Boer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Boer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep boer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je boer wordt.

 

Wat is een Boer?

Meestal is een boerenbedrijf al generaties lang in handen van een familie. Het bedrijf en alle benodigde kennis gaat over van vader op zoon of dochter. Het komt ook voor dat mensen van buiten het boerenleven besluiten om de handen uit de mouwen te steken en een agrarisch bedrijf(je) te beginnen.

Als Boer geef je leiding aan een bedrijf. Dat betekent dat je net als bij ieder ander bedrijf te maken hebt met bedrijfsvoering, inkoop, verkoop, administratie, personeelszaken enzovoorts. Je bent verantwoordelijk voor het gehele reilen en zeilen en zet de andere medewerkers aan het werk. De werkzaamheden kunnen betrekking hebben op groente- en fruitteelt, veeteelt of een combinatie daarvan. Ook bestaan er speciale kaasboerderijen.

Een boerenbedrijf draait zeven dagen per week, 24 uur per dag. Dat wil zeggen dat je, als je vee houdt en er wordt 's nachts een jong geboren, jij daar als Boer aanwezig bent. De verzorging van vee gaat ook op de zondag door; dieren moeten eten krijgen en koeien gemolken worden. De werkzaamheden zullen per seizoen wisselen en Boeren moeten dan ook een strakke planning aanhouden om voldoende te produceren, bijvoorbeeld op tijd zaaien en oogsten.Wil je werken als Boer?

Werk je al als Boer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Boer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Boer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Boer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Boer
 • Medewerker Boerenbedrijf
 • Dierverzorger
 • Leverancier
 • Afnemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Boer

Wat verdient een Boer?

Het is eigenlijk niet te zeggen wat een Boer verdient. Dat hangt volledig af van het inkomsten- en uitgavenpatroon van het bedrijf. Wat daarin meespeelt is bijvoorbeeld wat en hoeveel het bedrijf produceert, hoe de markt is, wat voor de producten wordt betaald, en wat de uitgaven zijn aan onder andere personeel en materialen. Pas als je dat allemaal weet kun je een goede schatting geven van de inkomsten van een Boer.

Salarisschaal Boer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Boer

Er zijn geen vacatures Boer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Boer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Boer in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Boer

Wat is de toekomst van Boer?

Het is heel moeilijk om vacatures te vinden voor 'Boer'. De meeste bedrijven blijven generatieslang in de familie en soms zoekt een Boer of Boerin een partner voor op de boerderij. Het gebeurt minder vaak dat een boerenbedrijf met de bijbehorende woning in zijn geheel wordt over gedaan aan een ander. Als je niet uit deze sector komt kan het dus lastig zijn. Je kan wel een boerderij opkopen en zelf een boerenbedrijf opbouwen.

Groei binnen de beroepsgroep is eigenlijk niet echt mogelijk als je eenmaal als Boer werkt. Je bent immers al baas van een eigen bedrijf en je hebt geen leidinggevende of management boven je. De enige mogelijke groei bestaat uit uitbreiding van het bedrijf en uitbreiding van het aantal werknemers.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Boer worden: Opleidingen tot Boer

Wil je boer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Boer? 

Er zijn veel mogelijkheden om uiteindelijk als Boer aan de slag te kunnen. Je kunt beginnen met de lagere agrarische school, dan de middelbare agrarische school en uiteindelijk de hogere agrarische school doen (op HBO niveau). Een andere optie is de Landbouwuniversiteit te doen, dus een opleiding op WO niveau.

Niet elke Boer heeft een opleiding gevolgd, sommigen erven het bedrijf en worden dus als het ware intern opgeleid.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Boer

Photoshop voor Beginners
Altijd al willen leren mooie afbeeldingen te maken en bewerken? Start dan vandaag nog met deze praktische Photoshop training Photoshop is het meest gebruikte software pakket voor het bewerken van …
Scrum
Scrum is de populairste Agile werkwijze. In deze online training leer je wat de methode is en hoe je hem toepast. Scrum is een projectmanagement vorm in het Agile framework. …
Het Grote Marketing Congres (24Festival)
Break the rules de marketing van marketeers die vooruitkijkenEen goed product is niet meer voldoende. Een geoliede customer journey en een uitmuntende klantenservice zijn bepalend voor het succes van een …
Project Management
This online course is the best start for starting project managers who are looking for a solid foundation on the topic. Project management is a very diverse field. There are …
Storytelling
Storytelling is belangrijker dan ooit. In deze tijd van continue communicatie richten we ons meer en meer op verhalen die we onthouden. Leer met onze workshop hoe u een aansprekend verhaal vertelt en
Meer opleidingen Boer

Weet je nog niet of je Boer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Boer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Boer

Met wie werkt een Boer samen? 

Als Boer heb je in de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf vooral te maken met je partner en de medewerkers in de dierverzorging en de landbouw.

Daarnaast heeft een Boer te maken met leveranciers van grondstoffen, voer, materialen, etcetera en met afnemers van het product. Meestal is dit een bedrijf waaraan meerdere Boeren leveren en waar het geleverde product eerst nog verwerkt moet worden.


 • Boer
 • Medewerker Boerenbedrijf
 • Dierverzorger
 • Leverancier
 • Afnemer
Boer


Organisaties waar een Boer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Boer meestal werkt.

Waar werkt een Boer?

Het produceren van dierlijke producten of landbouwproducten en het doorverkopen is bedoeld om winst te maken. Een Boer werkt dus in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Boer

Waar kun je het beste werken als Boer? Hieronder vind je de best door de Boer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Boer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Boer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Boer.

Welke competenties heeft een Boer nodig?

Een Boer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Boer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Boer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Boer nodig? 

Als eigenaar van een bedrijf moet je leiding kunnen geven en dus over leiderschapskwaliteiten beschikken. Een Boer moet gezag uitstralen en direct zijn om mensen aan het werk te zetten en te houden. Er is immers meer dan genoeg werk elke dag en het moet wel op tijd klaar zijn (Baas).

Door voldoende discipline op te brengen kun je productieve dagen maken. Dat is nodig omdat je als boer een productiebedrijf te runnen hebt. Ordelijk werken en eerlijk zijn in administratie van onder andere mestgebruik helpen efficiëntie te vergroten en problemen te voorkomen(Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Boer


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Boer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Boer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Boer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Boer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Boer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Boer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Boer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Boer iets voor je?

Zou je graag Boer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Boer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Boer

patrick

ik hou ervan  

Dirk

Jammer,dat je tegenwoordig ook financieel deskundige moet zijn.Gr.

kees

ik vind een boer echt top

kees

ik vind een boer echt top

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar