U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Inseminator

Inseminator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een inseminator? Lees de functieomschrijving.

 

Een Inseminator is iemand die vee kunstmatig bevrucht. Hij doet dit door een rietje in de vagina van bijvoorbeeld een tochtige koe te plaatsen. In dit rietje zit sperma  van een door de boer uitgekozen stier. Het rietje wordt zover geplaatst, dat het sperma zit gemakkelijk bij een eicel kan voegen. Tegenwoordig wordt bijna al het vee op deze manier bevrucht. Het is duurder en gevaarlijk om een eigen stier te houden.

De Inseminator kent de technieken die moeten worden toegepast als er problemen zijn met de eierstokken of aan de uterus. Ook weet hij hoe je vruchtbaarheidsproblemen kan analyseren.

De Inseminator moet erg nauwkeurig te werk gaan, zodat de kans dat het sperma zit bij een eicel voegt, zo groot mogelijk is. Het insemineren van vee is duur, dus de boer wil dat alle dieren met zo min mogelijk aantal pogingen bevrucht zijn. Tevens moet een Inseminator hygiënisch werken, zodat er geen ziektes en infecties worden overgedragen. 

Mensen vonden ons op: Job Inseminator, Baan Inseminator, Inseminator Worden, Functie-eisen Inseminator, Verantwoordelijkheden Inseminator, Functieprofiel Inseminator, Wat doet een Inseminator, Werken als Inseminator.

Inseminator worden: Opleiding tot inseminator

 

Er is geen officiële opleiding om Inseminator te worden. Je dient eerst zes jaar te studeren voor Dierenarts. Je moet daarvoor de WO-opleiding Diergeneeskunde volgen. Daarna moet je twee tot drie maanden een opleiding volgen bij een ervaren collega. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Inseminator, Inseminator Worden, Opleidingsniveau Inseminator, Scholing Inseminator, Studie Inseminator, Bijscholing Inseminator, Omscholing Inseminator.

Organisaties waar een inseminator doorgaans werkzaam is

 

Een Inseminator werkt vaak bij een KI (kunstmatige inseminatie)-station. Hier worden de fokstieren gehouden die het sperma leveren. Deze organisatie hoort bij de profitsector.

Veeartsen die tevens Inseminator zijn, werken ook meestal in de profitsector (boerenbedrijven). Ook komt hij soms op kinderboerderijen. Deze laatste horen bij de non-profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Inseminator, Inseminator Worden, Opleidingsniveau Inseminator, Scholing Inseminator, Studie Inseminator, Bijscholing Inseminator, Omscholing Inseminator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden inseminator

 

Een Inseminator kan rekenen op zo’n €2000,- tot €5000,- bruto per maand. Dit bedrag is onder andere afhankelijk van de ervaring van de Inseminator en zijn leeftijd.

Vaak krijgt een Inseminator in elk geval een reiskostenvergoeding. Hij rijdt met de auto naar veel verschillende boeren en krijgt daar dus een vergoeding voor.

Mensen vonden ons op: Salaris Inseminator, Loon Inseminator, Wat verdien je als Inseminator, Salarisschaal Inseminator, Salarisindicatie Inseminator, Bonus Inseminator, CAO Inseminator, Brutoloon Inseminator, Nettoloon Inseminator, Vakantiedagen Inseminator, Pensioen Inseminator.

Competenties, skills & vaardigheden inseminator

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Accuratesse
 • Luisteren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Inseminator, Vaardigheden Inseminator, Attitude Inseminator, Kwalificaties Inseminator, Competentieprofiel Inseminator.

Boeken voor het beroep inseminator

Wil je meer weten over het beroep inseminator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je inseminator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken inseminator te komen.

How to Become a Artificial Inseminator | Hee Lentz

How to Become a Artificial Inseminator - Engels | Druk: Vol. 1 | E-book | 9781505784664

This publication will teach you the basics of how to become a Artificial Inseminator. With step by step guides and instructions, you will not only have a better understanding, but gain valuable knowledge of how to become a Artificial Inseminator...

World's Greatest Artificial Inseminator | Ss Custom Designs Co

Blank Lined Notebook Journal to Write In - Engels | Paperback | 9781077919532 | 122 pagina's

...

How to Become a Poultry Inseminator | Cassondra Knowles

How to Become a Poultry Inseminator - Engels | Druk: Vol. 1 | E-book | 9781505919547

This publication will teach you the basics of how to become a Poultry Inseminator. With step by step guides and instructions, you will not only have a better understanding, but gain valuable knowledge of how to become a Poultry Inseminator...

Mensen vonden ons op: boeken voor Inseminator, Inseminator ebooks, boek Inseminator.

Persoonstypen inseminator

 

Persoonstypen die goed passen bij een Inseminator zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Inseminator is zelfverzekerd, weet wat hij moet doen en werkt doelgericht en efficiënt (Succesvolle Werker).

Tevens is een Inseminator nauwkeurig. Hij moet precies de juiste technieken toepassen om de kans op een geslaagde bevruchting zo groot mogelijk te maken. Ook moet hij hygiënisch te werk gaan om te voorkomen dat ziektes en infecties worden overgedragen (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Inseminator, Karakter Inseminator.

Netwerk inseminator

Een Inseminator komt veel met mensen in aanraking. Natuurlijk heeft hij veel contact met de eigenaren van het vee, de boeren. Ook ontmoet de Inseminator andere medewerkers op de boerderij, zoals de Dierverzorger. Bovendien heeft de Inseminator te maken met de leverancier van de benodigde spullen en met medewerkers van het KI-station, waar het sperma van de stieren vandaan komt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Inseminator, Medewerkers Inseminator.

Is het beroep inseminator iets voor jou?

Zou je graag inseminator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als inseminator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Inseminator, beroepskeuzetest Inseminator, beroep Inseminator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden inseminator

 

Er zijn niet veel vacatures te vinden voor Inseminators. Soms werkt een Inseminator tevens als Veearts. Veel Veeartsen werken voor zichzelf. Ze moeten dan zelf een klantenkring opbouwen.

Het werk van een Inseminator is fysiek en mentaal zwaar. Er komen veel arbeidsongeschikten voor in deze beroepsgroep.  

Arbeidsmarktperspectief score inseminator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep inseminator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Inseminator, Promotie mogelijkheden Inseminator, Carriere Inseminator.

Solliciteren op de functie inseminator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als inseminator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor inseminator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als inseminator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Inseminator, CV Inseminator, sollicitatie Inseminator.

Interviews met inseminator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen inseminator

Vacatures inseminator

Op zoek naar een nieuwe baan als Inseminator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inseminator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Inseminator is iemand die vee kunstmatig bevrucht. Hij doet dit door een rietje in de vagina van bijvoorbeeld een tochtige koe te plaatsen. In dit rietje zit sperma  van een door de boer uitgekozen stier.

Beoordeling Inseminator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Inseminator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Inseminator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep