Dierverzorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dierverzorger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dierverzorger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dierverzorger wordt.

 

Wat is een Dierverzorger?

Als Dierverzorger ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dieren binnen het bedrijf waar je werkzaam bent, bijvoorbeeld een asiel,  dierentuin of  kinderboerderij.

Onder dagelijkse verzorging valt niet alleen het geven van voedsel en water, maar ook het schoonmaken van het verblijf. Indien nodig zorgt de Dierverzorger ook dat de vacht van de dieren in goede conditie is en de nagels en eventueel het gebit goed verzorgd zijn. Hierbij staan de hygiëne en veiligheid van mens en dier voorop.

Als Dierverzorger ken je de dieren die je onder je hoede hebt en ben je bekend met hun gedrag. Zo ben jij degene die veranderingen daarin vaak als eerste oppikt en het hoofd dierverzorging inlicht over mogelijke ziekte of andere problemen van de dieren. Je werkt meestal volgens een vast schema, omdat de meeste werkzaamheden op vaste tijdstippen zullen moeten gebeuren.

Wil je werken als Dierverzorger?

Werk je al als Dierverzorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dierverzorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dierverzorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dierverzorger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1560 tot €2750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dierverzorger

Wat verdient een Dierverzorger?

Een indicatie van het salaris van een starter is €1560. Als je meer ervaring hebt opgedaan als Dierverzorger kan dat oplopen tot ongeveer €2750. Het uiteindelijke salaris van een Dierverzorger hangt af van de werkgever,  sector en precieze functieinhoud. Heb je bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden en heb je minder sturing nodig in je werk, dan zal je waarschijnlijk meer verdienen.

In de sector is het niet gebruikelijk om bijvoorbeeld een bonus of 13de maand te krijgen. Een reiskostenvergoeding is geen vaste voorwaarde, maar is afhankelijk van de werkgever bespreekbaar.

Salarisschaal Dierverzorger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dierverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Dierverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dierverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Dierverzorger vacatures

Beheerder - Dierverzorger Kinderboerderij de Pijp ( - uur per week)
Stichting Combiwel Buurtwerk
Kinderboerderij de Pijp, gevestigd in Amsterdam Zuid, is opgericht in als gastvrije ontmoetingsplaats voor jong en oud en mens en dier. Onze kinderboerderij wil graag een groene huiskamer zijn …
Dierverzorger / Biotechnicus
Oxford Global Resources
Gezocht! Biotechnicus of Proefdierverzorger die, in eerste instantie tijdelijk, aan de slag wil binnen een grote biotechnologische onderneming.FunctieomschrijvingVoor één van onze klanten zijn wij op zoek naar een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dierverzorger

Wat is de toekomst van Dierverzorger?

In alle bedrijven of organisaties waar met levende dieren wordt gewerkt is verzorging nodig. Te denken valt aan bedrijven in de detailhandel als een dierenspeciaalzaak of tuincentrum tot aan de veeteelt of de proefdiersector. Genoeg mogelijkheden dus. Maar vaak ga je als Dierverzorger binnen je studie al een bepaalde richting op. Verstandig is het dus om tijdens je studie al te kijken in welke sector op dat moment de meeste vraag is of wat je het meeste aanspreekt.

Het gebeurt wel vaak dat binnen bedrijven de functies al worden opgevuld of dat stagiaires functies opvullen omdat zij erg goedkoop zijn. Daarbij is het een populaire studie en komen er dus jaarlijks veel nieuwe dierverzorgers op de markt. Het kan dus moeilijk zijn om een passende en leuke baan te vinden binnen het gekozen segment.

De doorgroeimogelijkheden zijn voor een groot deel afhankelijk van je werkgever en de structuur van de organisatie. Wanneer er een coördinator is voor een bepaalde afdeling en misschien ook nog een leidinggevende voor de diverse coördinatoren dan is groeien een stuk beter mogelijk dan wanneer die functies er niet zijn.

Baankans Dierverzorger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dierverzorger worden: Opleidingen tot Dierverzorger

Wil je dierverzorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Dierverzorger? 

Er zijn vier opleidingsniveaus waarop de MBO opleiding Dierverzorger gevolgd kan worden. Je kunt onder andere gaan voor een opleiding Assistent Medewerker Voedsel en Leefomgeving, Medewerker Dier, de vakopleiding Dierverzorger of Gespecialiseerd Dierverzorger dan wel Dierhouder. Bij deze laatste zal de functie vooral op managementniveau worden uitgevoerd. Bij de andere ligt de nadruk op de verzorging zelf.

De lagere niveaus duren twee jaar en behandelen vooral verzorging, voeding, hanteren, en schoonmaak.

Op niveau 3, een driejarige opleiding, komt daar ook onder andere klantcontact, voortplanting en welzijn bij kijken.

Het hoogste niveau, vier jaar, gaat zoals gezegd ook meer in op het management. Dat wil zeggen; ondernemerschap, communicatie, finaniën en kwaliteitszorg.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Dierverzorger

Alternatieve Dierenverzorging
Hoe los je gedrag – en gezondheidsproblemen bij dieren op? Net als bij onszelf, grijpen we bij onze huisdieren ook snel naar medicijnen om ziektes op te lossen. Als alternatief …
Meer opleidingen Dierverzorger

Weet je nog niet of je Dierverzorger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Dierverzorger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Dierverzorger

Met wie werkt een Dierverzorger samen? 

Als Dierverzorger zal je afhankelijk van de grootte van de organisatie met meer of minder mensen samenwerken. In veel gevallen zul je wel met andere Dierverzorgers de verantwoording krijgen over een groep dieren of diersoort. In dat geval zul je in teamverband moeten werken.

Daarnaast staat er vaak een leidinggevende, of coördinator, boven de Dierverzorgers. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor een afdeling of de gehele dierverzorging. De coördinator dierverzorging is ook je aanspreekpunt wanneer je bijvoorbeeld ziekte vermoedt bij een dier.


Dierverzorger


Organisaties waar een Dierverzorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dierverzorger meestal werkt.

Waar werkt een Dierverzorger?

Dieren worden gehouden in diverse takken. Dat kan zijn in de non-profit sector zoals in een asiel, maar ook in de profit sector zoals de dieren in veehouderijen of in een speciaalzaak. Dat betekent dat een Dierverzorger zowel in de non-profit als in de profit sector aan de slag kan.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Dierverzorger

Waar kun je het beste werken als Dierverzorger? Hieronder vind je de best door de Dierverzorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dierverzorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dierverzorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dierverzorger.

Welke competenties heeft een Dierverzorger nodig?

Een Dierverzorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dierverzorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dierverzorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dierverzorger nodig? 

Als Dierverzorger kom je logischerwijs veel met dieren in aanraking. Op een gegeven bouw je een band op met de dieren en wordt het makkelijker om afwijkingen en/of veranderingen in uiterlijk of gedrag op te merken. Het is belangrijk oplettend te blijven en iets met je waarnemingen te doen. Veranderingen kunnen immers betekenen dat er ingegrepen moet worden (Waarnemer).

In het schoonmaken en het verzorgen van de dieren en hun omgeving en daarmee zorgdragen voor hun hygiëne heeft de Dierverzorger een grote verantwoordelijkheid. Hij werkt zorgvuldig en hanteert een hoge standaard. Ook bij het geven van het juiste voedsel in de correcte hoeveelheid aan elk dier is nauwkeurigheid en oplettendheid vereist (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Dierverzorger


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Dierverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dierverzorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dierverzorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dierverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dierverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dierverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dierverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dierverzorger iets voor je?

Zou je graag Dierverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dierverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dierverzorger

Sandra

Hai, Aan welke opleiding/cursus/training moet ik denken als ik dierenverzorger in het asiel wil worden? Gr. Sandra

Zilly

Vacature voor :  DIERENVERZORGER / STER ( MBO / HBO 3 -4 jaar )!!! ROTTWEILER KENNEL -   Zoek op  korte termijn 2 vlotte  flexibele, zelfstandig en enthousiast Gediplomerd Honden verzorger/ ster voor 32 uren. Wij zijn op zoek naar iemand die veel tijd heeft en veel liefde en geduld wilen geven aan onze rottweilers !!! Leeftijd van af :  tussen 21 en 24 jaar ** Ervaring vereist bij een Dieren Pension of Asiel of werk met grote honden( minste 1 jaar ervaring)! ** In bezit van een rijbewijs en auto ** En NO 9 to 5 workers !!! Belangstelling mail /schijf of bel naar : SCHUTWIJK  4 , 7916 TT. ELIM ( Drenthe )10 km van Hoogeveen info@elitehofrottweilers.co Tel :  0528- 352456 ( niet in de weekend )  

Chantal

Hallo Sandra,Via een MBO-opleiding,is denk ik het beste,hierboven staat het heel goed omschreven.Als ja al aan iets anders bezig ben,wil ik je adviseren om via cursussen en opl.die hierboven ook genoemd worden ,je de theoretische kant van het vak eigen te maken en proberen via eventhueel vrijwillegerswerk naar het beoogde doel toe te werken.Sucses Chantal

nancy

En Francis,heb je al iets gevonden?

Francis

Ik ben Francis Girrel ben 23 jaar oud woon in Venlo. Ik heb op 2 juli 2014 mijn diploma behaald voor de opleiding Dierverzorging en mijn diploma voor Dieren EHBO. Ik werk als vrijwilliger bij dierenbeschering locatie Noord Limburg. Graag hoor ik van u. Met vriendelijke groeten Francis Girrel

dierenvriend

Beste Francis,je wilt waarschijnlijk van je hobby je beroep maken.Dit wordt erg moeilijk er zijn weinig vacatures.Volg de raad van Willem (reactie hierboven)op.Dit is de juiste weg.

lisa

Salaris per maand of alles bij elkaar in een jaar?

Willem

Van mijn hobby mijn beroep gemaakt,wel een beetje geluk gehad.Ik zal tegen Melanie willen zeggen,probeer diplomas te halen en blijf solliciteren.

Melanie Visser

Geachte, mijn naam is melanie visser in ben 21 jaar oud en woon in wijk bij duurstede, ik zag u vacature staan en ben daar zeer in geintereseert ik hou super veel van dieren, heb het beste met ze voor wil ze graag een super leuke tijd met me geven met knuffelen en vertroetelen, ik zou daarin ook graag willen doorgroeien als dat van toepassing mocht zijn. hoop u zo voeldoende te hebben geinformeerd hoop op reactie van u, MVG Melanie Visser

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar