Hostess Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hostess? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hostess. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hostess wordt.

 

Wat is een Hostess?

 

De hostess is het aanspreekpunt voor mensen op publieke aangelegenheden als evenementen, congressen en/of beurzen. De hostess ontvangt gasten, maakt deze wegwijs en beantwoordt eventuele vragen. Verder kan de hostess ingezet worden voor aanvullende taken zoals horecawerkzaamheden, het bijhouden van de absentenlijst en/of het maken en uitdelen van badges. Tevens kan de hostess werken voor een reisorganisatie. In dat geval is de hostess het aanspreekpunt gedurende de hele vakantieperiode van de gasten.

De hostess is bevoegd om alle vragen te beantwoorden die betrekking hebben op de plek en organisatie waar gewerkt wordt en er wordt van de hostess verwacht dat de informatie die zij verschaft zo compleet en duidelijk mogelijk is. Indien de hostess het antwoord op een vraag niet of niet volledig weet, dient zij naar een andere medewerker van de organisatie te gaan om vervolgens de persoon in kwestie daarna alsnog de goede informatie te geven. De hostess mag ook uit eigen initiatief op mensen af stappen om te vragen of alles naar wens is. Het is de taak van de hostess om gasten het gevoel te geven dat er aandacht is voor hen en dat zij met al hun vragen bij haar terecht kunnen.

De hostess is medeverantwoordelijk voor het goede verloop van de aangelegenheid. Tevens dient de hostess ten alle tijden vriendelijk en behulpzaam te blijven aangezien zij het gezicht is van de desbetreffende organisatie. Wil je werken als Hostess?

Werk je al als Hostess en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hostess worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hostess, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hostess in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

46


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hostess

Wat verdient een Hostess?

 

Het salaris van een hostess ligt tussen de E1600 en de E2800.

Het salaris van een hostess is van veel factoren afhankelijk. Zo spelen leeftijd en ervaring een rol maar ook kan het afhankelijk zijn van de opdrachtgever. Is de opdrachtgever een commerciële instelling dan zal de hostess meer verdienen dan bij een non profit organisatie. Tevens zijn er ook hostessbureaus die werken met studenten. Zij verdienen uiteraard minder dan hostesses die een passende opleiding hebben gevolgd. Tot slot is er een verschil tussen een hostess die freelance werkt en hostess die vast in dienst is.

Onkostenvergoeding hoort vrijwel altijd bij de secundaire arbeidsvoorwaarden van een hostess. Als de hostess werkt voor een reisorganisatie wordt er voor onderkomen gezorgd door de betreffende organisatie. 

Salarisschaal Hostess

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hostess

Op zoek naar een nieuwe baan als Hostess? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hostess. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hostess vacatures

Vacature Gastvrouw / Gastheer
Coolblue
Jij zorgt bij binnenkomst al voor een glimlach bij de klant. dag is hetzelfde. verwelkomen met een glimlach. Goed genoeg groeimogelijkheden. Doen Elke klant ontvangen met een glimlach en een …
Vacature Gastvrouw/ gastheer snelteststraat corona
tempo-team
Functieomschrijving Ga jij in plaats van hotel- of beursgasten, patienten bij de snelteststraat verwelkomen? En daar ga je ook nog eens €12,25 per uur mee verdienen! Zet al je gastvrijheid …
Vacature Gastvrouw / gastheer snelteststraat corona
tempo-team
Functieomschrijving Ga jij in plaats van hotel- of beursgasten, patienten bij de snelteststraat verwelkomen? En daar ga je ook nog eens €12,25 per uur mee verdienen! Zet al je gastvrijheid …
Vacature Gastheer/ gastvrouw snelteststraat corona
tempo-team
Functieomschrijving Ga jij in plaats van hotel- of beursgasten, patienten bij de snelteststraat verwelkomen? En daar ga je ook nog eens €12,25 per uur mee verdienen! Zet al je gastvrijheid …
Vacature Gastheer/ gastvrouw snelteststraat corona
tempo-team
Functieomschrijving Ga jij in plaats van hotel- of beursgasten, patienten bij de snelteststraat verwelkomen? En daar ga je ook nog eens €12,25 per uur mee verdienen! Zet al je gastvrijheid …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hostess

Wat is de toekomst van Hostess?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor de hostess is redelijk goed. Er zijn veel verschillende organisaties en branches waar hostesses ingezet kunnen worden. Echter, ook hiervoor geldt dat het ook afhankelijk is van de werkgever. Is de werkgever van de hostess een reisorganisatie dan zal er gewerkt worden met een contract hetgeen (tijdelijke) zekerheid biedt. Als de hostess werkt voor een bemiddelingsbureau dan is de werkgelegenheid van de hostess afhankelijk van het aantal externe aanvragen dat het bureau binnenkrijgt. 

De hostess heeft zondermeer doorgroeimogelijkheden. Enerzijds in het werk zelf: hoe meer ervaring de hostess heeft, hoe meer verantwoordelijkheid en hoe meer werk zij krijgt. Tevens is het voor doorgroeimogelijkheden van de hostess belangrijk dat de werkgever kan zien dat de hostess over goede kwaliteiten beschikt. Anderzijds is het ook mogelijk als hostess door te groeien naar een leidinggevende functie waarin  de hostess andere hostesses aanstuurt in hun werk. Ook hiervoor is het belangrijk dat de hostess zichzelf eerst op de kaart zet en kan tonen dat zij beschikt over relevante kwaliteiten voor deze functie.

 

Huidige aantal vacatures

46


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hostess worden: Opleidingen tot Hostess

Wil je Hostess worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hostess.

Hoe word je een Hostess? 

De MBO opleidingStewardess Receptioniste Hostess’  ( SRH ) leidt op tot hostess. Hiervoor is een VMBO diploma noodzakelijk. Om hostess te worden, is de beheersing van vreemde talen een pre. Een vakkenpakket met talen en of een profiel ‘Cultuur en Maatschappij’ sluit daarom het beste aan bij deze opleiding. Indien er wordt getwijfeld over de juiste voorkennis van de student, vindt er en gesprek plaats waarna de student alsnog kan worden toegelaten. Als er interesse bestaat voor het werken als hostess voor reisorganisaties, sluit de opleiding MBO ‘ Toerisme en recreatie’ ook goed aan

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Hostess

Receptionist(e) / Telefonist(e)
De functie Receptioniste / Telefoniste Heb jij graag contact met mensen? Houd je van afwisselende werkzaamheden? Is service verlenen jouw tweede natuur. En ben jij iemand die communicatief vaardig is? …
Receptionist(e) / Telefonist(e)

Omscholen of doorgroeien tot Hostess

Als je Hostess wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hostess zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hostess

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hostess?

Competenties en Vaardigheden Hostess

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hostess nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hostess nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hostess

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Hostess

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hostess. Als Hostess wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hostess:


zie volledige beschrijving persoonstype Hostess

Vakkennis voor een Hostess

Het is voor een Hostess ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hostess zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hostess


Werkervaring Hostess

Het is voor een startend Hostess die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hostess is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Promotiemedewerker .

Iets anders leren?

Is Hostess het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hostess

Met wie werkt een Hostess samen? 

 

Binnen de organisatie waar de hostess werkzaam is, heeft zij zowel te maken met andere hostesses als met andere werknemers van de organisatie. Variërend van horecamedewerkers en organisatoren tot specialisten. Indien de hostess werkzaam is voor een reisorganisatie zal er veel contact zijn met andere werknemers van de betreffende reisorganisatie zoals buschauffeurs en hotelmedewerkers. In elke organisatie dient de hostess verantwoording af te leggen aan de opdrachtgever. Indien de hostess direct voor een bepaalde organisatie werkt, is dit de leidinggevende van de desbetreffende organisatie. Indien de hostess werkzaam is voor een hostessbemiddelingsbureau dient zij verantwoordelijkheid af te leggen aan de leidinggevende van het bureau in kwestie.

Buiten de organisatie heeft de hostess veel contact met gasten die zij informatie verschaft


Hostess


Organisaties waar een Hostess werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hostess meestal werkt.

Waar werkt een Hostess?

 

De organisaties waar de hostess veelal komt te werken variëren. Dit kan een reisorganisatie zijn maar ook een hostessbemiddeling bureau. In het laatste geval wordt de hostess ingezet voor verschillende bedrijven en organisaties. Dit kunnen commerciële bedrijven zijn maar ook non profit organisaties. Ook bestaat de mogelijkheid om  als hostess freelance te werken. In dit geval huren bedrijven de hostess direct in en komt er geen bemiddelingsbureau aan te pas. 


Best beoordeelde werkgevers Hostess

Waar kun je het beste werken als Hostess? Hieronder vind je de best door de Hostess beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Fuego Bar en Grill

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Hostess:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hostess.

Welke competenties heeft een Hostess nodig?

Een Hostess heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hostess

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hostess passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hostess nodig? 

 

De hostess dient te beschikken over een open persoonlijkheid. De hostess is er om mensen te informeren en op hun gemak te stellen en hiervoor is het belangrijk dat mensen zich geroepen voelen naar de hostess toe te gaan met vragen. Tevens moet de hostess empatisch zijn. Zij moet kunnen aanvoelen wanneer iemand genoeg heeft aan een kort antwoord of misschien nog even door wil praten. Hiervoor is het belangrijk dat de hostess mensen aanvoelt en goed in kan spelen op verschillende karakters en situaties. 

Bekijk de persoonstypen voor Hostess


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Hostess

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hostess

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hostess

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hostess

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hostess dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hostess belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hostess. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hostess iets voor je?

Zou je graag Hostess willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hostess bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Hostess?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Hostess

Vacature Gastvrouw / gastheer snelteststraat corona
tempo-team
Functieomschrijving Ga jij in plaats van hotel- of beursgasten, patienten bij de snelteststraat verwelkomen? En daar ga je ook nog eens €12,25 per uur mee verdienen! Zet al je gastvrijheid …
Vacature Gastvrouw/ gastheer snelteststraat corona
tempo-team
Functieomschrijving Ga jij in plaats van hotel- of beursgasten, patienten bij de snelteststraat verwelkomen? En daar ga je ook nog eens €12,25 per uur mee verdienen! Zet al je gastvrijheid …
Vacature Gastvrouw / gastheer snelteststraat corona
tempo-team
Functieomschrijving Ga jij in plaats van hotel- of beursgasten, patienten bij de snelteststraat verwelkomen? En daar ga je ook nog eens €12,25 per uur mee verdienen! Zet al je gastvrijheid …
Vacature Gastvrouw/ gastheer snelteststraat corona
tempo-team
Functieomschrijving Ga jij in plaats van hotel- of beursgasten, patienten bij de snelteststraat verwelkomen? En daar ga je ook nog eens €12,25 per uur mee verdienen! Zet al je gastvrijheid …
Vacature Gastvrouw / gastheer snelteststraat corona
tempo-team
Functieomschrijving Ga jij in plaats van hotel- of beursgasten, patienten bij de snelteststraat verwelkomen? En daar ga je ook nog eens €12,25 per uur mee verdienen! Zet al je gastvrijheid …

Actuele blogposts


reacties op Hostess

pascal den braase

ik word later ook een hostess en daar heb ik nu al zin in, ik zit in de 3e klas dus ik moet nog wel even!

pascal den braase

ik word later ook een hostess en daar heb ik nu al zin in, ik zit in de 3e klas dus ik moet nog wel even!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar