Producent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Producent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep producent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je producent wordt.

 

Wat is een Producent?

Een producent is verantwoordelijk voor de zakelijke kant van een creatief proces. Dit kan om een film, televisie serie of zelfs een hele studio gaan. De producent zorgt ervoor dat alles in orde is zodat het (creatieve) product geleverd kan worden zonder falliet te gaan. Er zijn meerdere soorten producenten, die elk op een ander niveau in contact met het proces staan. Hun taakomschrijving zal veelal dezelfde karakteristieken vertonen.

In vele opzichten is de producent een mediator, ook al staat men zelf aan de top van het proces. Men beslist wie er voor een productie binnengehaald wordt en zorgt er dan voor dat de gekozen persoon doet wat er van hem/haar verwacht wordt. Tegelijkertijd moet de producent erop toezien dat die persoon in alles voorzien wordt zodat die het werk succesvol af kan ronden, in harmonieuze samenwerking met alle andere betrokken partijen.

Om diens werk te kunnen doen brengt de producent veel tijd door met het langsgaan van de vershillende teams die aan de productie werken. Hierbij komen veel vergaderingen kijken, en zal men inzicht in budgetten en mensen nodig hebben, alsmede het succes van het eindproduct steeds kunnen inschatten. Elke dag is zo anders, en elke keer heeft men weer een andere insteek nodig, een flexibele geest die beslissingen kan nemen over mensen, kostuums, belichting en wat er dan ook nodig is om een prachtig eindproduct te kunnen leveren, tegen een redelijke prijs.Wil je werken als Producent?

Werk je al als Producent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Producent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Producent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Producent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Regisseur
 • Directeur
 • Lineproducent
 • Personeel
 • Acteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €4700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Producent

Wat verdient een Producent?

Een producent kan een loon verwachten dat tussen de 2200 en 4700 euro per maand, bruto, uitkomt, al kunnen zeer succesvolle producenten boven deze grens uitkomen. Naast dit salaris kan de producent als arbeidsvoorwaarden het volgende verwachten; ziektekosten, bonussen, en vervoer. Het medium waarin men werkt, en de grootte van de productie bepalen uiteindelijk het contract dat een producent aangeboden krijgt.

Salarisschaal Producent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Producent

Op zoek naar een nieuwe baan als Producent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Producent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Producent vacatures

Werkvoorbereider / tekenaar metaalproducent
Uitzendbureau.nl
Je houdt van metaal, techniek, avontuur en je bent creatief dus je dag begint met een kop koffie. Daarna zorg je in het contact met klanten en de productie voor …
Monteur Producent Food | Allround | . - .
WR.nl Solliciteren
Wij produceren vleesconserven, snacks en droge worst.Wil jij werken in onze technische dienst?Heb jij kennis van NEN regelgeving?Voor de vacature als Monteurs Almelo Food ga je het volgende doen: Als Mechanisch …
Storingmonteur voor de grootste frisdrankproducent van de Benelux in Bodegraven
Procestechniek.nl
Voor onze opdrachtgever, de grootste frisdrankproducent van de Benelux zijn wij op zoek naar storingsmonteurs. In nederland heeft dit bedrijf verschillende vestigingen. Enkel in Bodegraven is het proces het meest …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Producent

Wat is de toekomst van Producent?

Men werkt zich veelal op tot producent vanuit posities als assistent of lineproducent. Er zijn dan ook niet veel mogelijkheden om op de open arbeidsmarkt succes te behalen. Binnen een bedrijf zijn maar een gelimiteerd aantal posities als producent vergeleken met de vele assistenten die nodig zijn, waardoor men veel moeite moet doen om opgemerkt te worden door steeds goed werk te leveren, inzicht en initiatief te tonen, en vooral veel passie voor het werk te hebben. Zo zou men uiteindelijk een functie als producent kunnen krijgen.

Vanuit een functie als producent zou men executive producent of andere management-posities kunnen krijgen, die verder van het creatieve proces verwijdert staan, of een eigen productie-bedrijf kunnen gaan runnen.

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Producent worden: Opleidingen tot Producent

Wil je producent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Producent? 

Er zijn meerdere routes om producent te worden, zo kan men een Universitaire opleiding of MBA in Bestuurskunde of soortgelijk halen, maar ook vanuit de Theaterschool of Filmacademie de benodigde vaardigheden ontwikkelen. Omdat men een mix van creatief en zakelijk instinct nodig heeft, en daarin geen specifieke opleiding bestaat, zal men zich tot een functie als producent met ervaring op moeten werken.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Producent

Beroepsopleiding: Sales Management
Wil jij werken op één van de belangrijkste divisies binnen een bedrijf? Volg dan deze korte Beroepsopleiding Sales Management en wordt een verkoop professional. Vaak ligt de gemaakte fout niet …
Beroepsopleiding: Industrieel Design & Vormgeving (B.I.D. diploma) Nieuw!
Industriële vormgeving dat ook wel industrieel ontwerper, productontwikkelaar, productdesign of industrial design wordt genoemd kenmerkt zich door een eeuwenoud gevoel, om de toekomst van individuele producten/diensten te verbeteren. Kijk in …
Vakopleiding: Lichtarchitectuur (V.L.A. diploma) NIEUW!
Het vak lichtarchitectuur (Light Design) is niet meer weg te denken uit ons leven. Miljarden worden er jaarlijks in de lichtindustrie aan innoverende nieuwe lichtontwerpen, professionele en duurzame verlichting uitgegeven. …
10. Effectief Presenteren: Analoge Sketchnote Animatie
Ga op ontdekkingsreis naar je eigen maakkracht en leer in één dag hoe je een analoge animatie maakt. Je werkt gezamenlijk aan een storyboard, de voice-over en ondersteunt deze met …
19. Incompany Effectief Presenteren: Analoge Sketchnote Animatie
Ga op ontdekkingsreis naar je eigen maakkracht en leer in één dag hoe je een analoge animatie maakt. Je werkt gezamenlijk aan een storyboard, de voice-over en ondersteunt deze met …
Meer opleidingen Producent

Weet je nog niet of je Producent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Producent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Producent

Met wie werkt een Producent samen? 

De producent heeft met vele verschillende mensen te maken. Voornamelijk overlegt men met de regisseur en directeur over de gang van zaken, en wat er moet gebeuren. Bij een grote productie heeft de uitvoerend producent een aantal lineproducenten die diens orders doorgeven en uitvoeren, zodat de producent niet op elk aspect hoeft te letten.

Als men niet zulke tussenpersonen in dienst heeft zal de producent direct in dialoog met het personeel dienen te treden, en zo met de lichtmensen, SF-mensen, kostuumdesigners, set-designers, editors, catering en soms zelfs de acteurs moeten praten om alles op rolletjes te kunnen laten lopen.


 • Regisseur
 • Directeur
 • Lineproducent
 • Personeel
 • Acteur
Producent


Organisaties waar een Producent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Producent meestal werkt.

Waar werkt een Producent?

De producent werkt voor een commercieel bedrijf dat zich bezig houdt met het produceren van entertainment. Dit kan in de vorm van theater, TV, film of muziek gepresenteerd worden, waardoor de producent bij meerdere soorten bedrijven binnen de entertainment-sector terecht kan komen. Elke organisatie heeft weer zijn eigen manier van werken en unieke omstandigheden, niet alleen afhankelijk van het medium maar ook van de grootte en het mandaat van de directie.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Producent

Waar kun je het beste werken als Producent? Hieronder vind je de best door de Producent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Producent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Producent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Producent.

Welke competenties heeft een Producent nodig?

Een Producent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Producent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Producent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Producent nodig? 

Als producent moet men stevig in de schoenen staan. Men heeft met vele mensen te maken, die elk hun eigen wensen hebben, waardoor een sterke persoonlijkheid helpt om iedereen met de neus dezelfde kant op te houden. Snelle en onbetwistbare beslissingen moeten elke dag gemaakt worden, en alleen iemand die de controle heeft (Baas) kan ervoor zorgen dat die ook opgevolgd worden.

Omdat er zoveel facetten aan een productie vastzitten, en een producent met al deze facetten wel iets te maken heeft, is het belangrijk dat men goed op de details kan letten, en vooral hoe die details in het geheel passen. Alleen zo kan men ervoor zorgen dat alle juiste beslissingen genomen worden en het best mogelijke eindresultaat behaald wordt (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Producent


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Producent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Producent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Producent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Producent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Producent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Producent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Producent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Producent iets voor je?

Zou je graag Producent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Producent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Producent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar