Klimaatonderzoeker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klimaatonderzoeker? Lees de functieomschrijving.

De Klimaatonderzoeker doet onderzoek naar het klimaat. Het klimaat is de gemiddelde weerstoestand gezien over een periode van meestal dertig jaar. Het klimaat kan per regio op aarde verschillen. De Klimaatonderzoeker

De Klimaatonderzoeker probeert een beeld te krijgen van hoe het klimaat zich ontwikkelt en waarom het klimaat zich op die manier ontwikkelt. De Klimaatonderzoeker kijkt bijvoorbeeld naar de invloed van de mens en menselijke factoren op het klimaat en naar de ontwikkeling van klimaatveranderingen in het verleden en wat we hiervan kunnen leren voor de toekomst. Ook onderzoekt de Klimaatonderzoeker de mogelijke gevolgen van klimaatverandering, zoals de stijging van zeespiegel of de ontbossing van bepaalde gebieden. De Klimaatonderzoeker kan zich ook richten op onderzoek naar variaties en veranderingen in de ozonlaag, het waarnemen en analyseren van wolken, stralings- en uitwisselingsprocessen tussen land en de atmosfeer, oceanografisch onderzoek naar golven en de ontwikkeling van modellen om golfhoogten en oceaanstromingen te voorspellen en onderzoek naar seismologische aspecten.

De Klimaatonderzoeker kan zich dus op allerlei richtingen binnen het klimaat richten. Het onderzoek is belangrijk om het klimaat en de ontwikkeling ervan te begrijpen.

Wil je werken als Klimaatonderzoeker?

Werk je al als Klimaatonderzoeker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klimaatonderzoeker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Klimaatonderzoeker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Klimaatonderzoeker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klimatoloog
  • Meteoroloog

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klimaatonderzoeker

Wat verdient een Klimaatonderzoeker?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Klimaatonderzoeker is weinig bekend. Dit is ook afhankelijk van de organisatie waar de Klimaatonderzoeker werkzaam is.

Salarisschaal Klimaatonderzoeker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Klimaatonderzoeker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klimaatonderzoeker

Hoe goed is de toekomst voor de Klimaatonderzoeker? 

Het klimaat en de veranderingen en ontwikkelingen hiervan zijn een populair onderwerp. Toch is het arbeidsmarktperspectief voor de Klimaatonderzoeker niet heel gunstig. Vaak kan de Klimaatonderzoeker vanuit de opleiding doorstromen naar een onderzoek.

Baankans Klimaatonderzoeker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Klimaatonderzoeker worden: Opleidingen tot Klimaatonderzoeker

Hoe word je een Klimaatonderzoeker? 

In Nederland zijn er geen specifieke opleidingen op het gebied van de klimatologie. Universitaire studies als Meteorologie en Aardwetenschappen houden zich wel bezig met het klimaat. Ook kunnen Natuurkunde en Biologie dienen als vooropleiding voor de Klimaatonderzoeker. In aanvulling op een van deze bacheloropleidingen kan de Klimaatonderzoeker tijdens de masteropleiding zich verdiepen in de klimatologie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Klimaatonderzoeker

Meer opleidingen Klimaatonderzoeker

Weet je nog niet of je Klimaatonderzoeker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Klimaatonderzoeker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Klimaatonderzoeker

Met wie werkt een Klimaatonderzoeker samen? 

De Klimaatonderzoeker werkt veel samen met andere Klimaatonderzoekers en bijvoorbeeld ook Klimatologen. De klimatologie is nauw verbonden met de meteorologie. Om deze reden zal de Klimaatonderzoeker ook contact hebben met Meteorologen.


  • Klimatoloog
  • Meteoroloog
Klimaatonderzoeker


Organisaties waar een Klimaatonderzoeker werkzaam is

Waar werkt een Klimaatonderzoeker meestal? 

De Klimaatonderzoeker werkt voor een onderzoeksinstituut dat zich richt op de klimatologie en/of meteorologie. Hier voert de Klimaatonderzoeker onderzoek uit naar diverse aspecten van het klimaat om zo deze te kunnen begrijpen.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Klimaatonderzoeker

Waar kun je het beste werken als Klimaatonderzoeker? Hieronder vindt je de best door de Klimaatonderzoeker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klimaatonderzoeker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klimaatonderzoeker:

Welke competenties heeft een een Klimaatonderzoeker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Klimaatonderzoeker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Klimaatonderzoeker nodig? 

De Klimaatonderzoeker moet goed en secuur onderzoek uit kunnen voeren. De Klimaatonderzoeker moet dingen goed kunnen interpreteren en over goed analytisch inzicht beschikken (Waarnemer). Ook moet de Klimaatonderzoek doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Klimaatonderzoeker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Klimaatonderzoeker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klimaatonderzoeker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klimaatonderzoeker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klimaatonderzoeker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klimaatonderzoeker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klimaatonderzoeker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klimaatonderzoeker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klimaatonderzoeker iets voor je?

Zou je graag Klimaatonderzoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klimaatonderzoeker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Klimaatonderzoeker

Franck Hakkert

Het klimaat interessert mij al mijn levenlang mateloos. Op dit moment ben ik zelfstandig werkzaam in de media maar wil graag me graag gaan richten op het klimaat en de consequenties er van. Wat zijn de mogelijkheden en waar ik kan ik meer kennis opdoen en wellicht betrokken raken bij onderzoek en of lobby groepen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar