward, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Grondsteward in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Steward
 • Klant
 • Leidinggevende
 • Medewerker Luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenpersoneel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Grondsteward

Wat verdient een Grondsteward?

Gemiddeld ligt het salaris van een Grondsteward zo tussen de €1700 en €3000. Wat je gaat verdienen hangt niet alleen af van leeftijd en ervaring, maar ook van de werkgever. Kleinere maatschappijen bieden een lager salaris dan grote intercontinentale luchtvaartmaatschappijen.

Een reiskostenvergoeding maakt meestal deel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Grondsteward

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Grondsteward

Op zoek naar een nieuwe baan als Grondsteward? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Grondsteward. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Grondsteward vacatures

Receptioniste Rijswijk
SPARQ
Hoe ziet je dag eruitDagelijks ontvang je hier diverse bezoekers, maar ook interne mensen. Zo kunnen er medewerkers, cursisten, klanten en leveranciers aan de balie komen. Het is natuurlijk …
Receptioniste Den haag 10-24 uur
SPARQ
Hoe ziet je dag eruitVoor een aantal bedrijven in de regio Den Haag zoeken wij receptionistes die het leuk vinden om op verschillende locaties te werken, bij diverse bedrijven.Het …
Receptioniste Rotterdam 10-24 uur
SPARQ
Hoe ziet je dag eruitVoor een aantal bedrijven in de regio Rotterdam zoeken wij receptionistes die het leuk vinden om op verschillende locaties te werken, bij diverse bedrijven.Het betreft …
Receptioniste regio Utrecht 10-24 uur
SPARQ
Hoe ziet je dag eruitVoor een aantal bedrijven in de regio Utrecht zoeken wij receptionistes die het leuk vinden om op verschillende locaties te werken, bij diverse bedrijven.Het …
Receptioniste 16-24 uur Utrecht
SPARQ
Hoe wil jij dat jouw dag eruit ziet? Als jij als receptioniste op oproepbasis gaat werken, kom je op verschillende locaties te werken. Zo varieert deze functie enorm in werkzaamheden

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Grondsteward

Hoe goed is de toekomst voor de Grondsteward? 

Het is niet eenvoudig om aan een baan te komen in de functie van steward of Grondsteward . Er is wel veel werk, maar het is ook een zeer geliefde functie. Uiteindelijk betekent dat dat het aanbod van afgestudeerden groter is dan de vraag. Voor de functie van steward zal het nog weer moeilijker zijn dan voor de functie van Grondsteward.

Als je eenmaal als Grondsteward aan het werk bent heb je wel groeimogelijkheden. Je kunt doorgroeien naar een leidinggevende functie. Eventueel kun je er nog voor kiezen om een managementfunctie te bekleden die verder weg ligt van de functie en werkzaamheden van een Grondsteward.

Baankans Grondsteward

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Grondsteward worden: Opleidingen tot Grondsteward

Hoe word je een Grondsteward? 

De meest logische keuze als opstap naar het beroep van Grondsteward is een MBO opleiding Stewardess Receptioniste Hostess. Afhankelijk van je vooropleiding kun je de opleiding in een of twee jaar afronden.

Doorstuderen op HBO niveau is mogelijk. Bijvoorbeeld Internationaal Toeristisch Management met als keuzevak de Luchtvaartdienstverlening.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Grondsteward

Meer opleidingen Grondsteward

Weet je nog niet of je Grondsteward wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Grondsteward of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Grondsteward

Met wie werkt een Grondsteward samen? 

Als je werkzaam bent als Grondsteward werk je direct samen met andere Grondstewards en kom je in contact met een diversiteit aan medewerkers van de luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. Daarnaast ben je steeds in contact met de mensen die je ontvangt en incheckt .

Je legt verantwoording af aan een leidinggevende.


 • Steward
 • Klant
 • Leidinggevende
 • Medewerker Luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenpersoneel
Grondsteward


Organisaties waar een Grondsteward werkzaam is

Waar werkt een Grondsteward meestal? 

De Grondsteward werkt in de toeristische hoek, bij een luchtvaartmaatschappij. Hij werkt dus in de profit sector.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Grondsteward

Waar kun je het beste werken als Grondsteward? Hieronder vindt je de best door de Grondsteward beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Grondsteward.

Competenties, Skills en Vaardigheden Grondsteward:

Welke competenties heeft een een Grondsteward nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Grondsteward

Wat voor persoonlijkheid heb je als Grondsteward nodig? 

Als Grondsteward ben je een ondersteunende kracht. Het is daarom goed als je zorgzaam bent ingesteld en je in andere mensen kunt verplaatsen (Gever).

Maar je moet in je contacten met de mensen altijd objectief blijven en je hoofd erbij houden. Goed  kunnen observeren is van belang om te kunnen anticiperen en in te spelen op de (onverwachte) situaties die zich voordoen (Waarnemer).
 

Bekijk de persoonstypen voor Grondsteward


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Grondsteward

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Grondsteward

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Grondsteward

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Grondsteward

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Grondsteward dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Grondsteward belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Grondsteward. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Grondsteward iets voor je?

Zou je graag Grondsteward willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Grondsteward bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Grondsteward

Tami

Hallo, ik zou het graag willen worden.ik beschik nl.het mbo niveo 3.van de studierichting toerisme.ik heb eerder op een airport gewerkt ook als grond stuward zeg maar.is het dan mogelijk dat ik weer in aanmerking komt voor dit beroep.alleen dit keer in een ander land.

df

Hallo, ik ben 15 jaar en wil al 2 jaar grondsteward/stewardess worden alleen vind ik het heel moeilijk om een school keuze te vinden voor deze opleiding, kan je ook gewoon naar het albeda of zadkine of is er echt een speciale school hiervoor ? groet

grondsteward

Eerst,je voor opleiding afmaken,minimaal MBO 3 of 4 en dan de cursussen gaan volgen.(zie Springest)Sucses, een grondsteward.

Robin

Hallo,  ik wil graag grondstuardes worden en ik beschik al over een mbo (niveau 4) diploma. Mijn enige probleem is dat mijn ogen een sterkte van -8 hebben, is het dan echt niet mogelijk om dit beroep uit te oefenen?  

Bas

Beste Robin,het lijkt mij niet ,dat je op grond van minder goede ogen geen grondsteward zal kunnen worden.Ik heb e ri n eder geval nooit van gehoord.Sucses

linda dummer

Hallo. Ik heb mijn interne opleiding tot grond stewardess afgerond met diplomas ik heb erna op Rotterdam airport gewerkt ook ben ik reisleidster maar zou graag weer grondstewardess willen worden.

stewardess

Hallo Linda,het enigste wat ik je kan aanraden.Opleidingen volgen(Talen) en blijven solliciteren.Sucses.

nad

Kan ik nog ergens solliciteren voor de functie (grond)stewardess  

Linda

Ik wil het wel worden maar moet beter kunnen comminiceren en me engels verbeteren

nad

Kan ik nog ergens solliciteren voor de functie (grond)stewardess  

Linda

Ik wil het wel worden maar moet beter kunnen comminiceren en me engels verbeteren

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar