Locatiescout Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Locatiescout? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep locatiescout. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je locatiescout wordt.

 

Wat is een Locatiescout?

De Locatiescout is op zoek naar geschikte locaties. De Locatiescout kan in diverse sectoren werken. Zo kan de Locatiescout werken voor een film- of televisiestudio, voor een makelaar of voor een fotograaf

De Locatiescout zoekt geschikte locaties voor zijn leidinggevende of opdrachtgever. Zo zoekt de Locatiescout die voor een televisie- of filmstudio werkt in opdracht van de regisseur geschikte locatie voor de scènes van een film- of televisieopname. De Locatiescout beoordeelt onder andere de locatie, de uitstraling en de lichtinval en zet deze op de foto. Ook informeert de Locatiescout de buurt over de opnames, regelt de vergunningen en legt de contacten met de bewoners of beheerders van de locatie. De Locatiescout die voor een fotograaf of bijvoorbeeld een makelaar werkt, doet in principe dezelfde werkzaamheden maar dan met een ander doel. Zo zoekt de Locatiescout die voor een fotograaf werkt bijvoorbeeld geschikte locaties om fotoshoots te houden

De Locatiescout moet beschikken over een goed inzicht en een neus voor geschikte locaties. De Locatiescout moet de opdracht goed begrijpen en hier de best mogelijk locatie bij zoeken. Zo kan de Locatiescout de opdrachtgever tevreden stellen. Ook is het belangrijk dat de Locatiescout de juiste contacten weet te leggen en zorgt dat alles perfect geregeld is.Wil je werken als Locatiescout?

Werk je al als Locatiescout en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Locatiescout worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Locatiescout, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Locatiescout in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Locatiescout

Wat verdient een Locatiescout?

Het is moeilijk te zeggen wat de Locatiescout precies verdient. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de specifieke sector waarin de Locatiescout werkzaam is. 

Salarisschaal Locatiescout

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Locatiescout

Er zijn geen vacatures Locatiescout aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Locatiescout in werkt.

Meer weten over de sector waar een Locatiescout in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Locatiescout

Wat is de toekomst van Locatiescout?

Er is relatief weinig vraag naar Locatiescouts. Het arbeidsmarktperspectief is daarmee ongunstig. Een ervaren Locatiescout kan doorgroeien naar grotere en belangrijke opdrachten.

Baankans Locatiescout

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Locatiescout worden: Opleidingen tot Locatiescout

Wil je locatiescout worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Locatiescout? 

Voor de functie van Locatiescout wordt meestal geen specifieke opleiding gevraagd. Wel is het belangrijk dat de Locatiescout affiniteit en ervaring heeft in de sector waarin de Locatiescout werkzaam is. Ook een passende opleiding hierbij kan een pré zijn. Zo kan het voor de Locatiescout die bij een film- en televisiestudio een voordeel zijn als de Locatiescout een opleiding zoals Film en Televisie gevolgd heeft.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Locatiescout

Er zijn geen opleidingen Locatiescout aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Locatiescout in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Netwerk Locatiescout

Met wie werkt een Locatiescout samen? 

De Locatiescout werkt in opdracht van een leidinggevende of opdrachtgever. De Locatiescout gaat op zoek naar een geschikte locatie voor de opdracht en regelt hier de betreffende vergunningen, legt contacten met de buurt en met de bewoners en beheerders van gebouwen.


Locatiescout


Organisaties waar een Locatiescout werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Locatiescout meestal werkt.

Waar werkt een Locatiescout?

De Locatiescout werkt voor een bedrijf dat om diverse redenen op zoek is naar locaties. De Locatiescout is veelal werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Locatiescout

Waar kun je het beste werken als Locatiescout? Hieronder vind je de best door de Locatiescout beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Locatiescout.

Competenties, Skills en Vaardigheden Locatiescout:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Locatiescout.

Welke competenties heeft een Locatiescout nodig?

Een Locatiescout heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Locatiescout

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Locatiescout passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Locatiescout nodig? 

De Locatiescout moet goed locaties in zich op kunnen nemen en deze waarnemen op basis van geschiktheid. Aan de hand van een meegekregen opdracht moet de Locatiescout bepalen of de locatie helemaal geschikt is en zorgen dat alles geregeld wordt (Waarnemer). De Locatiescout moet goed kunnen plannen en organiseren, beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. De Locatiescout moet betrouwbaar zijn en verantwoordelijkheidsgevoel hebben (Loyalist). De locatie is bij een filmopname of fotoshoot namelijk van groot belang.

Bekijk de persoonstypen voor Locatiescout


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Locatiescout

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Locatiescout

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Locatiescout

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Locatiescout

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Locatiescout dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Locatiescout belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Locatiescout. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Locatiescout iets voor je?

Zou je graag Locatiescout willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Locatiescout bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Locatiescout

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar