U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Klimaatonderzoeker

Klimaatonderzoeker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een klimaatonderzoeker? Lees de functieomschrijving.

De Klimaatonderzoeker doet onderzoek naar het klimaat. Het klimaat is de gemiddelde weerstoestand gezien over een periode van meestal dertig jaar. Het klimaat kan per regio op aarde verschillen. De Klimaatonderzoeker

De Klimaatonderzoeker probeert een beeld te krijgen van hoe het klimaat zich ontwikkelt en waarom het klimaat zich op die manier ontwikkelt. De Klimaatonderzoeker kijkt bijvoorbeeld naar de invloed van de mens en menselijke factoren op het klimaat en naar de ontwikkeling van klimaatveranderingen in het verleden en wat we hiervan kunnen leren voor de toekomst. Ook onderzoekt de Klimaatonderzoeker de mogelijke gevolgen van klimaatverandering, zoals de stijging van zeespiegel of de ontbossing van bepaalde gebieden. De Klimaatonderzoeker kan zich ook richten op onderzoek naar variaties en veranderingen in de ozonlaag, het waarnemen en analyseren van wolken, stralings- en uitwisselingsprocessen tussen land en de atmosfeer, oceanografisch onderzoek naar golven en de ontwikkeling van modellen om golfhoogten en oceaanstromingen te voorspellen en onderzoek naar seismologische aspecten.

De Klimaatonderzoeker kan zich dus op allerlei richtingen binnen het klimaat richten. Het onderzoek is belangrijk om het klimaat en de ontwikkeling ervan te begrijpen.

Mensen vonden ons op: Job Klimaatonderzoeker, Baan Klimaatonderzoeker, Klimaatonderzoeker Worden, Functie-eisen Klimaatonderzoeker, Verantwoordelijkheden Klimaatonderzoeker, Functieprofiel Klimaatonderzoeker, Wat doet een Klimaatonderzoeker, Werken als Klimaatonderzoeker.

Klimaatonderzoeker worden: Opleiding tot klimaatonderzoeker

In Nederland zijn er geen specifieke opleidingen op het gebied van de klimatologie. Universitaire studies als Meteorologie en Aardwetenschappen houden zich wel bezig met het klimaat. Ook kunnen Natuurkunde en Biologie dienen als vooropleiding voor de Klimaatonderzoeker. In aanvulling op een van deze bacheloropleidingen kan de Klimaatonderzoeker tijdens de masteropleiding zich verdiepen in de klimatologie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Klimaatonderzoeker, Klimaatonderzoeker Worden, Opleidingsniveau Klimaatonderzoeker, Scholing Klimaatonderzoeker, Studie Klimaatonderzoeker, Bijscholing Klimaatonderzoeker, Omscholing Klimaatonderzoeker.

Organisaties waar een klimaatonderzoeker doorgaans werkzaam is

De Klimaatonderzoeker werkt voor een onderzoeksinstituut dat zich richt op de klimatologie en/of meteorologie. Hier voert de Klimaatonderzoeker onderzoek uit naar diverse aspecten van het klimaat om zo deze te kunnen begrijpen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Klimaatonderzoeker, Klimaatonderzoeker Worden, Opleidingsniveau Klimaatonderzoeker, Scholing Klimaatonderzoeker, Studie Klimaatonderzoeker, Bijscholing Klimaatonderzoeker, Omscholing Klimaatonderzoeker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden klimaatonderzoeker

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Klimaatonderzoeker is weinig bekend. Dit is ook afhankelijk van de organisatie waar de Klimaatonderzoeker werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Klimaatonderzoeker, Loon Klimaatonderzoeker, Wat verdien je als Klimaatonderzoeker, Salarisschaal Klimaatonderzoeker, Salarisindicatie Klimaatonderzoeker, Bonus Klimaatonderzoeker, CAO Klimaatonderzoeker, Brutoloon Klimaatonderzoeker, Nettoloon Klimaatonderzoeker, Vakantiedagen Klimaatonderzoeker, Pensioen Klimaatonderzoeker.

Competenties, skills & vaardigheden klimaatonderzoeker

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Klimaatonderzoeker, Vaardigheden Klimaatonderzoeker, Attitude Klimaatonderzoeker, Kwalificaties Klimaatonderzoeker, Competentieprofiel Klimaatonderzoeker.

Boeken voor het beroep klimaatonderzoeker

Wil je meer weten over het beroep klimaatonderzoeker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je klimaatonderzoeker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken klimaatonderzoeker te komen.

Weerzien Op De Wadden | H.F. Vugts

dertig jaar weer en klimaatonderzoek in het Waddengebied - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789064553851 | 232 pagina's

Eenbezoek aan een Waddeneiland brengt je vanaf het allereerste begin direct in contact met het weer. In de haven, op weg naar de boot, waait het harder dan thuis. Tijdens het verblijf op het eiland word je doorlopend geconfronteerd met weer en wind. In We...

Mensen vonden ons op: boeken voor Klimaatonderzoeker, Klimaatonderzoeker ebooks, boek Klimaatonderzoeker.

Persoonstypen klimaatonderzoeker

De Klimaatonderzoeker moet goed en secuur onderzoek uit kunnen voeren. De Klimaatonderzoeker moet dingen goed kunnen interpreteren en over goed analytisch inzicht beschikken (Waarnemer). Ook moet de Klimaatonderzoek doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Klimaatonderzoeker, Karakter Klimaatonderzoeker.

Netwerk klimaatonderzoeker

De Klimaatonderzoeker werkt veel samen met andere Klimaatonderzoekers en bijvoorbeeld ook Klimatologen. De klimatologie is nauw verbonden met de meteorologie. Om deze reden zal de Klimaatonderzoeker ook contact hebben met Meteorologen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Klimaatonderzoeker, Medewerkers Klimaatonderzoeker.

Is het beroep klimaatonderzoeker iets voor jou?

Zou je graag klimaatonderzoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als klimaatonderzoeker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Klimaatonderzoeker, beroepskeuzetest Klimaatonderzoeker, beroep Klimaatonderzoeker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden klimaatonderzoeker

Het klimaat en de veranderingen en ontwikkelingen hiervan zijn een populair onderwerp. Toch is het arbeidsmarktperspectief voor de Klimaatonderzoeker niet heel gunstig. Vaak kan de Klimaatonderzoeker vanuit de opleiding doorstromen naar een onderzoek.

Arbeidsmarktperspectief score klimaatonderzoeker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep klimaatonderzoeker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Klimaatonderzoeker, Promotie mogelijkheden Klimaatonderzoeker, Carriere Klimaatonderzoeker.

Solliciteren op de functie klimaatonderzoeker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als klimaatonderzoeker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor klimaatonderzoeker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als klimaatonderzoeker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Klimaatonderzoeker, CV Klimaatonderzoeker, sollicitatie Klimaatonderzoeker.

Interviews met klimaatonderzoeker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen klimaatonderzoeker

Vacatures klimaatonderzoeker

Op zoek naar een nieuwe baan als Klimaatonderzoeker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klimaatonderzoeker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Klimaatonderzoeker doet onderzoek naar het klimaat. Het klimaat is de gemiddelde weerstoestand gezien over een periode van meestal dertig jaar. Het klimaat kan per regio op aarde verschillen.

Beoordeling Klimaatonderzoeker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Klimaatonderzoeker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Klimaatonderzoeker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het klimaat interessert mij al mijn levenlang mateloos.

Op dit moment ben ik zelfstandig werkzaam in de media maar wil graag me graag gaan richten op het klimaat en de consequenties er van.

Wat zijn de mogelijkheden en waar ik kan ik meer kennis opdoen en wellicht betrokken raken bij onderzoek en of lobby groepen

Door: Franck Hakkert

Reageer op dit beroep