U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Producer

Producer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een producer? Lees de functieomschrijving.

 

Een Producer is iemand die audiovisuele producties organiseert. De Producer zorgt dat alles op tijd is geregeld en hij bewaakt de begroting. De Producer regelt bijvoorbeeld een geluidsstudio om een commercial op te nemen, mensen die de commercial inspreken, de muziek die onder de commercial komt en de salarissen.

Eerst gaat de Producer met het team om tafel om te bespreken of de productie qua budget en organisatie haalbaar is. Dan gaan de Producer en de productieteams brainstormen. De wensen van de opdrachtgever moeten vertaald worden naar een goede productie. Na de brainstorm stelt de Producer samen met de Regisseur een productieschema op. Dit schema dient als leidraad bij het organiseren van de productie. De Producer gaat nu ruimtes, de juiste mensen enzovoort regelen. De Producer overlegt en spreekt af. Hij houdt hierbij steeds het budget en de tijdsplanning in de gaten. Bij problemen of vragen kan de Producer terecht bij de Regisseur. De voortgang van de productie wordt regelmatig besproken met de productieteams en de opdrachtgevers. Tevens voert de Producer administratieve werkzaamheden uit die horen bij de productie. 

Mensen vonden ons op: Job Producer, Baan Producer, Producer Worden, Functie-eisen Producer, Verantwoordelijkheden Producer, Functieprofiel Producer, Wat doet een Producer, Werken als Producer.

Producer worden: Opleiding tot producer

 

Om Producer te worden, moet de vierjarige HBO-opleiding ‘Productie’ gevolgd worden aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie (NFTA). Er worden elk jaar maar een beperkt aantal studenten toegelaten. Om toegelaten te worden is het daarom belangrijk dat je eigen werk kunt laten zien.

Ook is het mogelijk om bij de Media Academie in Hilversum cursussen te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Producer, Producer Worden, Opleidingsniveau Producer, Scholing Producer, Studie Producer, Bijscholing Producer, Omscholing Producer.

Organisaties waar een producer doorgaans werkzaam is

 

Een Producer werkt bij een radio- of televisiestation. Dit kan een regionaal, publiek of commercieel station zijn. Ook kan een Producer werken bij een televisie- of filmproductiemaatschappij. Een freelance Producer is werkzaam bij reclamebureaus en productiebedrijven. Al deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Producer, Producer Worden, Opleidingsniveau Producer, Scholing Producer, Studie Producer, Bijscholing Producer, Omscholing Producer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden producer

 

Een Producer kan rekenen op zo’n €2200,- tot €4800,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de ervaring, leeftijd en taken van de Producent. Als een Producer als freelancer werkt, krijgt hij een bepaald percentage van de projectsom. Het bedrag kan hoog oplopen, maar daar tegenover staat dat er niet altijd werk is.

Als secundaire voorwaarden gelden vaak onder andere bonussen, vervoer, doorbetaling bij tijdelijke ziekte en onregelmatigheidstoeslagen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Producer, Loon Producer, Wat verdien je als Producer, Salarisschaal Producer, Salarisindicatie Producer, Bonus Producer, CAO Producer, Brutoloon Producer, Nettoloon Producer, Vakantiedagen Producer, Pensioen Producer.

Competenties, skills & vaardigheden producer

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Producer, Vaardigheden Producer, Attitude Producer, Kwalificaties Producer, Competentieprofiel Producer.

Boeken voor het beroep producer

Wil je meer weten over het beroep producer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je producer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken producer te komen.

De Muzikantengids | J van der Plas

alles wat een muzikant, producer, zanger(es), rapper of dj moet weten over de muziekwereld - Nederlands | Druk: 6 | Hardcover | 9789491787928 | 324 pagina's

DE MUZIKANTENGIDS 6e editie De Muzikantengids is hèt handboek voor de popmuzikant. Van de slimste promotietrucs tot de kleine lettertjes in het publishingcontract; alle fijne kneepjes van het vak worden helder en overzichtelijk uitgelegd. Deze zesde editi...

Champagne [Boxed Book & Map Set] | Peter Liem

The Definitive Guide to the Wines, Producers, and Terroir of the Iconic Region - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781607748427 | 320 pagina's

Champagne is one of the most sought-after wines in the world, but also one of the most misunderstood wines as well. Enter this revolutionary new book from a trusted authority. Based on years of on-the-ground and personal research, this is the first book t...

Zo slim als de natuur | Gunter Pauli

Twaalf revolutionaire manieren om voedsel en energie te produceren - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046824870 | 176 pagina's

Een overvloed aan voedsel en energie, voor tien of zelfs twaalf miljard mensen, zonder de natuur aan te tasten: dat is het grootse perspectief dat in Zo slim als de natuur wordt geschetst. Zelfs herstel van schade aan de natuur is mogelijk en er kunnen mi...

Mensen vonden ons op: boeken voor Producer, Producer ebooks, boek Producer.

Persoonstypen producer

 

Persoonstypen die passen bij een Producer zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Van groot belang is dat een Producer toewerkt naar een doel. Hij zet alles op alles om een goede productie neer te zetten. De Producer is gedreven, energiek, efficiënt en zelfverzekerd. Ook kan de Producer goed wensen van opdrachtgevers vertalen naar haalbare acties. Verder is de Producent zelfstandig, stressbestendig en hij heeft een goed organisatorisch vermogen, goede communicatieve vaardigheden en technisch inzicht (Succesvolle Werker).

Daarnaast is een Producer Perfectionistisch. Een radiocommercial, televisieproductie of enig andere productie moet tot in de puntjes kloppen en voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. De Producent is een streber, is veeleisend en heeft veel discipline. De Producer is alleen tevreden met het beste resultaat en kan het zich niet permitteren om fouten te maken (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Producer, Karakter Producer.

Netwerk producer

 

Een Producer werkt met heel veel mensen samen. Zo heeft hij veel contact met de opdrachtgevers. De Producer zet de wensen van de opdrachtgevers om in acties. Samen met de Regisseur stelt de Producer een productieplan op. Ook kan hij bij de Regisseur terecht bij vragen of problemen. Alles moet passen binnen het plan van degene die de productie aanstuurt en uiteindelijk levert: de Producent. Ook wordt veel overlegd met Productiemedewerkers en mensen als cameramannen, geluidsmannen, lichttechnici, mensen die vergunningen verlenen en mensen die materialen leveren. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Producer, Medewerkers Producer.

Is het beroep producer iets voor jou?

Zou je graag producer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als producer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Producer, beroepskeuzetest Producer, beroep Producer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden producer

 

Meer dan driekwart van de afgestudeerden van de Nederlandse Film- en Televisie Academie heeft meteen een baan. Werkt een Producer als freelancer, dan heeft hij niet altijd werk. Wel verdient hij relatief veel aan een productie.

Een Producer kan na jaren ervaring en goede resultaten steeds grotere en ingewikkeldere producties gaan leiden. Denk bijvoorbeeld aan The Voice, dat door miljoenen Nederlanders bekeken wordt. Ook kan hij buitenlandse producties gaan doen. 

Arbeidsmarktperspectief score producer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep producer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Producer, Promotie mogelijkheden Producer, Carriere Producer.

Solliciteren op de functie producer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als producer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor producer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als producer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Producer, CV Producer, sollicitatie Producer.

Interviews met producer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen producer

Vacatures producer

Op zoek naar een nieuwe baan als Producer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Producer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Producer is iemand die audiovisuele producties organiseert. De Producer zorgt dat alles op tijd is geregeld en hij bewaakt de begroting. De Producer regelt bijvoorbeeld een geluidsstudio om een commercial op te nemen, mensen die de commercial inspreken, de muziek die onder de commercial komt en de salarissen.

Beoordeling Producer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Producer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Producer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep