Producer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Producer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep producer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je producer wordt.

 

Wat is een Producer?

 

Een Producer is iemand die audiovisuele producties organiseert. De Producer zorgt dat alles op tijd is geregeld en hij bewaakt de begroting. De Producer regelt bijvoorbeeld een geluidsstudio om een commercial op te nemen, mensen die de commercial inspreken, de muziek die onder de commercial komt en de salarissen.

Eerst gaat de Producer met het team om tafel om te bespreken of de productie qua budget en organisatie haalbaar is. Dan gaan de Producer en de productieteams brainstormen. De wensen van de opdrachtgever moeten vertaald worden naar een goede productie. Na de brainstorm stelt de Producer samen met de Regisseur een productieschema op. Dit schema dient als leidraad bij het organiseren van de productie. De Producer gaat nu ruimtes, de juiste mensen enzovoort regelen. De Producer overlegt en spreekt af. Hij houdt hierbij steeds het budget en de tijdsplanning in de gaten. Bij problemen of vragen kan de Producer terecht bij de Regisseur. De voortgang van de productie wordt regelmatig besproken met de productieteams en de opdrachtgevers. Tevens voert de Producer administratieve werkzaamheden uit die horen bij de productie. Wil je werken als Producer?

Werk je al als Producer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Producer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Producer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Producer in één oogopslag

Netwerk:

 • Opdrachtgever
 • Regisseur
 • Producent
 • Productiemedewerkers
 • Cameraman
 • Geluidsman
 • Lichttechnicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

21


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Producer

Wat verdient een Producer?

 

Een Producer kan rekenen op zo’n €2200,- tot €4800,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de ervaring, leeftijd en taken van de Producent. Als een Producer als freelancer werkt, krijgt hij een bepaald percentage van de projectsom. Het bedrag kan hoog oplopen, maar daar tegenover staat dat er niet altijd werk is.

Als secundaire voorwaarden gelden vaak onder andere bonussen, vervoer, doorbetaling bij tijdelijke ziekte en onregelmatigheidstoeslagen. 

Salarisschaal Producer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Producer

Op zoek naar een nieuwe baan als Producer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Producer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Producer vacatures

Vacature Videoproducer/ editor
VNOM
Wat ga je doen?Ben jij een ster in het creëren en editen van video's, heb je enkele jaren ervaring en ben je op zoek naar een baan waarin jij de …
Vacature Online Producer
ARA
Je initieert en coördineert om de online platformen die we bedenken, vorm te geven, te bouwen en tot leven te brengen en te houden. Jouw rol Voor jou als Online …
Vacature Online Producer, Rotterdam
ARA
Je initieert en coördineert om de online platformen die we bedenken, vorm te geven, te bouwen en tot leven te brengen en te houden. Jouw rol Voor jou als Online …
Vacature Videoproducer/ editor, Rotterdam
VNOM
Wat ga je doen? Ben jij een ster in het creëren en editen van video's, heb je enkele jaren ervaring en ben je op zoek naar een baan waarin jij …
Vacature Branded Content Producer | German speaking -solliciteer nu
Coolblue
You are responsible for producing content for our German Social Media Channels. How do I become a Branded Content Producer at Coolblue? As a Branded Content Producer for Germany you …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Producer

Wat zijn de baankansen voor een Producer?

 

Meer dan driekwart van de afgestudeerden van de Nederlandse Film- en Televisie Academie heeft meteen een baan. Werkt een Producer als freelancer, dan heeft hij niet altijd werk. Wel verdient hij relatief veel aan een productie.

Een Producer kan na jaren ervaring en goede resultaten steeds grotere en ingewikkeldere producties gaan leiden. Denk bijvoorbeeld aan The Voice, dat door miljoenen Nederlanders bekeken wordt. Ook kan hij buitenlandse producties gaan doen. 

De actuele kans op werk voor een Producer

De kans op werk voor het beroep Producer is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

21

Baankans Producer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Producer worden: Opleidingen tot Producer

Wil je Producer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Producer.

Hoe word je een Producer? 

 

Om Producer te worden, moet de vierjarige HBO-opleiding ‘Productie’ gevolgd worden aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie (NFTA). Er worden elk jaar maar een beperkt aantal studenten toegelaten. Om toegelaten te worden is het daarom belangrijk dat je eigen werk kunt laten zien.

Ook is het mogelijk om bij de Media Academie in Hilversum cursussen te volgen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Producer

Music Producer
Jij kunt niet luisteren naar muziek zonder er in je hoofd meteen een vette mix van te maken. Wil je weten wat je allemaal nodig hebt om van elk nummer …
Music Producer
Opleiding 3D Producer
Wil je professioneel met 3D aan de slag? Volg dan onze opleiding 3D Producer en zet de eerste stap om 3D Professional te worden! Het werken met 3D software is …
Opleiding 3D Producer
Opleiding Professional Video Producer
Wil je aan de slag als videomaker? Volg dan onze opleiding Professional Video Producer! Sinds de invoering van digitale video ontwikkelt de video-branche zich in sneltreinvaart. We hebben meer …
Opleiding Professional Video Producer
Fundamentals of RabbitMQ
Bestel deze unieke E-Learning cursus Fundamentals of RabbitMQ online, 1 jaar 24/ 7 toegang tot rijke interactieve video’s, spraak, voortgangsbewaking door rapportages. Cursusinhoud Introduction to RabbitMQ Course: 1 Hour, 23 …
Fundamentals of RabbitMQ
GDP Responsible Person English
In order to guarantee the quality of medicines in the distribution chain from producer to patient, manufacturers and wholesalers must comply with the guideline for Good Distribution Practices since 2013 …
GDP Responsible Person English

Omscholen tot Producer

Als je je wilt omscholen tot Producer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Producer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Producer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Producer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Producer

Als je Producer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Producer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Producer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Producer?

Competenties en Vaardigheden Producer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Producer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Producer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Producer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Producer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Producer. Als Producer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Producer:


zie volledige beschrijving persoonstype Producer

Vakkennis voor een Producer

Het is voor een Producer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Producer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Producer

Fundamentals of RabbitMQ
Bestel deze unieke E-Learning cursus Fundamentals of RabbitMQ online, 1 jaar 24/ 7 toegang tot rijke interactieve video’s, spraak, voortgangsbewaking door rapportages. Cursusinhoud Introduction to RabbitMQ Course: 1 Hour, 23 …
Fundamentals of RabbitMQ
GDP Responsible Person English
In order to guarantee the quality of medicines in the distribution chain from producer to patient, manufacturers and wholesalers must comply with the guideline for Good Distribution Practices since 2013 …
GDP Responsible Person English
Danceproductie met Logic Pro X
Logic Pro X online cursus Danceproductie In deze online cursus Danceproductie met Logic Pro X, leer je hoe je een professionele dancetrack vanuit het niets produceert. DJ, Producer en songwriter …
Danceproductie met Logic Pro X
Sounddesign met synthesizers
Wil je goed begrijpen hoe synthese werkt en hoe je complete controle hebt over geluid? In deze online cursus leer je zelf sounds ontwerpen met synthesizers. Volg dan deze online …
Sounddesign met synthesizers
Social Media Marketing
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Social Media Marketing

Werkervaring Producer

Het is voor een startend Producer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Producer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Producent, Productieleider Media .

Iets anders leren?

Is Producer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Producer

Met wie werkt een Producer samen? 

 

Een Producer werkt met heel veel mensen samen. Zo heeft hij veel contact met de opdrachtgevers. De Producer zet de wensen van de opdrachtgevers om in acties. Samen met de Regisseur stelt de Producer een productieplan op. Ook kan hij bij de Regisseur terecht bij vragen of problemen. Alles moet passen binnen het plan van degene die de productie aanstuurt en uiteindelijk levert: de Producent. Ook wordt veel overlegd met Productiemedewerkers en mensen als cameramannen, geluidsmannen, lichttechnici, mensen die vergunningen verlenen en mensen die materialen leveren. 


 • Opdrachtgever
 • Regisseur
 • Producent
 • Productiemedewerkers
 • Cameraman
 • Geluidsman
 • Lichttechnicus
Producer


Organisaties waar een Producer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Producer meestal werkt.

Waar werkt een Producer?

 

Een Producer werkt bij een radio- of televisiestation. Dit kan een regionaal, publiek of commercieel station zijn. Ook kan een Producer werken bij een televisie- of filmproductiemaatschappij. Een freelance Producer is werkzaam bij reclamebureaus en productiebedrijven. Al deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Producer

Waar kun je het beste werken als Producer? Hieronder vind je de best door de Producer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Producer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Producer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Producer.

Welke competenties heeft een Producer nodig?

Een Producer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Producer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Producer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Producer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Producer zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Van groot belang is dat een Producer toewerkt naar een doel. Hij zet alles op alles om een goede productie neer te zetten. De Producer is gedreven, energiek, efficiënt en zelfverzekerd. Ook kan de Producer goed wensen van opdrachtgevers vertalen naar haalbare acties. Verder is de Producent zelfstandig, stressbestendig en hij heeft een goed organisatorisch vermogen, goede communicatieve vaardigheden en technisch inzicht (Succesvolle Werker).

Daarnaast is een Producer Perfectionistisch. Een radiocommercial, televisieproductie of enig andere productie moet tot in de puntjes kloppen en voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. De Producent is een streber, is veeleisend en heeft veel discipline. De Producer is alleen tevreden met het beste resultaat en kan het zich niet permitteren om fouten te maken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Producer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Producer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Producer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Producer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Producer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Producer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Producer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Producer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Producer iets voor je?

Zou je graag Producer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Producer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Producer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Producer

Vacature Branded Content Producer | German speaking -solliciteer nu
Coolblue
You are responsible for producing content for our German Social Media Channels. How do I become a Branded Content Producer at Coolblue? As a Branded Content Producer for Germany you …
Vacature Branded Content Producer | German speaking
Coolblue
You are responsible for producing content for our German Social Media Channels. How do I become a Branded Content Producer at Coolblue? As a Branded Content Producer for Germany you …
Vacature Branded Content Producer | German speaking -solliciteer nu
Coolblue
You are responsible for producing content for our German Social Media Channels. How do I become a Branded Content Producer at Coolblue? As a Branded Content Producer for Germany you …
Vacature Branded Content Producer | German speaking
Coolblue
You are responsible for producing content for our German Social Media Channels. How do I become a Branded Content Producer at Coolblue? As a Branded Content Producer for Germany you …
Vacature Branded Content Producer | German speaking -solliciteer nu
Coolblue
You are responsible for producing content for our German Social Media Channels. How do I become a Branded Content Producer at Coolblue? As a Branded Content Producer for Germany you …

Actuele blogposts


reacties op Producer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar