Hostess worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hostess? Lees de functieomschrijving.

 

De hostess is het aanspreekpunt voor mensen op publieke aangelegenheden als evenementen, congressen en/of beurzen. De hostess ontvangt gasten, maakt deze wegwijs en beantwoordt eventuele vragen. Verder kan de hostess ingezet worden voor aanvullende taken zoals horecawerkzaamheden, het bijhouden van de absentenlijst en/of het maken en uitdelen van badges. Tevens kan de hostess werken voor een reisorganisatie. In dat geval is de hostess het aanspreekpunt gedurende de hele vakantieperiode van de gasten.

De hostess is bevoegd om alle vragen te beantwoorden die betrekking hebben op de plek en organisatie waar gewerkt wordt en er wordt van de hostess verwacht dat de informatie die zij verschaft zo compleet en duidelijk mogelijk is. Indien de hostess het antwoord op een vraag niet of niet volledig weet, dient zij naar een andere medewerker van de organisatie te gaan om vervolgens de persoon in kwestie daarna alsnog de goede informatie te geven. De hostess mag ook uit eigen initiatief op mensen af stappen om te vragen of alles naar wens is. Het is de taak van de hostess om gasten het gevoel te geven dat er aandacht is voor hen en dat zij met al hun vragen bij haar terecht kunnen.

De hostess is medeverantwoordelijk voor het goede verloop van de aangelegenheid. Tevens dient de hostess ten alle tijden vriendelijk en behulpzaam te blijven aangezien zij het gezicht is van de desbetreffende organisatie. 

Wil je werken als Hostess?

Werk je al als Hostess en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hostess worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hostess, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hostess in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

99


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hostess

Wat verdient een Hostess?

 

Het salaris van een hostess ligt tussen de E1600 en de E2800.

Het salaris van een hostess is van veel factoren afhankelijk. Zo spelen leeftijd en ervaring een rol maar ook kan het afhankelijk zijn van de opdrachtgever. Is de opdrachtgever een commerciële instelling dan zal de hostess meer verdienen dan bij een non profit organisatie. Tevens zijn er ook hostessbureaus die werken met studenten. Zij verdienen uiteraard minder dan hostesses die een passende opleiding hebben gevolgd. Tot slot is er een verschil tussen een hostess die freelance werkt en hostess die vast in dienst is.

Onkostenvergoeding hoort vrijwel altijd bij de secundaire arbeidsvoorwaarden van een hostess. Als de hostess werkt voor een reisorganisatie wordt er voor onderkomen gezorgd door de betreffende organisatie. 

Salarisschaal Hostess

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hostess

Op zoek naar een nieuwe baan als Hostess? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hostess. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hostess vacatures

Gastvrouw
ARTO Recruitment
Ben jij op zoek naar een uitdagende en afwisselende hospitality functie binnen een internationale en zakelijke werkomgeving in Amsterdam? Dan is dit misschien jouw nieuwe baan! Functieomschrijving Bij binnenkomst hoor …
Parttime hostess Amsterdam
SPARQ B.V.
Voel jij je thuis in een omgeving waar geen enkele dag hetzelfde is en doe jij altijd dat ene stapje extra om de gast zich thuis te laten voelen? Dan …
Gastheer/ Gastvrouw
Tempo-Team
Locatie/Standplaats VEGHEL Functieomschrijving Ben jij op zoek naar een afwisselende baan binnen een dynamische food omgeving? Wij bieden jou de kans om als Gastvrouw/ Gastheer aan de slag te gaan …
Commerciele Gastvrouw/ Gastheer
Grando Keukens & Bad
Ben jij een gedreven commerciële gastvrouw/heer en staat bij jou de klant centraal? Wil jij je commerciële talenten ontwikkelen bij een unieke organisatie? Lees dan verder, want wij zoeken voor …
Gastvrouw/ heer
SPARQ B.V.
Bij deze overheidsinstelling kom je in een heel nieuw pand terecht. Alles hier is nieuw en moet vanaf de bodem opgebouwd worden. Het team bestaat uit één gastvrouw en één …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hostess

Hoe goed is de toekomst voor de Hostess? 

 

Het arbeidsmarktperspectief voor de hostess is redelijk goed. Er zijn veel verschillende organisaties en branches waar hostesses ingezet kunnen worden. Echter, ook hiervoor geldt dat het ook afhankelijk is van de werkgever. Is de werkgever van de hostess een reisorganisatie dan zal er gewerkt worden met een contract hetgeen (tijdelijke) zekerheid biedt. Als de hostess werkt voor een bemiddelingsbureau dan is de werkgelegenheid van de hostess afhankelijk van het aantal externe aanvragen dat het bureau binnenkrijgt. 

De hostess heeft zondermeer doorgroeimogelijkheden. Enerzijds in het werk zelf: hoe meer ervaring de hostess heeft, hoe meer verantwoordelijkheid en hoe meer werk zij krijgt. Tevens is het voor doorgroeimogelijkheden van de hostess belangrijk dat de werkgever kan zien dat de hostess over goede kwaliteiten beschikt. Anderzijds is het ook mogelijk als hostess door te groeien naar een leidinggevende functie waarin  de hostess andere hostesses aanstuurt in hun werk. Ook hiervoor is het belangrijk dat de hostess zichzelf eerst op de kaart zet en kan tonen dat zij beschikt over relevante kwaliteiten voor deze functie.

 

Huidige aantal vacatures

99


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hostess worden: Opleidingen tot Hostess

Hoe word je een Hostess? 

De MBO opleidingStewardess Receptioniste Hostess’  ( SRH ) leidt op tot hostess. Hiervoor is een VMBO diploma noodzakelijk. Om hostess te worden, is de beheersing van vreemde talen een pre. Een vakkenpakket met talen en of een profiel ‘Cultuur en Maatschappij’ sluit daarom het beste aan bij deze opleiding. Indien er wordt getwijfeld over de juiste voorkennis van de student, vindt er en gesprek plaats waarna de student alsnog kan worden toegelaten. Als er interesse bestaat voor het werken als hostess voor reisorganisaties, sluit de opleiding MBO ‘ Toerisme en recreatie’ ook goed aan

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hostess

Receptionist(e) / Telefonist(e)
De functie Receptioniste / Telefoniste Heb jij graag contact met mensen? Houd je van afwisselende werkzaamheden? Is service verlenen jouw tweede natuur. En ben jij iemand die communicatief vaardig is? …
Meer opleidingen Hostess

Weet je nog niet of je Hostess wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hostess of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hostess

Met wie werkt een Hostess samen? 

 

Binnen de organisatie waar de hostess werkzaam is, heeft zij zowel te maken met andere hostesses als met andere werknemers van de organisatie. Variërend van horecamedewerkers en organisatoren tot specialisten. Indien de hostess werkzaam is voor een reisorganisatie zal er veel contact zijn met andere werknemers van de betreffende reisorganisatie zoals buschauffeurs en hotelmedewerkers. In elke organisatie dient de hostess verantwoording af te leggen aan de opdrachtgever. Indien de hostess direct voor een bepaalde organisatie werkt, is dit de leidinggevende van de desbetreffende organisatie. Indien de hostess werkzaam is voor een hostessbemiddelingsbureau dient zij verantwoordelijkheid af te leggen aan de leidinggevende van het bureau in kwestie.

Buiten de organisatie heeft de hostess veel contact met gasten die zij informatie verschaft


Hostess


Organisaties waar een Hostess werkzaam is

Waar werkt een Hostess meestal? 

 

De organisaties waar de hostess veelal komt te werken variëren. Dit kan een reisorganisatie zijn maar ook een hostessbemiddeling bureau. In het laatste geval wordt de hostess ingezet voor verschillende bedrijven en organisaties. Dit kunnen commerciële bedrijven zijn maar ook non profit organisaties. Ook bestaat de mogelijkheid om  als hostess freelance te werken. In dit geval huren bedrijven de hostess direct in en komt er geen bemiddelingsbureau aan te pas. 


Best beoordeelde werkgevers Hostess

Waar kun je het beste werken als Hostess? Hieronder vindt je de best door de Hostess beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Fuego Bar en Grill

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Hostess:

Welke competenties heeft een een Hostess nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hostess

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hostess nodig? 

 

De hostess dient te beschikken over een open persoonlijkheid. De hostess is er om mensen te informeren en op hun gemak te stellen en hiervoor is het belangrijk dat mensen zich geroepen voelen naar de hostess toe te gaan met vragen. Tevens moet de hostess empatisch zijn. Zij moet kunnen aanvoelen wanneer iemand genoeg heeft aan een kort antwoord of misschien nog even door wil praten. Hiervoor is het belangrijk dat de hostess mensen aanvoelt en goed in kan spelen op verschillende karakters en situaties. 

Bekijk de persoonstypen voor Hostess


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Hostess

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hostess

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hostess

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hostess

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hostess dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hostess belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hostess. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hostess iets voor je?

Zou je graag Hostess willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hostess bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hostess

pascal den braase

ik word later ook een hostess en daar heb ik nu al zin in, ik zit in de 3e klas dus ik moet nog wel even!

pascal den braase

ik word later ook een hostess en daar heb ik nu al zin in, ik zit in de 3e klas dus ik moet nog wel even!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar