Veearts Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Veearts? Lees de functieomschrijving.

Als Veearts ga je langs de veehouders en boerderijen in je regio voor het inenten van de aanwezige dieren of als een boer of veehouder je belt over ziekte, sterilisatie, operaties of  geboorte van de landbouwhuisdieren. Als Veearts werk je dus met zowel gezonde als zieke of gewonde dieren. De dieren die je veelal tegen zult komen hangt van je eigen richtingskeuze af, maar te denken valt aan runderen, varkens, kippen, kalkoenen, schapen en geiten.

In geval van ziekte moet de Veearts een diagnose stellen, waarvoor hij het dier zal onderzoeken op bepaalde symptomen of bijvoorbeeld gevoelige plekken. Vervolgens kan het nodig zijn om tests uit te voeren in het laboratorium. Op basis van diagnose en testresultaten zal de Veearts een keuze maken voor een bepaalde behandeling. Dit kan het voorschrijven van medicijnen zijn of het herstellen van een botbreuk, maar ook een wijziging in het voedselpatroon of de leefomstandigheden van een dier. Door de veelheid aan dieren en aandoeningen specialiseren Veeartsen zich vaak in een specifiek dier.

Naast het werken met dieren moet een Veearts ook een praktijk draaiende houden. Hij zal zijn administratie bij moeten houden, waaronder dossiers van cliënten. Eventueel moet hij leiding geven aan personeel of personeel werven. Hij zal vaak niet alleen als arts optreden, maar ook als voorlichter op het gebied van ziekte en verzorging van landbouwhuisdieren.

Wil je werken als Veearts?

Werk je al als Veearts en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Veearts worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Veearts, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Veearts in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Boer
 • Leverancier
 • Veeartsassistent
 • Medewerker Dierverzorging
 • Assistent Veearts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Veearts

Wat verdient een Veearts?

Veeartsen verdienen tussen de €2000 en de €5000 per maand, met een gemiddelde van rond de €3000. Dit hangt natuurlijk af van het aantal klanten wat je hebt, je ervaring als Veearts en je leeftijd. 

Wat redelijk gebruikelijk is in de functie van Veearts is een vergoeding van gemaakte kilometers. Immers als Veearts moet je alle klanten bezoeken. Er is geen mogelijkheid om de dieren naar een praktijk te brengen omdat transport niet zo eenvoudig is.

Salarisschaal Veearts

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Veearts

Op zoek naar een nieuwe baan als Veearts? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Veearts. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Veearts vacatures

Customer Service Specialist Dierensector
Métier B.V.
In deze rol ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten m.b.t. vragen over VIVA Online, het online platform voor dierregistraties. Klanten zijn o.a. dierenartsen, veeartsen, veehouders, kennelhouders en particuliere dierhouders. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Veearts

Hoe goed is de toekomst voor de Veearts? 

Vacatures voor het beroep Veearts zijn moeilijk te vinden. Veel veeartsen werken voor zichzelf en dan is het een kwestie van een zo groot mogelijk klantenbestand opbouwen en onderhouden.

Je dient er als Veearts wel rekening mee te houden dat het beroep fysiek en soms ook mentaal zwaar kan zijn. In deze beroepsgroep komen in vergelijking met het landelijk gemiddelde veel arbeidsongeschikten voor. De vraag is dus of je gezond genoeg bent om het beroep van Veearts te kunnen blijven uitvoeren.

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Veearts worden: Opleidingen tot Veearts

Hoe word je een Veearts? 

De studie Diergeneeskunde die opleidt tot Veearts duurt zes jaar en kent een numerus fixus. Je moet dus eerst ingeloot worden voordat je de opleiding kunt volgen. Na de eerste vier jaar krijgt de aanstaande Veearts de titel doctorandus in de Diergeneeskunde.  Binnen de studie komen diverse onderwerpen aan bod. Zo wordt er ingegaan op de algemene kennis over diersoorten, maar ook anatomie en ziekteleer maken deel uit van de opleiding. Aan het einde van de studie staat vooral het opdoen van praktijkervaring centraal.

Binnen de studie van Diergeneeskunde moet je voor Veearts de specialisatierichting kiezen van de Landbouwhuisdieren.

Om de studie te kunnen volgen moet een vooropleiding zijn gedaan op VWO niveau in de richting Natuur en Gezondheid. In uitzonderlijke gevallen kan een HBO opleiding ook mogelijkheden bieden als vooropleiding.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Veearts

Meer opleidingen Veearts

Weet je nog niet of je Veearts wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Veearts of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Veearts

Met wie werkt een Veearts samen? 

Als Veearts heb je met verschillende mensen te maken. In eerste instantie zul je voornamelijk samenwerken met de klant. In jouw geval dus de boer. Daarnaast krijg je mogelijk ook te maken met andere medewerkers op het boerenbedrijf. Te denken valt aan bijvoorbeeld medewerkers in de dierverzorging.

Ook heeft een Veearts in zijn beroep te maken met de leveranciers van de benodigde spullen. Wanneer een medicijn moet worden uitgeschreven, bloedonderzoek moet worden gedaan, etcetera, zijn materialen nodig die de Veearts bij een derde partij inkoopt.

Sommige Veeartsen werken samen met een assistent. Mogelijk krijg je dus ook te maken met assistenten.


 • Boer
 • Leverancier
 • Veeartsassistent
 • Medewerker Dierverzorging
 • Assistent Veearts
Veearts


Organisaties waar een Veearts werkzaam is

Waar werkt een Veearts meestal? 

Het beroep van Veearts is moeilijk te plaatsen. Natuurlijk moet een Veearts uiteindelijk winst  maken om het beroep uit te kunnen blijven oefenen, maar veelal ligt dierenliefde ten grondslag aan het kiezen van het beroep van dierenarts of Veearts.

De werkzaamheden die een Veearts verricht kunnen daarnaast zijn voor een klant in de non profit sector of in de profit sector. Een kinderboerderij is onderdeel van de non-profit en een rundveehouderij is profit. Binnen welke sector de veearts actief is hangt dus eigenlijk een beetje van de klant af.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Veearts

Waar kun je het beste werken als Veearts? Hieronder vindt je de best door de Veearts beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Veearts.

Competenties, Skills en Vaardigheden Veearts:

Welke competenties heeft een een Veearts nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Veearts

Wat voor persoonlijkheid heb je als Veearts nodig? 

De eerste stap die een Veearts zet in geval van bijvoorbeeld ziekte is het stellen van een diagnose. Aan de ene kant kan daarvoor het verhaal van de boer worden gebruikt, maar belangrijker nog is wat er aan het dier af te lezen valt. Goed kunnen waarnemen van lichaamstaal en reactie van het landbouwhuisdier en het interpreteren daarvan is dus van groot belang (Waarnemer).

Daarnaast is het belangrijk dat een Veearts de tests en behandelingen zo perfect mogelijk uitvoert. Het gaat om het leven en welzijn van een dier en daarmee is het dus een goede eigenschap te streven naar het vermijden van fouten (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Veearts


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Veearts

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Veearts

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Veearts

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Veearts

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Veearts dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Veearts belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Veearts. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Veearts iets voor je?

Zou je graag Veearts willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Veearts bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Veearts

Oké meizie

Missienummer meer vertellen over het verschil tussen een veearts en dierenarts

dierenarts

er is eigenlijk geen verschil.De veearts is een dierenarts maar meer gespecialiseerd in vee ,zoals koeien,varkens.schapen en e. d.M.vr.gr.

Dirk

Hallo Charlotte,kijk eens op de site www.veehouderenveearts.nl,Misschien kunnen die je meer vertellen.Sucses

Rosaly

Hallo allemaal, wou altijd al veearts worden zit op het vmbo maar ga daarna m'n havo nog en en miss m'n vwo en anders m'n hbo hoopt dat het lukt??

Dirk

Je hebt nog een lange weg te gaan Rosaly.Ik hoop voor ja dat het lukt.Gr.

Charlotte

Hallo allemaal, Ik ga de opleiding paraveterinair doen met daarna aansluitend HAS dier en veehouderij. Graag zou ik na afronding als assistent van een veearts werkzaam willen zijn omdat mijn interesse vooral bij groot vee ligt. Ik weet niet of hier mogelijkheden voor zijn. Kunnen jullie mij daar iets over vertellen. Dank je wel.

elize

Hey priscilla ik zit met dezelfde vraag maar volgens mij staat op de site van de universiteit utrecht dat je dan NG met natuurkunde moet hebben Groetjes een ander 3 vwo studentje dat heeel graag veearts wil worden.

John

Goede morgen dames,ga maar uit van natuurkunde.Gr.

Priscilla

Hee, zit nu in de 3e en moet kiezen tussen profielen etc. heb NG gekozen ( vwo) maar moet je dan aardrijkskunde of natuurkunde kiezen? Want er staat niet welke vakken je precies moet hebben voor veearts. 

Britt

Ik wil al mijn hele leven dierenarts worden maar ik ben toch meer voor de landbouwdieren. Ik heb gisteren het drempelonderzoek gedaan en ga van de week de NIO doen Mijn juf van vorig jaar heeft gezecht dat ik zeker havo/vwo ga halen dus ik hoop dat ik het later word!

veearts

Jullie houden van dieren dat is een eerste vereiste en natuurlijk goed je best doen op school.Veel sucses

Anouska

het lijkt me een leuke baan ik zou dit best later willen worden omdat ik het omgaan met dieren leuk vind en vooraa=l met paarden. k ben nog maar 12 jaar ik zit in het eerste maar ik wil dit later worden.! kzit op de havo en wil darom ook hierna vwo gaan doen

Anouska

het lijkt me een leuke baan ik zou dit best later willen worden omdat ik het omgaan met dieren leuk vind en vooraa=l met paarden. k ben nog maar 12 jaar ik zit in het eerste maar ik wil dit later worden.! kzit op de havo en wil darom ook hierna vwo gaan doen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar