Opnameleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Opnameleider? Lees de functieomschrijving.

 

De opnameleider heeft de leiding op de set. Waar de regisseur zich bezig houdt met het inhoudelijke aspect van de film of serie, zorgt de opnameleider ervoor dat alles scenes gedraaid worden. De opnameleider bepaalt wanneer er begonnen wordt met een doorloop van een scene, wanneer deze scene gedraaid gaat worden , weliswaar in overleg met de regisseur, en wanneer er gepauzeerd wordt.

Tevens is het aan de opnameleider om samen met de assistent opnameleider door de portofoons de hele crew op de hoogte te houden. Zo zegt de opnameleider ´actie´ en ´ gestopt´ zodat iedereen weet wanneer er gefilmd wordt.

De opnameleider zorgt er eigenlijk voor de producent voor dat hetgeen er gedraaid moet worden op een dag, ook daadwerkelijk gedraaid wordt. De opnameleider moet daarom goed vooruit kijken en inschatten welke scenes haalbaar zijn en welke bijvoorbeeld te lang voor de tijd die er is. Dit moet de opnameleider vervolgens duidelijk maken aan de productieleider en samen zoeken zij dan naar een oplossing.  

Wil je werken als Opnameleider?

Werk je al als Opnameleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Opnameleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Opnameleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Opnameleider in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Productieleider
  • Regisseur
  • Assistent Opnameleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Opnameleider

Wat verdient een Opnameleider?

Het hangt er helemaal vanaf of de opnameleider fulltime in dienst is of een dagprijs rekent. In dat laatste geval zal de opnameleider verhoudingsgewijs meer verdienen dan een bruto maand salaris. Daarbij is het juist in dit beroep heel erg belangrijk om ervaring te hebben en daardoor een naam te hebben. 

Als de opnameleider al vele producties heeft gedraaid waar hij/zij bekend door is dan zullen productiemaatschappijen de opnameleider graag in dienst nemen omdat ze dan vertrouwen hebben. De opnameleider kan dan ook meer salaris vragen. Echter, als de opnameleider net komt kijken zal hij/zij zich eerst moeten bewijzen om een hogere prijs te kunnen vragen.

 

Salarisschaal Opnameleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Opnameleider

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Opnameleider

Hoe goed is de toekomst voor de Opnameleider? 

 

Het kan in het begin lastig zijn om een baan te vinden voor de  opnameleider. Dit heeft er vooral mee te maken dat werkgevers ( vaak productiemaatschappijen ) iemand zoeken met ervaring. De opnameleider is erg belangrijk op de set. Als de opnameleider niet goed functioneert kan er op verschillende gebieden van alles mis gaan. Om deze reden zoeken productiemaatschappijen dus vaak een ervaren iemand. 

Een optie is daarom voor de opnameleider om eerst een stage te doen of veel ervaring op te doen als assistent opnameleider. Dit is de ideale manier om te leren wat een opnameleider allemaal doet omdat je er als assistent opnameleider natuurlijk heel dicht bovenop zit. Als een productiemaatschappij een laag budget heeft voor een productie zullen zij sneller werken met stagiaires. Op deze manier kan de opnameleider ervaring opdoen en zichzelf onderscheiden van vele andere starters. 

Als de opnameleider veel ervaring heeft opgedaan in haar of zijn loopbaan, dan zal de opnameleider snel worden gevraagd voor grotere en moeilijkere producties. 

 

Baankans Opnameleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Opnameleider worden: Opleidingen tot Opnameleider

Hoe word je een Opnameleider? 

 

De opnameleider kan verschillende opleidingen volgen die aansluiten bij het beroep van opnameleider. Een Media-gerelateerde studie sluit aan omdat de opnameleider  veelal werkzaam is in de media-branche. Hierbij kan gedacht worden aan de wetenschappelijke opleiding Media en Cultuur maar ook aan Media en Entertainment Management op HBO niveau. 

Omdat de opnameleider voornamelijk bezig is met regelen en organiseren, sluit een opleiding met organisatie en management ook goed aan. Tevens kan gedacht worden aan Communicatie wetenschappen op wetenschappelijk gebied en aan HBO Communicatie. De opnameleider is de hele dag bezig met communiceren en het communiceren is een heel belangrijk onderdeel van het regelen en organiseren. Het is dan ook belangrijk dat de opnameleider dit goed kan. 

Deze opleidingen sluiten goed aan bij het werk van een  opnameleider  maar het is vooral zaak dat de persoon het type is om het werk goed uit te voeren. In die zin is de opleiding minder relevant dan de kwaliteiten waarover de opnameleider beschikt. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Opnameleider

Meer opleidingen Opnameleider

Weet je nog niet of je Opnameleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Opnameleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Opnameleider

Met wie werkt een Opnameleider samen? 

De opnameleider werkt op de set veel samen met de regisseur. Zij kijken vaak samen naar de scenes en hoeveel tijd ervoor ingelast moet worden. Het komt veel voor dat de regisseur en de opnameleider al eerder met elkaar gewerkt hebben. 

Tevens dient de opnameleider ten alle tijden de productieleider op de hoogte te houden. De productieleider is degene die de opnameleider in dienst heeft genomen en degene die de draaidag moet halen. De productieleider zal dus veel communiceren over scenes of het verloop van de dag met de opnameleider.

De opnameleider werkt veel samen met de assistent opnameleider. Zij/hij is de rechterhand van de opnameleider. De opnameleider communiceert dus heel veel met zijn/haar assistent en ook hiervoor geldt dat zij vaak samen meerdere producties doen en elkaar aan nieuw werk kunnen helpen. 


  • Productieleider
  • Regisseur
  • Assistent Opnameleider
Opnameleider


Organisaties waar een Opnameleider werkzaam is

Waar werkt een Opnameleider meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf voor welke film of televisieproductie de opnameleider werkzaam is. Is dit een programma voor de publieke omroep dan zal er niet veel budget zijn en zou dit gezien kunnen worden als een non profit organisatie. Echter, als het een programma is voor een commercieel bedrijf of omroep dan zal dit wel gezien kunnen worden als een profit organisatie. De kans is groot dat dit te zien is aan het salaris van de opnameleider. 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Opnameleider

Waar kun je het beste werken als Opnameleider? Hieronder vindt je de best door de Opnameleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Opnameleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Opnameleider:

Welke competenties heeft een een Opnameleider nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Opnameleider

Wat voor persoonlijkheid heb je als Opnameleider nodig? 

Waar de assistent opnameleider meer ook moet hebben voor detail op de set: in moet kunnen zien wat er mist en waar er ehoefte aan is, moet de opnameleider eerder beslissen. De opnameleider houdt zich ook meer bezig met het verloop van de dag en de scenes die er gedraaid moeten worden. 

Het is van het aller grootste belang dat de opnameleider leiding durft te nemen en kan nemen. De hele crew moet namelijk luisteren naar de opnameleider en hem/haar ook serieus nemen. De opnameleider moet daarom overwicht hebben op een grote groep.

Tevens staat de opnameleider in zekere zin tussen de regisseur en de productieleider in. De productieleider wil vooral de dag halen en de opnameleider moet daar op de set zorg voor dragen. De regisseur is bezig met het inhoudelijk geheel en zal wellicht meer tijd nodig denken te hebben voor scenes. De opnameleider moet tussen deze twee uitgangspunten schipperen maar zal uiteindelijk moeten kiezen voor het halen van de dag. 

Bekijk de persoonstypen voor Opnameleider


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Opnameleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Opnameleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Opnameleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Opnameleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Opnameleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Opnameleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Opnameleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Opnameleider iets voor je?

Zou je graag Opnameleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Opnameleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Opnameleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar