Steward: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Steward: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Steward. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Steward nodig heeft.



Wat doet een Steward? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Steward?

De naam Steward wordt aan meerdere typen beroepen gegeven. Over het algemeen genomen zijn Stewards en Stewardessen werkzaam op publieke locaties of binnen het vervoer of de reisbranche.

Een Steward bij een evenement of evenementenlocatie heeft meer een rol als evenementenbeveiliger.  

Een Steward of Stewardess in het vliegtuig, of op een passagiersschip heeft een meer dienstverlenende rol.

Een Grondsteward of Grondstewardess heeft ook een dienstverlenende rol, maar met een groter organisatorisch karakter.

Een aantal voorbeelden van verschillende typen Stewards/Stewardessen

 • Steward/Stewardess
 • Cabinemedewerker
 • Evenementenbeveiliger
 • Steward passagiersschip
 • Grondsteward/Grondstewardess
 • Treinsteward/Treinstewardess

Past het beroep Steward bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Steward?

Als Steward/Stewardess in een vliegtuig breng je niet alleen eten en drinken rond gedurende de vlucht van een passagiersvliegtuig. Je belangrijkste taak is het bewaken van de veiligheid.

Ruim voor de vlucht vertrekt is er een briefing van de leidinggevende over evacuatie, coördinatie, de omstandigheden van de specifieke vlucht en eventuele speciale informatie over individuele passagiers. Vervolgens zorgen de Stewards ervoor dat alles klaar is voor vertrek.

De ontvangst van passagiers, het controleren van de tickets en het gevenvan veiligheidsinstructies aan de passagiers is in handen van de Stewards.

Sommige passagiers hebben tijdens de vlucht mogelijk extra aandacht nodig. Daarnaast verzorgt de Steward dus ook de bediening, maar de belangrijkste taak is het in de gaten houden van de veiligheid en het ingrijpen wanneer dat nodig blijkt te zijn. De werkzaamheden van Stewards op schepen of in de trein zijn op grote lijn vergelijkbaar met die van een Steward(ess) in het vliegtuig. 

Wat doet een Evenementensteward?

Een Evenementensteward houdt  toezicht op de menigte tijdens een specifieke gebeurtenis. Dit kunnen openbare toespraken, sportevenementen of concerten zijn. De hoofdtaak is incidenten  voorkomen of snel te reageren wanneer dit plaatsvindt om het incident te de-escaleren.

Een Evenementensteward controleert bijvoorbeeld ook de toegang tot de locatie. Hij of zij houdt het gedrag van de menigte in het oog. Een evenementensteward sust of isoleert agressief gedrag en leidt indien nodig noodevacuaties.

Andere namen het beroep Steward

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Stewardess, Flight-attendant, Steward luchtvaart


Vacatures Steward

Op zoek naar een nieuwe baan als Steward? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Steward. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Steward per ervaringsniveau

junior Steward vacatures startend Steward vacatures senior Steward vacatures beginnend Steward vacatures trainee Steward vacatures leidinggevend Steward vacatures medior Steward vacatures aankomend Steward vacatures ervaren Steward vacatures leerling Steward vacatures vacatures omscholen tot Steward vacatures opleiding tot Steward

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Steward

Wat verdient een Steward?

Het salaris van een Stewardess ligt zo tussen de €1800 en de €3000. Dit salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring, maar ook van de maatschappij waar je voor komt te werken. Kleinere maatschappijen bieden een lager salaris dan grote intercontinentale maatschappijen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden Stewardess

Soms krijg je een 13de maand, ook dat hangt sterk af van de werkgever. Een reiskostenvergoeding is meestal wel onderdeel van de secundaire voorwaarden.

Salarisschaal Steward

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Steward

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Steward


Bekijk het salaris Steward per ervaringsniveau

Salaris junior Steward Wat verdient een startend Steward? Wat is het loon senior Steward? beginnend Steward salaris Maximaal salaris trainee Steward Hoeveel verdient een leidinggevend Steward? Wat is het salaris van een medior Steward? Salaris aankomend Steward Wat verdient een ervaren Steward? Welk salaris krijgt een leerling Steward?


Steward worden: Opleidingen tot Steward

Wil je Steward worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Steward.

Hoe word je een Steward? 

De meest logische opleidingskeuze voor het beroep van steward is een MBO opleiding Stewardess Receptioniste Hostess. Afhankelijk van je vooropleiding kun je de opleiding in een of twee jaar afronden.

Doorstuderen op HBO niveau is mogelijk. Bijvoorbeeld Internationaal Toeristisch Management met als keuzevak de Luchtvaartdienstverlening.

Opleidingen Steward

Data Steward
Data Steward – sleutelrol in de data-organisatie Een belangrijke rol in elke data-gedreven organisatie is de rol van Data Steward. De Data Steward vervult een brugfunctie tussen de IT- en …
Data Steward
Data Steward: data governance • data management
Data steward: leer het managen van data processen De Data Steward is een breed georiënteerde data specialist die een brugfunctie vervult tussen de IT- en de business kant binnen een …
Data Steward: data governance • data management
Training Data Steward
Dat data verzamelen en gebruiken binnen een organisatie of bedrijf van cruciaal belang is, is al lang geen twistpunt meer. Veel ondernemingen hebben dan ook al vorderingen gemaakt op dit …
Training Data Steward
SAP Master Data Governance on SAP S/4HANA [MDG100]
OVERVIEW MDG100, divided logically into functional and technical aspects, gives you the understanding and skills to use master data governance to ensure ongoing master data quality. It will also give …
SAP Master Data Governance on SAP S/4HANA [MDG100]
FAIR Data Stewardship - Dag
Je bent bijvoorbeeld data steward en je wilt graag meer weten over FAIR Data stewardship en de implementatie van FAIR Data. Je wilt je ontwikkelen tot dataspecialist die werkt conform …
FAIR Data Stewardship - Dag



Steward worden: Omscholen tot Steward

Als je je wilt omscholen tot Steward is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Steward zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Steward dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures Steward

Vacature Stewarding Supervisor Trainee - Stewards Department
Hotel Okura Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam is een internationaal vijfsterrenhotel. Stap onze wereld binnen en ontdek hoe Oosterse en Westerse invloeden op unieke wijze met elkaar verweven zijn door onze mix van de …
Vacature Stewarding Supervisor Trainee - Stewards Department
Hotel Okura Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam is een internationaal vijfsterrenhotel. Stap onze wereld binnen en ontdek hoe Oosterse en Westerse invloeden op unieke wijze met elkaar verweven zijn door onze mix van de …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Steward

Als je Steward wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Steward zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Steward

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Steward?


Competenties en Vaardigheden Steward:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Steward.

Welke competenties heeft een Steward nodig?

Een Steward heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

Steekwoorden competentie Flexibiliteit:

aanpassingsvermogen, assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, omgaan met verandering

Omschrijving

Deze mensen passen zich aan aan veranderende omstandigheden. Een verandering in de werkzaamheden wordt vlot geaccepteerd door deze personen. Zij kunnen hun eigen denkpatronen loslaten en zich inleven in de gedachten van anderen. Tijdens discussies zijn flexibele personen vaak objectief en proberen ze de standpunten helder te krijgen.

Sterke punten
Deze mensen kunnen zich goed inleven in personen en zich aanpassen aan situaties. Verder zijn deze mensen assertief, zij hebben zelf een bepaald doel, maar kijken ook naar de doelen van anderen. Luisteren en analyseren zijn ook eigenschappen die passen bij de competentie flexibiliteit. Flexibele personen proberen te luisteren naar de meningen van anderen en kunnen deze vervolgens analyseren.

Zwakke punten
Iemand die te flexibel zijn, wordt ook weleens besluiteloos genoemd. Zij vinden alles goed en gaan overal mee akkoord. Er wordt dan snel vanuit gegaan dat deze persoon geen mening heeft en hij kan hierdoor buitengesloten worden.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Steward

 • Analytisch vermogen
 • Inlevingsvermogen
 • Bemiddelen
 • Afwegen
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Integriteit
 • Emotionele intelligentie
 • Wendbaarheid
 • Flexibel gedrag
 • Gezamenlijk resultaat
 • Sensitiviteit
 • Zelfkennis
 • Vasthoudendheid
 • Begripvol
 • Vragen stellen
 • Geduld
 • Luisteren
 • Dienstverlenend
 • Klantvriendelijkheid
 • Rustig blijven
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Steward

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Steward passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Steward nodig? 

Als Steward ben je veelal in de rol van helper. Het is daarom goed als je zorgzaam bent ingesteld en je in andere mensen kan verplaatsen (Gever).

Maar als Steward moet je wel altijd objectief blijven en je hoofd erbij houden. Goed  kunnen observeren is van belang om te kunnen anticiperen en in te grijipen zodra dat nodig mocht zijn. Denk aan een passagier die mogelijk ongewenst gedrag vertoont in reactie ergens op, maar ook aan bijvoorbeeld mankementen aan het vliegtuig (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Steward


Eigenschappen Steward

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • Leergierig



Arbeidsmarktperspectief Steward

Wat zijn de baankansen voor een Steward?

Het is moeilijk om aan een baan te komen als Steward. Er zijn meer dan genoeg vliegmaatschappijen en dus ook heel veel banen, maar het is ook een zeer populaire functie. Uiteindelijk betekent dat dat het aanbod van afgestudeerden groter is dan de vraag naar Stewards. Alleen als je echt goed bent en je weet te onderscheiden van anderen kom je op een dergelijke functie terecht.

Als je eenmaal als Steward aan het werk bent heb je wel groeimogelijkheden. Je kunt doorgroeien naar purser of naar de hoogste in rang op het vliegtuig. Daarna kun je er eventueel voor kiezen om een managementfunctie buiten het vliegtuig te bekleden.

De actuele kans op werk voor een Steward

Het beroep Steward is onderdeel van de beroepsfamilie Stewards luchtvaart. De kans op werk voor de beroepsfamilie Stewards luchtvaart is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

114

Baankans Steward

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Steward

Je kunt als Steward een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Steward is onderdeel van de beroepsfamilie Stewards luchtvaart. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Steward


Organisaties waar een Steward werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Steward meestal werkt.

Waar werkt een Steward?

De sector van reizen en van vliegtuigmaatschappijen is puur gericht op hetmaken van winst en dus is een Steward aan het werk in de profit sector.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Netwerk Steward

Met wie werkt een Steward samen? 

Als Steward werk je tijdens de vlucht samen in een team met andere Stewards. Allemaal leg je verantwoording af aan de purser. En aangezien de purser ook een leidinggevende heeft moet je ook daaraan verantwoording aflegen. Andere crewleden zijn de piloten. Ook met hen zul je aan boord te maken krijgen.

Daarnaast is er nog de klant voor wie jij je inzet als Steward.


 • Steward
 • Klant
 • Purser
 • Piloot
Steward

Interview met een Steward

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Steward:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Steward verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Steward?

De beroepen die verwant zijn aan Steward zijn:
Purser
Salaris: €1400 tot €2500
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Steward in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Steward
 • Klant
 • Purser
 • Piloot

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

114



Ga direct naar