Producent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Producent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep producent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je producent wordt.

 

Wat is een Producent?

Een producent is verantwoordelijk voor de zakelijke kant van een creatief proces. Dit kan om een film, televisie serie of zelfs een hele studio gaan. De producent zorgt ervoor dat alles in orde is zodat het (creatieve) product geleverd kan worden zonder falliet te gaan. Er zijn meerdere soorten producenten, die elk op een ander niveau in contact met het proces staan. Hun taakomschrijving zal veelal dezelfde karakteristieken vertonen.

In vele opzichten is de producent een mediator, ook al staat men zelf aan de top van het proces. Men beslist wie er voor een productie binnengehaald wordt en zorgt er dan voor dat de gekozen persoon doet wat er van hem/haar verwacht wordt. Tegelijkertijd moet de producent erop toezien dat die persoon in alles voorzien wordt zodat die het werk succesvol af kan ronden, in harmonieuze samenwerking met alle andere betrokken partijen.

Om diens werk te kunnen doen brengt de producent veel tijd door met het langsgaan van de vershillende teams die aan de productie werken. Hierbij komen veel vergaderingen kijken, en zal men inzicht in budgetten en mensen nodig hebben, alsmede het succes van het eindproduct steeds kunnen inschatten. Elke dag is zo anders, en elke keer heeft men weer een andere insteek nodig, een flexibele geest die beslissingen kan nemen over mensen, kostuums, belichting en wat er dan ook nodig is om een prachtig eindproduct te kunnen leveren, tegen een redelijke prijs.Wil je werken als Producent?

Werk je al als Producent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Producent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Producent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Producent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Regisseur
 • Directeur
 • Lineproducent
 • Personeel
 • Acteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €4700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

25


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Producent

Wat verdient een Producent?

Een producent kan een loon verwachten dat tussen de 2200 en 4700 euro per maand, bruto, uitkomt, al kunnen zeer succesvolle producenten boven deze grens uitkomen. Naast dit salaris kan de producent als arbeidsvoorwaarden het volgende verwachten; ziektekosten, bonussen, en vervoer. Het medium waarin men werkt, en de grootte van de productie bepalen uiteindelijk het contract dat een producent aangeboden krijgt.

Salarisschaal Producent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Producent

Op zoek naar een nieuwe baan als Producent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Producent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Producent vacatures

Vacature Lijn Operator | Bekende Kaasproducent | 2- of 3-ploegendienst - Waalwijk
Profield, Waalwijk
Operator - Introductie Werken binnen een uiterst moderne productieomgeving Meewerken aan de productie van 50.000 pakjes kaas per uur Het oudste kaasmerk van Nederland Organisatie Sinds de oprichting in 1956 …
Vacature Allround Storingsmonteur | 3-ploegen | A-merk sauzenproducent - Arnhem
Profield, Arnhem
- Introductie Je komt te werken in een van de meest geautomatiseerde fabrieken van Nederland Jij bent creatief, waardoor je altijd een oplossing weet te vinden Ontwikkelen op elektrotechnisch, mechanisch …
Vacature Allround Operator | Papier producent | 5-ploegendienst - Arnhem
Profield, Arnhem
Operator - Introductie Grootste papierfabriek van Nederland Daag jezelf uit en groei binnen deze dynamische organisatie Produceer met 100% gerecycled papier Organisatie Deze iconische organisatie midden in een dorp in …
Vacature CNC Draaier Walsenproducent | Meettechnieken Fanuc - Cuijk
WR.nl Solliciteren, Cuijk
Draaier - Over de werkgever: Wij zijn gespecialiseerd assen- en walsenproducent. Ben jij een CNC Draaier? Heb jij ook ervaring in de metaalindustrie? Vaste baan: CNC Draaier Draaier | CNC …
Vacature Monteur Producent Food MBO | Machines - Almelo
WR.nl Solliciteren, Almelo
Monteur - Voor wie je gaat werken: Wij produceren vleesconserven, snacks en worst. Wil jij werken in onze technische dienst? Heb jij kennis van NEN 3140 regelgeving? Vaste baan: Monteurs …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Producent

Wat is de toekomst van Producent?

Men werkt zich veelal op tot producent vanuit posities als assistent of lineproducent. Er zijn dan ook niet veel mogelijkheden om op de open arbeidsmarkt succes te behalen. Binnen een bedrijf zijn maar een gelimiteerd aantal posities als producent vergeleken met de vele assistenten die nodig zijn, waardoor men veel moeite moet doen om opgemerkt te worden door steeds goed werk te leveren, inzicht en initiatief te tonen, en vooral veel passie voor het werk te hebben. Zo zou men uiteindelijk een functie als producent kunnen krijgen.

Vanuit een functie als producent zou men executive producent of andere management-posities kunnen krijgen, die verder van het creatieve proces verwijdert staan, of een eigen productie-bedrijf kunnen gaan runnen.

Huidige aantal vacatures

25


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Producent worden: Opleidingen tot Producent

Wil je Producent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Producent.

Hoe word je een Producent? 

Er zijn meerdere routes om producent te worden, zo kan men een Universitaire opleiding of MBA in Bestuurskunde of soortgelijk halen, maar ook vanuit de Theaterschool of Filmacademie de benodigde vaardigheden ontwikkelen. Omdat men een mix van creatief en zakelijk instinct nodig heeft, en daarin geen specifieke opleiding bestaat, zal men zich tot een functie als producent met ervaring op moeten werken.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Producent

PED en NEN-EN 13445 deel 1
Voor wie De trainingsmodule NEN-EN 13445-1 is nuttig voor mechanical engineers die ontwerpen maken voor drukapparatuur of ontwerpbeoordelingen doen (onder meer in het kader van één van de kwaliteitssysteemmodules van …
PED en NEN-EN 13445 deel 1
Leidinggeven | Motiverend Leidinggeven | Open training
Deze training is bedoeld voor iedereen die dagelijks leiding geeft in organisaties. Speciaal voor leidinggevenden op de werkvloer, voormannen/vrouwen, etc.De aanpak  van deze cursus is zeer praktisch, met aandacht voor …
Leidinggeven | Motiverend Leidinggeven | Open training
GDP Responsible Person
Om de kwaliteit van geneesmiddelen in de distributieketen van producent tot patiënt te waarborgen moeten producenten en groothandelaren sinds 2013 voldoen aan de richtsnoer voor Goede Distributiepraktijken (2013/C 343/01). De …
GDP Responsible Person
HBO Inkoop en Logistiek
Inkoop en logistiek betekent het besturen en beheersen van goederenstromen vanaf de producent tot aan het productieproces. Hoe werkt zo\'n inkoopproces en wat is de relatie met logistiek? Met deze …
HBO Inkoop en Logistiek
MHBO Bedrijfskunde (met coaching)
De opleiding bestaat uit drie basisdelen: \'de organisatie en haar omgeving\', \'de organisatie als producent van goederen en diensten\' en \'de organisatie als financieel-economisch systeem\'. Je krijgt inzicht in de …
MHBO Bedrijfskunde (met coaching)

Omscholen of doorgroeien tot Producent

Als je Producent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Producent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Producent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Producent?

Competenties en Vaardigheden Producent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Producent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Producent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Producent

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Producent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Producent. Als Producent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Producent:


zie volledige beschrijving persoonstype Producent

Vakkennis voor een Producent

Het is voor een Producent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Producent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Producent

GDP Responsible Person
Om de kwaliteit van geneesmiddelen in de distributieketen van producent tot patiënt te waarborgen moeten producenten en groothandelaren sinds 2013 voldoen aan de richtsnoer voor Goede Distributiepraktijken (2013/C 343/01). De …
GDP Responsible Person
E-learning Cursus Chemie voor de logistiek
Kennis met betrekking tot chemie beperkt zich bij veel medewerkers PGS15 opslagbedrijven tot kennis van de voorschriften, zoals de indeling van stoffen en de inhoud van het veiligheidsblad. Toch moeten …
E-learning Cursus Chemie voor de logistiek

Werkervaring Producent

Het is voor een startend Producent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Producent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Regisseur .

Iets anders leren?

Is Producent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Producent

Met wie werkt een Producent samen? 

De producent heeft met vele verschillende mensen te maken. Voornamelijk overlegt men met de regisseur en directeur over de gang van zaken, en wat er moet gebeuren. Bij een grote productie heeft de uitvoerend producent een aantal lineproducenten die diens orders doorgeven en uitvoeren, zodat de producent niet op elk aspect hoeft te letten.

Als men niet zulke tussenpersonen in dienst heeft zal de producent direct in dialoog met het personeel dienen te treden, en zo met de lichtmensen, SF-mensen, kostuumdesigners, set-designers, editors, catering en soms zelfs de acteurs moeten praten om alles op rolletjes te kunnen laten lopen.


 • Regisseur
 • Directeur
 • Lineproducent
 • Personeel
 • Acteur
Producent


Organisaties waar een Producent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Producent meestal werkt.

Waar werkt een Producent?

De producent werkt voor een commercieel bedrijf dat zich bezig houdt met het produceren van entertainment. Dit kan in de vorm van theater, TV, film of muziek gepresenteerd worden, waardoor de producent bij meerdere soorten bedrijven binnen de entertainment-sector terecht kan komen. Elke organisatie heeft weer zijn eigen manier van werken en unieke omstandigheden, niet alleen afhankelijk van het medium maar ook van de grootte en het mandaat van de directie.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Producent

Waar kun je het beste werken als Producent? Hieronder vind je de best door de Producent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Producent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Producent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Producent.

Welke competenties heeft een Producent nodig?

Een Producent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Producent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Producent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Producent nodig? 

Als producent moet men stevig in de schoenen staan. Men heeft met vele mensen te maken, die elk hun eigen wensen hebben, waardoor een sterke persoonlijkheid helpt om iedereen met de neus dezelfde kant op te houden. Snelle en onbetwistbare beslissingen moeten elke dag gemaakt worden, en alleen iemand die de controle heeft (Baas) kan ervoor zorgen dat die ook opgevolgd worden.

Omdat er zoveel facetten aan een productie vastzitten, en een producent met al deze facetten wel iets te maken heeft, is het belangrijk dat men goed op de details kan letten, en vooral hoe die details in het geheel passen. Alleen zo kan men ervoor zorgen dat alle juiste beslissingen genomen worden en het best mogelijke eindresultaat behaald wordt (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Producent


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Producent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Producent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Producent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Producent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Producent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Producent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Producent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Producent iets voor je?

Zou je graag Producent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Producent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Producent?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Producent

Vacature HBO WO Technical Consultant ERP | Producent - Rotterdam
WR.nl Solliciteren, Rotterdam
Consultant - Over de werkgever: Wij zijn gespecialiseerd in raambekleding en bouwproducten Ben jij een technisch consultant IT? Heb je ervaring verschillende IT programma's, met ERP systemen in een productieomgeving? …
Vacature Storingsmonteur Machines Installaties Producent MBO4 | Hydrauliek Mechantronica - Staphorst
WR.nl Solliciteren, Staphorst
Monteur - Over de werkgever: Wij hebben meer dan 100 jaar ervaring in de automobiel sector. Ben jij een goede storingsmonteur? Heb jij een afgeronde MBO4 opleiding? Vaste baan: Storingsmonteur …
Vacature Machine Operator | Wil jij werken voor een A-merk producent? - Arnhem
Profield, Arnhem
Machine Operator - Introductie Onlangs is hier een nieuwe, innovatieve productielijn in gebruik genomen Werken binnen een grote organisatie met vaste collega's Mogelijkheden tot het doorgroeien naar een functie als …
Vacature Monteur Machines Installaties Producent | Food | . - .
WR.nl Solliciteren
Over de werkgeverOrganisatie- en afdelingsomschrijvingWij zijn een professioneel en internationaal actief vleesbedrijf.Wil jij als monteur onze machines onderhouden?Heb jij ervaring op elektronisch vlak?We zijn uitgegroeid naar zowel een professioneel …
Vacature Storingsmonteur E&I Producent | Onderhoud | . - .
WR.nl Solliciteren
Bij welk bedrijf je gaat werkenWij geven adviezen op gebied van brandveiligheid.Wil jij onderhoud verrichten aan E&I installaties?Heb jij ervaring in de procestechniek?Vaste baan: Storingsmonteur E&I Producent | Onderhoud …

Actuele blogposts


reacties op Producent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar