Steward Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Steward? Lees de functieomschrijving.

Als Steward breng je niet alleen eten en drinken rond gedurende de vlucht van een passagiersvliegtuig. Je belangrijkste taak is het bewaken van de veiligheid.

Ruim voor de vlucht vertrekt is er een briefing van de leidinggevende over evacuatie, coördinatie, de omstandigheden van de specifieke vlucht en eventuele speciale informatie over individuele passagiers. Vervolgens zorgen de Stewards ervoor dat alles klaar is voor vertrek.

De ontvangst van passagiers, het controleren van de tickets en het gevenvan veiligheidsinstructies aan de passagiers is in handen van de Stewards.

Sommige passagiers hebben tijdens de vlucht mogelijk extra aandacht nodig.

Daarnaast verzorgt de Steward dus ook de bediening, maar de belangrijkste taak is het in de gaten houden van de veiligheid en het ingrijpen wanneer dat nodig blijkt te zijn.

Wil je werken als Steward?

Werk je al als Steward en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Steward worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Steward, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Steward in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Steward
 • Klant
 • Purser
 • Piloot

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Steward

Wat verdient een Steward?

Gemiddeld ligt het salaris van een Steward zo tussen de €1700 en de €3000. Wat je gaat verdienen hangt niet alleen af van leeftijd en ervaring, maar ook van de maatschappij waar je voor komt te werken. Kleinere maatschappijen bieden een lager salaris dan grote intercontinentale maatschappijen.

Soms krijg je een 13de maand, ook dat hangt sterk af van de werkgever. Een reiskostenvergoeding is meestal wel onderdeel van de secundaire voorwaarden.

Salarisschaal Steward

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Steward

Op zoek naar een nieuwe baan als Steward? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Steward. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Steward vacatures

Steward Johan Cruijff ArenA
Randstad
Altijd al beveiliger willen worden maar geen ervaring? Ben je hiervoor in opleiding of wil jij je nog even een boost geven door praktijkervaring in de beveiliging op te doen? …
Lead Data Steward
Stedin
Werk waar je trots op kan zijn Dit ga je doen We zijn in Nederland onderweg naar een nieuw energiesysteem. Zo wordt er steeds meer duurzaam en lokaal opgewekt en …
FrieslandCampina Belgium: Master Data Steward
Jobs via StepStone.be
Behandelt master data aanvragen van de business, verzamelt en controleert content en verwerkt deze tijdig, correct en volledig in de systemen (SAP en Interspec) volgens standaarden, SLA’s, beleid en procedures …
Receptioniste regio Utrecht 10-24 uur
SPARQ
Hoe ziet je dag eruitVoor een aantal bedrijven in de regio Utrecht zoeken wij receptionistes die het leuk vinden om op verschillende locaties te werken, bij diverse bedrijven.Het …
Grondsteward(ess)
YoungCapital
Wat ga je doen? Je helpt passagiers bij het inchecken en (de)boarden, de bagage-inname en selfservice-apparaten. Je checkt reisdocumenten, informeert passagiers over hun boardingtijd en vertrekgate. Jij speelt een belangrijke …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Steward

Hoe goed is de toekomst voor de Steward? 

Het is moeilijk om aan een baan te komen als Steward. Er zijn meer dan genoeg vliegmaatschappijen en dus ook heel veel banen, maar het is ook een zeer populaire functie. Uiteindelijk betekent dat dat het aanbod van afgestudeerden groter is dan de vraag naar Stewards. Alleen als je echt goed bent en je weet te onderscheiden van anderen kom je op een dergelijke functie terecht.

Als je eenmaal als Steward aan het werk bent heb je wel groeimogelijkheden. Je kunt doorgroeien naar purser of naar de hoogste in rang op het vliegtuig. Daarna kun je er eventueel voor kiezen om een managementfunctie buiten het vliegtuig te bekleden.

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Steward worden: Opleidingen tot Steward

Hoe word je een Steward? 

De meest logische opleidingskeuze voor het beroep van steward is een MBO opleiding Stewardess Receptioniste Hostess. Afhankelijk van je vooropleiding kun je de opleiding in een of twee jaar afronden.

Doorstuderen op HBO niveau is mogelijk. Bijvoorbeeld Internationaal Toeristisch Management met als keuzevak de Luchtvaartdienstverlening.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Steward

Big Data Steward
Data Steward – sleutelrol in de data-organisatie Een belangrijke rol in elke data-gedreven organisatie is de rol van Data Steward. De Data Steward vervult een brugfunctie tussen de IT- en …
Luchtvaartdienstverlener (steward(ess)) (2-jarig MBO4)
Steward(ess)/luchtvaartdienstverlener (middenkaderopleiding) Twee jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met studiefinanciering en OV-jaarkaart (18+). De luchtvaartdienstverlener is werkzaam bij een luchtvaartmaatschappij, afhandelingsbedrijf, luchthaven of ondersteunend bedrijf voor de luchtvaartsector. Hij/zij …
Stewardess Thuisstudie
Je droom uit laten komen? Volg de stewardess opleidingWerken op grote hoogte en betaald meer van de wereld zien. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Jouw carrière in de luchtvaart …
Grip op datakwaliteit in de financiële sector
U draagt verantwoordelijkheid voor de datakwaliteit binnen de organisatie in één van onderstaande of in een vergelijkbare functie. U heeft senioriteit opgebouwd op het terrein van datakwaliteit binnen het domein …
Introduction to Data Analysis [GK1076]
OVERVIEW Organizations need to make business decisions more quickly and accurately than ever before. Basing these decisions on data and best practice analysis techniques and less on gut feel or …
Meer opleidingen Steward

Weet je nog niet of je Steward wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Steward of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Steward

Met wie werkt een Steward samen? 

Als Steward werk je tijdens de vlucht samen in een team met andere Stewards. Allemaal leg je verantwoording af aan de purser. En aangezien de purser ook een leidinggevende heeft moet je ook daaraan verantwoording aflegen. Andere crewleden zijn de piloten. Ook met hen zul je aan boord te maken krijgen.

Daarnaast is er nog de klant voor wie jij je inzet als Steward.


 • Steward
 • Klant
 • Purser
 • Piloot
Steward


Organisaties waar een Steward werkzaam is

Waar werkt een Steward meestal? 

De sector van reizen en van vliegtuigmaatschappijen is puur gericht op hetmaken van winst en dus is een Steward aan het werk in de profit sector.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Steward

Waar kun je het beste werken als Steward? Hieronder vindt je de best door de Steward beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Logo van KLM

KLM

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Steward:

Welke competenties heeft een een Steward nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Steward

Wat voor persoonlijkheid heb je als Steward nodig? 

Als Steward ben je veelal in de rol van helper. Het is daarom goed als je zorgzaam bent ingesteld en je in andere mensen kan verplaatsen (Gever).

Maar als Steward moet je wel altijd objectief blijven en je hoofd erbij houden. Goed  kunnen observeren is van belang om te kunnen anticiperen en in te grijipen zodra dat nodig mocht zijn. Denk aan een passagier die mogelijk ongewenst gedrag vertoont in reactie ergens op, maar ook aan bijvoorbeeld mankementen aan het vliegtuig (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Steward


Gever


Lees meer

Interview met een Steward

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Steward

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Steward

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Steward

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Steward dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Steward belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Steward. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Steward iets voor je?

Zou je graag Steward willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Steward bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Steward

lela

ik  vind dit echt een Top site   ik moet een spreekbeurt houden over stewardess en je kan op deze site echt alles vinden wat ik wil weten !

lela

ik  vind dit echt een Top site   ik moet een spreekbeurt houden over stewardess en je kan op deze site echt alles vinden wat ik wil weten !

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar