Milieukundig Voorlichter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Milieukundig Voorlichter? Lees de functieomschrijving.

De Milieukundig Voorlichter werkt bij een overheidsinstantie om via onderwijs en campagnes mensen op het gebied van milieu te informeren. De Milieukundig Adviseur moet hiervoor zelf voldoende kennis van het milieu hebben, en zijn kennis constant updaten, door bijvoorbeeld informatie in te winnen bij experts en het nieuws in de gaten te houden. De goedgeïnformeerde Milieukundig Voorlichter zet (onder leiding van het hoofd voorlichting) reclame-campagnes op (denk aan: “een beter milieu begint bij jezelf”) of brengt zelfstandig bezoeken aan scholen en verenigingen. Daar geeft hij presentaties die inzicht moeten geven in de staat van het milieu en de mogelijkheden om deze te verbeteren. Ook is het mogelijk om informatie uit te geven via folders of persberichten, of door het geven van lezingen of rondleidingen in milieucentrales e.d.

Het is dus belangrijk voor een Milieukundig Voorlichter om goed te kunnen communiceren met de pers, in persoon en schriftelijk, en in te kunnen spelen op verschillende doelgroepen. Het is niet alleen belangrijk om een bepaald thema te hebben binnen de milieuproblematiek, maar ook om dit thema op verschillende manieren over te kunnen brengen. Pas als de voorlichtingscampagne zo is vormgegeven dat de verschillende doelgroepen dezelfde informatie uit verschillende, gespecificeerde bronnen kunnen halen heeft de Milieukundig Voorlichter zijn doel bereikt.

Het uiteindelijke doel is om iedereen op een bepaald vlak meer milieubewust te maken, zodat zij uiteindelijk het milieu zelf gaan verbeteren.

Wil je werken als Milieukundig Voorlichter?

Werk je al als Milieukundig Voorlichter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Milieukundig Voorlichter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Milieukundig Voorlichter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Milieukundig Voorlichter in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Milieudeskundige
 • Voorlichter
 • Pers
 • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1850 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Milieukundig Voorlichter

Wat verdient een Milieukundig Voorlichter?

Een Milieukundig Voorlichter werkt over het algemeen bij de overheid en kan  een salaris verwachten van minimaal €1850 en maximaal €3000 per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn per functie verschillend, maar de CAO voor ambtenaren geeft wel een goede indicatie.

Salarisschaal Milieukundig Voorlichter

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Milieukundig Voorlichter

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Milieukundig Voorlichter

Hoe goed is de toekomst voor de Milieukundig Voorlichter? 

Het milieu is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt, waardoor er nog vacatures te vinden zijn voor een Milieukundig Voorlichter. Het aantal vacatures is wel beperkt. De doorgroeimogelijkheden zijn verder afhankelijk van de positie waarin men terecht komt. Mogelijk kan men doorgroeien tot hoofd voorlichting.

Baankans Milieukundig Voorlichter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Milieukundig Voorlichter worden: Opleidingen tot Milieukundig Voorlichter

Hoe word je een Milieukundig Voorlichter? 

Om Milieukundig Voorlichter te kunnen worden is een HBO of WO opleiding in de Milieukunde of Algemene Natuurwetenschappen nodig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Milieukundig Voorlichter

Meer opleidingen Milieukundig Voorlichter

Weet je nog niet of je Milieukundig Voorlichter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Milieukundig Voorlichter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Milieukundig Voorlichter

Met wie werkt een Milieukundig Voorlichter samen? 

Voor het updaten en verifiëren van informatie heeft de Milieukundig Voorlichter in ieder geval een mMilieudeskundige in zijn netwerk nodig. Voor het opzetten en organiseren van campagnes en belangrijke bijeenkomsten werkt de Milieukundig Voorlichter vaak in een team met andere Voorlichters. Verder is een goede verhouding met de pers belangrijk om informatie te kunnen doen uitgaan. In gesprek gaan met bepaalde bevolkingsgroepen zorgt er verder voor dat de boodschap uiteindelijk goed overkomt.


 • Milieudeskundige
 • Voorlichter
 • Pers
 • Burger
Milieukundig Voorlichter


Organisaties waar een Milieukundig Voorlichter werkzaam is

Waar werkt een Milieukundig Voorlichter meestal? 

Een Milieukundig Voorlichter werkt meestal bij de overheid of een milieudienst. Veel van het werk van een Milieukundig Voorlichter vindt buiten kantoor plaats.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Milieukundig Voorlichter

Waar kun je het beste werken als Milieukundig Voorlichter? Hieronder vindt je de best door de Milieukundig Voorlichter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Milieukundig Voorlichter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Milieukundig Voorlichter:

Welke competenties heeft een een Milieukundig Voorlichter nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Milieukundig Voorlichter

Wat voor persoonlijkheid heb je als Milieukundig Voorlichter nodig? 

De Milieukundig Voorlichter heeft veel te maken met afwisseling (in campagne-onderwerp en publiek) en moet daar goed op in kunnen spelen. Verder is het belangrijk om mensen te overtuigen (Levengenieter). Ook is het essentieel om de boodschap goed over te brengen en moet de Milieukundig Voorlichter dus ook resultaatgericht zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Milieukundig Voorlichter


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Milieukundig Voorlichter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Milieukundig Voorlichter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Milieukundig Voorlichter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Milieukundig Voorlichter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Milieukundig Voorlichter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Milieukundig Voorlichter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Milieukundig Voorlichter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Milieukundig Voorlichter iets voor je?

Zou je graag Milieukundig Voorlichter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Milieukundig Voorlichter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Milieukundig Voorlichter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar