Producer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Producer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep producer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je producer wordt.

 

Wat is een Producer?

 

Een Producer is iemand die audiovisuele producties organiseert. De Producer zorgt dat alles op tijd is geregeld en hij bewaakt de begroting. De Producer regelt bijvoorbeeld een geluidsstudio om een commercial op te nemen, mensen die de commercial inspreken, de muziek die onder de commercial komt en de salarissen.

Eerst gaat de Producer met het team om tafel om te bespreken of de productie qua budget en organisatie haalbaar is. Dan gaan de Producer en de productieteams brainstormen. De wensen van de opdrachtgever moeten vertaald worden naar een goede productie. Na de brainstorm stelt de Producer samen met de Regisseur een productieschema op. Dit schema dient als leidraad bij het organiseren van de productie. De Producer gaat nu ruimtes, de juiste mensen enzovoort regelen. De Producer overlegt en spreekt af. Hij houdt hierbij steeds het budget en de tijdsplanning in de gaten. Bij problemen of vragen kan de Producer terecht bij de Regisseur. De voortgang van de productie wordt regelmatig besproken met de productieteams en de opdrachtgevers. Tevens voert de Producer administratieve werkzaamheden uit die horen bij de productie. Wil je werken als Producer?

Werk je al als Producer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Producer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Producer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Producer in één oogopslag

Netwerk:

 • Opdrachtgever
 • Regisseur
 • Producent
 • Productiemedewerkers
 • Cameraman
 • Geluidsman
 • Lichttechnicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Producer

Wat verdient een Producer?

 

Een Producer kan rekenen op zo’n €2200,- tot €4800,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de ervaring, leeftijd en taken van de Producent. Als een Producer als freelancer werkt, krijgt hij een bepaald percentage van de projectsom. Het bedrag kan hoog oplopen, maar daar tegenover staat dat er niet altijd werk is.

Als secundaire voorwaarden gelden vaak onder andere bonussen, vervoer, doorbetaling bij tijdelijke ziekte en onregelmatigheidstoeslagen. 

Salarisschaal Producer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Producer

Op zoek naar een nieuwe baan als Producer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Producer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Producer vacatures

Docent Beroepsgerichte Leerweg - profiel produceren, installeren en energie
Roozz
Roozz zoekt een Docent Beroepsgerichte Leerweg - profiel produceren, installeren en energie te Zwijndrecht HBO geplaatst op 17-05-2020 docent beroepsgerichte leerweg - profiel produceren, installeren en energie School:Loket Zwijndrecht Contactpersoon:Mevr. …
Docent Beroepsgerichte Leerweg - Produceren, Installeren en Energie
Roozz
Roozz zoekt een Docent Beroepsgerichte Leerweg - Produceren, Installeren en Energie te Oud-Beijerland HBO geplaatst op 12-05-2020 docent beroepsgerichte leerweg - produceren, installeren en energie School:Actief College Oud-Beijerland Contactpersoon:Mevr. R. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Producer

Wat is de toekomst van Producer?

 

Meer dan driekwart van de afgestudeerden van de Nederlandse Film- en Televisie Academie heeft meteen een baan. Werkt een Producer als freelancer, dan heeft hij niet altijd werk. Wel verdient hij relatief veel aan een productie.

Een Producer kan na jaren ervaring en goede resultaten steeds grotere en ingewikkeldere producties gaan leiden. Denk bijvoorbeeld aan The Voice, dat door miljoenen Nederlanders bekeken wordt. Ook kan hij buitenlandse producties gaan doen. 

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Producer worden: Opleidingen tot Producer

Wil je producer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Producer? 

 

Om Producer te worden, moet de vierjarige HBO-opleiding ‘Productie’ gevolgd worden aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie (NFTA). Er worden elk jaar maar een beperkt aantal studenten toegelaten. Om toegelaten te worden is het daarom belangrijk dat je eigen werk kunt laten zien.

Ook is het mogelijk om bij de Media Academie in Hilversum cursussen te volgen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Producer

Music Producer
Jij kunt niet luisteren naar muziek zonder er in je hoofd meteen een vette mix van te maken. Wil je weten wat je allemaal nodig hebt om van elk nummer …
Opleiding 3D Producer
Wil je professioneel met 3D aan de slag? Volg dan onze opleiding 3D Producer en zet de eerste stap om 3D Professional te worden! Het werken met 3D software is …
Opleiding Professional Video Producer
Wil je professioneel aan de slag in de AV branche? Volg dan onze opleiding Professional Video Producer! Sinds de invoering van digitale video ontwikkelt de AV branche zich in …
Danceproductie met Logic Pro X
Logic Pro X online cursus Danceproductie In deze online cursus Danceproductie met Logic Pro X, leer je hoe je een professionele dancetrack vanuit het niets produceert. DJ, Producer en songwriter …
Sounddesign met synthesizers
Wil je goed begrijpen hoe synthese werkt en hoe je complete controle hebt over geluid? In deze online cursus leer je zelf sounds ontwerpen met synthesizers. Volg dan deze online …
Meer opleidingen Producer

Weet je nog niet of je Producer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Producer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Producer

Met wie werkt een Producer samen? 

 

Een Producer werkt met heel veel mensen samen. Zo heeft hij veel contact met de opdrachtgevers. De Producer zet de wensen van de opdrachtgevers om in acties. Samen met de Regisseur stelt de Producer een productieplan op. Ook kan hij bij de Regisseur terecht bij vragen of problemen. Alles moet passen binnen het plan van degene die de productie aanstuurt en uiteindelijk levert: de Producent. Ook wordt veel overlegd met Productiemedewerkers en mensen als cameramannen, geluidsmannen, lichttechnici, mensen die vergunningen verlenen en mensen die materialen leveren. 


 • Opdrachtgever
 • Regisseur
 • Producent
 • Productiemedewerkers
 • Cameraman
 • Geluidsman
 • Lichttechnicus
Producer


Organisaties waar een Producer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Producer meestal werkt.

Waar werkt een Producer?

 

Een Producer werkt bij een radio- of televisiestation. Dit kan een regionaal, publiek of commercieel station zijn. Ook kan een Producer werken bij een televisie- of filmproductiemaatschappij. Een freelance Producer is werkzaam bij reclamebureaus en productiebedrijven. Al deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Producer

Waar kun je het beste werken als Producer? Hieronder vind je de best door de Producer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Producer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Producer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Producer.

Welke competenties heeft een Producer nodig?

Een Producer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Producer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Producer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Producer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Producer zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Van groot belang is dat een Producer toewerkt naar een doel. Hij zet alles op alles om een goede productie neer te zetten. De Producer is gedreven, energiek, efficiënt en zelfverzekerd. Ook kan de Producer goed wensen van opdrachtgevers vertalen naar haalbare acties. Verder is de Producent zelfstandig, stressbestendig en hij heeft een goed organisatorisch vermogen, goede communicatieve vaardigheden en technisch inzicht (Succesvolle Werker).

Daarnaast is een Producer Perfectionistisch. Een radiocommercial, televisieproductie of enig andere productie moet tot in de puntjes kloppen en voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. De Producent is een streber, is veeleisend en heeft veel discipline. De Producer is alleen tevreden met het beste resultaat en kan het zich niet permitteren om fouten te maken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Producer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Producer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Producer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Producer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Producer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Producer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Producer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Producer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Producer iets voor je?

Zou je graag Producer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Producer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Producer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar